Αγορά πρώτης dslr

Θα γίνω αιρετικος και θα σου πω να πας να αγορασεις μια Nex-5 με τον 18-200, σύνολο 1000 ευρω.
Δεν είμαι ειδικός, αλλα σε αυτα τα χρήματα δεν θα πάρεις καλύτερα αποτελέσματα με καμια απο αυτές που σκέφτεσαι με φακό(-ους) απο τα 18 μέχρι τα 200 mm.
Οι δε ευκολίες που σου παρέχει η nex, ειδικά σε αυτόν που μπαίνει για πρώτη φορα σε αλλα απο τα point & shoot λημέρια, δεν συγκρινονται με καμια dslr, εκτός αν ειναι αποφασισμένος για πολλές δοκιμές, δοκιμές, δοκιμές, και διάβασμα, διάβασμα.

Είχα canon 40d, πήγα να πάρω την 7d, και πήρα τελικα τη Nex με τον 18200, και καθόλου δεν το μετάνιωσα. (για 1000 ευρω).
Θεωρώ ότι οι "μικρές" dslr ειναι μέτριες, και "δήθεν".
Σορρυ...

Δέν νομίζω οτι, τουλάχιστον η Nikon D5100 (που την ξέρω) είναι τόσο "μέτρια" και τόσο "δήθεν", συγκρινόμενη με τη Nex-5...

Επίσης δέν νομίζω -μα με τίποτα όμως, "με την καμμία" που λένε- οτι με τη Nex-5 και τον 18-200 που έχεις, μπορείς να πάρεις καλύτερα αρχεία εν συγκρίσει με το πακέτο Nikon D5100 + Nikkor 18-200 VRII και ειδικά άν μιλήσουμε για νυκτερινές λήψεις στο χέρι, παρά το υψηλό αναφερόμενο ISO της μηχανής σου και τις σχεδόν ίδιες φυσικές διαστάσεις των δύο αισθητήρων.

Last edited:
παντως δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα να αγορασω μτχ εξοπλισμο

Δεν επιμένω στην άποψη μου, η εμπειρίες μου ειναι μάλλον περιορισμένες.
Λέγοντας δήθεν εννοώ οχι σε σχέση με την σονυ, αλλα με τα μεγαλύτερα μοντέλα των κανον / νικον.

Re: Απάντηση: Αγορά πρώτης dslr

Δέν νομίζω οτι, τουλάχιστον η Nikon D5100 (που την ξέρω) είναι τόσο "μέτρια" και τόσο "δήθεν", συγκρινόμενη με τη Nex-5...

Επίσης δέν νομίζω -μα με τίποτα όμως, "με την καμμία" που λένε- οτι με τη Nex-5 και τον 18-200 που έχεις, μπορείς να πάρεις καλύτερα αρχεία εν συγκρίσει με το πακέτο Nikon D5100 + Nikkor 18-200 VRII και ειδικά άν μιλήσουμε για νυκτερινές λήψεις στο χέρι, παρά το υψηλό αναφερόμενο ISO της μηχανής σου και τις σχεδόν ίδιες φυσικές διαστάσεις των δύο αισθητήρων.

ο Database Error δεν την σύγκρινε με την Niκon D5100 + 18-200 που είναι στα 1500 ευρώ περίπου, αλλά για προτάσεις στα 1000 ευρώ..
Tο σωστό βέβαια είναι ότι δεν μπορεί να συγκριθεί μια mirrorles με μια dslr

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορά πρώτης dslr

Συμφωνώ μέχρι τελείας με τον Greg για την D5100.

παντως δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα να αγορασω μτχ εξοπλισμο

δες αγγελιες..πχ και εδω μεσα πωλειται canon 40d me 17-85 usm.τωρα εγω θα σου πω την εμπειρια τη δικη μου.Αγορασα μεταχειρισμενη την ιδια μηχανη,η οποια ειναι απιστευτη.ηθελα και εγω φακο zoom 200,και ετσι την πηρα με τετοιον,το οποιο το μετανοιωσα.καλα τα 18-200 αλλα με τον συγκεκριμμενο φακο που πηρα(φθηνο) η ποιοτητα παει περιπατο,η μηχανη αδικειται.αν αγοραζα τωρα φακο θα επαιρνα εναν καλο φακο,χωρις να με απασχολει το tele..

Oλοι οι φακοί με εύρος 1Χ-2ΧΧ αποτελούν απλά συμβιβασμους μεταξύ της ποιότητας εικόνας σε σχέση με την ευκολία χρήσης-φορητότητας (one lense to rule them all...) ειδικά σε ταξιδια ή εξορμησεις που θελουμε να ειμαστε κατά το δυνατόν light.. Ποιοτικά ομως νομιζω οτι λιγο πολύ ολοι τους ειναι μέτριοι (Canon/Nikon/Sony/Sigma/Tamron κλπ). Ισως οταν ξεκινάμε στο χώρο της φωτογραφιας να μην ειμαστε σε θεση να καταλάβουμε τις διαφορές αλλά στην πορεια (αν υπάρξει συνέχεια) ειναι σιγουρο οτι θα χρειαστουμε νεους φακους για να καλύψουμε τις νεες ανάγκες που θα προκύψουν..

Από κει και περα υπαρχουν πολλοι χρήστες (πανω απο το 1/3 αν θυμαμαι καλά ) που τυπικά αγοράζουν μια DSLR + 1 μονο φακο και "ζουν" με αυτο το πακετάκι για ολο σχεδον τον κυκλο ζωης της μηχανής.

Ισως οι χρήστες αυτοί να ειναι περισσότερο ευτυχισμένοι :a0210: συμβιβαζομενοι με το όποιο αποτέλεσμα επιτυγχάνουν μακριά απο την επιπονη, αγχωτική και κοστοβόρα αναζήτηση & αγορά του "άριστου". Μπορεί δε να εχουν συγκριτικά και περισσότερο χρόνο για φωτογραφικές εξορμήσεις

Μην ξεχνάμε και το σοφό ρητό " Η καλύτερη μηχανή ειναι αυτή που εχεις πάντα μαζί σου"

συμφωνω σε ολα ρε παιδια, αλλα το ζουμ ειναι απαραιτητο...το βλεπω καθημερινα εδω στις διακοπες μου.Δεν γινεται εκ των πραγματων παντα εμεις να πλησιαζουμε το αντικειμενο μας. Τεσπα, για να μην το ζαλιζουμε,ποιοτικο ζουμ ουτε με 1000 ευρω δεν αγοραζουμε??τουλαχιστον να πω,φετος η μηχανη του χρονου το ζουμ

Koινό χαρακτηριστικό των νεοεισερχόμενων στον χώρο της φωτογραφίας είναι η αναζήτηση μηχανής με όσο το δυντόν ισχυρότερο ζούμ είδικά στο τελέ άκρο.
Σφάλμα ολέθριο μισς και οδηγεί σε κακές, θολές και κουνημένες εικόνες. Και αυτό είναι φυσικό αφου με τα χρήματα αυτά είναι αδύνατον να κατασκευαστούν φακοί επιδόσεων, δεν είναι τυχαίο πως τα αντίστοιχα "καλά" μοντέλα φακών κοστίζουν κάτι χιλιάρικα.

Η συμβουλή που θα έδινα είναι να αποφεύγεται η αγορά superzoom (και supercompact) γιατί μετά τον πρώτο ενθουσιασμό του τύπου "τα φέρνει κοντά" ακολουθεί η απογοήτευση μιας και ούτε ο φακός επαρκεί ούτε υπάρχει και η στοιχειώδης γνώση και τεχνική απο το νέο χρήστη.

Αφού θα ειναι η πρώτη σου επαφή με dslr, (και αυτη τη στιγμη δεν ξέρεις κατα πόσο θα σου αρέσει / βολεύει), βρες μια μεταχειρισμενη (πχ) canon 40D, για οχι περισσότερα απο 600 ευρω (είχα δώσει την δική μου Εδω στο φόρουμ περισυ με τον 17-85, και με έναν - μετριοτατο - 75-300 στα 650)
Μόλις με το Καλο εξοικειωθεις, αγοράζεις και τον υπέροχο 70-200 f4 is, και θα είσαι για πολυ καιρο καλυμενος.

Να εισαι καλα σε υπερ ευχαριστω. Καπως ξεδιαλυνε το τοπιο στο μυαλο μου

To σετάκι φακών με την απολύτως καλύτερη σχέση τιμής προς απόδοση ανεξαρτήτως κατασκευαστού είναι το TAMRON 17-50 2.8 VC /TAMRON 70-300 4.0-5.6 VC που τιμάται στα 700 ευρώ περίπου (βρίσκεται και σε μικρότερη τιμή). Το φοράς σε όποια DSLR θέλεις.

Καλά σετ φακών κιτ έχουν οι ΝΙΚΟΝ και PENTAX.

Πάντως μπορείς να βρεις τη βασική DSLR NIKON 3100 με φακούς 18-55 3.5-5.6 VR /55-200 4.5-5.6 VR στα 650 ευρώ (από Γερμανία) και με φακούς 18-55 3.5-5.6 VR /55-300 4.5-5.6 VR στα 720 ευρώ (πάλι από Γερμανία).

Οι δυο αυτοί φακοί, ειδικά ο 55-300 θα καλύψουν με το παραπάνω την ανάγκη σου για ζουμ. Και είναι καλοί φακοί., Φυσικά το σετ των TAMRON είναι ακόμα καλύτερο, έως πολύ καλύτερο.

Από την άλλη, ειδικά για λήψεις με τηλεφακό και στο ύπαιθρο με ντάλα ήλιο η σκόπευση των DSLR μέσα από ένα καθαρό σκόπευτρο σε σχέση με τις οθόνες που τις χτυπά ο ήλιος που έχουν οι κόμπακτ και οι SONY NEX/OLYMPUS/PANASONIC M4/3 είναι η μέρα με τη νύχτα.