Αγορα Πικαπ

IMHO τελευταία, αν και θα σου δώσει τη μεγαλύτερη διαφορά στον ήχο, έρχεται η αναβάθμιση της κεφαλής.
Αυτό γιατί απλά είναι αναλώσιμη και το μόνο κομμάτι που σήμερα αγοράζεις και αύριο κλαις στην περίπτωση που κυκλοφορούν στο σπίτι αδέσποτα πιτσιρίκια και καθαρίστριες...

(Μιλάω εκ πείρας :flipout:)[/quote]
Καλημέρα,γιά να γνωριστούμε,ομοιοπαθής.ΔΥΟ φορές την βελόνα τής DV Karat 17 d2.Οχι την δεύτερη φορά δεν την αντικατέστησα.Από τότε διαβάζω μανιωδώς review μήπως και είναι υπερευαίσθητη στη βελόνα λογω κοντού στελέχους κ.λ.π.,ετσι για να της βρώ μιά δικαιολογία βρέ αδελφέ.
Συγγνώμη γιά το off topic.

Καλημέρα,γιά να γνωριστούμε,ομοιοπαθής.ΔΥΟ φορές την βελόνα τής DV Karat 17 d2.Οχι την δεύτερη φορά δεν την αντικατέστησα.Από τότε διαβάζω μανιωδώς review μήπως και είναι υπερευαίσθητη στη βελόνα λογω κοντού στελέχους κ.λ.π.,ετσι για να της βρώ μιά δικαιολογία βρέ αδελφέ.
Συγγνώμη γιά το off topic.

Μπα... Είναι και αυτός ένας σημαντικός παράγοντας όταν ετοιμαζόμαστε να αγοράσουμε μία ακριβή κεφαλή...
Αλλά και εσύ την DV; Πως πέτυχες το στέλεχος; Αυτό καλά καλά δεν φαίνεται! :blink:
Η μία καθαρίστρια μου κούρεψε μία Sumiko Blue point special τον Φλεβάρη και μία Sumiko Blackbird η άλλη τον Ιούνιο... :(

Μπα... Είναι και αυτός ένας σημαντικός παράγοντας όταν ετοιμαζόμαστε να αγοράσουμε μία ακριβή κεφαλή...
Αλλά και εσύ την DV; Πως πέτυχες το στέλεχος; Αυτό καλά καλά δεν φαίνεται! :blink:
Η μία καθαρίστρια μου κούρεψε μία Sumiko Blue point special τον Φλεβάρη και μία Sumiko Blackbird η άλλη τον Ιούνιο... :(
Μα δεν το πέτυχα εγώ(το στέλεχος),η καθαρίστρια το πέτυχε,και τις δυό φορές.Η διαφορά μας είναι,ότι στη δική μου περίπτωση,το πέτυχε η ίδια.
Καθαρίστρια εννοώ. :flipout:

Αναφέρεσαι προφανώς στο Azour 640p. Τελικά θα επιλέξω είτε αυτό είτε το smartphono, παρόλο που το τελευταίο αξίζει σχεδόν τα τριπλάσια χρήματα.
Μια τελευταία ερώτηση γιατί σας έχω πρήξει:violent-smiley-030:
Σε μια μελλοντική αναβάθμιση,ποιά είναι η λογική σειρά;
Δηλαδή: Επιλέγει πχ κάποιος καλύτερη κεφαλή, καλύτερο Phono, καλύτερο βραχίονα ή βάση για το πλατό;

