Αγορα προβολεα 2000+

Domenestic

New member
23 April 2011
24
Καλησπερα σε ολη την περεα και Χρονια Πολλα.
Λοιπον εχουμε και λεμε επειδη ενας φιλος μου εφυγε για διακοπες χριστουγεννων μου δανεισε το w1070 εδω και 5 μερες τον εχω και τον χαρομαι μου αρεσει πολυ. Οποτε μπηκα και εγω στο τρυπακι να αγορασω εναν projectora. Ετσι επειδη δεν ειμαι και πολυ σχετικος θα ηθελα δυο προτασεις απο σας για εναν εως 2000 και για εναν εως 2800-3000. Για να δω σε πιο price θα καταληξω. Ειμαι λατρης της πολυ καλη ευκρινειας δηλαδη το πρωτο που θα με ενδιεφερε θα ειναι να εχω την καλυτερη ευκρινεια που γινειται μετα μου αρεσει να εχει καλα μαυρα οπως και να εχει ειναι υπερ. Θα ηθελαν να ειναι 3D να δω καποιες ταινιες ετσι. Τωρα ο τοιχος εχεις πλατος 292 οποτε μπορω να ανοιξω σε 131 inches αν το εκανα σωστα. Και ο απεναντι τοιχος απεχει 470cm. Αυτα σας ευχαριστω ολους.

Ωραια ναι κοιταξα λιγο στην τιμη των 2000 και ειδα τον epson 9200 και τον benq w7500. Υπαρχει καποιο συγκριτικο για το ποιος εχει πιο καλη ευκρινεια πιο sharp εικονα. Για το μαυρο που ελεγα απο οσο διαβασα μαλλον ο epson εχει καλυτερο αλλα περισσοτερο με απασχολει η ευκρινεια. Για την αλλη τιμη που ανεφερα 2800-3000 ευρω τι προβολεις προτεινετε. Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Απάντηση: Re: Αγορα προβολεα 2000+

Ωραια ναι κοιταξα λιγο στην τιμη των 2000 και ειδα τον epson 9200 και τον benq w7500. Υπαρχει καποιο συγκριτικο για το ποιος εχει πιο καλη ευκρινεια πιο sharp εικονα. Για το μαυρο που ελεγα απο οσο διαβασα μαλλον ο epson εχει καλυτερο αλλα περισσοτερο με απασχολει η ευκρινεια. Για την αλλη τιμη που ανεφερα 2800-3000 ευρω τι προβολεις προτεινετε. Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Eκεί πια πάς απευθέιας σε JVC X35.

καλημερα σας και απο μενα θελω να αγορασω προβολεα και ειμαι αναμεσα στον epson T9200 και στον benq 7500 επειδη εχω ψαξει αρκετα και δεν εχω βρει συγκριτικα μεταξυ των μπορειται οι πιο γνωστες να βοηθησετε.....

Αυτες τις μερες εκατσα και διαβασα καποια review κτλ. Διαβασα και το παραπανω.
Κατεληξα οτι θα παω στα 2000 και σε εναν εκ των δυο tw9200 και στον w7500. Δεν εχω καταληξει ακομα και δεν ξερω αν θα καταληξω :Banane0: . Πρακτικα δεν τους εχω δει απο κοντα και απο εμπειρια καλη εχω μονο απο τον w1070 που τον ειχα στα χερια μου, τους αλλους που εχω δει κατα καιρους δεν εκατσα να εμβαθυνω.

Για τις αποστασεις που λες οπως ελεγα ο τοιχος μπορει να ανοιξει μεχρι 130" εγω θελω να παιξω 125-127". Η αποσταση απο τον αλλον τοιχο ειναι ακριβως 4.65 και η αποσταση θεασης η ελαχιστη 3.80 που φτανει εως 4.65, θα ελεγα η κυρια αποσταση ειναι 4.30.

Edit νομιζα οτι ρωτουσες εμενα.

Last edited:
ναι Γιαννη το ειδα αυτο το review και ενω ημουνα ετοιμος για τον epson σαν να αλλαξα γνωμη....ο προτζεκτορας θα τοποθετηθει σε υψος περιπου 2 μετρα με επιτοιχια βαση αποσταση θεασης 4-4.50 μετρα αποσταση τοποθετησης 5-5.50 μετρα οι τοιχοι δυστηχως ειναι ανοικτο χρωμα οχι ασπρο μπεζ το πανι θα κρεμαστει επισης απο την οροφη αρα γυρω στα 3 μετρα αλλα θελω να κανω κατι με γυψοσανιδα για να μην εχω θεμα με την γυναικα..... α και πιστευω με 110 ιντσες ειμαι καλα ε?

Αυτες τις μερες εκατσα και διαβασα καποια review κτλ. Διαβασα και το παραπανω.
Κατεληξα οτι θα παω στα 2000 και σε εναν εκ των δυο tw9200 και στον w7500. Δεν εχω καταληξει ακομα και δεν ξερω αν θα καταληξω :Banane0: . Πρακτικα δεν τους εχω δει απο κοντα και απο εμπειρια καλη εχω μονο απο τον w1070 που τον ειχα στα χερια μου, τους αλλους που εχω δει κατα καιρους δεν εκατσα να εμβαθυνω.

