Αγορά πρώτης dslr

ivres

Established Member
7 October 2009
289
Καλησπέρα. Έχω αποφασίσει εδώ και 2-3 μήνες να προβώ σε αγορά dslr μηχανής.Μέχρι τώρα έχω αλλάξει κάποιες compact και αποφάσισα να πάω σε dslr γιατί με ενδιαφέρει η φωτογραφία αν και είμαι αρχάριος.Έχω διαβάσει πολλά reviews για διάφορα μοντέλα και έχω χρησιμοποιήσει αρκετά μοντέλα σε καταστήματα και είμαι ανάμεσα στα εξής:

Nikon d3100
Canon eos 1100d
Sony alpha 500
Sony alpha 550
Sony alpha 390,290(αν και σαν αίσθηση δε μου άρεσαν,φτηνό πλαστικό!)
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε και η sony nex-3.

Το budget είναι αυστηρά μέχρι 500 ευρώ και θέλω να φωτογραφίζω τα πάντα, δηλαδή ό,τι με ενδιαφέρει είτε είναι τοπίο ή πρόσωπο κλπ κλπ.Θα σας παρακαλούσα να μου πείτε τις γνώμες σας και όποιες άλλες προτάσεις θεωρείτε είναι αξιόλογες σ αυτά τα χρήματα.Ευχαριστώ

ευχαριστω,διαβασα κάποια πράγματα αλλά θα ήθελα και κάποιες γνώμες για το αν συνολικά κάποιο μοντέλο αξίζει η αγορά του συγκριτικα με τα άλλα επειδή δεν βρήκα σχεδόν καμία πληροφορία για τα συγκεκριμένα μοντέλα στο link!Ξέχασα να αναφέρω και την pentax k-x.

μετά από δοκιμή σε καταστήματα είμαι ανάμεσα σε pentax k-x, nikon d3100 και pentax k-r.Το κακό με την pentax k-x είναι οτι παίρνει μπαταρίες ΑΑ!!!!!!!

Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό, μπορέις να πάρεις σετ eneloop που έχουν βγεί και στα 2500mA και μένουν φορτισμένες όσο κι αν τις έχεις "στο ράφι". Κι αν ξεμείνεις, πας στο περίπτερο, αγοράζεις αλκαλικές και κάνεις δουλειά...

θεωρείς πως αξίζει παραπάνω τα 50-60 ευρώ η pentax k-r σε σχέση με την pentax k-x?

Αν είσαι τύπος που δεν αλλάζει συχνά εξοπλισμό, ναι αξίζει. Δώσε βάρος στο "σύστημα" πάντως, βάλε ένα πλάνο στο μυαλό σου και σκέψου πως αντιμετωπίζεις την φωτογραφία. Σκέψου τις ανάγκες σου και τι σκοπεύεις να προσθέσεις κυρίως σε ότι αφορά τους φακούς...

Προσωπική μου εμπειρία από Pentax μακριά, μια ολοκαίνουργια Pentax έπαθε βλάβη και η αντιπροσωπεία ήταν άθλια. Δεν αναγνώριζαν την εγγύηση και ζητούσαν να πληρώσω για να φτιάξουν μηχανή τριών μηνών, όσο έκανε καινούργια. Η δικαιολογία τους είναι πως κόλλησε ο φακός γιατί πηρέ μέσα χώμα ( η μηχανή άναβε και έσβηνε ), η μηχανή ήταν από το συρτάρι και δοκιμές μέσα στο σπίτι και πουθενά αλλού αφού δεν πρόλαβα να την χρησιμοποιήσω. Επειδή είμαι τεχνικός και οι δικαιολογίες που μου έλεγαν δεν έστεκαν τους τις αντίκρουα, έφτασαν να μου περάσουν στο τέλος στο τηλέφωνο τον διευθυντή της αντιπροσωπείας και να μου πη ότι δεν με καλύπτουν με εγγύηση. Πιο τρελή αντιμετώπιση από εταιρία για κάλυψη εγγύησης δεν μου έχει τύχει.

Τους είπες ότι θα τους κάνεις ρόμπα? Στο Ι.Ν.Κ.Α. πήγες?
Όχι δεν πήγα δεν είχα όρεξη να τραβιέμαι για 130 , την είχα πάρει δώρο στην γυναίκα μου για να την χρησιμοποιεί αν ποτέ της χρειαστεί.
Τους είπα πως θα γράψω για αυτούς στα forum, δεν τους ενδιέφερε καθόλου.

