Αγορά συστήματος μέχρι 500 - 600 ευρό

Status
Not open for further replies.
Δεν προσπαθώ να πίσω κανέναν. Οι μετρήσεις που αναφέρεις, δεν ξέρω κάτω από ποιές συνθήκες έγιναν, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω. Μπορεί να έχεις δίκιο. Δεν αμφιβάλω. Απλά δεν το γνωρίζω.

τις συνθήκες μετρήσεων για τον Roksan τις γνωρίζεις;

Εγω έβγαλα ένα link από πολυκάναλο ενισχυτή και σου έδειξα τι ακριβώς λέει ο κατασκευαστής και πως περιγράφεται.

ενώ μιλάμε για ραδιοενισχυτή AV σ' αυτή την κουβέντα, έφερες ως παράδειγμα έναν ΤΕΛΙΚΟ πολυκάναλο, κορυφαίας κλάσης, και βάρους 25 κιλών!!!

ΚΑΙ ΟΜΩΣ οι μετρήσεις του δεν στηρίζουν την άποψή σου

Λάθος το υπολόγισα sorry. Αν το υπολογίσεις σωστά με τους τύπους, ο ενισχυτής του Μιχάλη μπορεί να δώσει Peak Current 72W συνολικά.

μας λές τι υπολογισμούς έκανες ακριβώς;

και έβγαλες ρεύμα κορυφής 72 Watt??

Yup... Μετρημένα με παλμογράφο...

Μόνο που δεν μετρήθηκε η κατανάλωση όταν έπαιζε αλλά όταν ήταν απλά στην πρίζα και αναμμένος...
Υποθέτω ότι τσιτωμένος θα τραβάει περισσότερο ρεύμα (για αυτό και τα 650VA του μετασχηματιστή).

Ο υπολογιστμός που έκανα είναι λάθος, απλά αργεί ο server και δεν πρόλαβα να το διορθώσω. Το τροφοδοτικό σου μπορεί να δώσει 72,11 W συνολικά συμφωνα με τον νόμο του Ohm στα 8Ω. Πως γίνεται να δίνει 100W στην έξοδο και να μην είναι και Class A???

Κάτι δεν είναι σωστό. Ένσταση κύριε πρόεδρε :flipout: :flipout::flipout:

Ίσως αν ξέραμε την μέγιστη κατανάλωση να μπορούσαμε να το εξηγήσουμε τουλάχιστον θεωριτικά.

Κάτι άλλο, που δεν γνωρίζω καθόλου και απλά σε ρωτάω, γιατί ξέρω ότι ασχολήσαι με DIY αν δεν κάνω λάθος. Αν το γνωρίζεις.

Παίζει ρόλο υπάρχει κάποιο buffer κάπου πριν την έξοδο για να κάνει μια μικρή καθυστέρηση και να φορτίζει παραπάνω? Γίνεται κάτι τέτοιο? Ευσταθεί?

Ρωτάω, γιατί γνωρίζω πως υπάρχουν τελικοί ενισχυτές που βάζουν κάποια buffer για να καθυστερήσουν λίγο το σήμα πριν την έξοδο, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε γρήγορες ταχύτητες. Αυτό είναι σίγουρο και μπορώ να δώσω και link αν θέλετε με White Paper. Μήπως μορεί να γίνει κάτι παρόμοιο για να αυξηθει και το ρεύμα?

μας λές τι υπολογισμούς έκανες ακριβώς;

και έβγαλες ρεύμα κορυφής 72 Watt??

Μ@λακίες λέω ε? 72 Volt είναι όχι Watt. Τέλος πάντων.

To τροφοδοτικό είναι 650W. Τέλος. Άρα δίνει max current 325W (ή 2x162W) εφόσον είναι class B.

Την συνεχόμενη ισχύ δεν την γνωρίζουμε ούτε μπορούμε να την βγάλουμε με αυτή την πληροφορία.

Παίδες, πολύ off topic… ξεφύγαμε.
Περισσότερο να τον μπλέκουμε τον άνθρωπο βλέπω με αυτά posts.

Κοίταξε. Σίγουρος δεν είμαι για τίποτα. Γράφω εξάλλου "απ' όσο γνωρίσω". Μπορείς παρόλα αυτά να ανοίξεις ένα site....Και επιπλέον είναι κάτι που λέγεται και στο forum αν δεν κάνω λάθος.

