Αγορα Πικαπ

Βρήκα σε προσφορά σε αγγλικό κατάστημα το Project 2xperience Pack, το οποίο εκτός του πικαπ περιλαμβάνει την κεφαλή ortofon rondo red mc και το speed box mkI. Απ'ότι έχω δει είναι πακέτο το οποίο προσφέρεται απευθείας από την Project.
Το πακέτο κοστίζει 680 GBP+20GBP μεταφορικά, περίπου δηλαδή 860.
Ο ενδοιασμός μου έχει να κάνει στο ότι το κουτί είναι ανοικτό, καθώς το πικάπ το έχουν δείξει σε ένα πελάτη όπως μου ανέφεραν, ο οποίος τελικά δεν το πήρε. Η εγγύηση απ'ότι μου είπαν ισχύει κανονικότατα, ενώ το πικαπ είναι εντελώς άθικτο και καινούργιο.
Για τον λόγο αυτό κάνουν μία μείωση της αρχικής τιμής, από 780 GBP σε 680 GBP.
Πως σας φαίνεται?

Βρήκα σε προσφορά σε αγγλικό κατάστημα το Project 2xperience Pack, το οποίο εκτός του πικαπ περιλαμβάνει την κεφαλή ortofon rondo red mc και το speed box mkI. Απ'ότι έχω δει είναι πακέτο το οποίο προσφέρεται απευθείας από την Project.
Το πακέτο κοστίζει 680 GBP+20GBP μεταφορικά, περίπου δηλαδή 860.
Ο ενδοιασμός μου έχει να κάνει στο ότι το κουτί είναι ανοικτό, καθώς το πικάπ το έχουν δείξει σε ένα πελάτη όπως μου ανέφεραν, ο οποίος τελικά δεν το πήρε. Η εγγύηση απ'ότι μου είπαν ισχύει κανονικότατα, ενώ το πικαπ είναι εντελώς άθικτο και καινούργιο.
Για τον λόγο αυτό κάνουν μία μείωση της αρχικής τιμής, από 780 GBP σε 680 GBP.
Πως σας φαίνεται?

κι εδω αν ηταν ανοικτο τοσο θα το επαιρνες! Με την διαφορα οτι εδω θα το εβλεπες και θα το ακουγες κιολας-bye-
το πακετο υπαρχει κι εδω οπως και στην Αγγλια.

υπαρχουν τα εξης πακετα.
1) σε piano black+bl.point+speed box semi automatic στα 1050
2) σε χρωμα chery-olive-wenge + τα παραπανω στα 1150
Τα ιδια ισχυουν και με την ortofon rondo red.

Δεν υπάρχει δηλαδή το πακέτο με το ακρυλικό πλατό.
Γιάννη η τιμή είναι ίδια και με την ortofon σαν κεφαλή?
To Azur 640p θα με καλύψει με την συγκεκριμένη κεφαλή;
Αν κοίταγα κάποιο ακριβότερο phono (μέχρι € 500), τι θα με συμβουλεύατε;

Πριν λίγο καιρό που έψαχνα κ εγώ για τον συνδυασμό που γράφεις, δλδ προ-πικάπ-βραχίονα-κεφαλή, είχα ακούσει 2-3 συνδυασμούς.
Καταρχήν, άκουσα δίπλα-δίπλα το project που συζητάμε κ το αντίστοιχο clearaudio με ενισχυτικά naim κ ηχεία triangle. Κατέληξα στο project γιατί για το δικό μου γούστο είχε αυτό τον ήχο που ζητούσα.
Κατόπιν, κάναμε δοκιμές με διάφορα προενισχυτικά. Άκουσα όλη την γκάμα της project, απλό, λαμπάτο, όπως επίσης κ το μικρό της clearaudio, το smartphono, γιατί μετά ξεφεύγαμε στα χρήματα. Άκουσα επίσης το μικρό της nad.
Κατέληξα τελικά στον συνδυασμό κ τον αγόρασα :
Project xperience 2 πλατό, κεφαλή sumiko blue point no.2, προενισχυτής clearaudio smartphono. Αυτό βγαίνει λίγο πάνω από τα 1100 ευρώ τώρα μάλλον, τότε είχε λίγο πιο πάνω στα 1200-1250 ευρώ.
Συνδύασα κ τις δύο εταιρείες (project, clearaudio) κ το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα ικανοποιητικό έως πολύ καλό, ειδικά για τα χρήματα που έδωσα.
Το βασικό όμως είναι να ακούσεις διάφορους συνδυασμούς κ εσύ κ να δεις τι σου αρέσει.
Εμένα μου έδωσε το παραπάνω σύστημα, αληθοφάνεια, μπάσο σφιχτό κ με ατάκα, μελωδικά μεσαία κ πολύ καθαρά κ μπροστά τα πρίμα. Είναι αναλυτικό, δεν συγχωρεί κακομεταχειρισμένους δίσκους κ χαρίζει ατελείωτες ώρες απολαυστικής μουσικής.
Σιγά-σιγά κοιτάω κ για άλλη κεφαλή...
Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Re: Απάντηση: Αγορα Πικαπ

Πριν λίγο καιρό που έψαχνα κ εγώ για τον συνδυασμό που γράφεις, δλδ προ-πικάπ-βραχίονα-κεφαλή, είχα ακούσει 2-3 συνδυασμούς.
Καταρχήν, άκουσα δίπλα-δίπλα το project που συζητάμε κ το αντίστοιχο clearaudio με ενισχυτικά naim κ ηχεία triangle. Κατέληξα στο project γιατί για το δικό μου γούστο είχε αυτό τον ήχο που ζητούσα.
Κατόπιν, κάναμε δοκιμές με διάφορα προενισχυτικά. Άκουσα όλη την γκάμα της project, απλό, λαμπάτο, όπως επίσης κ το μικρό της clearaudio, το smartphono, γιατί μετά ξεφεύγαμε στα χρήματα. Άκουσα επίσης το μικρό της nad.
Κατέληξα τελικά στον συνδυασμό κ τον αγόρασα :
Project xperience 2 πλατό, κεφαλή sumiko blue point no.2, προενισχυτής clearaudio smartphono. Αυτό βγαίνει λίγο πάνω από τα 1100 ευρώ τώρα μάλλον, τότε είχε λίγο πιο πάνω στα 1200-1250 ευρώ.
Συνδύασα κ τις δύο εταιρείες (project, clearaudio) κ το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα ικανοποιητικό έως πολύ καλό, ειδικά για τα χρήματα που έδωσα.
Το βασικό όμως είναι να ακούσεις διάφορους συνδυασμούς κ εσύ κ να δεις τι σου αρέσει.
Εμένα μου έδωσε το παραπάνω σύστημα, αληθοφάνεια, μπάσο σφιχτό κ με ατάκα, μελωδικά μεσαία κ πολύ καθαρά κ μπροστά τα πρίμα. Είναι αναλυτικό, δεν συγχωρεί κακομεταχειρισμένους δίσκους κ χαρίζει ατελείωτες ώρες απολαυστικής μουσικής.
Σιγά-σιγά κοιτάω κ για άλλη κεφαλή...
Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
Σε ευχαριστώ πολύ Μιχάλη. Απ'ότι βλέπω το smartphono είναι αρκετά ακριβότερο (€ 390 στον Ορφέα).

Δεν υπάρχει δηλαδή το πακέτο με το ακρυλικό πλατό.
Γιάννη η τιμή είναι ίδια και με την ortofon σαν κεφαλή?
To Azur 640p θα με καλύψει με την συγκεκριμένη κεφαλή;
Αν κοίταγα κάποιο ακριβότερο phono (μέχρι 500), τι θα με συμβουλεύατε;

Ναι υπαρχει και στο ακρυλικο πλατο και η τιμη ειναι η ιδια και για την ortofon.
Για phono μπορεις να δεις το smart phono που ειναι πολυ καλο!
Το azur ειναι επισης καλο phono αλλα δεν το εχω ακουσει με την κεφαλη που λεμε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα Πικαπ

Σε ευχαριστώ πολύ Μιχάλη. Απ'ότι βλέπω το smartphono είναι αρκετά ακριβότερο ( 390 στον Ορφέα).
:a0210:
Λιγότερο όμως από τα 500 που είπες παραπάνω κ νομίζω ότι τα αξίζει.:BDGBDGB53:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα Πικαπ

