Αγορά projector τι να προσέξω ?

ειναι fullhd προβολέας και αν και παλιό μοντέλο πλέον είναι καλός και home cinema.

Για μενα οχι, 900-1000 ειχε πριν 2 χρονια που βγηκε.
Απο την αλλη θα πρεπει να τον δεις απο κοντα να παιζει, γιατι υπαρχει το rainbow effect που καποιους μας κραταει μακρια απο τους DLP προβολεις. Αν δεν το αντιλαμβανεσαι βεβαια δεν θα εχεις προβλημα.
Αν φτασεις στα 900 γιατι να μην πας στα 1100 στον epson tw5900 που ειναι και νεο μοντελο με ολα τα θετικα που εχει αυτο και LCD (που εισαι σιγουρος οτι δεν θα υπαρχει περιπτωση να σε ενοχλει κατι αν δεν μπορεις να κανεις δοκιμη πριν στους αλλους) και ειναι και 3D! Πιστευω οτι ειναι σαφως καλυτερος απο τον HD20 σε πολλους τομεις.
Αν παντως δεν εχεις προβλημα με τους DLP και εχεις προβλημα να ανεβεις στα 900, μπορεις να βρεις στην αγορα 720p DLP στα 6-7-8 κατοσταρικα.

Τελος με τα edits :smash:

Last edited:
Στη θέση σου θα πήγαινα να πάρω τα λεφτά μου πίσω (κάνε και λίγο φασαρία αν χρειαστεί) και θα κοίταγα κάποιον 720p -πραγματικά όμως δηλ. 1280Χ720 . Όπως οι acer h5360,benq W700 .
Sorry αλλά εσύ ξεκίνησες στο πρώτο σου post με budget 500-600 ευρώ και τώρα σου προτείνουνε να πας σε κάποιον με 1000 -1100+ . Αν τα διαθέτεις άνετα τότε δώστα.Αν όχι πάρε αυτά που σου προτείνω και δεν θα χάσεις.
Ακόμα και με αυτόν που πήρες αν 'ξεμείνεις' ,με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορείς να πάρεις ικανοποιητικότατη εικόνα!

Σκέφτομαι να πάρω τα λεφτά μου πίσω και να πάρω κάτι άλλο.

Συγνώμη ειλικρινά που σας κούρασα. και πάλι συγνώμη.

Last edited:
Κατ' αρχάς ...ΑΓΧΩΘΗΚΑ!!!
Δες πρώτα αν μπορείς να πάρεις τα λεφτά σου πίσω κι ύστερα το συζητάμε.
Αν δεν στα δίνουν πίσω τότε στα λεφτά που διαθέτεις μονόδρομος στο ΠΛΑΙΣΙΟ είναι ο Οπτομα HD 20.

οκ σας ευχαριστώ όλους για την υπομονή σας. Θα πάω σήμερα Πλαίσιο να δούμε τι θα γίνει...

Κατ' αρχάς ...ΑΓΧΩΘΗΚΑ!!!
Δες πρώτα αν μπορείς να πάρεις τα λεφτά σου πίσω κι ύστερα το συζητάμε.
Αν δεν στα δίνουν πίσω τότε στα λεφτά που διαθέτεις μονόδρομος στο ΠΛΑΙΣΙΟ είναι ο Οπτομα HD 20.

και εγώ με αυτήν την προοπτική (αγορά υποχρεωτικά από πλαίσιο λόγω αλλαγής) τον πρότεινα. κατά τα άλλα συμφωνώ ότι στα 899 είναι ακριβός. η καλύτερη λύση είναι αυτή που προτείνεις για 720 home cinema για να μείνει και κοντά στο αρχικό budget.

To ειπα και πριν, αν δεν στα δινουν πισω θα επιμενεις μεχρι να στα δωσουν. Εκτος αν ΕΣΥ θες να παρεις κατι αλλο. Ειναι νομιμο δικαιωμα σου να στα δωσουν πισω 100%.

Απάντηση: Re: Αγορά projector τι να προσέξω ?

