Αγορα Πικαπ

georgesco

New member
2 April 2008
90
φιλοι του avclub θελω την βοηθεια σας ειμαι ετοιμος να αγορασω ενα πικαπ εως 400-450 ευρα εχω εναν NAD c320bee και ηχεια τα quad 21L βασικα δε ξερω αν εχει ο ενισχυτης phono stage.

απο οτι εχω δει τι παιζουν κατι REGA και progect αλλα δε ξερω τα μοντελα και αν ταιριαζουν με το συστημα που εχω

Η μουσικη που ακουω ειναι Ροκ και hard rock και εχω καποιους δισκους απο αυτα

Φίλε georgesco ο NAD δεν εχει phono stage. Αρα θα χρειαστείς ένα.
Στα 400-450 μπορείς να πάρεις ένα REGA P1 νομίζω...οι συμφορουμίτες με REGA θα σε βοηθήσουν περισσότερο. Αλλιώς, κι αν εχεις όρεξη για μοντίφες κι αρκετό χρονο να ασχοληθείς, πάρε ενα μεταχειρισμένο Thorens 160 κι εναν SME 3009...περίπου στα ίδια λεφτά έρχονται, απλά πρέπει να το κυνηγήσεις λίγο στο ebay. Σε ήχο όμως θα είσαι μάλλον πολύ καλύτερα από το P1.

Φίλε georgesco ο NAD δεν εχει phono stage. Αρα θα χρειαστείς ένα.
Στα 400-450 μπορείς να πάρεις ένα REGA P1 νομίζω...οι συμφορουμίτες με REGA θα σε βοηθήσουν περισσότερο. Αλλιώς, κι αν εχεις όρεξη για μοντίφες κι αρκετό χρονο να ασχοληθείς, πάρε ενα μεταχειρισμένο Thorens 160 κι εναν SME 3009...περίπου στα ίδια λεφτά έρχονται, απλά πρέπει να το κυνηγήσεις λίγο στο ebay. Σε ήχο όμως θα είσαι μάλλον πολύ καλύτερα από το P1.

μόλις βρήκα ένα thorens με κεφαλή orthofon άριστο προς 170,00 ευρώ.

Απάντηση: Re: Αγορα Πικαπ

μόλις βρήκα ένα thorens με κεφαλή orthofon άριστο προς 170,00 ευρώ.

και που το βρηκες απο ebay δε ψωνιζω υπαρχει κατι αλλο.

Παντως ειδα και αυτο http://www.thomann.de/gr/technics_sl1200_mk_ii_silver.htm

σε καλη τιμη αν βαλεις οτι δε πληρωνεις και τα μεταφορικξα απ οτι ξερω αλλα ξεφευγω λιγο με το phono stage εχετε να προτεινετε κατι σε προσιτη τιμη.

και απο ηχο τι λεει το συγκεκριμενο πικαπ σε σχεση με τα rega k projectαραγε θα ταιριαξει με τον NAD?

Last edited:
Αναμεσα σε αυτα τα 3 πιο θα μου προτεινατε και γιατι?

TECHNICS SL 1200 MK II
Pro-Ject 1 Xpression III
Rega P2

Re: Απάντηση: Re: Αγορα Πικαπ

και που το βρηκες απο ebay δε ψωνιζω υπαρχει κατι αλλο.

φυσικά ebay από Ολλανδία...έχω κάνει αρκετές αγορές από 'κει και δεν έχω το παραμικρό παράπονο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα Πικαπ

φυσικά ebay από Ολλανδία...έχω κάνει αρκετές αγορές από 'κει και δεν έχω το παραμικρό παράπονο.

ΝΑ σε ρωτησω με πιστωτικη αγοραζεις δεν εχω αγορασει ποτε απο το ebay μποτεις να με διαφωτησεις αν ειναι δυσκολο να συνεννοηθω με τους Ολλανδους.

Re: Απάντηση: Αγορα Πικαπ

Παντως ειδα και αυτο http://www.thomann.de/gr/technics_sl1200_mk_ii_silver.htm

σε καλη τιμη αν βαλεις οτι δε πληρωνεις και τα μεταφορικξα απ οτι ξερω αλλα ξεφευγω λιγο με το phono stage εχετε να προτεινετε κατι σε προσιτη τιμη.

Στο site αυτο που λες στην τιμη δεν εχει ουτε κεφαλη ουτε slipmat, αρα θα πρεπει να υπολογισεις κι αλλα, επιπλεον του phono stage.

Re: Απάντηση: Αγορα Πικαπ

Αναμεσα σε αυτα τα 3 πιο θα μου προτεινατε και γιατι?

TECHNICS SL 1200 MK II
Pro-Ject 1 Xpression III
Rega P2

εγω εχω το Pro-Ject 1 Xpression III με ortafon 2red, μια χαρα νομιζω παιζει
και ενα review
http://www.audioenz.co.nz/2008/project_xpression3.shtml

τα αλλα 2 δεν τα εχω ακουσει παντως

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα Πικαπ

Στο site αυτο που λες στην τιμη δεν εχει ουτε κεφαλη ουτε slipmat, αρα θα πρεπει να υπολογισεις κι αλλα, επιπλεον του phono stage.

αρα ανεβαινω πολυ στη τιμη εχεις δικιο απο τα αλλα 2 που παραθετω πιο πανω τι εχετε να πειτε?

το rega p2 γυρω στα 330 ευρω και το project debuit με phono stage στα 380ευρω απο οτι ειδα

θα παιζουν τα συγκεκριμενα που αναφερω ωραια και δε θα εχουν κανενα προβλημα
στη λειτουργια τους μετα απο καποια χρονια?

με τους αντιπροσωπους τι παιζει γιατι τα πιο πανω πικαπ θα θελουν καποιες ρυθμισεις αποτι ξερω για να δοθλεψουν σωστα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα Πικαπ

εγω εχω το Pro-Ject 1 Xpression III με ortafon 2red, μια χαρα νομιζω παιζει
και ενα review
http://www.audioenz.co.nz/2008/project_xpression3.shtml

τα αλλα 2 δεν τα εχω ακουσει παντως

μηπως το πουλας? ΧΑΧΑχαχαχα

ποσο σου στοιχισε μαζι με τη κεφαλη?

το πηρα second-hand απο το avclub, νομιζω 300 η 350 μου βγηκε μαζι με την κεφαλη....

Για τη δουλεια που το θελεις πιστευω οτι και να παρεις καλο ειναι, δεν πρεπει να εχουν και τιποτα τεραστιες διαφορες μεταξυ τους στην αποδοση.

Ομως το pro-ject debut εχει ενσωματωμενο το phono stage ενω στις αλλες περιπτωσεις θα πρεπει να παρεις ενα. Αρα μαλλον καλα στα λεει ο Guybrush πιο πανω...

Προς georgesco,

Καλησπέρα. Έχω ένα Rega Planar 3 από το 1995. Το πικάπ αυτό βγαίνει στη παραγωγή από το 1981, αν δε με απατά η μνήμη μου! Διαχρονική αξία. Η τιμή του αυτή τη στιγμή κυμαίνετε στα 520,00 .
Πριν από μερικά χρόνια του 'φόρεσα' τη κεφαλή BENZ MICRO MC20E2 (τιμή περίπου 170,00 Ευρώ) και ο ήχος του απογειώθηκε!
Να προσέξεις λοιπόν τη κεφαλή που θα επιλέξεις για να λάβεις τα ... αναμενόμενα.
Για phono stage δε μπορώ να σου προτείνω και πολλά γιατί ο δικός μου ενισχυτής το έχει. Πάντως μη πέσεις σε τίποτα κινέζικα από το internet. Είναι προτιμότερο να πάρεις κάτι επώνυμο έστω και πιο οικονομικό. Δες και το NAD PP2. Η τιμή του είναι περίπου 80,00 και έχουν γραφτεί πολύ καλά σχόλια στον ειδικό τύπο.
Τέλος να σου πω ότι αν ασχοληθείς με το πικάπ θα πετάξεις τα CD σου!
Καλή επιτυχία!

prosfata mou xalase ena palio technics pou ixa tis siras sl-bd...
kai thelo na paro ena kenourgio.
imoun etimos na paro to pro-ject debut (den ithela parapano apo 300-350 E) alla mou exoun mpi skepsis gia to technics sl1200 mk 2.
o thomann.de to poulai xoris kefali kai slipmat ara simeni peretero kostos.
vrika se afto to link sto artsound to Technics SL1210 MK2 Turntable with stanton 500-V3 kai anarotieme an ine kali epilogi.
kirios logos tis kefalis pou ine stanton.
ti lete?
aksizi na doso kapia parapano xrimata na paro to technics?
i kefali tis stanton lei tpt i aplos ine lisi anagkis?
efxaristo ek ton proteron

kai kati pou ksexasa prin na rotiso
an paro afto xoris velona.meta mporo na valo oti velona thelo?
elega na evaza afti tis ortofon.
kati pou den exo katalavi kala.
to pik tha xriasti adjudjement prin doulepsi gia proti fora?kai an ne iparxi periptosi na to kano ego pou den exo ksanakani??
efxaristo

Καλησπέρα. Έχω ένα Rega Planar 3 από το 1995. Το πικάπ αυτό βγαίνει στη παραγωγή από το 1981, αν δε με απατά η μνήμη μου! Διαχρονική αξία. Η τιμή του αυτή τη στιγμή κυμαίνετε στα 520,00 .
Πριν από μερικά χρόνια του 'φόρεσα' τη κεφαλή BENZ MICRO MC20E2 (τιμή περίπου 170,00 Ευρώ) και ο ήχος του απογειώθηκε!
Να προσέξεις λοιπόν τη κεφαλή που θα επιλέξεις για να λάβεις τα ... αναμενόμενα.
Για phono stage δε μπορώ να σου προτείνω και πολλά γιατί ο δικός μου ενισχυτής το έχει. Πάντως μη πέσεις σε τίποτα κινέζικα από το internet. Είναι προτιμότερο να πάρεις κάτι επώνυμο έστω και πιο οικονομικό. Δες και το NAD PP2. Η τιμή του είναι περίπου 80,00 και έχουν γραφτεί πολύ καλά σχόλια στον ειδικό τύπο.
Τέλος να σου πω ότι αν ασχοληθείς με το πικάπ θα πετάξεις τα CD σου!

σωστος εκτος απο το φονο που σου αξιζει κατι καλυτερο και θα δεις μεγαλη διαφορα

@papadicki,
Καλησπέρα. Το Technics SL 1200 MK II, είναι το all time classic πικάπ των επαγγελματιών DJ. Φοβάμαι όμως ότι ο βραχίονας που φοράει δεν μπορεί να αναδείξει τον ήχο μιας καλής κεφαλής. Το pro-ject debut όμως μπορεί να φορέσει άνετα κεφαλή ίση με τη τιμή του ή και ακριβότερη αναδεικνύοντας τη ποιότητά της. Δηλαδή κατά τη προσωπική μου άποψη είναι προτιμότερος ο συνδυασμός pro-ject debut + μια καλή κεφαλή παρά ο συνδυασμός Technics SL 1200 MK II + μια φτηνή κεφαλή, όπως είναι η Ortofone. Πρώτα στάθμισε τις ανάγκες σου και μετά αποφάσισε για την αγορά του πικάπ. Δηλαδή η μια ‛σχολή – Technics’ έχει καλούδια μάλλον άχρηστα για τις ανάγκες σου (ρύθμιση στροφών, start – stop, στροβοσκόπιο) ενώ η άλλη, θα μου επιτρέψεις να την αποκαλέσω Αγγλική – REGA, σου παρέχει τα άκρως απαραίτητα αλλά σε πολύ καλή ποιότητα! Αυτά όσων αφορά το πρώτο σου post. Τώρα για το δεύτερο post να σου πω ότι το πικάπ χρειάζεται ρυθμίσεις κάθε φορά που αλλάζουν οι εποχές ή καλύτερα οι θερμοκρασίες του περιβάλλοντος χώρου! Εγώ το ρυθμίζω καλοκαίρι και χειμώνα. Για να τοποθετήσεις ΣΩΣΤΑ τη κεφαλή θα χρειαστείς προτράκτορ. Για να το οριζοντιώσεις, αλφάδι και μια βάση στήριξης με ακίδες – αυτή μπορείς να τη φτιάξεις μόνος σου, προσεκτικό διάβασμα των εγχειριδίων χρήσης (πικάπ και κεφαλής) για τη σωστή ρύθμιση και των δύο και φυσικά όρεξη.
Ο δρόμος για την αναλογική νιρβάνα, δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι μακρύς και δύσβατος!
Αυτό που μετράει όμως είναι το αποτέλεσμα και πίστεψέ με στο τέλος θα δικαιωθείς.

@ thanasis k.,
Καλησπέρα και σε εσένα και σε ευχαριστώ για το post. Για το phono stage της NAD PP2, πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή. Μετά μπορεί να προχωρήσει σε κάτι καλύτερο.