Αγορά Projector με lens shift

Steliosfan

AVClub Enthusiast
13 August 2006
720
NeverLand
Καλημέρα σας,

Προτάσεις για Projector σαλονιού που θα προβάλει περίπου 100 ίντσες στον τοίχο με απόσταση περίπου 4μέτρα? Ενδιαφέρομαι να είναι αθόρυβος όσο γίνεται και να υποστηρίζει Lens shift καθώς δεν θα ειναι ακριβώς απέναντι απο τον τοίχο τοποθετημένος. 4Κ nice to have αλλά όχι απαραίτητο.

Είδα πολλά μοντέλα και είχα καταλήξει στον Epson 7100 (εξαιρετικό lens shift και αθόρυβος) αλλά είναι λίγο μεγάλος (θα μπαινοβγαίνει στις θεάσεις, όχι σταθερός) και δεν χωράει στο σημείο που θέλω (ο epson είναι 41 εκατοστά width)

Ευχαριστώ θερμά για την βοήθεια

Αν πας σε epson είναι πολύ καλό το μοντέλο αυτό.Άν έχεις πρόβλημα μεγέθους τότε πας dlp σε κινεζικές μάρκες τύπου τετραγωνισμενου κουτιού.(xgimi, hisense c2)Αλλά έχουν rbe effect οι dlp.Πρεπει να πεις και το budget σου.Οι dlp γενικά πρέπει να κεντραριστουν .Οπότε πιο πολύ σε lcd τεχνολογία πρέπει να κοιτάς.

Αυτά που ζητάς , (θα βγαίνει από την θέση του, δεν θα ειναι ακριβώς απέναντι από την οθόνη) σημαίνει ότι κοιτάς σε φορητό προβολέα.
Στην θέση σου θα κοίταζα UST προβολέα (αυτοί που τοποθετούνται κάτω από την οθόνη ) .
Φαντάζομαι δεν υπάρχουν τρελές απαιτήσεις στην εικόνα.

Καλησπέρα σας. Σας ευχαριστώ πολύ !! Γενικά κ με τον ήχο και με την εικόνα έχω απαιτήσεις. Όχι τόσο με την ανάλυση, ήτοι 4Κ όσο με τα μαύρα, κίνηση, χρωματική ακρίβεια κλπ (Τάσο έχουμε χρόοοονια να τα πούμε, από την εποχή των Ελληνικών Ολυμπιακών :P)

Σκεφτόμουν αυτό που προτείνεις. Κάτω απο τον τοίχο αφού δεν βρίσκω αυτό που ψάχνω. Κάποιο μοντέλο κάτω από 2Κ ? (φορητό για πλάκα και μπαλκόνι έχω έναν εξαιρετικό value for money Wambo X2 pro)

Θα πρότεινα να παραμείνεις με την επιλογή του Epson 7100. Σε αυτή τη τιμή δε θα βρεις projector με καλύτερη εικόνα και contrast ratio. Επίσης πολύ καλή επιλογή ο Epson EH-TW6250 με ενσωματωμένο Android TV OS. Συμφωνώ με την ευκολία τοποθέτησης ενός projector UST αλλά για να έχεις αντίστοιχη ποιότητα εικόνας με τον Epson θα πρέπει να δώσεις πολύ περισσότερα χρήματα

• Like
Reactions: billpeppas
Η μόνη εναλλακτική που βρήκα να μου κάνει κλικ είναι ο XGIMI Horizon Ultra 3D Projector 4K Ultra, ο οποίος όμως δεν έχει lens shift και βλέπω ότι έχει poor blacks. Ο Epson δυστυχώς δεν χωράει :( (41cm width) αλλιώς θα τον έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη

Θα πρότεινα να παραμείνεις με την επιλογή του Epson 7100. Σε αυτή τη τιμή δε θα βρεις projector με καλύτερη εικόνα και contrast ratio. Επίσης πολύ καλή επιλογή ο Epson EH-TW6250 με ενσωματωμένο Android TV OS. Συμφωνώ με την ευκολία τοποθέτησης ενός projector UST αλλά για να έχεις αντίστοιχη ποιότητα εικόνας με τον Epson θα πρέπει να δώσεις πολύ περισσότερα χρήματα
από θόρυβο πως τα πάει ?

Καλησπέρα σας. Σας ευχαριστώ πολύ !! Γενικά κ με τον ήχο και με την εικόνα έχω απαιτήσεις. Όχι τόσο με την ανάλυση, ήτοι 4Κ όσο με τα μαύρα, κίνηση, χρωματική ακρίβεια κλπ (Τάσο έχουμε χρόοοονια να τα πούμε, από την εποχή των Ελληνικών Ολυμπιακών :P)

Σκεφτόμουν αυτό που προτείνεις. Κάτω απο τον τοίχο αφού δεν βρίσκω αυτό που ψάχνω. Κάποιο μοντέλο κάτω από 2Κ ? (φορητό για πλάκα και μπαλκόνι έχω έναν εξαιρετικό value for money Wambo X2 pro)

Αν έχεις απαιτήσεις στην εικόνα βρες χώρο. Ότι και να πάρεις θα σε εκνευρίσει κάθε φορά που θα βλέπεις.

Αν έχεις απαιτήσεις στην εικόνα βρες χώρο. Ότι και να πάρεις θα σε εκνευρίσει κάθε φορά που θα βλέπεις.
Ακριβως.... και εγω βλεπω σε JVC X 30 ΓΚΟΥΜΟΥΤΣΑ κυριωλεκτικα πανω απο το κεφαλι μου αλλα λογω οτι η εικονα του ακομα δεν συγκρινεται με πολλα αλλα συγχρονα προβολικα και δεν τον αλλαζω ...οσα εχω δει στην τιμη των 1500 + ευρω δεν με ικανοποιησε ως καινουργιο κανενα !!

H σειρά D-ILA της JVC εξακολουθεί να είναι κορυφαία και θα έλεγα χωρίς ανταγωνισμό σε ποιότητα εικόνας. Επίσης είναι εντελώς αθόρυβοι σε λειτουργία. Η νέα σειρά μοντελων ΝΖ500 και ΝΖ700 είναι πλέον διαθέσιμη με φωτεινή πηγή laser και πραγματική ανάλυση cinema 4Κ (4096 x 2160) και βάθος χρώματος 12 bit per color. Αν είχα χώρο για το δικό μου Home Cinema o ΝΖ700 θα ήταν η επιλογή μου.

Καλησπέρα σας. Τελικά αγόρασα τον 7100 όπως προτείνατε. Ερώτηση, φαντάζομαι τα usb ports πίσω δεν δέχονται σκληρό / usb για Mkv playback σωστά ?

Καλησπέρα σας. Τελικά αγόρασα τον 7100 όπως προτείνατε. Ερώτηση, φαντάζομαι τα usb ports πίσω δεν δέχονται σκληρό / usb για Mkv playback σωστά ?
Καλορίζικος.Θελω μια καλή απάντηση για το focus του 7100.Σε Πολλά φορα λένε για προβληματικό focus σε παρα πολλες περιπτωσεις(δεν είναι καθαρή η εικόνα σε όλο το πανι.).Έχει δηλαδή θαμπές περιοχές,πάνω δεξιά ή κάτω αριστερά και λοιπά.Εχεις παρατηρήσει κάτι?Είναι καθαρή η εικόνα?Θα ήθελα μια απάντηση γιατί με ενδιαφέρει και εμένα ο 7100.Ευχαριστω.

Σήμερα παραλαμβάνω. Προβολή από 3.8 μέτρα σε τοίχο λευκό. Αγόρασα και το Xiaomi Media Player TV Box S 2nd Gen για πηγή. Θα επανέλθω

Thank you φίλε Μπάμπη :) Τώρα που μεγάλωσαν τα παιδιά ήρθε ο καιρός να επιστρέψω στις παλιές αγάπες :)