... και τώρα σου προτείνουνε να πας σε κάποιον με 1000 -1100+ ...
Μαλλον δεν καταλαβες καλα, δεν προτεινα, μια σκεψη ηταν για να του δειξω οτι δεν συμφερει να δωσει 900 για τον HD20. Αυτο που του προτεινα ηταν αν δεν εχει προβλημα με DLP να παρει εναν φτηνο 720p DLP σαν και αυτους που προτεινες μετα. Οποτε δεν βλεπω που διαφοροποιηθηκες. Το ιδιο του λεμε.

@fotis
Φιλε fotisk13, προσωπικα δεν με κουρασες (δεν μπορω να μιλησω εκ μερους ολων) καθε αλλο καταλαβαινω τον "πανικο" σου γι αυτο και σου λεω τη γνωμη μου. Αν μεινεις με αυτον που πηρες θα εχεις καλη εικονα σε γενικες γραμμες, αλλα πολυ φωτεινη κατι που δεν "ερχεται" με ρυθμισεις. Eco mode θα βαλεις αλλα παλι θα ειναι παααρα πολυ φωτεινος σε συνθηκες home cinema. Μονο αν δεν θες να βλεπεις σε συνθηκες σκοτους σκεψου να τον κρατησεις.

Στη θέση σου θα πήγαινα να πάρω τα λεφτά μου πίσω (κάνε και λίγο φασαρία αν χρειαστεί) και θα κοίταγα κάποιον 720p -πραγματικά όμως δηλ. 1280Χ720 . Όπως οι acer h5360,benq W700 .
Sorry αλλά εσύ ξεκίνησες στο πρώτο σου post με budget 500-600 ευρώ και τώρα σου προτείνουνε να πας σε κάποιον με 1000 -1100+ . Αν τα διαθέτεις άνετα τότε δώστα.Αν όχι πάρε αυτά που σου προτείνω και δεν θα χάσεις.
Ακόμα και με αυτόν που πήρες αν 'ξεμείνεις' ,με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορείς να πάρεις ικανοποιητικότατη εικόνα!

επειδή και εγώ κυμαίνομαι σε αυτό το περιθώριο χρημάτων... ποιόν από τους δύο (acer h5360bd ,benq W700) θα πέρνατε? υπάρχει εναλλακτική? θέλω 720p και 3D, ποιόν να βάλω κάτω από το χριστουγεννιάτικο δεντράκι μου? :ears:

Πήρα projector!!!! Σήμερα το απόγευμα. Είναι ο πρώτος μου!!! Όπως καταλαβαίνετε η χαρά μου είναι μεγάλη!!!:2thumb22sup: Πάντα ήθελα να πάρω projector.
Πηρα αυτον http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...jectors/Epson-EH-TW480-Projector-EH-TW480.htm ελπίζω να μου βγει καλός!!!

Τώρα ερχόμαστε στο δεύτερο βήμα, ποια οθόνη μου προτείνετε; μπορώ να φτιάξω κάποια μόνος μου; εκτός του να βάψω τοίχο.

Με το ταπεινό μου μυαλό και ας με διορθώσουν οι εμπειρότεροι αν σφάλλομαι αλλά νομίζω ότι δεν θεωρείται και τόσο value for money η αγορά σου. 650 ευρώ για να πάρεις κάτι το οποίο έχει ανάλυση έως και 1280*800? Και με 1 hdmi? Και με φωτεινότητα 2800? Θα κάνεις την νύχτα μέρα βρε φίλε μου με όλη την καλή διάθεση που έχω και στα λέω. Mεγάλη προσοχή στο τι πανί θα πάρεις πλέον.
Δεν ξέρω έχω τις αμφιβολίες μου για το πόσο ορθά έπραξες αλλά στην θέση σου θα πήγαινα στο σίγουρο και με πολύ μικρη διαφορά στα λεφτά αφού τα δίνεις που τα δίνεις. http://www.public.gr/prod/sound-and-vision/projector/benq-w1000-proboleas-dlp/prod841695pp/

Last edited:
Τελικά δεν μου επιστρέψανε τα χρήματα και έτσι τον κράτησα. Είμαι ευχαριστημένος από της αποδόσεις του. Μια χαρά είναι το μηχάνημα!!!

