Greg61
Senior Member
Θα γίνω αιρετικος και θα σου πω να πας να αγορασεις μια Nex-5 με τον 18-200, σύνολο 1000 ευρω.
Δεν είμαι ειδικός, αλλα σε αυτα τα χρήματα δεν θα πάρεις καλύτερα αποτελέσματα με καμια απο αυτές που σκέφτεσαι με φακό(-ους) απο τα 18 μέχρι τα 200 mm.
Οι δε ευκολίες που σου παρέχει η nex, ειδικά σε αυτόν που μπαίνει για πρώτη φορα σε αλλα απο τα point & shoot λημέρια, δεν συγκρινονται με καμια dslr, εκτός αν ειναι αποφασισμένος για πολλές δοκιμές, δοκιμές, δοκιμές, και διάβασμα, διάβασμα.
Είχα canon 40d, πήγα να πάρω την 7d, και πήρα τελικα τη Nex με τον 18200, και καθόλου δεν το μετάνιωσα. (για 1000 ευρω).
Θεωρώ ότι οι "μικρές" dslr ειναι μέτριες, και "δήθεν".
Σορρυ...
Δέν νομίζω οτι, τουλάχιστον η Nikon D5100 (που την ξέρω) είναι τόσο "μέτρια" και τόσο "δήθεν", συγκρινόμενη με τη Nex-5...
Επίσης δέν νομίζω -μα με τίποτα όμως, "με την καμμία" που λένε- οτι με τη Nex-5 και τον 18-200 που έχεις, μπορείς να πάρεις καλύτερα αρχεία εν συγκρίσει με το πακέτο Nikon D5100 + Nikkor 18-200 VRII και ειδικά άν μιλήσουμε για νυκτερινές λήψεις στο χέρι, παρά το υψηλό αναφερόμενο ISO της μηχανής σου και τις σχεδόν ίδιες φυσικές διαστάσεις των δύο αισθητήρων.
Last edited: