Αγορά Sony tv 65" 2500€

Προφανώς η G4 είναι καλύτερη (λόγω περισσότερου φωτός) αλλά η τιμή ξεφεύγει (και από το εν λόγω μπατζετ) και δεν καταλήγει η προφανής επιλογή.

Ναι, που βλέπω πως έχει εξαντληθεί και σε 77άρα εν τω μεταξύ και έβαλαν και τις προσφορές του black friday.
Η Bravia 8 που την έχουν σε 77 ίντσες, φοράει το ίδιο panel με την C4.

Στη list price, έχουν τεράστια διαφορά τιμής.
Χωρίς τη 5ετή εγγύηση που δίνουν δωρο στη sony τώρα έχουν 400€ διαφορά που και πάλι δεν θα τα έδινα. Εάν έπαιρνες και την 5ετή εγγύηση που δίνουν τα καταστήματα, η διαφορά πάει στα 120€ στον κωτσόβολο και 263€ στο πλαίσιο.

Ακόμη και για αυτό το ποσό, ρίξε μια ματιά στις διαφορές που επισημαίνει το rtings για να κρίνεις το κατά πόσο αξίζει ή όχι:

Όσον αφορά την εικόνα αποκλειστικά, αυτά που βλέπω εγώ:
Λίγο πιο φωτεινή σε HDR υλικό η LG, αμελητέα πιο φωτεινή σε SDR η Sony, χρωματικά ακριβής η Sony ενώ η LG είναι σημαντικά εκτός σε DCI-P3 και BT.2020 (HDR υλικό), ενώ σε SDR υλικό η εικόνα είναι αντίστροφη -τρέχα γύρευε πως το κατάφεραν.

Προφανώς η G4 είναι καλύτερη (λόγω περισσότερου φωτός) αλλά η τιμή ξεφεύγει (και από το εν λόγω μπατζετ) και δεν καταλήγει η προφανής επιλογή.

Ο φίλος δεν είπε ότι ζητάει αυστηρά 77 ιντσες.
Στις 65 ιντσες λοιπον η G4 αυτη τη στιγμή με τιμή BF 1999 ευρώ (εντός του μπάτζετ του φίλου και του μένουν κ ρέστα) θεωρώ ότι ειναι η πιο value for money επιλογή , καθώς με 300 ευρώ εξτρα έναντι της 65αρας c4 παίρνεις καλύτερο peak brightness, καλύτερο calibration out of the box και 5ετη εγγύηση για το panel κάτι που στην c4 θα πληρωνε εξτρα. Πολυ τίμιο πακέτο για 300 ευρώ.

Τώρα αν θέλει να πάει σε 77 ιντσες σε c4 που είναι πάλι εντός μπάτζετ, εκεί διαλέγει ιντσες έναντι των πλεονεκτημάτων που προανέφερα. Διαλέγει κ παίρνει.

Στις 65 ιντσες λοιπον η G4 αυτη τη στιγμή με τιμή BF 1999 ευρώ (εντός του μπάτζετ του φίλου και του μένουν κ ρέστα) θεωρώ ότι ειναι η πιο value for money επιλογή , καθώς με 300 ευρώ εξτρα έναντι της 65αρας c4 παίρνεις καλύτερο peak brightness, καλύτερο calibration out of the box και 5ετη εγγύηση για το panel κάτι που στην c4 θα πληρωνε εξτρα. Πολυ τίμιο πακέτο για 300 ευρώ.

Τώρα αν θέλει να πάει σε 77 ιντσες σε c4 που είναι πάλι εντός μπάτζετ, εκεί διαλέγει ιντσες έναντι των πλεονεκτημάτων που προανέφερα. Διαλέγει κ παίρνει.

Σαφώς, αν διάλεγε μεταξύ 2 65αρων, έτσι είναι.

Απλά είπα ότι, αφού έχει το μπατζετ και το χώρο, 1000 φορές να πάει σε 77αρα σαν την C4 παρά σε οποιαδήποτε 65αρα.

Size does matter (ειδικά από τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο (oled)).

Αν λέγαμε oled 65 vs 77 με χειρότερη τεχνολογία panel, θα άλλαζαν τα πράγματα.

Επισης αν ο φίλος έρχεται από μη oled panel, η εικόνα θα του φανεί μαγεία σε κάθε περίπτωση (οπότε οι διαφορές σε κίνηση, επεξεργασία, φωτεινότητα κλπ θα είναι «ψιλά γράμματα»)

Ενημερωτικά, αν η αγορά της 65αρας G4 γίνει από τον κωτσόβολο υπάρχει και δωροεπιταγή 100 ευρώ , ενώ για την 77αρα C4 δωροεπιταγή 150 ευρώ για επόμενη αγορά.

Thanks , θα δω και την Lg.
Τι να δω δηλ. Δεν θα καταλάβω και κάτι , απλά καθώς λες ότι είναι το ίδιο panelκαι είναι 500€ φθηνότερη ίσως να αξίζει
Απλά δεν έχω πάρει ποτε Lg , και ξέρεις , έχω αυτή την ανασφάλεια ..
Οι κωδικοί με μπερδεύουν λίγο αλλά θα την βγάλω την άκρη
Να έχεις υπόψιν σου κάτι, μπορεί η Sony να φοράει το ίδιο panel με την LG Electronics, αλλά η Sony έχει χαμηλότερη φωτεινότητα σε όλα τα panel WRGB WOLED που προμηθεύεται από την LG Display.

Καλημέρα σε ολους.

Καθως ειμαι κάποιας ηλικίας (55) και δεν ειναι εφικτο εκ μερους μου να αναλυσω τα χαρακτηριστικα των νεων τηλεορασεων, θα ηθελα να τις προτασεις σας για αγορα νεας τηλεορασης μαρκας Sony ,καθως ειμαι fan της συγκεκριμενης εταιρείας, πανω κατω στα 2.500€ και στις 65".

Νομιζω οτι αυτη η περιοδος ειναι καλη για αγορα , λογω Black Friday.

Με παιρνει και για 75" ο χωρος, αλλα θα ηθελα κατι πολυ καλο στις 65" παρα να κανω υποχωρησεις σε χαρακτηριστικά στα ιδια χρηματα για 75".

TV θα κοιταμε οικογενειακως, Netflix, και αυτα.

Μελοντικα θα αγορασω και μια καλη ηχομπαρα για να ακουμε και Spotify.

Θα σας ημουν υποχρεος να μου προτεινεται 1-2 μοντελα και τις διαφορες αυτων ωστε να προβω στην αγορα χωρις αγχος οτι πηρα κατι τοσο ακριβο, ενω θα μπορουσα να εχω παρει κατι πολυ καλυτερο με λιγα χρηματα παραπανω.
Δηλ. τα 2500-2700 μα πιασουν τοπο , για να το πω λαικα.

Σας ευχαριστω και πάλι.

------
Αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης :

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Το υπνοδωμάτιο έχει παράθυρα όπου φυσικό είναι κάποιες ώρες τις ημέρας να είναι ανοικτά .
Το καλοκαίρι ιδίως υπάρχει φυσικό φως μέχρι αργά .
Τώρα αν το ποσοτικοποίησω θα έλεγα ότι καθημερινές κοιτάμε tv από το απόγευμα και μετά και ΣΚ ίσως και τις πρωινές ώρες .
Σίγουρα μια ταινία θα την δω βράδυ αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν βλέπουμε και τηλεόραση και ώρες όπου υπάρχει φως .

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea) : TV θα κοιταμε οικογενειακως, Netflix

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός :
πανω κατω στα 2.500€

προηγούμενη τηλεόραση :
---------------

Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ..

jgavaris ,

1. σε τι απόσταση κάθεσαι κυρίως ;

2.και η κύρια χρήση ποια είναι ;
Δηλαδή αν αυτο που σε ενδιαφέρει είναι να παρακολουθείς ταινίες,σειρές βράδυ με πολύ χαληλό φωτισμό ή καθόλου τότε προτείνω να πάς σε OLED ,αλλιώς θα πρότεινα mini LED LCD με καλές γωνίες θέασης, αν οι συνθήκες φωτισμού είναι με μεσαίο φωτισμό ή περισσότερο.

Να έχεις υπόψιν σου κάτι, μπορεί η Sony να φοράει το ίδιο panel με την LG Electronics, αλλά η Sony έχει χαμηλότερη φωτεινότητα σε όλα τα panel WRGB WOLED που προμηθεύεται από την LG Display.

Αυτό δεν προκύπτει από τις μετρήσεις του rtings πάντως.

Οι διαφορές σε φωτεινότητα έχουν περισσότερο να κάνουν με το calibration από τη γραμμή παραγωγής πάρα με τις δυνατότητες του panel.

Αυτό δεν προκύπτει από τις μετρήσεις του rtings πάντως.

Οι διαφορές σε φωτεινότητα έχουν περισσότερο να κάνουν με το calibration από τη γραμμή παραγωγής πάρα με τις δυνατότητες του panel.
Εννοείται, απλά η sony την χαμηλώνει λόγω φόβου burn in.

Καλημέρα σε ολους.

Καθως ειμαι κάποιας ηλικίας (55) και δεν ειναι εφικτο εκ μερους μου να αναλυσω τα χαρακτηριστικα των νεων τηλεορασεων, θα ηθελα να τις προτασεις σας για αγορα νεας τηλεορασης μαρκας Sony ,καθως ειμαι fan της συγκεκριμενης εταιρείας, πανω κατω στα 2.500€ και στις 65".

Νομιζω οτι αυτη η περιοδος ειναι καλη για αγορα , λογω Black Friday.

Με παιρνει και για 75" ο χωρος, αλλα θα ηθελα κατι πολυ καλο στις 65" παρα να κανω υποχωρησεις σε χαρακτηριστικά στα ιδια χρηματα για 75".

TV θα κοιταμε οικογενειακως, Netflix, και αυτα.

Μελοντικα θα αγορασω και μια καλη ηχομπαρα για να ακουμε και Spotify.

Θα σας ημουν υποχρεος να μου προτεινεται 1-2 μοντελα και τις διαφορες αυτων ωστε να προβω στην αγορα χωρις αγχος οτι πηρα κατι τοσο ακριβο, ενω θα μπορουσα να εχω παρει κατι πολυ καλυτερο με λιγα χρηματα παραπανω.
Δηλ. τα 2500-2700 μα πιασουν τοπο , για να το πω λαικα.

Σας ευχαριστω και πάλι.

------
Αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης :

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Το υπνοδωμάτιο έχει παράθυρα όπου φυσικό είναι κάποιες ώρες τις ημέρας να είναι ανοικτά .
Το καλοκαίρι ιδίως υπάρχει φυσικό φως μέχρι αργά .
Τώρα αν το ποσοτικοποίησω θα έλεγα ότι καθημερινές κοιτάμε tv από το απόγευμα και μετά και ΣΚ ίσως και τις πρωινές ώρες .
Σίγουρα μια ταινία θα την δω βράδυ αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν βλέπουμε και τηλεόραση και ώρες όπου υπάρχει φως .

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea) : TV θα κοιταμε οικογενειακως, Netflix

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός :
πανω κατω στα 2.500€

προηγούμενη τηλεόραση :
---------------

ΜκΌταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ..

Thanks , θα δω και την Lg.
Τι να δω δηλ. Δεν θα καταλάβω και κάτι , απλά καθώς λες ότι είναι το ίδιο panelκαι είναι 500€ φθηνότερη ίσως να αξίζει
Απλά δεν έχω πάρει ποτε Lg , και ξέρεις , έχω αυτή την ανασφάλεια ..
Οι κωδικοί με μπερδεύουν λίγο αλλά θα την βγάλω την άκρη
Εγώ θα πω ΑΠΟ ΤΩΡΑ καλορίζικη η 77αρα C4
Σημαντικό: κάνε επέκταση εγγύησης. Μην τα λυπηθείς.

• Like
Reactions: jgavaris
Εγώ θα πω ΑΠΟ ΤΩΡΑ καλορίζικη η 77αρα C4
Σημαντικό: κάνε επέκταση εγγύησης. Μην τα λυπηθείς.
Κάνε και κανένα παζάρι για την επέκταση εγγύησης θα κερδίσεις σίγουρα κάτι και πολλά καταστήματα κάνουν.

Οκ με πείσατε .
Θα την πάρω σήμερα από Κωτσόβολο που έχει και μια προσφορά με κάρτες της Alpha .
Μια τελευταία ερώτηση .
Καθώς δεν έχει android tv , έχει ένα δικό της ή lg , δεν νομίζω να αντιμετωπίσω κάποιο θέμα ε;
Σας ευχαριστώ πολύ

Οκ με πείσατε .
Θα την πάρω σήμερα από Κωτσόβολο που έχει και μια προσφορά με κάρτες της Alpha .
Μια τελευταία ερώτηση .
Καθώς δεν έχει android tv , έχει ένα δικό της ή lg , δεν νομίζω να αντιμετωπίσω κάποιο θέμα ε;
Σας ευχαριστώ πολύ
Εξαρτάτε ποιές εφαρμογές σε ενδιαφέρουν από android, αν σε ενδιαφέρει πχ cosmote, eon, κλπ τις έχει η lg, επί.σης παίρνει μέσω developer mode το kodi. Εγώ σήμερα εκλεισα την lg g4 λόγω του bonus της alpha που έχει μέχρι σήμερα, και παζάρεψα και την 5ετή επέκταση premium του κωτσόβολου που έχει 220 ευρω, μου την εδωσαν 60 ευρώ, ενημερωτικά η δωροεπιταγή που θα πάρεις ισχύει απο 08.12.24 μέχρι 31.12.24.

• Like
Οχι , μόνο Netflix και cinobo βλέπουμε εκτός από tv.
Α και Eurolegue pass.
Και εγώ με το bonus της Alpha θα την πάρω

Τέλος , το παζάρι για την εγγύηση , το έκανες τηλεφωνικώς ή στο φυσικό κατάστημα ;

Αναμένουμε φώτος!

Οκ με πείσατε .
Μια τελευταία ερώτηση .
Σας ευχαριστώ πολύ
Δεν στο λέω επικριτικά αλλά το λέω και θα επιμένω: Την τηλεόραση την διαλέγουμε με κριτήριο την εικόνα. Γι αυτό και λέγεται τηλεόραση και Όχι PC.
Δυστυχώς ο κόσμος πάει και αγοράζει ακόμα με κριτήριο αν έχει YouTube κλπ. Τραγικό.
Μακάρι να μην είχαν τίποτα όπως παλιά και η επιλογή να γινόταν με κριτήρια τηλεόρασης και όχι με κριτήρια τάμπλετ.
Με ένα πενηνταρικο μπορείς να έχεις πλέον ωραιότατο player π.χ. Xiaomi mi box 4

Αλλά ποιος να πει στον κόσμο 2-3 πράγματα; Οι πωλητες των αλυσίδων που βάζουν και παίζουν τις τηλεοράσεις στο dynamic mode για να εντυπωσιάζουν και φαίνεται το γκαζόν φωσφορούχο; 😁

• Like
Χαχα Έχεις απόλυτο δίκιο ..
Λοιπόν , νεότερο update .
Πήγα μέτρησα τον χώρο μου , και με την 77 άρα βρίσκει λίγο η μπαλκονόπορτα όταν ανοίγει .
Είχα λίγο γκρίνια από την σύζυγο.. Θα τυφλωθούμε από τον καναπέ , δεν θα έχουμε τοίχο καθόλου , και τέτοια …
Με βάση τα παραπάνω θα πάω για την LG G4 την 65αρα
Νομίζω θα είναι μια χαρά. Σε μια ώρα θα είμαι Κωτσόβολο .
Πολύ θηρίο ρε παιδιά η 77αρα

Last edited:
  • Sad
Reactions: Maestro
Ο Χ Ι !!!
Θ Α Τ Ο Μ Ε Τ Α Ν Ο Ι Ω Σ Ε Ι Σ !!!!
Στο φωνάζω όσο μπορώ.
Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται. Έτσι και πας να την πουλήσεις για μεγαλύτερη θα κλάψεις με μαύρο δάκρυ.

Υ .Γ. περνα από κάνα Swarovski και κάνε κι ένα δωράκι στην σύζυγο, Αυτες ειναι βασικές αρχές γάμου🙂

Όπως στα λένε. Size does matter. Και -δυστυχώς-ακόμα και η 77άρα σταματάει να σου φαίνεται μεγάλη ήδη μετά από 1-2 μέρες (για να μη σου πω ώρες). Η λύση είναι απλά επιτοίχια τοποθέτηση. Ειδικά δε αν πας σε κατηγορία G, θα φαίνεται σαν ένας πίνακας και τίποτα παραπάνω.

Οκ με πείσατε .
Μια τελευταία ερώτηση .
Σας ευχαριστώ πολύ
Χωρις να θελω να σε μπερδεψω και χωρις να διαφωνω καθολου με οτι λενε οι υπολοιποι χρηστες,αλλα για μενα ειναι μεγαλο θεμα το android σε μια τηλεοραση.
Εχω και Oled 55'' στο σαλονι αλλα και Sony 65'' στο υπνοδωματιο.Εχω παρατησει εντελως την Oled γιατι το webos ειναι αθλιο.
Θα σου προτεινα Oled Sony με android 65'' και ανω για να μην σπανε τα νευρα σου...

Χωρις να θελω να σε μπερδεψω και χωρις να διαφωνω καθολου με οτι λενε οι υπολοιποι χρηστες,αλλα για μενα ειναι μεγαλο θεμα το android σε μια τηλεοραση.
Εχω και Oled 55'' στο σαλονι αλλα και Sony 65'' στο υπνοδωματιο.Εχω παρατησει εντελως την Oled γιατι το webos ειναι αθλιο.
Θα σου προτεινα Oled Sony με android 65'' και ανω για να μην σπανε τα νευρα σου...

Το WebOS είναι κακό, όπως και το Android (τουλάχιστον πριν 6-7 χρόνια που είχα).

Προσωπικά δεν ασχολούμαι καν με τα OS των τηλεοράσεων αφού παίζω με media player με το λειτουργικό που με βολεύει (εν προκειμένω Apple TV).