Αγορά προβολέα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

enoxos

AVClub Enthusiast
6 July 2008
798
Κοζάνη
Καλησπέρα σας...Εδώ και 3 χρόνια έχω το χώρο έτοιμο...περισυ τέλιωσα με την εγκατάσταση της βάσης και των καλωδίων στο ταβανι,έβαψα με ειδικό χρώμα την γυψοσανίδα του τοίχου και φέτος λέω να τολμήσω να κάνω το βήμα για την αγορά του προβολέα.Εχω ηχεία ενισχυτές και pc για HTPC χρήση και σκοπέυω να πάρω και ένα blu ray player. Η οθόνη που έχω φτιάξει είναι αυτή εδώ και είναι απο παλαιότερο post που είχα κάνει.Απλά στη τώρα το κόκκινο γυρω απο την οθόνη εχει βαφτεί με μαυρο χρώμα και τις διαστάσεις μπορείτε να τις δείτε πάνω στην φώτο.Επειδή έχω ήδη την βαση στο ταβάνι η οποία είναι περι τους 20 πόντους απο πανω μεχρι εκει που κουμπωνει το προβολικο και η απόσταση της βασης απο το πανι ειναι fixed και δεν αλλάζει(περίπου 4,25 μέτρα) και επίσης είναι απόλυτα κεντραρισμένη θα ήθελα να ρωτήσω ποιό προβολικό μου προτείνετε μέχρι 1500 ευρώ σε DPL ή σε LCD.

Οι απαιτήσεις μου είναι 50% ταινίες σε mkv και divx 30% σε blu ray και ένα 20% σε δορυφορικό πρόγραμμα για θέαση ταινιων ή και ποδοσφαίρου.Να πώ την αλήθεια το 3D δέν με καίει και τόσο άλλα δεν θα έλεγα και οχι σε κάπια ξιόλογη πρόταση μεχρι τα λεφτα που δίνω.Δίνω όμως βάση στο Frame Interpolation καθώς το 24p υλικό είναι πολύ και θέλω άρτια κίνηση χωρίς κολληματα και σπασίματα και άν γινεται και lens shit(παρόλο που είμαι κεντραρισμένος,μήπως θα έχω πρόβλημα με το πανω κάτω?)

Σας ευχαριστώ και περιμένω τις συμβουλές σας

*Η αγορά θα γίνει μέχρι τα Χριστούγεννα

DLP: Benq 6000, κοίταξε και τον καινούργιο Optoma αν διαθέτει lens shift.

LCD: Epson 3600 ή αν πετύχεις κάποιον Sony 15. Αν βρεις, από το εξωτερικό, και τον Panasonic 4000 σε αυτά τα λεφτά, μην διστάσεις να τον χτυπήσεις.

Χρειάζεσαι οπωσδήποτε μετακίνηση φακού, οπότε οι επιλογές σου είναι περιορισμένες σε DLP σε αυτή τη ζώνη τιμής. Το interpolation δεν πρέπει να σε ανησυχεί μιας και το κάνεις από το PC.

Επίσης, έχε υπόψη σου ότι το ''είμαι κεντραρισμένος'' δεν ισχύει για όλα τα προβολικά μιας και το καθένα επιλέγει να τοποθετεί σε διαφορετική θέση το φακό. Τέλος, δεν έχουν όλα τα προβολικά τις ίδιες διαστάσεις. Έτσι, ένα μερεμέτι, δεν το γλιτώνεις...

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορά προβολέα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

Το interpolation δεν πρέπει να σε ανησυχεί μιας και το κάνεις από το PC.

Συγνώμη κύριε Χαζτηγεωργίου άλλα δέν το κατάλαβα αυτό.Μπορείτε να μου το εξηγησετε?

Και δηλαδή εάν πώ όχι στο htpc και προτιμήσω απλά ένα blu ray ή media player θα έχω πρόβλημα με το frame interpolation?

Συγνώμη αν σας κουράζω απλά μου έμεινε η αγορά προβολικού και δεν θέλω να πετάξω 1500 ευρώ χωρίς να είμαι 100% σιγουρος και ενημερωμένος.Σας ευχαριστω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά προβολέα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

Συγνώμη κύριε Χαζτηγεωργίου άλλα δέν το κατάλαβα αυτό.Μπορείτε να μου το εξηγησετε?

Και δηλαδή εάν πώ όχι στο htpc και προτιμήσω απλά ένα blu ray ή media player θα έχω πρόβλημα με το frame interpolation?

Συγνώμη αν σας κουράζω απλά μου έμεινε η αγορά προβολικού και δεν θέλω να πετάξω 1500 ευρώ χωρίς να είμαι 100% σιγουρος και ενημερωμένος.Σας ευχαριστω

Ευχαρίστως να σας το εξηγήσω.

Το Frame Interpolation ή το κάνει η ίδια η συσκευή διαθέτοντας το απαραίτητο λογισμικό είτε γίνεται μέσω PC (υπάρχει ήδη πολύ μεγάλη συζήτηση στην κατηγορία HTPC και σχετικοί οδηγοί).

Αν αγοράσετε ένα BD player ή ένα media player, δεν θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε F.I. αφού η εν λόγω τεχνολογία δεν είναι ενσωματωμένη σε κανέναν standalone player μέχρις ώρας.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=63051
είναι software ο οδηγός και απαιτεί htpc.
αλλιώς πρέπει να έχει ο προβολέας ένα σύστημα παρεμβολής frames όπως συμβαίνει με τις τηλεοράσεις.

χθές το βράδι είχα μια πρώτη εμπειρία σε epson 3200 στα 60fps και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά προβολέα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

Ευχαρίστως να σας το εξηγήσω.

Το Frame Interpolation ή το κάνει η ίδια η συσκευή διαθέτοντας το απαραίτητο λογισμικό είτε γίνεται μέσω PC (υπάρχει ήδη πολύ μεγάλη συζήτηση στην κατηγορία HTPC και σχετικοί οδηγοί).

Αν αγοράσετε ένα BD player ή ένα media player, δεν θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε F.I. αφού η εν λόγω τεχνολογία δεν είναι ενσωματωμένη σε κανέναν standalone player μέχρις ώρας.

ευχαριστώ για την εξηγηση και κάτι ακόμα.Μήπως θα ήτανε ορθό να περιμένω και τους Benq 1200 άλλα και epson tw-6000 ?...στο 2D δηλαδή δέν θα αποδίδουν λογικά καλύτερα σε σχέση με το καταξιωμένο Benq 6000?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά προβολέα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

ευχαριστώ για την εξηγηση και κάτι ακόμα.Μήπως θα ήτανε ορθό να περιμένω και τους Benq 1200 άλλα και epson tw-6000 ?...στο 2D δηλαδή δέν θα αποδίδουν λογικά καλύτερα σε σχέση με το καταξιωμένο Benq 6000?

Ο 1200 δεν έχει lens shift, αλλιώς, οικονομικά είναι μέσα στο μπάτζετ σας (έχει και F.I.). Λογικά, ο Epson θα διαθέτει μετακίνηση φακού. Όσο για τις επιδόσεις του, δεν έχω ιδέα προς τα που θα κινηθεί. Ο Epson κυκλοφορεί ήδη? Σε ποια τιμή?

Επίσης, από πλευράς DLP καλή περίπτωση πρέπει να είναι και αυτός:

http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD33-projection-calculator-pro.htm

αλλά, η έλλειψη lens shift μας τα χαλάει...