Αγορά συστήματος μέχρι 500 - 600 ευρό

Status
Not open for further replies.
γε0ργιε δεν φαντάζομαι να εννοείς κι εμένα ανάμεσα σε όσους σου έκαναν "επίθεση", εγώ για παράδειγμα δεν έκανα επίδειξη αγένειας λέγοντάς σου πως είπες "μπούρδες" ή "πατάτες"... να 'μαστε ξηγημένοι σ' αυτό, έτσι;

το θέμα του κόστους των ηχείων δεν το έθεσα καν, όπως επίσης και το ύψος ή το βάρος ή το χρώμα τους

έχουμε όμως μια εκκρεμότητα, έγραψες παραπάνω σε 2-3 σημεία πως το ρεύμα κορυφής το μετράμε σε Watt, μετά το διόρθωσες και είπες σε Volt, να το κλείσουμε σε Volt, ή θες να κάνεις άλλη μια προσπάθεια;

Ότι είχα να πω το είπα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Και για να σου λυθεί και η απορία, το ρεύμα είναι amp, η τάση volt και η ένταση Watt. Έχεις άλλη απορία?

Και το εξηγώ. Όσο μεγαλώνει η συνολική επιφάνεια του γούφερ, γίνεται και ποιό ικανό στην αναπαραγογή ηχιτιικών κυμάτων με μεγάλο μήκος κύματος (χαμηλές συχνότητες δηλαδή) σε υψιλές εντάσεις, υψιλότερες αυτών που αναπαράγει ένα μικρότερο γούφερ. Υπάρχει μόνο μια περίπτωση που αυτό μπορεί να γίνει (ένα μικρό μεγάφωνο να μπορεί να αναπαράξει δυνατά τις χαμηλές συχνότητες) και αυτό είναι όταν ο ήχος "ταξιδεύει" και βγαίνει μέσα από το bass reflex ενός ηχείου, ουσιαστικά δηλαδή, όταν ο αέρας κινήτε μέσα στην καμπύνα και βγαίνει με πίεση από την καμπύνα του ηχείου αλλά και πάλι φτάνουν μέχρι ένα συγκεκριμένο κατώτατο όριο, ανάλογα από την κατασκευή.

αντε παλι.. το (εννοείται σωστά συντονισμένο) bass reflex ΔΕΝ δίνει στάθμη, δίνει μεγαλύτερο ΕΥΡΟΣ στην απόκριση συνχότητας προς το κάτω άκρο της. Δεν παιζεσαι με τίποτα!! :D

.............
Συμφωνώ κι επαυξάνω με όλους τους προλαλήσαντες (πλην του ge0rge) ότι τα δυο γουφερ ανά κανάλι επιβάλλονται σε τόσο μεγάλο χώρο, ανεξάρτητα από τις ανακοινωθείσες ευαισθησιες.

..........
Ωραία. Για να μαθαίνω κι εγώ λοιπόν, αν θέλεις πες μου κάτι.

1. Για ποιό λόγο τα 2 woofer είναι καταλληλότερα από το ένα? Επιδή οι κατασκευαστές λένε ψέματα για την ευαισθησία? Δεν μπορεί κάποιος δηλαδή να βρεί την ευαισθισία ενός ηχείου μετρημένη από κάποια δημοσίευση?

2. Πως μπορείς να πεις ότι το ηχείο της Χ εταιρείας που έχει 2 woofer είναι καταλληλότερο από το ηχείο της Y εταιρείας που έχει 1 woofer? Πως λες κάτι τέτοιο χωρίς να ξέρεις τα ηχεία?

Οι προλαλήσαντες που αναφέρεις είναι ο gdevelek. Δεν είδα κάποιον άλλο εγω, εκτός αν μου ξέφυγε κανένας.

αντε παλι.. το (εννοείται σωστά συντονισμένο) bass reflex ΔΕΝ δίνει στάθμη, δίνει μεγαλύτερο ΕΥΡΟΣ στην απόκριση συνχότητας προς το κάτω άκρο της. Δεν παιζεσαι με τίποτα!! :D

Άρα ένταση στις χαμηλές συχνότητες. Γιατί το woofer των 6.5'' μπορεί να βγάλει ακόμα και τα 20Hz, απλά είναι σε τόσο χαμηλές εντάσεις που ουσιαστικά δεν ακούγονται.:violent-smiley-030:

Μη μου πείς ότι το bass reflex γενάει συχότητες γιατί θα χάσω πάσαν ιδέα ε??? Αυτό λές? :D