Τώρα θέλω να πάρω οθόνη προβολής με τρίποδο για να μπορώ να την μεταφέρω και σε άλλα δωμάτια.
Τι θα μου προτείνατε μέχρι 100 ευρώ???

Αχ βρε φιλε...

Με ολη την καλη διαθεση: Ρωτας τοσα πολλα και ακούς τόσα λίγα....

Κριμα τον κοπο που εκαναν τα παιδια να σε ενημερωσουν με τοσα post...

Anyway, κοιτα να τον ευχαριστηθεις.

Και για οθόνη / τριποδο: Οτι και να παρεις, μια χαρα χαρούμενος θα σαι

:)

Με ειρονεβεσαι;
Καθόλου.

Απλως ειναι κρίμα που τόσες (σωστές) συμβουλες (και χρονος) των παιδιών πηγαν στράφι κι εσυ κατέληξες με κάτι χειρότερο απ´οτι μπορούσες (και δικαιούσουν - βλ. επιστροφη Πλαίσιο)

χωρίς καμμία διάθεση ειρωνείας το πιο φτηνό πανί σε τρίποδο που θα σε καλύπτει από άποψη διαστάσεων. δεν αξίζει να επενδύσεις πολλά σε πανί αν και στην περίπτωση σου ένα πανί γκρι με χαμηλό gain <1 θα διόρθωνε κάπως τα πράγματα από άποψη φωτεινότητας. βέβαια δεν ξέρω αν μπορείς να βρείς εύκολα και θα είναι αλμυρούτσικο φαντάζομαι.

Σκεψου και τη λυση τοιχου.

Με τοσο φως που εχεις, ανοιξε ιντΖες να χορτάσεις :)

Νομίζω ότι αδικείται τον φίλο για την επιλογή του συγκεκριμένου προβολέα Epson 480 για τους εξής λόγους:
1/ Ο συγκεκριμένος προβολέας δεν είναι DATA. Ως DATA προβολείς ορίζονται οι προβολείς με ανάλυση 800 χ 600
2/ Είναι προβολέας HD (High Definition - 720p) γιατί έχει υψηλότερη ανάλυση από την προαναφερόμενη και ορθά τον έχει χαρακτηρίσει το ΠΛΑΙΣΙΟ ως HD
3/ Εσείς προτείνεται ένα FHD (full High Definition - 1080p) που προσωπικά δεν τον θεωρώ απαραίτητο για ένα νεοεισερχόμενο στην βιντεοπροβολή εφόσον
για χρήση τηλεoπτικού σήματος, DVD (576p) αλλά και NOVA HD (1080i) είναι υπεραρκετά ικανοποιητικός.

1) Ως DATA προβολείς χαρακτηρίζονται αυτοί που έχουν κάδρο 4:3 ή 16:10 (δηλαδή μη-standard για HD προβολές) και επιπλέον έχουν μεγάλη φωτεινότητα. Επίσης συνήθως έχουν μικρές διαστάσεις για να μεταφέρονται εύκολα.

2) Δεν είπε κανείς ότι είναι SD. Αλλά δεν είναι και 720p. Για την ακρίβεια είναι 800p, πράγμα κακό, γιατί δεν ταιριάζει σε πανιά με φορμά 16:9 (γνωστά ως "Home Cinema").

3) Προτείνουμε προβολείς entry level Home Cinema, οι οποίοι βγαίνουν και σε 720p και σε 1080p. Τη στιγμή που η εξέλιξη στα 720p panels έχει σταματήσει εδώ και σχεδόν 5 χρόνια, είναι λογικό να "σπρώχνουμε" προς σύγχρονες τεχνολογίες, δηλαδή 1080p.

Βέβαια, η δικιά μου η συμβουλή, ήταν ουσιαστικά αυτή: http://www.avclub.gr/forum/showthre...ροσέξω?p=1056288549&viewfull=1#post1056288549

Στη συνέχεια, όταν ο φίλος μας κατά λάθος αγόρασε τον 480, του προτείναμε να πάρει τον HD20 καθότι ήταν το πλησιέστερο μηχάνημα στις απαιτήσεις του από αυτά που είχε το Πλαίσιο, όχι επειδή ήταν 1080p.