αγορα subwoofer

Για να δεσει ο ηχος. Να μην ξεχωριζουν οι χαμηλες συχνοτητες απο το υπολοιπο φασμα αλλά να αποτελουν ενα κομματι της μουσικης/ηχου.
Κοινως να μην καταλαβαινεις οτι υπαρχει και "παιζει" subwoofer αλλά οτι το μπασο/χαμηλες προερχονται απο τα ηχεια σου.
Με λιγα λογια να "εξαφανιστει" το subwoofer απο τον χωρο, σαν να μην υπαρχει. Και οι χαμηλες να "βγαινουν" απο τα ηχεια σου συμπληρωνοντας την μουσικη σκηνη σωστα.

Η σωστη επιλογη της φασης μαζι με την ρυθμιση του gain του ενισχυτη του subwoofer μπορουν να δωσουν στο συστημα αυτη την αισθηση δεσιματος.
Εφοσον βεβαια το ιδιο το subwoofer ταιριαζει στο συστημα/χωρο.

διαβασα στο εγχειριδιο χρησης οτι το velo δεν ειναι μαγνητικα θωρακισμενο. επειδη θα στηθει στους 40-50 ποντους απ την tv θα υπαρξει προβλημα? η tv ειναι lcd samsung.

Re: Απάντηση: Re: αγορα subwoofer

Δεν είναι απόλυτο αυτό. Και τα earthquake είναι πολύ καλά αλλά και πολλά ακόμα. Για παράδειγμα δεν θα έλεγα με τίποτα όχι σε ένα klipsch rt-10.

Δηλαδή το martin logan 10" που έχω είναι άχρηστο επειδή δεν είναι velodyne? Πιστεύω ότι απ τις δύο μάρκες η velodyne πουλάει λόγω διαφήμισης, η martin logan έχει ήδη το όνομα. Τι λέτε κι εσείς;

Άχρηστο κανένα δεν είναι. Το θέμα είναι ποιό ικανοποιεί τους περισσότερους. Φυσικά δεν έχουν πολλοί την εμπειρία και την δυνατότητα πολλαπλών ακροάσεων και κυρίως στο χώρο τους, με τα ηχεία τους. Αναγκαστηκά ακούς διάφορες γνώμες και αποφασίζεις. Εγώ πάντως είμαι υπευτυχισμένος με την επιλογή μου. Τα martin logan δεν έχω ιδέα που μπορώ να τα βρώ και δε τα ξέρω.

Άχρηστο κανένα δεν είναι. Το θέμα είναι ποιό ικανοποιεί τους περισσότερους. Φυσικά δεν έχουν πολλοί την εμπειρία και την δυνατότητα πολλαπλών ακροάσεων και κυρίως στο χώρο τους, με τα ηχεία τους. Αναγκαστηκά ακούς διάφορες γνώμες και αποφασίζεις. Εγώ πάντως είμαι υπευτυχισμένος με την επιλογή μου. Τα martin logan δεν έχω ιδέα που μπορώ να τα βρώ και δε τα ξέρω.

Μου κάνει εντύπωση που δεν τα ξέρεις. Η Μartin logan ειδικεύεται στα ηλεκτροστατικά ηχεία τα οποία θέλουν ενεργά sub, είναι απ τις καλύτερες στο χώρο της. Εγώ το πήρα όπως και τα περισσότερα πράγματα από εδώ.
Είναι 10" κι έχω μείνει ευχαριστημένος για το χώρο μου. Δυστυχώς ούτε κι εγώ είχα την πολυτέλεια της ακρόασης και πως θα μπορούσα άλλωστε όταν η μόνη σωστή λύση είναι να φέρεις 5 sub προτεινόμενα να τα ακούσεις στο δικό σου χώρο με τα δικά σου μηχανήματα κι αφού βρεις και τις ρυθμίσεις τους έτσι; Δηλαδή θα χρειαστείς κανά 6 μηνο δοκιμών. Ασε, πονεμένη ιστορία το υπογούφερ, δεν νομίζω ότι κανένας τα έκανε αυτό, όλοι πιστεύω στην τύχη με ολίγο από ρίσκο κάναμε την αγορά. Αυτό είναι το δικό μου, ίσως σου θυμίσει κάτι το λογότυπο της εταιρίας:

picture.php

Last edited by a moderator:

Δηλαδή το martin logan 10" που έχω είναι άχρηστο επειδή δεν είναι velodyne? ....

Eγραψε κανείς κάτι τέτοιο; ή συνάγεται τέτοιο συμπέρασμα απ' τα παραπάνω γραφόμενα;

Last edited:
Απάντηση: Re: αγορα subwoofer

Απορω μερικες φορες...ολοι λεμε οτι σε sub παμε velodyne και sunfire ολα τα αλλα ειναι πισω πρεπει να το καταλαβετε αυτο. :)

Κάτι τέτοιο κατάλαβα εγώ εδώ να λέει, τέλος πάντων απόψεις είναι, σεβαστές και δεκτές, ίσως και να μουν υπερβολικός με το "άχρηστο", απλά μου ρθε κάπως....

Κάτι τέτοιο κατάλαβα εγώ εδώ να λέει, τέλος πάντων απόψεις είναι, σεβαστές και δεκτές, απλά μου ρθε κάπως....

Παρεξήγηση...... Παραπάνω (post #46) είχες κάνει quote σε άλλο post (του mr rebelos) το οποίο δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έγραφες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: αγορα subwoofer

Παρεξήγηση...... Παραπάνω (post #46) είχες κάνει quote σε άλλο post (του mr rebelos) το οποίο δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έγραφες.

ΩΩΩΩΩΩΩχχχχχχχ έχεις δίκιο τώρα το δα, ζητώ ταπεινά συγγνώμη, γι αλλού ήταν το quote:slapface:

Απάντηση: Re: αγορα subwoofer

Καλα ολα αυτα, αλλα μεγαλυτερο sub σημαινει μεγαλυτερη αδρανεια κωνου, σωστα; Καλυτερη ακριβεια πετυχαινεις με ενα μικροτερο sub αν δεν υπαρχει αναγκη ενος μεγαλυτερου λογω χωρου ετσι δεν ειναι;

Όχι. Μεγαλύτερη αδράνεια, δυνατότερο μοτέρ όμως. Δεν ισχύουν αυτές οι - ευρέως διαδεδομένες αμπελοφασουλοφιλοσοφίες -. Άκουσε π.χ για δοκιμή ένα επαγγελματικό 15άρι (αν και δεν κατεβαίνουν τόσο χαμηλά όσο τα οικιακά), έστω και φθηνό, δεν είναι ανάγκη να είναι κανα κορυφαίο jbl.

Μπάσο=επιφάνεια μεβράνης για να περιορίζεται η διαδρομή, που είναι και ο καθοριστικός παράγοντας αύξησης των παραμορφώσεων. Sub π.χ με 8άρι είναι καλό μόνο για το pc.

το πρόβλημα με το συγκεκριμένο χώρο είναι ότι λόγω διαστάσεων θα συντονίζει αρκετά ψηλά (περ. 45 Hz), οπότε θα "σέρνεται" - μπουμάρει, θα ακούγεται πλαδαρό αν κατεβαίνει χαμηλότερα.
Πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει εκτός από ρυθμιστικό συχνότητας του low pass και αντίστοιχο hi pass για να μπορείς να το περιορίζεις να μην κατεβαίνει πολύ χαμηλά.

Από velodyne έχω ακούσει το 18άρι :grinning-smiley-043^2, αλλά είναι εκτός του ορίου που θέτεις φυσικά.

Δεν θα έπαιρνα με τίποτα κάτω από 10άρι, ακόμα καλύτερα 12άρι.

Τα Μartin logan είναι γνωστά για τα ηλεκτροστατικά (τώρα που μου το θύμισες :a0210: ), απλά δε τα συνδιάζουν πολύ με τα woofer που χρειάζονται και δε κυκλοφορούν πολύ γενικά, ίσως λόγω κόστους?

Υβριδικά ηλεκτροστατικά. Έχουν γούφερ. Και γενικώς για λόγους ταχύτητας τα subwoofer που βγάζει προτιμά να τα κρατάει στις 10" και να προσθέτει γούφερ. Μιλάω για τα μεγάλα της μοντέλα και όχι τα μικρά που συνοδεύουν μικρότερα setup.

στηνω το μικροφωνο στην θεση ακροασης. πρεπει εκτος απο το να βαλω το velo στο ρευμα να το συνδεσω και στον ενισχυτη η δεν παιζει ρολο. κανει μετρηση για μια θεση ακροασης η παραπανω?