γε0ργιε δεν φαντάζομαι να εννοείς κι εμένα ανάμεσα σε όσους σου έκαναν "επίθεση", εγώ για παράδειγμα δεν έκανα επίδειξη αγένειας λέγοντάς σου πως είπες "μπούρδες" ή "πατάτες"... να 'μαστε ξηγημένοι σ' αυτό, έτσι;

το θέμα του κόστους των ηχείων δεν το έθεσα καν, όπως επίσης και το ύψος ή το βάρος ή το χρώμα τους

έχουμε όμως μια εκκρεμότητα, έγραψες παραπάνω σε 2-3 σημεία πως το ρεύμα κορυφής το μετράμε σε Watt, μετά το διόρθωσες και είπες σε Volt, να το κλείσουμε σε Volt, ή θες να κάνεις άλλη μια προσπάθεια;

Και κάτι τελευταίο. Η ειρωνία είναι επίσης αγένεια, γι' αυτό μην μιλάς για αγένεια σ' εμένα. Εσύ το άρχισες.

Και για να σου λυθεί και η απορία, το ρεύμα είναι amp, η τάση volt και η ένταση Watt. Έχεις άλλη απορία?

μπα όχι, τίποτε άλλο προς το παρόν, ευχαριστώ...

Δεν μπορεί κάποιος δηλαδή να βρεί την ευαισθισία ενός ηχείου μετρημένη από κάποια δημοσίευση?

από όσα ανέφερες, θα σου απαντήσω μόνο σε αυτό (γιατι τα άλλα είναι ερωτήσεις παγίδες, αφου εβαλες με εξυπνο τροπο κι αλλα λόγια που δεν είπα)

οχι δεν μπορει να βρει την ευαισθησία κατ απόλυτη τιμή (αρα και συγκρισιμη με αλλες), για τον απλούστατο λόγο ότι αν προκειται για κατασκευαστή οι συνθήκες μετρησης συνήθως δεν ειναι ανακοινωσιμες (ιδίως στης χαμηλές κατηγορίες)

Αν προκειται για reviewer, δηλαδή για συγκριτικό τεστ, ναι εκεί μπορουμε να εχουμε συγκριση στις μετρήσεις αρκεί να μιλάμε για συγκριση μεταξύ των ηχείων που παιρνουν μερος στο συγκεκριμένο τεστ ή εστω απο τον συγκεκριμένο reviewer ΑΝ αυτος τηρεί πάντα τις ιδιες συνθήκες μέτρησης. ( 1cm διαφορά στην απόσταση near field μετρησης πχ στο port μπορεί να δωσει καλές διαφορές). Κατά ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΙΜΗ τις ευαισθησίες δεν μπορουμε να τις μάθουμε με σιγουρια γιατι πχ δεν μπορουμε να ξερουμε οτι ο ταδε reviewer εχει καλιμπράρει με ακριβεια το μετρητικό του, ιδίως αν δίνει βάρος στον συγκριτικό χαρακτήρα των μετρήσεων. Και πίστεψέ με δεν ειναι ευκολο να καλιμπράρεις με ακρίβεια. Εδω και σε μετρήσεις πασίγνωστων κατασκευαστών (πχ scanspeak) βλέπεις συχνά ότι εχουν συμπεριληφθεί ανακλασούλες κατά την εφαρμογή του FFT στην κρουστική απόκριση. Οχι γιατι δεν ξερουν, αλλά γιατι δεν εχει και τοσο νόημα αφου στις πωλήσεις τους θα παιξει αλλο πράγμα ρόλο (οι επιδόσεις τους, το οτι ειναι "δοκιμασμένες λύσεις" δηλαδη και όχι οι απόλυτα σωστές μετρήσεις που πολλοι θα δουν, λιγοι θα καταλάβουν)

-bye-

από όσα ανέφερες, θα σου απαντήσω μόνο σε αυτό (γιατι τα άλλα είναι ερωτήσεις παγίδες, αφου εβαλες με εξυπνο τροπο κι αλλα λόγια που δεν είπα)

οχι δεν μπορει να βρει την ευαισθησία κατ απόλυτη τιμή (αρα και συγκρισιμη με αλλες), για τον απλούστατο λόγο ότι αν προκειται για κατασκευαστή οι συνθήκες μετρησης συνήθως δεν ειναι ανακοινωσιμες (ιδίως στης χαμηλές κατηγορίες)

Αν προκειται για reviewer, δηλαδή για συγκριτικό τεστ, ναι εκεί μπορουμε να εχουμε συγκριση στις μετρήσεις αρκεί να μιλάμε για συγκριση μεταξύ των ηχείων που παιρνουν μερος στο συγκεκριμένο τεστ ή εστω απο τον συγκεκριμένο reviewer ΑΝ αυτος τηρεί πάντα τις ιδιες συνθήκες μέτρησης. ( 1cm διαφορά στην απόσταση near field μετρησης πχ στο port μπορεί να δωσει καλές διαφορές). Κατά ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΙΜΗ τις ευαισθησίες δεν μπορουμε να τις μάθουμε με σιγουρια γιατι πχ δεν μπορουμε να ξερουμε οτι ο ταδε reviewer εχει καλιμπράρει με ακριβεια το μετρητικό του, ιδίως αν δίνει βάρος στον συγκριτικό χαρακτήρα των μετρήσεων. Και πίστεψέ με δεν ειναι ευκολο να καλιμπράρεις με ακρίβεια. Εδω και σε μετρήσεις πασίγνωστων κατασκευαστών (πχ scanspeak) βλέπεις συχνά ότι εχουν συμπεριληφθεί ανακλασούλες κατά την εφαρμογή του FFT στην κρουστική απόκριση. Οχι γιατι δεν ξερουν, αλλά γιατι δεν εχει και τοσο νόημα αφου στις πωλήσεις τους θα παιξει αλλο πράγμα ρόλο (οι επιδόσεις τους, το οτι ειναι "δοκιμασμένες λύσεις" δηλαδη και όχι οι απόλυτα σωστές μετρήσεις που πολλοι θα δουν, λιγοι θα καταλάβουν)

-bye-

:flipout:

Καλά με έπεισες. Τι να σου πώ. Τελικά αυτό που είπες για τα 2 μεγάφωνα ισχύει? Να διαλέξει ηχείο με ένα ή με δύο μεγάφωνα?:flipout::flipout::flipout:

Είστε φοβεροί ρε 'σεις. Τι να σας πω. Δεν παίζεστε.

ΆΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑ-bye-

Last edited:
μα τι να κάνω αφού έχεις ρέντα σήμερα... έχεις γράψει πολλά αξιομνημόνευτα highlights...

ο ταπεινός εγώ πράγματι είμαι απόφοιτος ΕΜΠ, εσύ όμως, θες να μας πεις τι μόρφωση έχεις;

μα τι να κάνω αφού έχεις ρέντα σήμερα... έχεις γράψει πολλά αξιομνημόνευτα highlights...

ο ταπεινός εγώ πράγματι είμαι απόφοιτος ΕΜΠ, εσύ όμως, θες να μας πεις τι μόρφωση έχεις;

Το έκανα edit πριν ποστάρεις γιατί ήταν λίγο χοντρό έτσι όπως το έγραψα.

Ελα βρε φίλε τώρα. Είναι μερικά θέματα που τα γνωρίζω αρκετά καλά. Δεν είπα ότι είμαι παντογνώστης, μαθαίνω κι εγω συνέχεια και ψάχνομαι, αλλά 2-3 πραγματάκια τα κατέχω κι εγω. Αυτό με τα 2 μεγάφωνα δεν ισχύει ότι και να κάνουμε, όσο και να το τραβίξουμε από τα μαλιά. Υπάρχουν γνωστές λύσεις με 2 μεγάφωνα, αλλά υπάρχουν και άγνωστες. Γενικά πάντως δεν ισχύει.

Ο λόγος που ένα μεγάλο γούφερ αναπαράγει καλύτερα (σε υψιλότερες εντάσεις) τις χαμηλότερες συχνότητες είναι διότι οι χαμηλές συχνότητες απαιτούν περισσότερη ενέργια για να "βγούν". Θεωριτικά, μπορεί και ένα μικρό γούφερ να τις αναπαράξει (σε μια ένταση που να μπορούν να ακουστούν το ίδιο με τις υπόλοιπες), αλλά πρέπει να είναι σε θέση να κάνει μεγάλη διαδρομή ο κώνος του, πράγμα δύσκολο έως αδύνατο. Έτσι επιλέγονται τα μεγαλύτερα γούφερ, που έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια και δεν χρειάζεται να κάνουν τόσο μεγάλη διαδρομή.

Αν ανεβάσεις την ένταση του ήχου στον ενισχυτή σου θα δείς ότι ο κώνος κάνει μεγαλύτερη διαδρομή. Ανεβαίνει δηλαδή το πλάτος της ταλάντωσης της συχνότητας του ηχιτικού κύματος. Και όσο ανεβαίνει η συχνότητα τόσο μικρότερη είναι και η διαδρμομή που πρέπει να κάνει ο κώνος (πχ tweeter).

Τι σχέση έχουν οι σπουδές μου? Δεν πρόκειτε να σου δείξω τα πτυχία μου ούτε κι εσύ τα δικά σου. Πάντως έχω σπουδάσει κι εγω και σε καλό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, όπως κι εσύ. Άντε να σου δώσω και ένα στοιχείο ακόμα. Είμαι πρωτοδεσμήτης με μεταπτυχιακό στην τέταρτη δέσμη.

Last edited:
δεν εχει σημασια το τι εχει σπουδάσει ο καθένας όσο πραγματικά να καταλαβαίνει αυτό με το οποιο ασχολείται κι οχι απλά να το νομίζει.. κι εγώ είχα στο πολυτεχνείο φωστήρες που στην παπαγαλία ήταν πρώτοι αλλά στο εργαστήριο προσπαθούσαν να βάλουν rca σε υποδοχή μπανάνας κι επέμεναν κι όλας! αν καποιος στερείται τόσο πολυ αντίληψης, πώς μπορει να σκεφτεί σαν μηχανικός, ειχα αναρωτηθεί, και θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν το σχολίασα πως μου είπε ο καθηγητής (θεός ο Γ.Μουρτζόπουλος..) ότι "αυτόν μεθαυριο μπορει να τον έχεις και προιστάμενο"... σοφή κουβέντα γιατι όντως όπως διαπίστωσα στην συνέχεια η ημιμάθεια δίνει και παιρνει σε όλους τους χώρους..

δεν εχει σημασια το τι εχει σπουδάσει ο καθένας όσο πραγματικά να καταλαβαίνει αυτό με το οποιο ασχολείται κι οχι απλά να το νομίζει.. κι εγώ είχα στο πολυτεχνείο φωστήρες που στην παπαγαλία ήταν πρώτοι αλλά στο εργαστήριο προσπαθούσαν να βάλουν rca σε υποδοχή μπανάνας κι επέμεναν κι όλας! αν καποιος στερείται τόσο πολυ αντίληψης, πώς μπορει να σκεφτεί σαν μηχανικός, ειχα αναρωτηθεί, και θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν το σχολίασα πως μου είπε ο καθηγητής (θεός ο Γ.Μουρτζόπουλος..) ότι "αυτόν μεθαυριο μπορει να τον έχεις και προιστάμενο"... σοφή κουβέντα γιατι όντως όπως διαπίστωσα στην συνέχεια η ημιμάθεια δίνει και παιρνει σε όλους τους χώρους..

+1

Ρε σεις... Για συστημα 500-600 Ευρώ μιλάμε, κι εχετε φτάσει στα πτυχία σας; :D
Πόσες λύσεις πια να υπάρχουν σε τοσα χρήματα για ηχεία και ενισχυτή που πρέπει να αφεθούμε σε ατέλειωτα μονοπάτια αναλυσεων ηλεκτροακουστικής;

Προσωπικά λυπάμαι που posts σαν αυτα του John-John θα χαθούν εν μέσω προτάσεων για ενισχυτες-ηχεία και...περισπούδαστων αναλύσεων. Μπράβο του γιατι σ' όποιο θέμα συμμετέχει εχει την υπομονή και μας προσφέρει τις γνώσεις του.

Τώρα, οσο αφορά στο θέμα διαφωνώ με ηχείο δυο μεγαφώνων μόνο για το κόστος... Πόσο καλό μπορεί να ειναι ενα ηχείο δυο μεγαφώνων στα 350 ευρώ; Όχι οτι κόβω και το λαιμό μου βεβαια, αλλα αυτη ειναι η αίσθηση που έχω ως τώρα για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

Ge0rge...Στο έχω ξαναπεί... Θελει διάβασμα πολύ για να λες αυτα που λες, αλλιώς...εκτίθεσαι :) Πάντως, το να κοιτά κανεις τα specs δεν είναι άσχημο...Αρκεί να ξέρει να διαβαζει. Παραδειγμα: Λενε οτι το ταδε ηχείο κατεβαίνει στα 45Hz... Σε πόσα dB; -3; -6; Πώς; Δείτε μετρήσεις ηχείων που διακρίνονται για τα χαμηλά τους... Κι εκεί, τα 45Hz ειναι στην περιοχή που η απόκριση του ηχείου ειναι σχετικά επίπεδη, δηλαδη δεν εχει αρχίσει η γνωστή πτώση στις χαμηλές...