Είπα ότι..."αν κοίταγα" :D
Το Dino Trichord MK2 τι λέει;

Λοιπον για να μην λεμε οτι θελουμε θα σου πω τα εξης. Καταρχας το dino ειναι αξιολογο αλλα εχεις την δυνατοτητα να το ακουσεις με τον συνδυασμο πλατο βραχιωνα κεφαλης που θελεις? Αν οχι τοτε ή θα εμπιστευτεις καποιους οι οποιοι εχουν ακουσει καποιους συνδυασμους που σου προτεινουν, ή πολυ πιθανο να αγορασεις κατι στα τυφλα και να σου βγει ή καλο απο τυχη ή μαπα το καρπουζι. Το να λεμε αν ειναι καλο το ταδε και το ταδε δεν νομιζω οτι θα βγει καποιο σωστο συμπερασμα! Με τι το συγκρινουμε και ως προς τι? Με αντιστοιχα phono ιδιας τιμης και σε τι πλατο βραχιωνα κεφαλη?
Εχω ακουσει το dino σε συστηματα που ηταν αριστο και σε αλλα που ηταν απλα καλο. Αντιστοιχα και για τα project-clearaudio!
Oποτε αν θελεις ή κοιτας σε συνδυασμους που καποιοι σου εχουμε πει με το συγκεκριμενο πλατο-κεφαλη ή πας στην τυχη!

Λοιπον για να μην λεμε οτι θελουμε θα σου πω τα εξης. Καταρχας το dino ειναι αξιολογο αλλα εχεις την δυνατοτητα να το ακουσεις με τον συνδυασμο πλατο βραχιωνα κεφαλης που θελεις? Αν οχι τοτε ή θα εμπιστευτεις καποιους οι οποιοι εχουν ακουσει καποιους συνδυασμους που σου προτεινουν, ή πολυ πιθανο να αγορασεις κατι στα τυφλα και να σου βγει ή καλο απο τυχη ή μαπα το καρπουζι. Το να λεμε αν ειναι καλο το ταδε και το ταδε δεν νομιζω οτι θα βγει καποιο σωστο συμπερασμα! Με τι το συγκρινουμε και ως προς τι? Με αντιστοιχα phono ιδιας τιμης και σε τι πλατο βραχιωνα κεφαλη?
Εχω ακουσει το dino σε συστηματα που ηταν αριστο και σε αλλα που ηταν απλα καλο. Αντιστοιχα και για τα project-clearaudio!
Oποτε αν θελεις ή κοιτας σε συνδυασμους που καποιοι σου εχουμε πει με το συγκεκριμενο πλατο-κεφαλη ή πας στην τυχη!
Αυτά είναι κατανοητά και απολύτως αποδεκτά. Απλά ρώτησα μήπως και το έχει ακούσει κάποιος με τον συνδυασμό που θέλω.

Αυτά είναι κατανοητά και απολύτως αποδεκτά. Απλά ρώτησα μήπως και το έχει ακούσει κάποιος με τον συνδυασμό που θέλω.
Δεν θελω να το παρεις στραβα αλλα αυτη ειναι η αληθεια δυστυχως. Εγω παντως το εχω ακουσει στον συνδυασμο αυτο και σε καποια πραγματα μου αρεσε σε καποια αλλα οχι. Σε καμια περιπτωση δεν ειχε τον δυναμισμο και την ακριβεια του clearaudio. Αλλα εγω ειμαι και fan της τελευταιας οποτε παλι στην clearaudio θα πηγαινα.

Last edited:

Είπα ότι..."αν κοίταγα" :D
Το Dino Trichord MK2 τι λέει;

Εγώ το δοκίμασα(είχε και το σπέσιαλ τροφοδοτικό) στον δικό μου συνδυασμό clearaudio performance/Talismann και το ξεσύνδεσα μετά απο 20 λεπτά αφού δεν το άντεχα άλλο (μπλιάχ!!..) και ναι οι ρυθμίσεις ήταν σωστές!..
Δεν θέλω να το θάψω αν και πολύ νιώθω την τάση να το κάνω άλλα τουλάχιστον ελπίζω να κατάλαβες οτι είναι λίγο "παράξενιάρικο" στο ταίριασμα του.
Για εμένα αφού μπορείς να φτάσεις εκεί τιμολογιακά πάρε το smartphono με κλειστα μάτια αφου θα ταιριάξει γάντι με αυτά που θές, ένα ακόμα phono στην ίδια τιμή και το ίδιο καλό είναι το creek obh 15 που χρησιμοποιώ εγώ με τον συνδυασμό πλατώ/κεφαλής που προανέφερα με πραγματικά εκπληκτικά αποτελέσματα και γενικά να ξέρεις οτι οι υποποιήσεις του creek είναι απο τις πιο τίμιες στην αγορά (λόγος τιμής προς απόδοση).

Καλό θα ήταν να δοκίμαζες και τα phono stages της Cambridge Audio...
Είναι plug and play και παίζουν πολύ όμορφα για την τιμή τους...
Από εκεί και πέρα, εγώ περιμένω τη στιγμή που θα ξεκινήσω τα πάρε δώσε με την DACT και θα κλείσω από θέμα phono... -bye-

Καλό θα ήταν να δοκίμαζες και τα phono stages της Cambridge Audio...
Είναι plug and play και παίζουν πολύ όμορφα για την τιμή τους...
Από εκεί και πέρα, εγώ περιμένω τη στιγμή που θα ξεκινήσω τα πάρε δώσε με την DACT και θα κλείσω από θέμα phono... -bye-
Αναφέρεσαι προφανώς στο Azour 640p. Τελικά θα επιλέξω είτε αυτό είτε το smartphono, παρόλο που το τελευταίο αξίζει σχεδόν τα τριπλάσια χρήματα.
Μια τελευταία ερώτηση γιατί σας έχω πρήξει:violent-smiley-030:
Σε μια μελλοντική αναβάθμιση,ποιά είναι η λογική σειρά;
Δηλαδή: Επιλέγει πχ κάποιος καλύτερη κεφαλή, καλύτερο Phono, καλύτερο βραχίονα ή βάση για το πλατό;

Εξαρτάται.
Αν έχεις καλό ρακ, δε νομίζω να αξίζει τον κόπο.

Αν πάλι όχι, δεν είναι και πολύ ακριβή η βάση, πιθανόν να λέει. Άκουσέ την πρώτα όμως.

Λογικά, ξεκινάμε από την κεφαλή και αμέσως μετά το phono. Τα υπόλοιπα έπονται.

Αναφέρεσαι προφανώς στο Azour 640p. Τελικά θα επιλέξω είτε αυτό είτε το smartphono, παρόλο που το τελευταίο αξίζει σχεδόν τα τριπλάσια χρήματα.

Το 640P είναι προενισχυτής για κεφαλές MM και MC. Αν δεν σκέφτεσαι να πας σε χαμηλοέξοδη κάνεις τη δουλειά σου και με το πιο μικρό που κοστίζει περίπου 80 ευρώ...
Απλά άκουσέ το, δεν χάνεις τίποτα...

Μια τελευταία ερώτηση γιατί σας έχω πρήξει:violent-smiley-030:
Σε μια μελλοντική αναβάθμιση,ποιά είναι η λογική σειρά;
Δηλαδή: Επιλέγει πχ κάποιος καλύτερη κεφαλή, καλύτερο Phono, καλύτερο βραχίονα ή βάση για το πλατό;

Το bottleneck...
Με λίγα λόγια το κομμάτι που έχει τα περισσότερα προβλήματα και πρακτικά η αλλαγή του θα σου δώσει τη μεγαλύτερη διαφορά.
Αν έχεις συντονισμούς που ακούγονται μέσω του πικάπ δοκιμάζεις τη βάση της Project.
Μετά δοκιμάζεις κάποιο πιο ακριβό phono stage και αν σου δώσει μεγάλη διαφορά στον ήχο κάνεις την αναβάθμιση...
IMHO τελευταία, αν και θα σου δώσει τη μεγαλύτερη διαφορά στον ήχο, έρχεται η αναβάθμιση της κεφαλής.
Αυτό γιατί απλά είναι αναλώσιμη και το μόνο κομμάτι που σήμερα αγοράζεις και αύριο κλαις στην περίπτωση που κυκλοφορούν στο σπίτι αδέσποτα πιτσιρίκια και καθαρίστριες...

(Μιλάω εκ πείρας :flipout:)