Εάν πάρεις το smartphono το επόμενο βήμα θα είναι στην κεφαλή στην οποία για να πάρεις πραγματική διαφορά όμως θα πρέπει να τα χώσεις καλά.
Βάση φτιάχνεις και μόνος σου απο ένα κομμάτι γρανίτη με είτε αντικραδασμικά ποδαράκια είτε πόμολα όσο πιό στιβαρά γίνεται απο το praktiker για ποδαράκια.
Καλό θα ήταν να κάνεις την αρχή αποφασιστικά μέν με μετριοπαθή δε τρόπο και να ανακαλύψεις μόνος σου στην πορεία τι αξίζει και τι όχι επίσης θυμίσου να είσαι πάντα επιφυλακτικός με τα πολύ ακριβά phono (ανω των 500 Ευρώ) δηλαδή να τα ακούς πρώτα αφού μπορούν κάλλιστα μπορούν να μεταλλαχούν σε "φόνο" για την τσέπη και την διάθεση σου..
Τέλος και πιό σημαντικό απ´όλλα εκτός και εάν έχεις κληρονομήσει καμία δισκοθήκη χιλιάδων Lp φρόντισε πάντα να ρυθμίζεις οικονομικά τις αγορές σου ωστε να μπορείς να αγοράζεις ικανοποιητικό αριθμό βινυλίων!...
Πλατώ και κεφαλή χωρίς βινύλια είναι σαν κρεβάτι και προφυλακτικό χωρίς γυναίκα... οχι μόνο ανούσιο αλλα και γελοίο δηλαδή..:grandpa:

Απάντηση: Re: Αγορα Πικαπ

Αλλά και εσύ την DV; Πως πέτυχες το στέλεχος; Αυτό καλά καλά δεν φαίνεται!

Και οι δύο κεφαλές είναι επιρρεπείς στο κούρεμα η κάθε μία για διαφορετικούς λόγους.

Οι Sumico επειδή έχουν ένα cantilever... νά (με το συμπάθειο...)

Οι Dynavector (ειδικά η 17D) έχουν μεν πολύ μικρό cantilever (απο τα μικρότερα που υπάρχουν) αλλά αυτό δεν έχει ελαστικότητα σε τυχόν κτυπήματα καθότι είναι εξολοκλήρου απο διαμάντι. Οπότε κουρεύεται και αυτή με την παραμικρή ατυχή κίνηση.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα Πικαπ

Και οι δύο κεφαλές είναι επιρρεπείς στο κούρεμα η κάθε μία για διαφορετικούς λόγους.

Οι Dynavector (ειδικά η 17D) έχουν μεν πολύ μικρό cantilever (απο τα μικρότερα που υπάρχουν) αλλά αυτό δεν έχει ελαστικότητα σε τυχόν κτυπήματα καθότι είναι εξολοκλήρου απο διαμάντι. Οπότε κουρεύεται και αυτή με την παραμικρή ατυχή κίνηση.

Μήπως τις έχεις σπάσει και τις δύο και προσπαθείς να βρεις δικαιολογίες? :flipout::flipout::flipout:

Πέραν της πλάκας ενδιαφέρουσα τοποθέτηση.

Να αισθάνομαι τύψεις γιά την καννιβαλική μου συμπεριφορά μετά το δεύτερο κούρεμα?:flipout: Φιλική και αυτονόητη συμβουλή προς όλους.
Εάν το πικάπ σας δεν έχει κάλυμμα,φτιάχτε ένα.Από πλεξιγκλάς,ξύλο ότι σας αρέσει.Δεν λέω θα ασχυμήνει αλλά συνήθως, οι περισσότερες καθαρίστριες δεν είναι τόσο ευσυνήδειτες ώστε να σηκώνουν και το καπάκι.Ενα ξεσκέπαστο πικάπ πάντα διατρέχει σοβαρούς κινδύνους.
Και αυτό το τελευταίο δεν είναι ακριβώς χιούμορ.

Να αισθάνομαι τύψεις γιά την καννιβαλική μου συμπεριφορά μετά το δεύτερο κούρεμα?:flipout: Φιλική και αυτονόητη συμβουλή προς όλους.
Εάν το πικάπ σας δεν έχει κάλυμμα,φτιάχτε ένα.Από πλεξιγκλάς,ξύλο ότι σας αρέσει.Δεν λέω θα ασχυμήνει αλλά συνήθως, οι περισσότερες καθαρίστριες δεν είναι τόσο ευσυνήδειτες ώστε να σηκώνουν και το καπάκι.Ενα ξεσκέπαστο πικάπ πάντα διατρέχει σοβαρούς κινδύνους.
Και αυτό το τελευταίο δεν είναι ακριβώς χιούμορ.

+1
Άν και στην καθαρίστρια που έρχεται στο σπίτι εχώ απλώς απαγορέψει να καθαρίζει εκείνη την γωνία του σπιτιού, το κάνω εγώ.Όσο για τα πιτσιρίκια αναμένεται πρσφάτως παραγκελθέν καπάκι.

Άν και στην καθαρίστρια που έρχεται στο σπίτι εχώ απλώς απαγορέψει να καθαρίζει εκείνη την γωνία του σπιτιού, το κάνω εγώ

Και ακούνε νομίζεις...
Η τρίτη φαίνεται πιο σοβαρή αλλά δεν ξεχνάω να της το λέω κάθε φορά που τη βλέπω!

Εν κατακλείδι, η κεφαλή είναι αναλώσιμη και ως αναλώσιμη πρέπει να αντιμετωπίζεται. Όσο και να προσέχουμε, η τριβή και μόνο θα κάνει τη δουλειά της. Και αν ακούμε πολύ βινύλιο είναι ένα κόστος που θα πρέπει να κάνουμε κάθε 2-3 χρόνια...
Για αυτό θέλει σύνεση το ποσό που θα εκταμιεύσουμε για αυτή, άσχετα αν είναι το 50% του ήχου του πικάπ.

Re: Απάντηση: Αγορα Πικαπ

Σιγά-σιγά κοιτάω κ για άλλη κεφαλή...
Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Να βάλεις στον κατάλογο οπωσδήποτε και την clearaudio talismann.
Συνδυάζει την ανάλυση της sumico Sumiko Celebration Pearwood Signature με εκρηκτικά δυναμικά που κόβουν την ανάσα και το ηχόχρωμμα της Benz Micro GLIDER.
Mιλάμε για φοβερή περίπτωση,την πήρα μετά απο παρότρυνση του κυρίου Αλεκου στον Orpheus Αudio και ομολογώ οτι με έχει αφήσει άφωνο και με έχει κάνει πολύ ευτυχισμένο αφου στοιχίζει ΜΟΝΟ 700 ευρώ..

Και ακούνε νομίζεις...
Η τρίτη φαίνεται πιο σοβαρή αλλά δεν ξεχνάω να της το λέω κάθε φορά που τη βλέπω!

Εν κατακλείδι, η κεφαλή είναι αναλώσιμη και ως αναλώσιμη πρέπει να αντιμετωπίζεται. Όσο και να προσέχουμε, η τριβή και μόνο θα κάνει τη δουλειά της. Και αν ακούμε πολύ βινύλιο είναι ένα κόστος που θα πρέπει να κάνουμε κάθε 2-3 χρόνια...
Για αυτό θέλει σύνεση το ποσό που θα εκταμιεύσουμε για αυτή, άσχετα αν είναι το 50% του ήχου του πικάπ.

Έχοντας υπόψιν την υπερβολικά αισιόδοξη εκτίμηση μπορούμε maximum να ακουμε τρείς ώρες μουσικη (ας πούμε μόνο απο βινύλιο)καθημερινα στο σπίτι(=1080 ώρες τον χρόνο δηλαδή με τίποτα..) και τις ώρες που δίνουν οι κατασκευαστές ως διάρκεια ζωής (περίπου 5000 ώρες) θα έλεγα οτι η ωφέλιμη διάρκεια ζωής μίας καλής κεφαλής εκτος απροόπτου είναι 4 με 6 χρόνια.
Συνήθως τις τρώει η "Αναβαθμίτιδα" η ιδέα της φθοράς, η κάποιο απρόοπτο πρώτα.

Εάν πάρεις το smartphono το επόμενο βήμα θα είναι στην κεφαλή στην οποία για να πάρεις πραγματική διαφορά όμως θα πρέπει να τα χώσεις καλά.
Βάση φτιάχνεις και μόνος σου απο ένα κομμάτι γρανίτη με είτε αντικραδασμικά ποδαράκια είτε πόμολα όσο πιό στιβαρά γίνεται απο το praktiker για ποδαράκια.
Καλό θα ήταν να κάνεις την αρχή αποφασιστικά μέν με μετριοπαθή δε τρόπο και να ανακαλύψεις μόνος σου στην πορεία τι αξίζει και τι όχι επίσης θυμίσου να είσαι πάντα επιφυλακτικός με τα πολύ ακριβά phono (ανω των 500 Ευρώ) δηλαδή να τα ακούς πρώτα αφού μπορούν κάλλιστα μπορούν να μεταλλαχούν σε "φόνο" για την τσέπη και την διάθεση σου..
Τέλος και πιό σημαντικό απ´όλλα εκτός και εάν έχεις κληρονομήσει καμία δισκοθήκη χιλιάδων Lp φρόντισε πάντα να ρυθμίζεις οικονομικά τις αγορές σου ωστε να μπορείς να αγοράζεις ικανοποιητικό αριθμό βινυλίων!...
Πλατώ και κεφαλή χωρίς βινύλια είναι σαν κρεβάτι και προφυλακτικό χωρίς γυναίκα... οχι μόνο ανούσιο αλλα και γελοίο δηλαδή..:grandpa:
Σωστός :a0210:
Θα ξεκινήσω μάλλον με το azur που είναι αρκετά πιο οικονομικό, έτσι ώστε να μπορέσω να αγοράσω περισσότερους δίσκους. Στην πορεία βλέπω και για καλύτερο phono.
Απ'ότι έχω διαβάσει δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με την ortofon rondo red mc.

Εμ τι;
Για πλάκα επιλέγω σχεδόν πάντα κλειστά πικάπ;

Και να πάρω "ανοιχτό" αργότερα, πάλι πρώτα θα πάρω καπάκι και ύστερα πλατώ (όποιος φυλάει τα ρούχα του)...

Σωστός :a0210:
Θα ξεκινήσω μάλλον με το azur που είναι αρκετά πιο οικονομικό, έτσι ώστε να μπορέσω να αγοράσω περισσότερους δίσκους. Στην πορεία βλέπω και για καλύτερο phono.
Απ'ότι έχω διαβάσει δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με την ortofon rondo red mc.

Ούπς λάθος..
Την mc ήθελες πολύ καλή επιλογή.
Τελικά θα πάς στο pro-ject αν κατάλαβα.

Last edited:
Μεγειές!
Εξαιρετική επιλογή ετοιμάσου και εσυ να αν κατάλαβα επανέλθεις στην δίνη του βινυλίου που με αυτο το πικάπ/κεφαλή που αγόρασες θα σε ρουφήξει σαν μάυρη τρύπα!..

Γενικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το ενδιαφέρον γύρω απο το βινύλιο, αν μη τι άλλο δικαίωση για εμάς που κρατούσαμε θερμοπύλες τα προηγουμενα χρόχια δείτε μόνο το αριθμό αναγνώσεων του topic και θα καταλάβετε..

Μεγειές!
Εξαιρετική επιλογή ετοιμάσου και εσυ να αν κατάλαβα επανέλθεις στην δίνη του βινυλίου που με αυτο το πικάπ/κεφαλή που αγόρασες θα σε ρουφήξει σαν μάυρη τρύπα!..

Γενικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το ενδιαφέρον γύρω απο το βινύλιο, αν μη τι άλλο δικαίωση για εμάς που κρατούσαμε θερμοπύλες τα προηγουμενα χρόχια δείτε μόνο το αριθμό αναγνώσεων του topic και θα καταλάβετε..
Ευχαριστώ φίλε μου, αγωνιώ να το παραλάβω

Παίδες, μία ακόμη ψήφος για την Pro-Ject !!!
Έχω εδώ και δύο χρόνια το RPM 9.1 με τον carbon βραχίωνα που έχει, όμως , το μεταλλικό κέλυφος.
Προενισχυτή phono τον Tube box II της Pro-Ject
Ξεκίνησα με μία ORTOFON OM40 που είχα από παλιά, με Van Den Hul βελόνα, κι ήμουν πανευτυχής, πήρα μία DENON DL-304 κι άκουσα ξανά τα (σχετικά λίγα, καμμιά 200αριά) δισκάκια μου, σαν να τα ξαναανακάλυπτα (παίζει ρόλο κι ο ψυχολογικός παράγοντας, πάντα )
Η DENON είναι χαμηλής εξόδου κινητού πηνίου, στα 0,20mV , οπότε , θέλει ήσυχο phono stage...
Την προτίμησα , πέραν του "ευφωνικού" της χαρακτήρα, που της προσάπτουν, επειδή απαιτεί χαμηλό βάρος ανάγνωσης, περί του 1,2 γραμμαρίου, οπότε φθείρει λιγότερο (ελπίζω) τα αυλάκια και, βέβαια και τον εαυτό της...
Για το πικάπ έκοψα γρανίτη 48x38 εκατοστά και τον κάθισα πάνω σε "ποδαράκια" από sorbothane (πολυμερές ελαστικό) και , βέβαια , το καλύπτω με το ακρυλικό του σκέπαστρο, όταν είναι παρκαρισμένο..
Μάλιστα, σχεδιάσαμε με ένα φίλο ένα δακτυλίδι από κράμα αλουμινίου, γύρω στα 2,5 κιλά (το οποίο και περιμένω) όπως το outer limit της Clearaudio, για να "στρώνει " τους δίσκους στο πλατώ, και να ισιώνει τους "κατσαρωμένους" από κακή φύλαξη...
Το υπόλοιπο setup, για την ιστορία, είναι Electrocompaniet EC-3 MM, AVM 4 (Α-τάξης) τελικοί, Dynaudio Aries kit ηχεία, (κέντρο μεγαφώνου) ...

Τώρα, μένει να πάρω (φτιάξω???) , ίσως, ένα καλύτερο τροφοδοτικό για πικάπ και phono stage, και βλέπουμε (ακούμε...)

Το σημαντικότερο κομμάτι της όλης ενασχόλησης με την πιστή αναπαραγωγή της μουσικής , είναι κατα τη γνώμη μου (όλοι έχουν κι από ...μία) να σε βάλει στο να ακούς μουσική και να "φτιάχνεσαι" , όποιο είδος αρέσει στον καθένα μας...

Κι επίσης, το πικάπ , με το βραχίωνα και την κεφαλή, πάντα θα μας μαγεύει, όχι επειδή για να ξεπεράσεις τον ήχο μιας καλής ερμηνείας, ηχογράφησης - εκτύπωσης θέλεις ψηφιακά πολύ μεγαλύτερης αξίας, αλλά επειδή , νομιζω , πως είναι πιο κατανοητός κι ανθρώπινος ο ΤΡΟΠΟΣ που βγάζει τη μουσική η βελόνα από τ' αυλάκια , παρά ό,τι μεσολαβεί σε ένα ψηφιακό υλικό...

Καλές μουσικές ακροάσεις σε όλους μας, και τα προαναφερθέντα παιδιά στο http://www.recordhouse.gr είναι όντως καλοί γνώστες της μουσικής...

Re: Απάντηση: Αγορα Πικαπ

Μάλιστα, σχεδιάσαμε με ένα φίλο ένα δακτυλίδι από κράμα αλουμινίου, γύρω στα 2,5 κιλά (το οποίο και περιμένω) όπως το outer limit της Clearaudio, για να "στρώνει " τους δίσκους στο πλατώ, και να ισιώνει τους "κατσαρωμένους" από κακή φύλαξη...

Ωπ; Για πες φίλε μου, σε τι κόστος σου βγήκε το outer limit;
Όχι τίποτα άλλο αλλά όπου ρώτησα αποφάσισαν να γίνουν πλούσιοι και μου ζητάνε 500 - 700 ευρώ!
Και δυστυχώς ακόμη και καινούργιοι δίσκοι χορεύουν καρτσιλαμά πάνω στο πικάπ μου... :BDGBGDB55:

Πέρασα σήμερα το πρωί από το κατάστημα Planet ΑV στο Ηράκλειο και ο υπεύθυνος (μάλλον ο ιδιοκτήτης) μου σύστησε, εάν τελικά πάω σε ακριβότερο phono, είτε το LEHMANN BLACK CUBE με το PWX Power Supply είτε το Dynavector P 75.
Reviews βρήκα και για τα δύο και γενικά απ'ότι κατάλαβα θεωρούνται αρκετά καλά.
Έχεις κάποιος συνφορουμίτης ιδία άποψη; Μήπως ανεβαίνω αρκετά σε θέμα τιμής, χωρίς να έχω ανάλογο αποτέλεσμα σε συνδυασμό και με το πικάπ μου;

Να θυμίσω ότι θα παίζει με Project 2xperience και ortofon rondo red mc