Εντελως φιλικα, αφου δε μου πεφτει λογος αλλωστε…
Ολοι εδώ γραφουν, με βαση οσα γνωριζουν ή οσα νομιζουν μέχρι τωρα ή αναφερουν απλως τη γνωμη τους και την προτίμησή τους σε συγκεκριμενα μηχανηματα.
Οι συζητησεις για τεχνικα θεματα είναι σχετικα περιορισμενες.

Θα μου πείς ότι εδω λέει ότι δεν το δίνει όλο, αλλά δίνει 50% παραπάνω απ' όσο θα έδινε αν οδηγούσε όλα τα τα κανάλια, αλλά μάλον "κλέβει" για τα 85W, γιατί το max power consumption είναι 1000W, οπότε το peak power είναι......................................γιατί πρέπει να σκεφτείς ότι το max consumption μπορεί να είναι στα 6Ω ή στα 4Ω και τότε η συνεχόμενη ισχύη (85W) ανεβαίνει και είναι περίπου ίση με την peak μπορεί και μεγαλύτερη. Άρα μάλον κλέβει όταν λέει 85W με οδήγηση των 5 καναλιών και αυτό το νούμερο είναι μικρότερο.

Αν μετρησεις λεξεις όμως, εσυ γραφεις παρα πολλες, οι περισσοτερες εκ των οποιων είναι σε αναλυσεις επι τεχνικων θεματων.

Δεν με αφορα, ούτε εχω το σχετικο υποβαθρο για να κρινω, περαν των λιγων που εμαθα στο λυκειο και στο πολυτεχνειο (ειμαι μηχανολογος).

Ωμως, δεν μπορω παρα να βρισκω τα περισσοτερα απο αυτα που γραφεις ανακριβη και νομιζω ότι μπορουν να παραπλανησουν καποιον που δεν ξερει αλλα προσπαθει να μαθει.

Είναι συλλογη σκορπιων δεδομενων από διάφορες πηγες, τα οποία δεν μπορουν να σχηματίσουν μια ολοκληρωμενη εξηγηση, ούτε καν αποψη.

Θα σου γράψω το απόγευμα και μια παράγραφο για τα ηχεία, γιατί δεν προλαβαίνω τώρα, .....

Επισης, είναι κουραστικα.

Δε θελω να κανω τον εξυπνο, ούτε να ανοιξω κοντρα, αλλα επειδή πρακτικα έχει τη δυνατότητα ο καθενας να γραφει ο,τι θελει, δε σημαινει ότι πρέπει να το τραβαμε από τα μαλλια.

Ποσο μαλλον όταν φαινεται ότι οι γνωσεις σου και η γνωμη σου είναι ακόμα υπο διαμόρφωση, που σημαινει ότι αν βιαστεις να γραψεις σήμερα αυτό που διαβασες χθες, αυριο θα αναγκαστεις να γραψεις κατι καλυτερο-διαφορετικο.

Φιλικα, Βασίλης.

Επειδή η συζήτηση είναι λίγο εκτος θα ήθελα να κανω καποια πιο συγκεκριμενη ερώτηση . Καταρχήν μάλλον καταλήγω σε δικαναλο απο αυτα που ξέρω και προτείνετε και εσεις.Απο μια ερεύνα για το συγκεκριμενο κοστος νομιζω υπάρχουν οι εξής επιλόγες
για ενισχυτες

1)harman kardon 3390 335 euro
2)SHERWOOD RX 5700 260 euro
3)Yamaha AX-397 230 euro
4)YAMAHA RX-497 274 euro
5)YAMAHA AX-497 279 euro

και ηχεια

1)TANNOY Fusion 3 329 euro
2)MISSION M-Series M-33i 340 euro
3)Jamo E-660 300 euro

Ολα σαν αθροισμα ειναι 600 ευρο πανω κατω εκτος του συνδιασμου 3390 με τα Μ-33i που παει κοντα στα 700

ποιους συνδιασμους η ποια προιοντα θα προτεινατε ωστε να αρχισω να τα ακουω κιολας. Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας.

Πιστευετε οτι πρεπει να πάω σε ηχεία με 2 γουφερ λογω μεγέθους χώρου.

Και γω που ψάχνω σε αυτή την κατηγορία τιμή έχω καταλήξει στον ax-497 ως ενισχυτή... Βέβαια σε ηχεία θα πάω σε διπλά 8" woofer γιατί το θέλω το μπάσο μου.
Όταν αρχίσω ακροάσεις θα πω εντυπώσεις.

Μια παρατήρηση μόνο.

Tannoy Fusion 3, τέλος.
Μόνο τα Fusion 4 στα 395 υπάρχουν πια.

Επειδή η συζήτηση είναι λίγο εκτος θα ήθελα να κανω καποια πιο συγκεκριμενη ερώτηση . Καταρχήν μάλλον καταλήγω σε δικαναλο απο αυτα που ξέρω και προτείνετε και εσεις.Απο μια ερεύνα για το συγκεκριμενο κοστος νομιζω υπάρχουν οι εξής επιλόγες

καθώς περιμένω τις απαντήσεις του γε0ργιου....

σε ενισχυτές καλό θα ήταν να έβαζες στο παιχνίδι ονόματα όπως Denon & Marantz

σε ηχεια υπάρχουν επίσης αρκετές φίρμες και μοντέλα πέραν όσων έχεις

πήγαινε στο skroutz.gr και στο limnaios.gr και θα βρεις μερικά δαπέδου στην κατηγορία τιμής σου

όσο για πλήθος γούφερ, για μένα πρέπει να είναι πρώτη σου προτεραιότητα ό,τι πάρεις να έχει διπλά γούφερ, καθώς και ευαισθησία από 90 ντεσιμπέλ και άνω

Απο οσο εχω δει σε Marantz η Denon ανεβαίνουν οι τιμες .Στα 250 - 300 ευρο οι ενισχυτες απο τις συγκεκριμένες εταιριες δίνουν γύρω στα 2x50 και δεν ξερω αν φτάνουν .

πράγματι, αν και έχουν πολύ καλά ρεύματα κι ας είναι 50 βατ...

για τα Marantz εχω προσωπικη αποψη μιας και έχω εναν pm 7000
αλλα δεν ξέρω αν θα μπορέσουν οι συγκεκριμένοι ενισχυτες θα οδηγουν σωστα τα ηχεία στα οποία προσανατολίζομαι

για ενισχυτες

1)harman kardon 3390 335 euro
2)SHERWOOD RX 5700 260 euro
3)Yamaha AX-397 230 euro
4)YAMAHA RX-497 274 euro
5)YAMAHA AX-497 279 euro

και ηχεια

1)TANNOY Fusion 3 329 euro
2)MISSION M-Series M-33i 340 euro
3)Jamo E-660 300 euro

Ολα σαν αθροισμα ειναι 600 ευρο πανω κατω εκτος του συνδιασμου 3390 με τα Μ-33i που παει κοντα στα 700

ποιους συνδιασμους η ποια προιοντα θα προτεινατε ωστε να αρχισω να τα ακουω κιολας. Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας.

Πιστεύω οτι πρέπει πρώτα να κοιτάξεις τις εντάσεις που θα γίνεται η συνηθισμένη ακρόαση, καθώς και την απόσταση. Μεγάλες εντάσεις σε τετοιο χώρο με το συγκεκριμένο budget, απλά δεν επιτυγχάνονται. Οσο αφορά στο δίλημμα δικάναλου/πολυκάναλου, δεν τιθεται καν: δικάναλος.

Οσο αφορά τις λύσεις, γνώμη μου ειναι οτι πρέπει να πας σε δοκιμασμένα πράγματα μια και εισαι σε τοσο χαμηλό budget. Για ενισχυτή, θα έλεγα να ξεχάσεις τους Yamaha και να δεις τον NAD 325 καθώς και τον Harman Kardon που αναφέρεις. Η NAD ειναι φημισμένη για τίμιες σχεδιάσεις σε χαμηλο budget και, στα χρήματα που ψάχνεις την θεωρώ σοβαρή επιλογή.

Στα ηχεία, πρόσθεσε και τα 11L της Quad, ειδικά αν τα ακούσματα δεν ειναι 'σκληρα'(ροκ κλπ δηλαδη).

Αυτός είναι ένας "υπολογιστής" που μπορείς να υπολογίσεις την μέγιστη ένταση που μπορείς να επιτύχεις με ηχεία συγκεκριμένης ευαισθησίας, ενισχυτή συγγεκριμένης ισχύως και σε συγκεκριμένη απόσταση από τα ηχεία.

Το κακό είναι ότι δεν υπολογίζει τα db που προστήθενται από τον χώρο και υπολογίζει την ακουστική πίεση μπροστά από τα ηχεία, αλλά είναι καλός μπούσουλας. Πρόσεξε όμως, ότι τα νούμερα που θα βάλεις θα είναι τα μέγιστα που μπορεί να πιάσει το σετ ενισχυτή-ηχείων και ποτέ δεν θα ανεβάσεις τόσο πολύ την ένταση, γιατί μπορεί να προκληθεί ζημιά. Επίσης, να υπολογήσεις, ότι (σηνήθως) σε αυτή την κατηγορία τιμής, οι κατασκευαστές δεν είναι και τόσο ειληκρινείς για την ισχύ που βγάζουν οι ενισχυτές τους, όπως επίσης, σε όλες τις κατηγορίες, η πραγματική ευαισθησία των ηχείων είναι συνήθως λίγο μικρότερη. Αν δεις 91db, βάλε 89 για να είσαι πάνω-κάτω μέσα.

Από την άλλη, ο χώρος σου θα προσθέσει ένταση. Εν πάση περιπτώση, είναι ένας καλός μπούσουλας για να πάρεις μια ιδέα του τι μπορεί να κάνει ένα σετ.

http://myhometheater.homestead.com/splcalculator.html

Και προς το τέλος της παρακάτω σελίδας, μπορείς να βρεις σε τι αντιστοιχεί το κάθε νούμερο που βρίσκεις.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_pressure

Για παράδειγμα, με έναν ενισχυτή 2x50W και ένα ζευγάρι ηχεία ευαισθισίας 91db, θα πάρεις max 101,5db στα 3 μέτρα μακριά και μπροστά από τα ηχεία, που αντιστοιχεί στην ένταση του ήχου που ακούγεται από ένα κομπρεσέρ στο δρόμο, σε απόσταση ενός μέτρου. Αυτό είναι το μέγιστο φυσικά, αλλά δε νομίζω να ήθελες τον ήχο ενος κομπρεσέρ μέσα στο σαλόνι σου:flipout:

Όταν και εφόσον βρεις ένα σετ που να πιάνει τις εντάσεις που θέλεις (λέω εφόσον γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις), το επόμενο και πολύ σημαντικό είναι να κατεβαίνει και χαμηλά σε συχνότητες. Αν τα ηχεία για τον χώρο που τα θέλεις κατεβαίνουν στα 40-45Hz θεωρώ ότι θα είναι το ιδανικό. Για παρακάτω δεν θα το συνιστούσα. Και μην ακούς τις μπούρδες περι δύο μεγαφώνων και τέτοια. Η ένταση που μπορούν να παίξουν μετράει και πόσο χαμηλά κατεβαίνουν. Τίποτ' άλλο.

Και κάτι άλλο προς όποιον ενδιαφέρεται.

Μου κάνατε μια επίθεση (αυτοί που το έκαναν) γιατί εν μέσω της δουλιάς μου και της πίεσης που είχα έκανα ένα λάθος σε έναν τύπο το οποίο και διόρθωσα πριν την επίθεσή σας. Δικαίωμά σας να λέτε ότι θέλετε, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα.

Ο gdevelek από την άλλη, λέει ότι τα ηχεία πρέπει καλύτερα να έχουν δύο woofer σε 35 τετραγωνικά άσχετα αν δεν συζητάει για το τι ποιότητα ήχου θα αγοράσει κάποιος αν πάρει ηχείο δαπέδου με 300 Ευρώ και 2 γούφερ αντί για ένα και άσχετα αν αυτό που λέει είναι μεγάλη πατάτα. Αυτό, ή δεν το βλέπει κανένας ή δεν θέλει να το δει κανένας ή δεν γνωρίζει κάποιος να το διορθώσει ή δεν σας ενδιαφέρει. Το ίδιο έλεγε και στην αρχή και παρ' όλο που τον διόρθωσα, επίτιδες με link που αυτός είχε δώσει, συνεχίζει και κανένας δεν λέει τίποτα.

Last edited:
............

Σε καμία περίπτωση. Και το εξηγώ. Όσο μεγαλώνει η συνολική επιφάνεια του γούφερ, γίνεται και ποιό ικανό στην αναπαραγογή ηχιτιικών κυμάτων με μεγάλο μήκος κύματος (χαμηλές συχνότητες δηλαδή) σε υψιλές εντάσεις, υψιλότερες αυτών που αναπαράγει ένα μικρότερο γούφερ. Υπάρχει μόνο μια περίπτωση που αυτό μπορεί να γίνει (ένα μικρό μεγάφωνο να μπορεί να αναπαράξει δυνατά τις χαμηλές συχνότητες) και αυτό είναι όταν ο ήχος "ταξιδεύει" και βγαίνει μέσα από το bass reflex ενός ηχείου, ουσιαστικά δηλαδή, όταν ο αέρας κινήτε μέσα στην καμπύνα και βγαίνει με πίεση από την καμπύνα του ηχείου αλλά και πάλι φτάνουν μέχρι ένα συγκεκριμένο κατώτατο όριο, ανάλογα από την κατασκευή.

Θα δεις ότο υπάρχουν και κάποια sub στην αγορά που έχουν 6.5'' ή και μικρότερα γούφερ, αλλά σε αυτά πάντα ο ήχος βγαίνει μέσα από την καμπύνα που έχουν και μετά από μια συγκεκριμένη πορία που ακολουθεί.

Αυτό όμως, ισχύει για την συνολική επιφάνεια του γούφερ σαν μονάδα και μόνο. Όταν αθρίζεις την επιφάνεια 2 γούφερ, δεν έχεις το ίδιο αποτέλεσμα από το να έχεις ένα μεγάλο γούφερ. Αυτό που παίρνεις από το 1 παραπάνω γούφερ είναι μεγαλύτερη ευαισθησία στο ηχείο και συνεπώς μπορείς να φτάσεις σε μεγαλύτερες εντάσεις. Την ευαισθίσία όμως του κάθε ηχείου, ανεξάρτητα με το πόσα γουφερ έχει, μπορείς να την δεις στις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Οπότε, αν βρείς κάποια ηχεία που σε καλύπτουν από θέμα ευαισθησίας και θέμα χαμηλής απόκρισης συχνοτήτων, να μπορεί να παίξει δηλαδή στην ίδια πάνω-κάτω ένταση τις χαμηλές συχνότητες όπως παίζει και τις υπόλοιπες, δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι αν έχει ένα ή δύο γούφερ.

Αυτή είναι η ταπινή μου άποψη. Αν θέλει κάποιος μπορει να προσθέσει ή να αφαιρέσει οτιδήποτε. Μην έχω κάνει και κανένα λάθος ως άσχετος που είμαι.

Last edited:
γε0ργιε δεν φαντάζομαι να εννοείς κι εμένα ανάμεσα σε όσους σου έκαναν "επίθεση", εγώ για παράδειγμα δεν έκανα επίδειξη αγένειας λέγοντάς σου πως είπες "μπούρδες" ή "πατάτες"... να 'μαστε ξηγημένοι σ' αυτό, έτσι;

το θέμα του κόστους των ηχείων δεν το έθεσα καν, όπως επίσης και το ύψος ή το βάρος ή το χρώμα τους

έχουμε όμως μια εκκρεμότητα, έγραψες παραπάνω σε 2-3 σημεία πως το ρεύμα κορυφής το μετράμε σε Watt, μετά το διόρθωσες και είπες σε Volt, να το κλείσουμε σε Volt, ή θες να κάνεις άλλη μια προσπάθεια;

Βρε αγόρι μου γιατί βγάζεις μόνος σου τα μάτια σου? Παραπονιέσαι ότι δέχεσαι συνεχώς επιθέσεις αλλά συνεχίζεις να κάνεις τεχνικές αναλύσεις, που δυστυχώς (ή μάλλον ευτυχώς) θέλουν μεγάλη προσοχή στον τρόπο έκφρασης γιατι η ορολογία στην ηλεκτρακουστική (όπως σε κάθε επιστήμη ή παρακλάδι αυτής) είναι απόλυτα αυστηρή και συγκεκριμένη.. Αλλιώς καλύτερα να μήν γινονται γιατι παραπληφορορούν. Ρεύμα σε watt και κατόπιν διόρθωσης σε volt ?? Προσπαθείς να μπερδέψεις τον χριστιανό (εγω τείνω να ξεχάσω κι αυτά που ξέρω) με μπουσουλες που είναι ανακριβείς και ΑΧΡΗΣΤΟΙ για τον απλούστατο λόγο που είπες και ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ: αναξιόπιστα input data. Αρα το output του υπολογισμού είναι άχρηστο και καθόλου ενδεικτικό.

Για να ξεκινήσει κάποιος τέτοιους υπολογισμούς πρέπει να έχει ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ στοιχεία για να μπορεσει να τα χρησιμοποιήσει. Το 50 watt δεν λέει τίποτα, ούτε κάν το 50w @ 8ohm. Θα πρεπει οι δυο ενισχυτές να έχουν μετρηθεί με ακριβώς τις ίδιες εργαστηριακές συνθήκες, μερικές απο τις οποίες ειναι απολύτως απαραίτητο να ειναι γνωστές. Πώς μπορείς να εξασφαλίσεις ότι η ανακοινωθείσα ισχύς σε ποια συχνότητα ( ή range ) μετρήθηκε και με ποιο ποσοστό παραμόρφωσης ?? Και αν ήταν σε λειτουργία ΟΛΑ τα κανάλια ? Πχ η harman cardon συνηθίζει να μετράει τους πολυκάναλούς της οδηγωντας όλα τα κανάλια ενώ πχ η marantz μόνο τα δυο (χωρίς αυτό να υποβαθμίζει την ποιότητα της marantz, απλά κάνει τις δυο μετρήσεις ΜΗ συγκρισιμες)

Συνεχίζεις να αναφαίρεσαι συνέχεια στην σημασία της ευασθησίας μόνο που δυστυχώς κι εκεί το πεδίο είναι θολό γιατι αλλοι κατασκευαστές ανακοινώνουν την σταθμη στο 1μέτρο από 2.83V στο 1ΚΗz, συχνότητα όπου πολλά ηχεία παρουσιάζουν την κλασική έξαρση λόγω περίθλασης, λόγος για τον οποίο άλλοι κατασκευαστές ανακοινώνουν την σταθμη γύρω απο ένα πλατώ περί το 1ΚHz χωρίς όμως κι αυτό να είναι ανακοινώσιμο ή συγκεκριμένο. Είτε μιλάμε για ενισχυτές είτε για ηχεία, προδιαγραφές μετρήσεων υπάρχουν, δεν ειναι όμως σαφές αν τηρούνται. Συνεπώς μπούσουλες σαν τον παραπάνω μόνο για εντυπωσιασμό προορίζονται.

Οσο το θέμα περί ενός ή δύο γούφερ, εφόσον πιστεύεις ότι παιζει ρόλο η δημοσιευμένη ευαισθησία και όχι οι "μπούρδες" περί (μεταξύ άλλων) η συνολική επιφάνεια κώνων, εμένα επέτρεψέ μου να δίνω βάρος στην άποψη μηχανικών με εμπειρία στον σχεδιασμό ηχείων κι ενισχυτων και όχι σε ανθρωπους με εμπειρία στο googling των specs που μπερδεύουν τα amperes με τα volts και τα ηχεία με τα μεγάφωνα.

Συμφωνώ κι επαυξάνω με όλους τους προλαλήσαντες (πλην του ge0rge) ότι τα δυο γουφερ ανά κανάλι επιβάλλονται σε τόσο μεγάλο χώρο, ανεξάρτητα από τις ανακοινωθείσες ευαισθησιες.

Θα πρότεινα στον φίλο που άνοιξε το thread, εννοείται να κοιτάξει για δικάναλο και αν θα ήθελε να μπει σε διαδικασία συγκρισης να συγκρίνει το βάρος τους (δεδομένου ότι όλοι ειναι ίδιας τάξης - συνήθως ΑΒ ) και το πόσο αυξάνει η ισχύς όσο πεφτει το φορτίο (8ohm - 4 ohm) και αντι να μπει σε προσθέσεις, πολλαπλασιασμούς, ολοκληρώματα και διαφορικές εξισώσεις, να προσανατολιστεί στις "δοκιμασμένες" λύσεις που ανέφερε πολύ εύστοχα ο συνάδελφος νωρίτερα.

Last edited:
έχουμε όμως μια εκκρεμότητα, έγραψες παραπάνω σε 2-3 σημεία πως το ρεύμα κορυφής το μετράμε σε Watt, μετά το διόρθωσες και είπες σε Volt, να το κλείσουμε σε Volt, ή θες να κάνεις άλλη μια προσπάθεια;

Δε συναδει με τις αρχες καλης γειτονιας, αλλα δε μπορω να μη χαμογελασω εδω.

Το βρηκα εξυπνο.
-bye-

Βιβλιο Φυσικης Β' Γυμνασιου, πιστευω.

Status
Not open for further replies.