Για τις αποστασεις που λες οπως ελεγα ο τοιχος μπορει να ανοιξει μεχρι 130" εγω θελω να παιξω 125-127". Η αποσταση απο τον αλλον τοιχο ειναι ακριβως 4.65 και η αποσταση θεασης η ελαχιστη 3.80 που φτανει εως 4.65, θα ελεγα η κυρια αποσταση ειναι 4.30.

Edit νομιζα οτι ρωτουσες εμενα.

Αν έχεις υπόψιν σου ήδη την εικόνα του 1070, ο 7500 είναι κοντά σε απόδοση. Μην περιμένεις να δεις κάτι τελείως διαφορετικό. Φυσικά, η ίριδα θα βοηθήσει ώστε να δώσει πιο κοντραστάτη εικόνα και το F.I. θα κάνει την κίνηση ζάχαρη, ωστόσο, σε καμμία περίπτωση δεν είναι μέρα με νύχτα διαφορές.

ναι Γιαννη το ειδα αυτο το review και ενω ημουνα ετοιμος για τον epson σαν να αλλαξα γνωμη....ο προτζεκτορας θα τοποθετηθει σε υψος περιπου 2 μετρα με επιτοιχια βαση αποσταση θεασης 4-4.50 μετρα αποσταση τοποθετησης 5-5.50 μετρα οι τοιχοι δυστηχως ειναι ανοικτο χρωμα οχι ασπρο μπεζ το πανι θα κρεμαστει επισης απο την οροφη αρα γυρω στα 3 μετρα αλλα θελω να κανω κατι με γυψοσανιδα για να μην εχω θεμα με την γυναικα..... α και πιστευω με 110 ιντσες ειμαι καλα ε?

Και οι δύο διαθέτουν lens shift οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα στην τοποθέτηση. Από τα 4.5 μέτρα απόσταση θα σου έλεγα να πας σε 120''.

Ενταξει δεν περιμενω τοσες τεραστιες διαφορες αλλα καποιες αξιοπρεπεις διαφορες που να δικαιολογουν και την διαφορα τιμης ακομα και με τον w1400. Δηλαδη περιμενω καλυτερα χρωματα καπως καλυτερο μαυρο στην ευκρινεια θα ηθελα και εκει λιγο καλυτερη. Και φυσικα καλυτερο 3D. Τωρα δεν ξερω τι διαφορες εχει με τον epson ο w1070 και w7500. Ενταξει το μαυρο ναι για ολα τα υπολοιπα ομως; Μακαρι να υπερχει καποιο συγκριτικο w1070 vs w7500 vs tw9200. Πολλα τα ερωτηματα και δεν με βλεπω να καταληγω συντομα.

Αν έχεις υπόψιν σου ήδη την εικόνα του 1070, ο 7500 είναι κοντά σε απόδοση. Μην περιμένεις να δεις κάτι τελείως διαφορετικό. Φυσικά, η ίριδα θα βοηθήσει ώστε να δώσει πιο κοντραστάτη εικόνα και το F.I. θα κάνει την κίνηση ζάχαρη, ωστόσο, σε καμμία περίπτωση δεν είναι μέρα με νύχτα διαφορές.

Και οι δύο διαθέτουν lens shift οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα στην τοποθέτηση. Από τα 4.5 μέτρα απόσταση θα σου έλεγα να πας σε 120''.

Γιαννη σοβαρα μιλας? Δεν εχω δει τον 7500 κι αυτο που λες μου κανει μεγαλη εντυπωση. Μιλαμε για μηχανημα με 3 φορες πανω την τιμη του 1070.

Γιατί σου κάνει τόση εντύπωση? Το ίδιο τσιπ φοράνε, τον ίδιο τροχό και με δεδομένο ότι οι καλοί φακοί είναι άφαντοι εδώ και χρόνια, όλη τη διαφορά την κάνει το λογισμικό και η ίριδα (για το κόντραστ). Στον 7500 πληρώνεις παραπάνω τα παραφερνάλια και προφανώς μια καλύτερη ποιότητα κατασκευής.

Πιστεύεις ότι ο 91 της Optoma (όταν κυκλοφορήσει...έχει γίνει λίγο σήριαλ) θα έχει τεράστιες διαφορές στην εικόνα από τον 25άρη?

Δεν ξερω για τον 91, οταν ερθει η ωρα του θα τον δουμε, αλλα 3 φορες την τιμη επανω και να εχω τοσο κοντινη εικονα....

Επανερχομαι, διαβαζοντας δεξια αριστερα σε forum ξενα λενε οτι στην τιμη του w7500 και πιο κατω υπαρχουν καλυτεροι. Και δεν μπορω να καταλαβω τοσο καλυτεροι υπαρχουν απο αυτον και ποιους θεωρουν καλυτερους τον tw9200 πχ

Επανερχομαι, διαβαζοντας δεξια αριστερα σε forum ξενα λενε οτι στην τιμη του w7500 και πιο κατω υπαρχουν καλυτεροι. Και δεν μπορω να καταλαβω τοσο καλυτεροι υπαρχουν απο αυτον και ποιους θεωρουν καλυτερους τον tw9200 πχ

Μερικες φορες το καλυτερο ή χειροτερο εχει να κανει και με τη σειρα προτεραιοτητων.
Το καλυτερο θα ηταν (αφου εχεις προθεση να ξοδεψεις ενα τετοιο ποσό) να πας σε ενα καταστημα με show room και να ζητησεις να δεις τους προβολεις.
Με τα δικα σου ματια θα σταθμισεις τι ειναι αυτο που σε ικανοποιει περισσοτερο, κανοντας πιθανως υποχωρησεις σε καποιους αλλους τομεις.

Στο forum, αυτο που ουσιαστικα θα κερδισεις απο αποψεις αλλων, ειναι καποιες πληροφοριες ως προς τα τεχνικα χαρακτηριστικα, που υπερεχει τεχνολογικα ο καθε προβολεας, αν, και τι βλαβες μπορει να βγαζει, τι σερβις εχει, αν εχει αξιοπιστια σαν μηχανημα κλπ.
Πραγματα δηλαδη, που δεν μπορεις να τα δεις στην οθονη.

Μην ξεχνας και την αντιληψη και υποκειμενικοτητα, το πολυ καλυτερο μαυρο για μενα, μπορει στα ματια σου να ειναι μολις ενα κλικ καλυτερο. Κατι που εγω θα χρυσοπληρωνα, εσενα να σε αφηνει παγερα αδιαφορο.

Οποτε η δικη μου αποψη ειναι πρωτα να βρεις τα μοντελα εκεινα οπου εχουν τα τεχνικα χαρακτηριστικα για τις αναγκες σου (π.χ. lens shif, f.i. κλπ κλπ) υστερα να ενημερωθεις για το τι καλο προσφερει η καθε κατηγορια (dlp. lcd, κλπ) και τελος να πας σε ενα καταστημα να δεις τα μοντελα που θα εχεις αποφασισει προς συγκριση.
Αλλιως διαβαζοντας σε fora και μονο, θα δυσκολευτεις να καταληξεις καπου.
Ακομη κι αν βρισκεσαι σε επαρχια, ενα ταξιδι Αθηνα ωστε να δεις τα ενδιαφερομενα μοντελα, πιστευω οτι αξιζει, για το ποσό που θες να δαπανησεις.
Τουλαχιστον μετα την επιλογη σου θα εισαι σιγουρος οτι επελεξες τον σωστο προβολεα για σενα συμφωνα με τα δικα σου κριτηρια.

Last edited:
Φυσικα και οταν ερθει η ωρα θα κανω το ταξιδι για να τους δω. Απλως επειδη δεν ξερω κατα ποσο θα τους εχουν "πειραξει" εκει και ποσο θα με αφησουν να "παιξω" μαζι τους, θελω να εχω καταληξει σε 2 αντε 3 μοντελα για να τα δω. Αυτο ψαχνω τα 2-3 μοντελα και μετα επισκεψη και δυσκολη αποφαση.
Παντως εχω καταληξει σε καποια πραγματα που θελω. Να μην υπερβαινει την τιμη των 2200 ευρω. Πρωτος λογος εχει η ευκρινεια και η σωστη αποδοση χρωματων. Επειτα το μαυρο (αυτο πρεπει να το δω κιολας). Να εχει πολυ καλο 3D (3D σε προβολεα δεν εχω δει μονο σε cinema). Αν υπαρχει 2d σε 3d μετατροπη να ειναι κατι καλο και να μπορεις να κατσεις να το δεις χωρις να σε ζαλιζει. Απο πλευρας lens shift και f.i. δεν με αποσχολουν δεν ειναι προτεραιοτητα μου αλλα αν υπαρχουν το f.i. να μην ειναι σκληρο οσο καλυτερη υλοποιηση γινεται.
Ετσι διαβαζοντας κτλ κατεληξα στον εναν να ηταν ο tw9200 και σκεφτομουν για τον αλλον w7500 (αλλα ακουγοντας αυτα οτι με λιγοτερα χρηματα υπαρχουν και καλυτεροι δεν ξερω τωρα).

Αν κοιταξεις και απο Γερμανια μπορεις να βρεις τον jvc x35 με 2300 νομιζω

Δεν υπαρχουν καλύτεροι με λιγότερα χρήματα.
Υπαρχουν ομως προβολικά ακριβά αρυθμιστα που παιζουν χαλια και πιο φτηνά ρυθμίζμενα που παιζουν λίγο καλυτερα απο τα παραπανω.