+1?? :D :D προς αποφυγήν παρεξηγήσεων δεν αναφερόμουν στον gdevelek, γεν1κά μιλάω :D

Ρ
Τώρα, οσο αφορά στο θέμα διαφωνώ με ηχείο δυο μεγαφώνων μόνο για το κόστος... Πόσο καλό μπορεί να ειναι ενα ηχείο δυο μεγαφώνων στα 350 ευρώ; Όχι οτι κόβω και το λαιμό μου βεβαια, αλλα αυτη ειναι η αίσθηση που έχω ως τώρα για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

.

ναι δυστυχώς έτσι είναι.. το επι πλέον midbass κοστίζει, αλλά έτσι πρέπει κι όλας. Και το πολυ φτηνό ΤΜΜ ύποπτο είναι βέβαια, αλλά από την άλλη και το ΤΜ κανεις δεν μας λέει ότι θα είναι και παρασαγκας καλύτερο.. απλά αν βρουμε ενα ΤΜ κι ενα ΤΜΜ που μας ακουγονται σε ποιότητα παραπλήσια, ε προτιμάμε τα δυο Μιdbass.. αλλά το σιγουρο ειναι ότι τσάμπα δεν γίνεται τίποτα..

.............

Ge0rge...Στο έχω ξαναπεί... Θελει διάβασμα πολύ για να λες αυτα που λες, αλλιώς...εκτίθεσαι :) .......

Δεν είδα να εκτέθηκα σε κάτι που να ήταν τουλάχιστον κρίσιμο στο να βγεί κάποιο συμπέρασμα. Το αντίθετο θα έλεγα ότι έγινε.

Μην το ξαναρχίζεις πάλι όμως. Καλά το κλείσαμε.

Πρότεινε κάτι για ηχεία και ενισχυτή...

Δεν είδα να εκτέθηκα σε κάτι που να ήταν τουλάχιστον κρίσιμο στο να βγεί κάποιο συμπέρασμα.

Εμ αυτο ειναι το κακό... Οτι δεν το βλέπεις.

Oπως και να 'χει, οι προτάσεις μου υπάρχουν, ο φίλος που άνοιξε το θέμα δεν ενδιαφέρεται για τα του forum της audio.

Τώρα, οσο αφορά στο θέμα διαφωνώ με ηχείο δυο μεγαφώνων μόνο για το κόστος...

έλα όμως που δεν φτάνει αυτή η έμμεση δήλωση... για να υπάρχει κάποια πιθανότητα να το καταλάβει, πρέπει να το γράψεις με εντελώς ξεκάθαρα λόγια: ότι δηλαδή συμφωνείς πως είναι προτιμητέα τα ηχεία με πάνω από ένα γούφερ...

Πόσο καλό μπορεί να ειναι ενα ηχείο δυο μεγαφώνων στα 350 ευρώ; Όχι οτι κόβω και το λαιμό μου βεβαια, αλλα αυτη ειναι η αίσθηση που έχω ως τώρα για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

νομίζω πως το tannoy F4 στα 395Ε δεν εκθέτει το τεράστιο όνομα της εταιρίας... καθώς και τα ΤΜΜ της wharfedale ή της Jamo

Ge0rge...Στο έχω ξαναπεί... Θελει διάβασμα πολύ για να λες αυτα που λες, αλλιώς...εκτίθεσαι :)

τέτοια λόγια ο γε0ργιος πρέπει να τα ακούει πιο συχνά... και όχι για χάρη της διακριτικότητας και αποφυγής προστριβών, τόσα και τόσα μέλη να αφήνουν ανακρίβειες αλλά και καραμπινάτα λάθη να πετάνε αριστερά και δεξιά... καλή η ευγένεια, καλή η διακριτικότητα, καλή η αποφυγή προστριβών, αλλά εδώ έιναι ένα τεχνικό φόρουμ πληροφόρησης και όχι παραπληροφόρησης...

αυτή είναι τουλάχιστον η δικιά μου φιλοσοφία για τα τεχνικού ύφους φόρα: πρώτα η ουσία, μετά οι τυπικότητες

Status
Not open for further replies.