Αγορά Soundbar

Pavlos k

New member
2 December 2017
18
Ψάχνω να βρω soundbar μέχρι 150 ευρώ και εχω καταλήξει σε αυτή που δεν έχει Arc.

Αυτή που έχει Arc αλλά δεν υπάρχει στο επίσημο site η συγκεκριμένη.

Στο site υπάρχει αυτή με Arc που απο οτι βλέπω την έχει μόνο ο κωτσο.

Τι εχετε να προτείνετε?

Στα 150 ευρώ «φασόλια» υπάρχουν μόνο.

Τσέκαρε να έχει HDMI ARC για να συνδέσεις την TV και να έχει αποκωδικοποιητή Dolby. Θέλεις και να κάνει κάποιο υποτυπώδες σύστημα immersive ήχου, έστω και με πλάγιο τρόπο.

Για να πάρεις κάτι καλό στα 150 ευρώ, θα πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. Επίσης, αν έχεις ίντσες στην TV, και είναι και καμιά καλή, θα πρέπει να αυξήσεις λίγο τον προυπολογισμό για να ματσάρει το αποτέλεσμα του ήχου με την εικόνα.

Στα 150 ευρώ «φασόλια» υπάρχουν μόνο.

Τσέκαρε να έχει HDMI ARC για να συνδέσεις την TV και να έχει αποκωδικοποιητή Dolby. Θέλεις και να κάνει κάποιο υποτυπώδες σύστημα immersive ήχου, έστω και με πλάγιο τρόπο.

Για να πάρεις κάτι καλό στα 150 ευρώ, θα πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. Επίσης, αν έχεις ίντσες στην TV, και είναι και καμιά καλή, θα πρέπει να αυξήσεις λίγο τον προυπολογισμό για να ματσάρει το αποτέλεσμα του ήχου με την εικόνα.
Δυστυχώς δεν μπορώ να ανέβω στα χρήματα. Το ξέρω ότι σε αυτά τα χρήματα θα πάρω κάτι μέτριο.
Έχω την tcl c805 55"
Δηλαδή παίζει να εχω καθυστέρηση στον ήχο?

Έχεις και μια ακόμη επιλογή, αρκεί να μην κάθονται πολύ στο πλάι οι ακροατές γιατί θα καταρρέει το εφφέ (λόγω μικρού πλάτους) και παίζει στρωτά μουσική, με ψευδο immersive ήχο στις ταινίες, με δικό της αλγόριθμο.
Δεν θα έχεις το ίδιο μπάσο από το sub όπως εκείνης που βλέπεις αλλά η συνέργεια του με τα μεγάφωνα της ηχομπάρας είναι καλύτερο από εκείνης που βλέπεις. Δεν μπερδεύει ποτέ. Έχει και tweeter μεγάφωνα.

Με αυτά υπ όψη, δες αυτή. Τη δοκίμασα πρόσφατα.

• Like
Reactions: Pavlos k
Και η Crystal Audio δεν παίζει άσχημα.
Και σαν ήχο (πάντα δεδομένα για τα λεφτά που ζητάνε οι ηχομπάρες αυτού του category) και σαν δυνατότητα να γίνει stereo χωρίζοντας την στα δύο και τοποθετώντας τα "ηχεία" πέριξ της TV.

• Like
Ο,τι έχω ακούσει από ηχομπάρα μέχρι τα 400 ευρώ, και έχω ακούσει πάρα πολλές τους τελευταίους μήνες, συνήθως μπερδεύει το sub και βουιζει στο μέσοχαμηλό. Εκτός αν είναι μικρούλι, όπου εκεί θα χάσεις ένα κλικ σε έκταση αλλά θα ακούγεται η ηχομπάρα σαν ένα ηχείο δαπέδου. Δηλαδή η μετάβαση από τα μεγάφωνα της ηχομπάρας στο sub, γίνεται ομοιόμορφα.
Η μικρότερη έκταση σημαίνει ότι σε κάποιες σκηνές, συνήθως αναφοράς, θα έχεις μικρότερο όγκο στις εκρήξεις. Οι οποίες έτσι κι αλλιώς δύσκολα θα κουνήσουν τον καναπέ. Δύσκολα θα αισθανθείς το τράνταγμα στο κορμί καθώς είσαι στη θέση ακρόασης. Γενικώς... ηχομπάρες. Αυτά σε κανονικά συστήματα με κανονικό sub τα έχεις. Ωστόσο ναι, στη σύγκριση μεταξύ δύο προϊόντων, ανεπαρκών κατά γενική ομολογία στο να προσφέρουν κινηματογραφική αίσθηση, το λίγο καλύτερο σε ένα σημείο της σύγκρισης, μετράει. Σε άλλο σημείο πάντως σίγουρα θα χάνει κάπου αλλού.

Δυστυχώς δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτά τα ποσά.

Η creative δέχεται μέχρι Dolby digital plus από την HDMI arc της, και το superwide μεγαλώνει σε καλό βαθμό τον ήχο, φυσικά μόνο μπροστά. Και να μην κάθεσαι σε ακραίες θέσεις στον καναπέ γιατί το μικρό της πλάτος έχει αυτό το μειονέκτημα. Στη μουσική δεν κάνει παρατράγουδα, προφανώς στην άλλη περίπτωση της CA ο διαχωρισμός σε στέρεο είναι καλύτερος. Αλλά μόνο αυτό. Τονικά η creative είναι πολύ καλή. Σε όλο το φάσμα που παίζει ή που μπορεί να φτάσει, είναι ισορροπημένη χωρίς παρατράγουδα.

Last edited:
Ο,τι έχω ακούσει από ηχομπάρα μέχρι τα 400 ευρώ, και έχω ακούσει πάρα πολλές τους τελευταίους μήνες, συνήθως μπερδεύει το sub και βουιζει στο μέσοχαμηλό. Εκτός αν είναι μικρούλι, όπου εκεί θα χάσεις ένα κλικ σε έκταση αλλά θα ακούγεται η ηχομπάρα σαν ένα ηχείο δαπέδου. Δηλαδή η μετάβαση από τα μεγάφωνα της ηχομπάρας στο sub, γίνεται ομοιόμορφα.
Η μικρότερη έκταση σημαίνει ότι σε κάποιες σκηνές, συνήθως αναφοράς, θα έχεις μικρότερο όγκο στις εκρήξεις. Οι οποίες έτσι κι αλλιώς δύσκολα θα κουνήσουν τον καναπέ. Δύσκολα θα αισθανθείς το τράνταγμα στο κορμί καθώς είσαι στη θέση ακρόασης. Γενικώς... ηχομπάρες. Αυτά σε κανονικά συστήματα με κανονικό sub τα έχεις. Ωστόσο ναι, στη σύγκριση μεταξύ δύο προϊόντων, ανεπαρκών κατά γενική ομολογία στο να προσφέρουν κινηματογραφική αίσθηση, το λίγο καλύτερο σε ένα σημείο της σύγκρισης, μετράει. Σε άλλο σημείο πάντως σίγουρα θα χάνει κάπου αλλού.

Δυστυχώς δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτά τα ποσά.

Η creative δέχεται μέχρι Dolby digital plus από την HDMI arc της, και το superwide μεγαλώνει σε καλό βαθμό τον ήχο, φυσικά μόνο μπροστά. Και να μην κάθεσαι σε ακραίες θέσεις στον καναπέ γιατί το μικρό της πλάτος έχει αυτό το μειονέκτημα. Στη μουσική δεν κάνει παρατράγουδα, προφανώς στην άλλη περίπτωση της CA ο διαχωρισμός σε στέρεο είναι καλύτερος. Αλλά μόνο αυτό. Τονικά η creative είναι πολύ καλή. Σε όλο το φάσμα που παίζει ή που μπορεί να φτάσει, είναι ισορροπημένη χωρίς παρατράγουδα.
Καλά, με τα δικά μας standard δεν υπάρχει ηχομπάρα που θα χρησιμοποιούσαμε οι ίδιοι.
Πόσο μάλλον αυτές που έχουν <1000€.

Πάντως η CASB240HD παίζει απροσδόκητα οκ για τα λεφτά της (όπως και η Creative Stage που επίσης έχω δοκιμάσει και μετρήσει παλιότερα).

Εδώ είναι η CASB240HD στο 1μ με και χωρίς το sub της

CASB240HD_1m.jpg

• Like
Ε, ήμουν σίγουρος πως κάπως έτσι θα έπαιζε η CA. Το bass reflex στο sub στα 50Hz συντονισμένο για να δίνει έκταση μέχρι εκεί. Για οικονομική ηχομπάρα δεν περιμένεις να πηγαίνει πιο χαμηλά. και ψηλά αρκετό roll off στα πρίμα.
Το σήκωμα σε πιο ψηλή συχνότητα, εάν δεν υπάρχει tweeter να παίζει, δεν θα δώσει τον "αέρα" που θα το εκλαμβάνεις ως περισσότερη λεπτομέρεια. Αφού δεν υπάρχει μεγάφωνο ειδικά για αυτό.
Εντάξει είναι, αλλά το point είναι ότι για κάποια πράγματα σημαντικά που θα έδιναν συνολικά καλύτερη εικόνα και είναι χρήσιμα, πρέπει να ανέβει το budget. Αλλιώς θα κερδίζεις σε ένα σημείο και θα χάνεις σε άλλο σημείο.

• Like
Reactions: billpeppas
Που και που βλέπουμε καμία ταινία και βάζουμε youtube.
Το ξέρω οτι σε αυτά τα χρήματα δεν θα έχω τον ήχο που νιώθεις οτι είσαι μέσα στην ταινία.
Εγώ θέλω να έχω ποιοτικότερο ήχο και μπάσο από οτι έχω τώρα με τα ηχεία της τηλεόρασης. Αλλά να μην είναι σε ποιότητα κατώτερης της τηλεόρασης σε ήχο.
Απλά δεν ξέρω σε πια ηχόμπαρα να καταλήξω.

Για να σε βοηθήσω.

Η CA θα έχει καλύτερο στερεο διαχωρισμό όταν θα έχεις σπαστά τα ηχεια και θα έχει λίγο περισσότερο μπάσο. Εδώ δεν υπάρχει αποκωδικοποιητής Dolby καθόλου.
Η creative δεν θα έχει τόσο μπάσο, αλλά θα υπερτερεί στο soundstage όταν θα έχεις ενεργοποιήσει το superwide και την συγκρίνεις με την CA όταν τα ηχεία της είναι κουμπωμενα και τα δύο μαζί.
Υποψία ύψους δεν θα πάρεις καθόλου από την CA, με την Creative θα έχεις αλλά θα περιορίζεται στην μπροστινή σκηνή και με δεδομένο ότι δεν θα κάθεσαι πολύ στο πλάι.
Η δυνατότητα αποκωδικοποίησης έως DD+ στην creative την κάνει πιο φιλική στη χρήση ειδικά εάν βλέπεις από streaming υπηρεσίες αλλά έχει και το YouTube DD+ περιεχόμενο.

Με την CA θα πρέπει να πεις στην έξοδο HDMI της tv να είναι σε pcm. Δηλαδή να μετατρέπει τον ήχο σε δικάναλο pcm και να στέλνει αυτό στην ηχομπάρα.

Τέλος, αν κάποια στιγμή στο μέλλον έχεις τη δυνατότητα για καλύτερο σύστημα, η creative μπορεί να ντουμπλάρει και ως ηχομπάρα desktop, δηλαδή να την βάλεις να παίζει σε κάποιο PC που είναι στο γραφείο.

• Like
Καλημέρα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Το σαλόνι ειναι αυτό στην φωτογραφία.

Η τηλεόραση έχει μπει στην θέση που βρίσκεται η παλιά. Απλά την εχω κρεμάσει στο τοίχο με περιστρεφομενη βάση και την έχω γυρίσει λίγο προς τα δεξιά ώστε να βλέπουμε και απο τον καναπέ που βρίσκεται δεξιά. Λόγο που οι καναπέδες μας βγήκαν πιο μεγάλοι απο ότι περιμένανε αναγκαστικά βάλαμε την τηλεόραση σε εκείνο το σημείο.
Βάση αυτά που εχουν αναφερθεί πιο πάνω ποια θα είναι η καλύτερη ηχομπαρα για αυτό τον χώρο?

Θα ανεβάσω πιο πρόσφατη φωτογραφία το απόγευμα.

Attachments

• IMG_20240530_073112.jpg.2c84ac1c1ad9d7298093a7b4caa37c0c.jpg
    IMG_20240530_073112.jpg.2c84ac1c1ad9d7298093a7b4caa37c0c.jpg
    128.3 KB · Views: 42
Δύσκολα τα πράγματα. Περιμένουμε τη φωτογραφία με την νέα TV πως είναι τοποθετημένη.

Αν είναι όπως το υποψιάζομαι, τότε απλά διαλέγεις την πιο δυνατή από τις δύο, δηλαδή την Crystal Audio.

• Like
Με αυτή τη θέση, εγω θα κράταγα λεφτά για ορθοπεδικό... δεν είναι καλό πράγμα τα προβλήματα στον αυχένα.
Γιατί το κάνετε αυτό στον εαυτό σας;

• Like
Δύσκολα τα πράγματα. Περιμένουμε τη φωτογραφία με την νέα TV πως είναι τοποθετημένη.

Αν είναι όπως το υποψιάζομαι, τότε απλά διαλέγεις την πιο δυνατή από τις δύο, δηλαδή την Crystal Audio.
Την τηλεόραση θέλαμε να την βάλουμε στον τοίχο δεξιά που βρίσκεται ο καναπές.
Αλλά όπως είπα οι καναπέδες μας βγήκαν πιο μεγάλοι και όπως και να τους βάζαμε δεν βόλευαν.. οποτε τα βάλαμε ετσι και η τηλ. μπήκε εκεί. Το ξέρω οτι δεν ειναι το κατάλληλο σημείο αλλα δεν είχαμε άλλη επιλογή.

Attachments

• 20251104_075319.jpg
    20251104_075319.jpg
    1.5 MB · Views: 42
Last edited:
Πάρτε δύο αυτοενισχυόμενα ηχεία.......κάτι τέτοιο

θα έχετε καλυτερο ήχο και μεγαλύτερη ευελιξία (πάντα σε σύγκριση με μια ηχομπάρα των 150 ευρώ με υπογούφερ και την τεράστια τρύπα στα μεσαία). Σύνδεση με οπτική ή BT (με την τηλεόραση).

Πρακτικά τα edifier θα αρχίζουν την κατηφόρα από τα 100Hz, βαριά 80Ηz. Δηλαδή ξεχνάς οποιοδήποτε εφέ χαμηλού, που θα είχες με ηχομπάρα με εξωτερικό subwoofer. Θα κέρδιζες σε μουσική πάντως. Τονικά εννοώ, γιατί έτσι όπως είναι η διαρύθμιση ξεχνάς τη συσχέτιση κατεύθυνσης του ήχου, σκηνικές παρουσίες, στερεοφωνία κλπ.

Επίσης, σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να φροντίσεις οι σημειακές πηγές ήχου, να είναι κοντά στην οθόνη της τηλεόρασης. Εάν είναι ηχομπάρα θέλει κάτω από την οθόνη ακριβώς, εάν είναι ηχεία θέλουν αριστερά και δεξιά της οθόνης.

Έτσι όπως είναι το σχέδιο, θα ξαναπώ ότι είναι δύσκολα τα πράγματα.

Με αυτά τα δεδομένα, εγώ μπορεί και να κοιτούσα κανένα Bluetooth BoomBox, να το παίρνω μαζί και στις διακοπές... .

• Like
Reactions: tasanto
Ψάχνω να βρω soundbar μέχρι 150 ευρώ και εχω καταλήξει σε αυτή που δεν έχει Arc.

Αυτή που έχει Arc αλλά δεν υπάρχει στο επίσημο site η συγκεκριμένη.

Στο site υπάρχει αυτή με Arc που απο οτι βλέπω την έχει μόνο ο κωτσο.

Τι εχετε να προτείνετε?

Η HD-320 είναι μια πολύ βελτιωμένη soundbar με 4 μεγάφωνα υψηλής ανάλυσης, ενώ η CASB 240 η οποία έχει μόνο ένα μεγάφωνο σε κάθε ηχείο.

Αντιγράφω απο την επίσημη ελληνική ιστοσελίδα https://wisound.com/aud/products/soundbars/hd-320.html

HD-320​

Αποσπώμενη Ηχομπάρα Υψηλής Ανάλυσης | 5 μεγάφωνα 320W | Bluetooth 5.3 | HDMI ARC | Οπτική Είσοδος | USB | Υπογούφερ 6.5”

Ισχύς 320 W: δυναμική προσαρμογή ήχου χωρίς παραμορφώσεις, ακόμη και σε υψηλή ένταση.
4 μεγάφωνα 2.25": εξαιρετική καθαρότητα και λεπτομέρεια σε μπάσα, φωνές και υψηλές συχνότητες.
Bluetooth 5.3: υπερσταθερή σύνδεση και βελτιωμένη ασύρματη ποιότητα ήχου.
HDMI ARC: εύκολη σύνδεση με την τηλεόραση μέσω ενός μόνο καλωδίου.
Οπτική & USB είσοδος: άμεση σύνδεση με πολλές συσκευές.
WiSOUND DSP: έξυπνη ψηφιακή επεξεργασία για τέλεια ισορροπία 2.1 καναλιών.
ClearBASS Ακουστική Χώρου: βαθύ, φυσικό μπάσο και γεμάτος ήχος σε όλο το δωμάτιο.
Υπογούφερ 6.5": ισχυρή χαμηλή απόκριση έως 40 Hz.

Συνοπτικά,
Η απόκριση συχνοτήτων και η απόδοση σε όλες τις στάθμες είναι αισθητά ανώτερες, χάρη στα διπλάσια μεγάφωνα, τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά, και την κορυφαία ψηφιακή επεξεργασία σήματος (DSP 2.1).
Επιπλέον, η συνδεσιμότητα είναι αναβαθμισμένη, τόσο μέσω HDMI ARC όσο και ασύρματα με Bluetooth 5.3.

Καλησπέρα.
Οπότε αν πάρω την creative δεν θα έχω την απόλαυση του dolby έτσι οπως ειναι η διαμόρφωση του σπιτιού, αναγκαστικά καθόμαστε στο πλάι.
Οπότε θα πάρω την hd-300 που έχει πιο δυνατό μπάσο και μπορώ να την σπάσω σε κομμάτια.