Last edited:
Προσωπικά θα διάλεγα μια από τις δυο πρώτες Nikon d3100 Canon eos 1100d . Δεν είμαι ειδικός απλά έψαχνα τελευταία και αγόρασα και εγώ δυο DSLR μια για την κόρη μου και μια για εμένα, ζήλεψα. Ετσι είδα ότι πιο τελευταίο κυκλοφορεί στην αγορά και πιστεύω μια από αυτές τις δυο θα διάλεγα σε αυτά τα χρήματα, δηλαδή οροφή 500 .

Γνωμη μου ειναι να προχωρησεις στην 3100.. εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος....

Δες και την Sony a 580. Είναι καλή, αν εξακολουθεί να ισχύει η προσφορά για 500 ευρώ με τον 18-55 είναι κελεπούρι.

Να ξέρεις όμως ότι η Sony έχει πολύ ακριβούς φακούς, αλλά φυσικά υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές.

+1 για την k-x... Καλο εργαλειο, ειδικα αν θες υσηχη λειτουργεια, μικρο μεγεθος, ταχυτατο fps, και στυλ ( την πηρα κοκκινη!)

βασικα έχω διαβάσει άπειρα reviews και τις έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα από κοντά (μιλάω για nikon d3100 και pentax k-x).Είμαι αρχάριος μεν αλλά διαβάζοντας συγκρίσεις και τεσταρίσματα έχω συμπεράνει πως η pentax έχει πολύ γρήγορο continuous shooting και τραβάει πολύ καλές εικόνες σε χαμηλό φωτισμό σε σχέση με τις υπόλοιπες μηχανές της κατηγορίας της και γενικά είναι ίσως η καλύτερη μηχανή της κατηγορίας της.Και τα 2 στοιχεία μ ενδιαφέρουν πολύ.Βέβαια και για τη nikon τα reviews είναι άψογα.Θα μου πείτε ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες αλλά θέλω να κάνω την πιο σωστή αγορά σ αυτά τα λεφτά για να μην το μετανιώσω μετά.

φιλε κοιτα..πριν ειχα μια canon d450.. τωρα εχω ην k-x..και οι δυο μηχανες ηταν α-ψ-ο-γ-ε-ς ...αν δεν εχεις συγκεκριμενες απαιτησεις απο μια μηχανη και δεν εχεις σκοπο να παρεις εναν στολο απο φακους, τοτε πραγματικα πιστευω πως οτι και να παρεις θα σε καλυψει αψογα.. να θυμασαι οτι οι διαφορες στην ποιοτητα εικονας ειναι αμμελητεες. εγω προτημησα την κ-χ καθαρα για τους λογους που αναφερω παραπανω. δηλαδη μεγεθος-continous shoting-χρωμα..ευχαριστη εκ-πληξη το γεγονος οτι ειναι πολυ ποιο υσηχη απο την canon..οταν βγαζω φωτο απλα ακους ενα απαλο κλικ..η canon εκανε σα γκιλοτινα.. πιστευω πως ολες ειναι καλες επιλογες. δε θα απογοητευτεις απο καποια..αντε ισως να δεις τι σε βολευει καλυτερα στο χερι..η d450 με βολευε απιστευτα.η κ-χ οχι και τοσο..

Απάντηση: Re: Αγορά πρώτης dslr

βασικα έχω διαβάσει άπειρα reviews και τις έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα από κοντά (μιλάω για nikon d3100 και pentax k-x).Είμαι αρχάριος μεν αλλά διαβάζοντας συγκρίσεις και τεσταρίσματα έχω συμπεράνει πως η pentax έχει πολύ γρήγορο continuous shooting και τραβάει πολύ καλές εικόνες σε χαμηλό φωτισμό σε σχέση με τις υπόλοιπες μηχανές της κατηγορίας της και γενικά είναι ίσως η καλύτερη μηχανή της κατηγορίας της.Και τα 2 στοιχεία μ ενδιαφέρουν πολύ.Βέβαια και για τη nikon τα reviews είναι άψογα.Θα μου πείτε ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες αλλά θέλω να κάνω την πιο σωστή αγορά σ αυτά τα λεφτά για να μην το μετανιώσω μετά.

Μια απάντηση-συμβουλή πάνω σε αυτό:Η εμπειρία πάνω σε μια μηχανή και γενικότερα στην φωτογραφία έρχεται μέσα από τη συνεχή χρήση.

Πιο σημαντικό είναι να ταιριάζει στο χέρι σου(μεγάλη-μικρή κλπ) και λιγότερο το πόσα fps έχει το δευτερόλεπτο ή αν βγάζει φωτογραφίες στο σκοτάδι καλύτερα από τις άλλες.

Αν είσαι φίλος των σπορ (μηχανοκίνητα, μπάσκετ, ποδόσφαιρο κλπ) ή η κόρη σου\γιος σου κάνει κάποιο σπορ ή μπαλέτο (φωτογραφία σε χώρο με χαμηλό φωτισμό σε κινούμενο αντικείμενο) τότε δεν σου είναι απαραίτητα, πίστεψέ με.

Περισσότερο χρήσιμος είναι ένας γρήγορος φακός και με μεγάλο εστιακό μήκος, παρά η μηχανή. Στο κάτω κάτω εσύ και ο φακός είστε υπεύθυνοι για τις φωτογραφίες, όχι η μηχανή σε πρώτο λόγο.Δώσε τα λεφτά σου λοιπόν εκεί και μην τσιγκουνεύσεσαι. Οι φακοί μένουν, ενώ οι μηχανές θεωρούνται παλιές μετά από 1-2 χρόνια, ειδικά οι ψηφιακές.

Γνώμη μου, δεν θα δεις σοβαρές διαφορές στα εισαγωγικά μοντέλα των εταιρειών. Με 500 ευρώ παίρνεις ένα εισαγωγικό μοντέλο με τον εκάστοτε στάνταρ φακό 18-55. Δεν μπορείς να μιλάς για κλίση προς συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας με προϋπολογισμό αυστηρά 500 ευρώ.
Οι περισσότεροι νομίζω πως τελικά παίρνουν την πρόταση όποιας εταιρείας τους κάτσει πιο καλά το όνομα στο αυτί τους. Άλλοι φτιάχνονται να έχει κιτρινόμαυρο λουρί, άλλοι να έχει κόκκινα γράμματα, άλλοι πίνουν νερό στο όνομα της Sony που τα φτιάχνει όλα ("μία και μόνη") και πάει λέγοντας.
Όποια και να πάρεις θα κάνεις τελικά τη δουλειά σου, όλες μα όλες έχουν περιορισμούς άρα τελικώς θα μάθεις να ζεις με αυτούς, όλες μα όλες μπορούν να δώσουν στα κατάλληλα χέρια, ακόμη και με τον στάνταρ φακό που συνοδεύει τα εισαγωγικά κιτ, αποτέλεσμα αξιώσεων.

Γνώμη μου, δεν θα δεις σοβαρές διαφορές στα εισαγωγικά μοντέλα των εταιρειών. Με 500 ευρώ παίρνεις ένα εισαγωγικό μοντέλο με τον εκάστοτε στάνταρ φακό 18-55. Δεν μπορείς να μιλάς για κλίση προς συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας με προϋπολογισμό αυστηρά 500 ευρώ.
Οι περισσότεροι νομίζω πως τελικά παίρνουν την πρόταση όποιας εταιρείας τους κάτσει πιο καλά το όνομα στο αυτί τους. Άλλοι φτιάχνονται να έχει κιτρινόμαυρο λουρί, άλλοι να έχει κόκκινα γράμματα, άλλοι πίνουν νερό στο όνομα της Sony που τα φτιάχνει όλα ("μία και μόνη") και πάει λέγοντας.
Όποια και να πάρεις θα κάνεις τελικά τη δουλειά σου, όλες μα όλες έχουν περιορισμούς άρα τελικώς θα μάθεις να ζεις με αυτούς, όλες μα όλες μπορούν να δώσουν στα κατάλληλα χέρια, ακόμη και με τον στάνταρ φακό που συνοδεύει τα εισαγωγικά κιτ, αποτέλεσμα αξιώσεων.
Οντως καπως ετσι ειναι η εισαγωγικη κατηγορια. Δηλαδή κατα καποιο τροπο, διαλεγεις ποιο χρωμα λουρι σ αρεσει και εισαι οκ:flipout: