Αγορα Πικαπ

Γειά κι απο εμένα.
Επειδή έχει τύχει να ακούσω αρκετά απο ένα xpression III που έκανα δώρο σε μία φίλη έχω να σου πώ οτι με δυσκολία θα βρείς καλύτερο πικάπ όχι μόνο στα 420 ευρώ που κοστίζει αλλά και σε ακριβότερες τιμές.
Βάλτου μια καλή κεφαλίτσα και ξέχνα το θέμα πικάπ για πολλά χρόνια αφου πρέπει να πάς στο χιλιάρικο και βαλε για ουσιαστική αναβάθμιση.
Το πικάπ αυτό είναι φαινόμενο και μακράν το best buy της pro-ject μαζί με το RPM9.
Eννοείται πολύκαλύτερο απο το mk2 το οποίο είναι επίσης πολύ καλό αλλά όχι τόσο καλο.

Εδώ έχει και φωτό:

http://www.vinylengine.com/phpBB2/album_showpage.php?pic_id=5918

http://www.vinylengine.com/phpBB2/album_showpage.php?pic_id=5918&full=true&mode=prev#TopPic

http://www.vinylengine.com/phpBB2/album_showpage.php?pic_id=5917&full=true&mode=prev#TopPic

Δηλαδή λες οτι είναι προτιμότερο απο το RPM5;;

To RPM5 είναι καλύτερο απο το xpression όχι όμως και θεαματικά.
Εάν κανείς μπορεί να διαθέσει τα 100 ευρώ παραπάνω σαφώς και θα του πρότεινα να το προτιμήσει.
Προτιμότερο το XPRESSION III απο το RPM5 είναι σαν best buy προιόν κατα την γνώμη μου αφού δίνει πολύ περισσότερα απο όσα ζητάει και ζητάει πολύ λίγα.
Πάντα κατα την ταπεινή μου γνώμη όλα τα ενδιάμεσα μοντέλα μέχρι το RPM9 είναι καλύτερα ανεβαίνοντας σκαλοπάτια στο κόστος ,μόνο όμως στο τελευταίο υπάρχει πάλι αυτή η κορυφαία σχέση κόστους απόδοσης.

Συνεπώς εφόσον το όσο δυνατόν χαμηλότερο κόστος αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα το XPRESSION III αποτελεί μια κορυφαία επιλογή στην κατηγορία του αλλα και σαν πικάπ μέχρι το χιλιάρικο πιστεύω.
Όχι πως ένα πικάπ των 700 ευρώ δεν θα παίξει καλύτερα αλλα δεν νομίζω οτι θα έχανες και τον ύπνο σου με το αποτέλεσμα.

Η ταπεινή μου γώμη ας σημειωθεί οτι έχει διαμορφωθεί κατόπιν ακροάσεων.

Last edited:
Λοιπόν αγαπητοί μου συμφορουμίτες, το παραπάνω εικονιζόμενο πικάπ παρουσιάστηκε στην έκθεση του Μονάχου High End 2007. Κάθε χρόνο το περιοδικό LP παρουσιάζει ιδιοκατασκευές αναγνωστών του με αποκορύφωμα το πικάπ Baasner.
Η απορία μου όμως, βεβαίως – βεβαίως είναι όχι μόνο εάν ή πως παίζει, αλλά πόσος χρόνος χρειάστηκε για να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί αυτή η κατασκευή!

Γι’ αυτό σου λέω, πάρε κι εσύ ένα ρέγκα! Θα με θυμηθείς!

Πηγή: http://www.avreview.co.uk/news/article/mps/UAN/1099/v/3/sp/

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η φωτογραφία αυτή πρέπει να καταστραφεί πριν την ανακαλύψει η σύζυγός σας. :argue:
Ο γράφων δε φέρει ουδεμία ευθύνη για το ποστάρισμα.

To RPM5 είναι καλύτερο απο το xpression όχι όμως και θεαματικά.
Εάν κανείς μπορεί να διαθέσει τα 100 ευρώ παραπάνω σαφώς και θα του πρότεινα να το προτιμήσει.
Προτιμότερο το XPRESSION III απο το RPM5 είναι σαν best buy προιόν κατα την γνώμη μου αφού δίνει πολύ περισσότερα απο όσα ζητάει και ζητάει πολύ λίγα.
Πάντα κατα την ταπεινή μου γνώμη όλα τα ενδιάμεσα μοντέλα μέχρι το RPM9 είναι καλύτερα ανεβαίνοντας σκαλοπάτια στο κόστος ,μόνο όμως στο τελευταίο υπάρχει πάλι αυτή η κορυφαία σχέση κόστους απόδοσης.

Συνεπώς εφόσον το όσο δυνατόν χαμηλότερο κόστος αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα το XPRESSION III αποτελεί μια κορυφαία επιλογή στην κατηγορία του αλλα και σαν πικάπ μέχρι το χιλιάρικο πιστεύω.
Όχι πως ένα πικάπ των 700 ευρώ δεν θα παίξει καλύτερα αλλα δεν νομίζω οτι θα έχανες και τον ύπνο σου με το αποτέλεσμα.

Η ταπεινή μου γώμη ας σημειωθεί οτι έχει διαμορφωθεί κατόπιν ακροάσεων.

Και εδώ τώρα μπαίνει το μεγάλο ερώτημα...
Pro-Ject (κάποιο απο τα προαναφερθέντα) ή Rega (κυρίως για το P3 μιλάω)

Αυτό φίλε μου μόνο εσύ θα μπορέσεις να το απαντήσεις.
Νομίζω οτι μια βολτίτσα απο τον Ζωδιάδη στο κολωνάκι (REGA) και απο τον Ορφέα στην Στουρνάρη (PRO-JECT) παρέα με τισ ερωτήσεις σου θα σου ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα.
Προσωπικά δεν έχω τίποτα με τα REGA τα οπία θεωρώ πολύ καλά, σοβαρή και εμπεριστατωμένη γνώμη έχω για τα pro-ject την οποία και σου παράθεσα.

Και εδώ τώρα μπαίνει το μεγάλο ερώτημα...
Pro-Ject (κάποιο απο τα προαναφερθέντα) ή Rega (κυρίως για το P3 μιλάω)

Σε αυτά τα λεφτά αγοράζεις:
Στην περίπτωση του Project ένα καλό πικάπ με έναν συμπαθητικό βραχίωνα.
Στην περίπτωση του Rega έναν μαμάτο βραχίονα που μπορεί να παίξει ακόμη και σε πικάπ των 3-4.000 ευρώ πάνω σε μία τάβλα...

Αν σου αρέσουν οι πειραματισμοί πας για Rega.
Αν θέλεις να χαλαρώσεις και να μην ασχοληθείς πας για Project.

Αν σκέφτεσαι ότι κάποια στιγμή στη ζωή σου θα αγοράσεις καλύτερο πικάπ πας για Rega μιας και θα σου μείνει ο βραχίωνας.
Αν σκέφτεσαι ότι όταν θα έρθει αυτή η στιγμή πετάς ή πουλάς ολόκληρο το πικάπ και πας για άλλα, πας για Project.

Αν σου αρέσουν οι μοντιφιές και θέλεις κάποια στιγμή όταν μεγαλώσει ο βραχίωνάς σου να γίνει κάπως έτσι πας για Rega.

orderarm.jpg

Αν πάλι όχι, πας για Project.

Αυτό φίλε μου μόνο εσύ θα μπορέσεις να το απαντήσεις.
Νομίζω οτι μια βολτίτσα απο τον Ζωδιάδη στο κολωνάκι (REGA) και απο τον Ορφέα στην Στουρνάρη (PRO-JECT) παρέα με τισ ερωτήσεις σου θα σου ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα.
Προσωπικά δεν έχω τίποτα με τα REGA τα οπία θεωρώ πολύ καλά, σοβαρή και εμπεριστατωμένη γνώμη έχω για τα pro-ject την οποία και σου παράθεσα.

Επ! υπαρχουμε κι εμεις ρε φιλε στην Πετρουπολη!!!:argue:

Επανερχομε παλι στην αρχικη μου ερωτηση παιδια γιατι ελειπα εκτος Αθηνων.
Η συγκριση μπορει να γινει αναμεσα σε δυο πικαπ
Project debuit στα 270ευρω
REGA p2 στα 330
Γιατι οπως ειχα αναφερει δεν εχω το phono stage αλλα και κεφαλι.
Τωρα απο οτι ειδα στο internet το project δινετε με κεφαλι ortofon σαυτη τη τιμη που ανεφερα.Εσεις τι λετε τι με συμφερει?

Σε αυτά τα λεφτά αγοράζεις:
Στην περίπτωση του Project ένα καλό πικάπ με έναν συμπαθητικό βραχίωνα.
Στην περίπτωση του Rega έναν μαμάτο βραχίονα που μπορεί να παίξει ακόμη και σε πικάπ των 3-4.000 ευρώ πάνω σε μία τάβλα...

Αν σου αρέσουν οι πειραματισμοί πας για Rega.
Αν θέλεις να χαλαρώσεις και να μην ασχοληθείς πας για Project.

Αν σκέφτεσαι ότι κάποια στιγμή στη ζωή σου θα αγοράσεις καλύτερο πικάπ πας για Rega μιας και θα σου μείνει ο βραχίωνας.
Αν σκέφτεσαι ότι όταν θα έρθει αυτή η στιγμή πετάς ή πουλάς ολόκληρο το πικάπ και πας για άλλα, πας για Project.

Αν σου αρέσουν οι μοντιφιές και θέλεις κάποια στιγμή όταν μεγαλώσει ο βραχίωνάς σου να γίνει κάπως έτσι πας για Rega.

orderarm.jpg

Αν πάλι όχι, πας για Project.

Εδώ θα επέμβω για μια ανακρίβεια αφού ο βραχίονας του planar3 που ενδιαφέρει τον φίλο μας είναι εφάμιλλος του αντίστοιχου στο rpm5 επίσης ο τρόπος που προσαρμόζεται στο σασί του REGA δεν επιτρέπει την προσαρμογή του σε άλλα σασι αφου η βάση του είναι "κουρεμένη" απο κάτω και βιδώνεται με τρείς νοβοπανόβιδες απο την επάνω μεριά.
Οι βραχίονες της rega που πωλούναι χωριστά έχουν μακύτερο σωλήνα στην βάση τους απο τους κουρεμένους που προσαρμόζει στα πικάπ της (πονηριά).
Οπότε άκυρο το ατού αυτό.

Λάθος.

Οι βραχίονες που βιδώνουν μ' αυτό τον τρόπο, είναι οι RB700 και RB1000.
Μέχρι και τον RB300, η βάση είναι ίδια. Παντού.

Οπότε καθόλου άκυρο το ατού του.

Μάλιστα η Avid, έβγαλε τελευταία armboards ειδικά για τους 700 και 1000.

Δηλαδή με τις νοβοπανόβιδες;
Είσαι σίγουρος για αυτο γιατί απο άνθρωπο με Rega το είχα ακούσει που ο δύστυχος απογοητευμένος έμεινε με τον ...βραχίονα στο χέρι...
Εάν ισχύει αυτό πέρα απο καθόλου εργονομικό βρίσκω αυτόν τον τρόπο στηριξης απαράδεκτο για αυτόν τον βραχίονα.
Παρόλα αυτά το planar 3 παραμενει ένα πολύ καλο πικάπ και all time classic..

Last edited:
Με ποιο Rega; Το ξέρω επειδή εγώ έχω το P5 με τη βάση που περιγράφεις και ο Τzimisce είχε το P3 με την κανονική βάση.

Κι όχι, ο τρόπος στήριξης του βραχίονα στα P5, P7, P9, είναι πολύ ανώτερος από αυτόν με το σκέτο πάσο, trust me. Απλά δεν είναι universal, όπως οι παλιότεροι Rega.

Ναίσκε τζόγια μου...
Εγώ είχα το Rega Planar 3 και ο Στέργιος το 5 αν δεν κάνω λάθος...
Οπότε είμαστε σίγουροι και οι δύο. :)

Συν του οτι μπωρείς να αναβαθμίσης τον βραχίονα του Rpm-5 με τον καινούργιο βραχίονά της τον evolusion που η μεγάλη διαφορά του ειναι στή βάση του και στή στηριξή του σε σχέση με τον απλό , βλέπε εδώ .
http://www.project-audio.com/main.php?prod=10ccevo&cat=tonearms&lang=en

Last edited: