ΑΓΟΡΑ PLASMA LG 42PQ2000

Πλέον οι 42'' Plasma (180W) καταναλώνουν 30-40W λιγότερα από τις αντίστοιχες LCD (210-220) !

Ποιος ειπε οτι οι LCD καινε τοσο , εσυ θα μας τρελανεις...

Samsung LE46B750
Factory [Dynamic] mode ~221 watts
Calibrated [Movie] mode ~105 watts

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le46b750-le40b750-20090526151.htm

Sony 40W5500
Default "Standard" [Picture Mode] ~ 149 watts
Calibrated [Cinema]/[Theatre] mode ~ 106 watts

http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W5500/Calibration.htm

czoun θα ηθελα τη γνωμη σου για την pq2000.
ξερω πως εισαι εισαι pan-fan :grinning-smiley-043 αλλα θεωρω πως εχεις παντα κατι καλο να προσθεσεις, ακομη κι αν δεν την εχεις δει απο κοντα....

θα παιζει: sd δορυφορικα - avi - λιγα dvd
δεν θα παιξει: pc - παιχνιδοκονσολα - blu ray - digea - αναλογικα καναλια

και ειδικοτερα θα παιξει πολυ μπαλα! :award:
το λεω σε περιπτωση που υπαρχει καποιο ζητημα σχετικα με plasma και ποδοσφαιρο (κατι στην κινηση, στην αισθηση, γενικα.....)

Τι να λέμε τώρα με 4-4,5 κατστάρικα στις 42" και για την χρήση που τι θέλεις δεν πρόκειται να βρεις κάτι καλύτερο...;)

..και με 470 η 3000 μια χαρά είναι και με 550 η U10 ακόμη καλύτερα...

Last edited:
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ PLASMA LG 42PQ2000

Τι να λέμε τώρα με 4-4,5 κατστάρικα στις 42" και για την χρήση που τι θέλεις δεν πρόκειται να βρεις κάτι καλύτερο...;)

..και με 470 η 3000 μια χαρά είναι και με 550 η U10 ακόμη καλύτερα...

ok, ευχαριστω!
εννοειται πως μιλαμε παντα για αυτην σε συναρτηση με τα λεφτα που ζηταει...
σαφως και θα υπαρχει παντα κατι καλυτερο...

@ mce22 , JL ? , Yperion , Czoun

Παιδιά δεν μπήκα στην συζήτηση για να ανταγωνιστώ τις γνώσεις+εμπειρία σας στο θέμα. Αν ήξερα καλύτερα και θεωρούσα αυτά που λέτε ππριές δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να ζητήσω τα φώτα/διευκρινήσεις σας.

Και ρώτησα για την κατανάλωση γιατί σε διάφορα άρθρα σε περιοδικά + νέτ έχω διαβάσει για μεγαλύτερη κατανάλωση σε σχέση με LCD της τάξης του +30 έως και 100% !!!!

Ο mce22 έδωσε ένα πολύ χρήσιμο λίνκ (το οποίο όμως βασίζεται σε τιμές κατασκευαστών)
http://www.sust-it.net/energy_saving.php?id=69&sd=1&tariff=38&company=

Φίλε mce22, είναι ανακόλουθα πολλά από αυτά που διάβασα εκεί μέσα. Μεγάλο μπέρδεμα. π.χ 42'' πλάσμα LG που καταναλώνει 167W και άλλη πάλι LG ίδιας 'χαμηλής" ανάλυσης 340 W !! Δεν μπορεί ! σε μία από τις 2 περιπτώσεις πρέπει να ήταν μεθυσμένος ο Κορεάτης. Σε 50'' τάδε μάρκα καίει 210 W και άλλη 450 W . ΑΑΑΑΑΑΟΥΤΣ !

Όσο για τις LCD 42'' π.χ η σύγχρονη σειρά της LG LH λέει κατανάλωση 210 W (υψηλότερη από αρκετές Plasma σύμφωνα με τον πίνακα του λίνκ ? !) και ίδια κατανάλωση για την σειρά SL της ίδιας εταιρίας η οποία είναι LED .

Με τα καλά σχόλια που έχω διαβάσει από εσάς για Πλάσμα , ψήνομαι για καμιά 50''άρα αντί για 42''άρα LCD που ετοιμάζομαι να πάρω, αλλά η αμφιβολία για την κατανάλωση που έχω, καθώς και το στρώσιμο με εμποδίζουν στο να το αποφασίσω σίγουρα για πλάσμα.

π.χ 42'' πλάσμα LG που καταναλώνει 167W και άλλη πάλι LG ίδιας 'χαμηλής" ανάλυσης 340 W !! Δεν μπορεί ! σε μία από τις 2 περιπτώσεις πρέπει να ήταν μεθυσμένος ο Κορεάτης.

Συγκρίνεις μία "ξερή" Plasma του 2009 με μία φορτωμένη με διάφορα έξτρα (μεταξύ των οποίων και PVR με HDD) του 2007. Το να είχαν την ίδια κατανάλωση θα ήταν λίγο παράλογο, εφόσον κάθε χρόνο οι κατασκευαστές βρίσκουν διάφορους τρόπους για να τη μειώσουν.

Από την άλλη, εφόσον δεν σε πείθουν ούτε οι δημοσιεύσεις των κατασκευαστών, ούτε οι μετρήσεις διάφορων reviewers, ούτε οι μετρήσεις κάποιων συμφορουμιτών, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να μετρήσεις ο ίδιος μία σύγχρονη Plasma, δε βλέπω άλλη λύση στον ορίζοντα...

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ PLASMA LG 42PQ2000

Και ρώτησα για την κατανάλωση γιατί σε διάφορα άρθρα σε περιοδικά + νέτ έχω διαβάσει για μεγαλύτερη κατανάλωση σε σχέση με LCD της τάξης του +30 έως και 100% !!!!

Δεν είπε κανένας ότι δεν τα έχεις διαβάσει και σαφώς οι plasma έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση από τις LCD δεν είπε κανείς το αντίθετο, αλλά και κάποιο στοιχείο από τα link που έχεις διαβάσει δεν θα ήταν κακό...

...το παρακάτω το έχεις δει ????

Ας πούμε ότι έχουμε μια τηλεόραση LCD και μια τηλεόραση Plasma ίδιας διάστασης.......π.χ. 40" LCD - 42' Plasma

....με 10 ώρες λειτουργίας την ημέρα θα έχουν λειτουργήσει περίπου 3.500 ώρες σε 1 έτος...

...ας πούμε ότι η LCD καίει 100 W/h και η plasma 200 W/h, οπότε θα έχουν κάψει αντίστοιχα 350 KWh και 700 KWh σε ένα έτος...

η KWh , σύμφωνα με το Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ Γ1 κοστολογείται και διαφοροποιείται, ανάλογα με την συνολική κατανάλωση ανά τετράμηνο, αν η εγκατάσταση είναι μονοφασική ή τριφασική, αν υπάρχει νυκτερινό κ.λ.π., ας πάρουμε λοιπόν τον Μ.Ο. περίπου της περίπτωσης 1.3, το οποίο μας δίνει μια τιμή 0,08761+0,11165+0,13705 / 3 = 0,11210 / ΚWh ....

Έτσι έχουμε...

LCD - 350 KWh/έτος -> 39,23

Plasma - 700 KWh/έτος -> 78,47

Τα συμπεράσματα δικά σας και αν κάνω κάπου λάθος ευχαρίστως να το διορθώσουμε και να ξανακάνουμε τον υπολογισμό..

...ακόμα και με διπλάσια κατανάλωση (που είναι η χειρότερη περίπτωση) καταλαβαίνεις για τι διαφορά μιλάμε για 10 ώρες την ημέρα επί ένα χρόνο???...ή βρίσκεις κάποιο λάθος στον υπολογισμό???

Για οποιαδήποτε κατανάλωση θέλεις χρησιμοποίησε τον παρακάτω τύπο, βάζοντας τον αριθμό που εσύ θέλεις...

Όπως λες υπάρχουν 40άρες LCD που καίνε 100 W, το παράδειγμα είναι με την χειρότερη περίπτωση/σύγκριση μιαs 40άρας LCD και μιας 42άρας PLASMA που μπορεί να τύχει.

Σαφώς και δεν καίνε όλες οι 40άρες LCD 100W και δεν μπορώ να καταλάβω, πως θα βγάλει κάποιος συμπέρασμα ότι οι plasma 'καίνε τα άντερά τους', αφού το παράδειγμα δείχνει ξεκάθαρα ότι ακόμα και στην χειρότερη υπαρκτή περίπτωση η διαφορά είναι μικρή αν κάνουμε την αναγωγή σε κόστος ανά έτος και η διαφορά γίνεται ακόμα μικρότερη αν πάμε σε LCD με κατανάλωση μεγαλύτερη των 100 W.

Από κει και πέρα υπάρχουν δύο σταθερές, η τιμή της KWh στα 0,11 και οι 3.500 ώρες λειτουργίας ανά έτος (με το υπερβολικό 10 ώρες την ημέρα), οπότε για να βγει το κόστος αρκεί:

Κατανάλωση (W) X 3,500 (h) = A (KWh) X 0,11 = Κόστος χρήσης ανά έτος ( )

Το παράδειγμα δείχνει ότι τα περί.... 'θα καταλάβεις στο λογαριασμό της ΔΕΗ τι σημαίνει plasma' .....που λέγονται στην τύχη και χωρίς τεκμηριώμενο υπολογισμό είναι υπερβολικά, δεν νομίζω να δείχνει ότι οι plasma καίνε τα άντερά τους....ακόμα και με διπλάσια κατανάλωση, όπως το παράδειγμα.

...τεσπα, ας ελπίσω ότι μετά τις διευκρινήσεις θα γίνει κατανοητό.

...αλλά είπαμε αν υπάρχει λάθος στον τρόπο υπολογισμού μου δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω.

:flipout::flipout::flipout:

O.K ! Είπα ότι δεν εχω τις γνώσεις+εμπειρία, για αυτό και έχω πελαγώσει με αυτά που διαβάζω.

π.χ Στο θέμα μας (τίτλος του παρόντος θέματος) δεν βλέπω διαφορά μεταξύ των χαρακτηριστικών της PQ2000 και της PQ3000 που να δικαιολογεί έστω την μικρή διαφορά τιμής (ανάλυση, φωτεινότητα, αντιθεση, αριθμός hdmi,κλπ, όλα ίδια).
Εννοώ τι παραπάνω θα πάρει ο φίλος από την PQ3000 με το παραπάνω 70ευρω που θα δώσει σε σχέση με την PQ2000 ?

(Τώρα βέβαια αν ρωτήσω άν αξίζει να δώσει ακόμη και άλλα 80ευρώ για την FullHD U10, θα τα ακούσω ? :slapface: )

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ PLASMA LG 42PQ2000

O.K ! Είπα ότι δεν εχω τις γνώσεις+εμπειρία,

Ούτε εγώ έχω γνώσεις και εμπειρία...

...ένα μολύβι και ένα χαρτί έχω και κάνω πολλαπλασιασμό και διαίρεση.

εγω να επανελθω στην lg (καθενας με τον πονο του :guitarist:)
αλλα παντα σε σχεση με την καταναλωση.
οπως ειπα και στο ξεκινημα ο κατασκευαστης δινει στο ελληνικο manual της tv καταναλωση ενεργειας 320w (σελ.111).
Ο φιλος mce22 μετραει 180w.
ειναι φυσιολογικη ή δικαιολογειται μια τετοια διακυμανση;

@#^$ την τρέλα μου, δεν βρίσκω τον μετρητή.. οταν το θες.. εξαφανισμένο!

το 320w είναι το max που μπορεί να τραβήξει
(full φωτεινότητα, και όλη η οθόνη γεμάτη άσπρο χρώμα)

Η κατανάλωση μιας τηλεόρασης δεν είναι σταθερή, αλλά επηρεάζεται από τις ρυθμίσεις και την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση διάφορων υποσυστημάτων.

Συγκεκριμένα, σε μία Plasma που δίνεται με rated consumption 300W, αν μειώσουμε την αντίθεση στο τέρμα και βάλουμε μία καρτέλα μαύρου 0 IRE, θα μετρήσουμε περίπου 90W. Αν αυξήσουμε την αντίθεση στο τέρμα και βάλουμε μία καρτέλα λευκό 100 IRE, θα μετρήσουμε 300W.

Οι φυσιολογικές ρυθμίσεις και το φυσιολογικό υλικό θέασης, είναι προφανές πως θα δώσουν μία μέση τιμή κατανάλωσης που θα βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο...

Oι αμερικάνικες και ιαπωνικές επίσημες καταναλώσεις, πάντα είναι μεγαλύτερες γιατί ο τρόπος υπολογισμού συμπεριλαμβάνει και το μέγιστο φορτίο που μπορεί να δεχθεί η συσκευή πριν κάψει την ασφάλειά της.

Π.χ. η 42G10 στην Ιαπωνία και ΗΠΑ αναφέρονταν ως 490W, η ίδια συσκευή στην Ευρώπη ως 340W και όσοι τις μέτρησαν καλιμπραρισμένες, ανεξαρτήτως χώρας, τις βρήκαν περίπου στα 200-240W...

Κάτι έχει πει ο Γιάννης πριν, smithako sorry που σου χαλάσαμε το νήμα και καλά κάνεις και μας επαναφέρεις στη τάξη.

Last edited:

...........sorry που σου χαλάσαμε το νήμα και καλά κάνεις και μας επαναφέρεις στη τάξη.

αυτο αν ηταν για το καθενας με τον πονο του, θα πω οτι οχι απλα δεν το χαλασατε αλλα
το καραγουσταρω που παει ετσι, γιατι εκει ηθελα να δωσω εμφαση.
τοσο καιρο ακουω και διαβαζω για τις ανωτερες ποιοτικα plasma που ομως (οπως καποιοι διαρκως προειδοποιουν) ειναι σαν τα βαμπιρ και ρουφανε τα kw με το μπουρι. :violent-smiley-008:

και παντα ηθελα να το συζητησω και χαιρομαι που επιτελους αρχιζω να ξεκαθαριζω καποια πραγματα.

ωραιος και ο jl που σε 7 σειρες τα ειπε ολα!
αλλα και o mce22 με 1 ατακα τα συνοψισε μια χαρα!

Last edited:

Οριστε ενας πινακας με πολλα γνωστα μοντελα και πραγματικη καταναλωση μετρησιμη...

http://reviews.cnet.com/green-tech/tv-consumption-chart/

Ναι οι πλασμα καινε παραπανω , για την τσεπη μας ομως τα 30-40 ευρω διαφορα τον χρονο δεν ειναι τιποτα αν σκεφτει κανεις οτι για να πλησιασει μια LCD σε εικονα πχ. μια G10 πρεπει να παμε σε LED local dimming που κοστιζουν τα διπλασια λεφτα και βαλε (πχ. Philips 9704 , Toshiba SV) oποτε και παλι οικονομικα κερδισμενοι βγαινουμε...

ok, βρήκα και το μετρητή.
έβλεπα το 'Στα άκρα' (με τον τρισμέγιστο Μίκη Θεοδωράκη) σε 4:3 κάδρο
και έκανε μέσο όρο 150w κατανάλωση (40 λεπτά, 100 watt)

Σε 16:9, πάει στα 180w, επαναλαμβάνω στις ρυθμίσεις που το έχω (ένα πιο φωτεινό cinema mode)

Με λίγα λόγια, η σειρά PQ είναι από τις λιγότερο ενεργοβόρες plasma.
Για να καταλάβετε, είχα μετρήσει 300-κάτι watt όλο το "πολύμπριζο" μαζί
(TV, ενισχυτής, HTPC, σταθεροποιητή τάσης)

Ελπιζω να μην βλεπεις 4:3 για πολυ ωρα και παθεις κανα burn in...

κάνει μια γραμμούλα στα πλάγια (στο τέλος του κάδρου), αλλά σβήνει μετά απο λίγη ώρα full screen.
Δεν παίζω πολύ 4:3, εκτός κάποιων περιπτώσεων που με ενοχλεί το 'κοντόχοντρο' mode :tdown:

Φίλος αγόρασε την 42PQ2000 και με ρωτάει (τηλεφωνικά) πως να επιλέξει την λήψη των ψηφιακών καναλιών.
Όποια βοήθεια απο κατόχους ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ :)