Αγορά πρώτης dslr

βασικα έχω διαβάσει άπειρα reviews και τις έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα από κοντά (μιλάω για nikon d3100 και pentax k-x).Είμαι αρχάριος μεν αλλά διαβάζοντας συγκρίσεις και τεσταρίσματα έχω συμπεράνει πως η pentax έχει πολύ γρήγορο continuous shooting και τραβάει πολύ καλές εικόνες σε χαμηλό φωτισμό σε σχέση με τις υπόλοιπες μηχανές της κατηγορίας της και γενικά είναι ίσως η καλύτερη μηχανή της κατηγορίας της.Και τα 2 στοιχεία μ ενδιαφέρουν πολύ.Βέβαια και για τη nikon τα reviews είναι άψογα.Θα μου πείτε ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες αλλά θέλω να κάνω την πιο σωστή αγορά σ αυτά τα λεφτά για να μην το μετανιώσω μετά.

Σε χαμηλό φωτισμό με μεγάλο ISO είναι πολύ καλές και οι 3100 & 1100.
Η Κχ (όπως και η D5000) είναι καλύτερες σε δυναμική περίοχή και σε υποεκτεθειμένες φωτό σε χαμηλά-μέτρια ISO. Θα έλεγα οτι συγχωρούν λάθη έκθεσης.

Τελικα μετα απο πολυ καιρο αγορασα την pentax k-r και ειμαι ευχαριστημενος με την επιλογη μου.Σκεφτομαι καποια στιγμη τον επομενο μηνα να αγορασω και ενα φακο μεχρι 250 -300 ευρω.Επειδη οπως ειπα ειμαι αρχαριος ενας φακος περα απο περισσοτερο zoom που με ενδιαφερει, μπορει και να μου προσφερει ταχυτητα, καλυτερη (ποιοτικοτερη) εικονα κλπ?ευχαριστω οποιαδηποτε προταση δεκτη.ευχαριστω

Καλοριζικη. Οι περισσοτεροι εδω, οταν εκαναν την πρωτη αναβαθμιση πηγαν στον Ταμρον 17-50/2.8.

Ειναι φωτεινος, καλος οπτικα και σε καλη τιμη. Εχουν γραφτει πολλα, κανε μια αναζητηση.

Με τον 18-55 την πήρες?
Θα σου έλεγα να κάνεις υπομονή να μάθεις την μηχανη και τις ανάγκες σου και να μην ξεκινήσεις κατευθείαν την αγορά φακών. Ο πιο φθηνός tele zoom σε pentax είναι ο 55-200 που είναι πολύ καλός για τα λεφτά του (μτχ λίγο πάνω από 100 μπορεί και πιο κάτω) ενώ εξαιρετικός είναι και ο 35αρης ο 2.4 για να μπεις στη λογική των pentax primes.

ναι τον 18-55.απ τη στιγμη που το αποφασισα θα τον παρω τον φακο(κολλαει το μυαλο μου) οποτε οποιαδηποτε προταση για να το ψαξω, ευπροσδεκτη!

Οι περισσότεροι αν όχι ολοι έχουμε περάσει από αυτή τη φάση για να μην πω περνάμε ακόμα καθημερινά. Πίστεψε με καλό θα ήταν να ανακαλύψεις πρώτα τις ανάγκες σου από εκεί ξεκινάνε όλα.

Οι 2 φακοί που σου πρότεινα είναι καλοί και καλύπτουν τόσο το telezoom όσο και τις low light συνθήκες ο prime. Στα 300 ευρώ αυτούς θα έπαιρνα και τώρα. Αντε να άλλαζα το 55-200 με το tamron 70-200 ή τον 35αρη με μτχ 50αρη που όμως συνολικά θα πήγαινε παραπάνω γύρω στα 100 τουλάχιστον ευρώ. Ετσι από 55-70 δεν θα έχεις φακό που για μένα στο ξεκίνημα μου περυσι ήταν πολύ συνηθισμένο ενω και ο 50αρης θέλει λίγο χώρο παραπάνω από το 35αρη και ειδικά σε εσωτερικούς χωρους είναι ζητημα.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ο Tamron που σου πρότεινε ο Vasada οι Sigma 17-70, 24-70 ή αν δεν σε νοιαζει το "φωτεινό" ο 18-125 που έχω εγώ για γενικής χρήσης. Στους 3 πρώτους δεν θα έχεις τιποτα σε πάνω από 70 που είναι αρκετά μεγάλος περιορισμός για αρχάριο (και όχι μόνο σε πολλές περιπτώσεις). Τον tamron και τους 2 από τους 3 sigma τους έχω δοκιμάσει τον ένα τον έχω κιόλας σε ποιότητα τους prime της pentax δεν τους πλησιάζουν. Ο 24-70 είναι μάλλον αρκετά πανω από το budget.

Πες πάντως περισσότερα για το τι σε ενδιαφέρει ώστε να σε βοηθήσουμε πιο συγκεκριμένα

για γενικη χρηση τον θελω το φακο.Δηλαδη απο προσωπα μεχρι τοπια και ο,τι κατσει.Απλα θέλω ενα καλυτερο φακο.Οπως σου ειπα αφου μπηκε στο κεφαλι μου θα κανω την αγορα.Απλα ειμαι ασχετος και ακουω ιδεες και ψαχνω οσο μπορω τις προτασεις αυτες!

για γενικη χρηση τον θελω το φακο.Δηλαδη απο προσωπα μεχρι τοπια και ο,τι κατσει.Απλα θέλω ενα καλυτερο φακο.Οπως σου ειπα αφου μπηκε στο κεφαλι μου θα κανω την αγορα.Απλα ειμαι ασχετος και ακουω ιδεες και ψαχνω οσο μπορω τις προτασεις αυτες!

Στα χρήματα που διαθέτεις έχεις περιορισμένες επιλογές, κοινώς Tamron 17-50 ή Sigma 17-70 (αμφότεροι χωρίς σταθεροποιητή, τον έχεις ήδη στο σώμα)
Απέφυγε όπως και δήποτε τους μέγκαζουμ τύπου 18-200/250/270 κλπ γιατί δεν δίνουν την ποιότητα που αναζητάς και πριν αγοράσεις δοκίμασέ τους πάνω στο σώμα μη τυχόν και είναι τίποτα "λεμόνια"

Άμα σου κάτσει κάπου ο, δυσεύρετος είν' αλήθεια, πένταξ 55-300 χτύπα τον αδίστακτα. Είναι ότι πρέπει στα χρήματα που διαθέτεις!

Πρεπει να αποφασισεις τι φακο θελεις και γιατι. Δηλαδη αν θελεις φακο ποιοτικως καλυτερο απο αυτον που εχεις ή αν θελεις να εχεις τηλεφακο.

συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω!!!!!!!τι ειναι ο τηλεφακος!!!ποιοτικοτερο θελω σιγουρα

....... φακο μεχρι 250 -300 ευρω.Επειδη οπως ειπα ειμαι αρχαριος ενας φακος περα απο περισσοτερο zoom που με ενδιαφερει...

Αυτό το περισσότερο ζούμ, όπως φάνηκε το ζητάς για κάλυψη μεγαλύτερης εστιακής απόστασης, όπως είναι η αναλυτική έκφραση για τους τηλεφακούς. Τώρα ελπίζω να κατάλαβες πως το λεν αυτό που ζητάς!

Για να μην ανοιξω καινουργιο νημα και κουραζω,μπορω να εχω μια συμβουλη? Αποφασισμενος πια να αγορασω την πρωτη dslr ειμαι αναμεσα στην nikon d5100 και cannon 550 ή 600 (δεν θυμαμαι ποιο).Για να αποφασισω ποια απο τις δυο θελω να ξερω ποια εχει καλυτερο σωμα,για τα λεφτα της παντα,και ποια τους πιο οικονομικους φακους.Για τους φακους δε,θα ηθελα το σωμα να το συνδιασω μονο με δυο φακους.Ο πρωτος, οποιον μου προτεινετε.Ο δευτερος θα ηθελα να εφτανε η εστιακη του αποσταση 200mm και αν φυσικα υπαρχει οικονομικη λυση,ακομα και 300mm.Ευχαριστω εκ των προτερων.

Θα γίνω αιρετικος και θα σου πω να πας να αγορασεις μια Nex-5 με τον 18-200, σύνολο 1000 ευρω.
Δεν είμαι ειδικός, αλλα σε αυτα τα χρήματα δεν θα πάρεις καλύτερα αποτελέσματα με καμια απο αυτές που σκέφτεσαι με φακό(-ους) απο τα 18 μέχρι τα 200 mm.
Οι δε ευκολίες που σου παρέχει η nex, ειδικά σε αυτόν που μπαίνει για πρώτη φορα σε αλλα απο τα point & shoot λημέρια, δεν συγκρινονται με καμια dslr, εκτός αν ειναι αποφασισμένος για πολλές δοκιμές, δοκιμές, δοκιμές, και διάβασμα, διάβασμα.

Είχα canon 40d, πήγα να πάρω την 7d, και πήρα τελικα τη Nex με τον 18200, και καθόλου δεν το μετάνιωσα. (για 1000 ευρω).
Θεωρώ ότι οι "μικρές" dslr ειναι μέτριες, και "δήθεν".
Σορρυ...

Είχα canon 40d, πήγα να πάρω την 7d, και πήρα τελικα τη Nex με τον 18200, και καθόλου δεν το μετάνιωσα. (για 1000 ευρω).
Θεωρώ ότι οι "μικρές" dslr ειναι μέτριες, και "δήθεν".
Σορρυ...
Δηλαδη ειχες καλυτερα φωτογραφικα αποτελεσματα με την nex απο οτι ειχες με την 40d;

ευχαριστω, αλλα επειδη εχω και ενα ψιλοφετιχ με τα πραγματα που αγοραζω,δεν μου αρεσει καθολου η κατηγορια αυτη. Μου θυμιζει πιστωτικη καρτα με φακο :p ....sorry

Δεν εχω ακόμη δει αυτα που εχω τραβήξει σε υπολογιστή.

Την 40d την είχα αγοράσει 1600 ευρω με τον μετριοτατο φακο 17-85.

Ο φίλος παραπάνω θέλει να τραβάει και στα 200mm.
Υπάρχει εισαγωγική dslr με φακο/φακούς τησ προκοπής που να καλύπτει/καλύπτουν απο 18 μέχρι τα 200, στα 1000 ευρω; Νομιζω πως οχι.

Υπάρχει εισαγωγική dslr με φακο/φακούς τησ προκοπής που να καλύπτει/καλύπτουν απο 18 μέχρι τα 200, στα 1000 ευρω; Νομιζω πως οχι.
Αν καποιος δεν εχει θεμα να αγορασει μεταχειρισμενο εξοπλισμο,με 1000 ευρω αγοραζει πολυ δυνατο πακετο imo.Και τη 40d δεν τη λες εισαγωγικη...