Αγορα τηλεορασης 40"-42"

Το θεμα ειναι ουι για αυτη τη τηλεοραση δεν υπαρχει τπτ!!κανενα σχολιο κ απορω γιατι!!δεν την εχεις παρει κανεις δηλαδη;δν ξερει κανεις τπτ;ουτε το input lag!!ελεος δηλαδη!!:/

μια εξήγηση είναι ότι αρκετός κόσμος θέλει τηλεοράση για να βλέπει και όχι για να παίζει gaming. εσύ έχεις απαιτήσεις που είναι μεταξύ τους αντικρουόμενες (100 hz για ταινίες και χαμηλό lag για gaming). στα χρήματα αυτά οι πανασονικ πλάσμα είναι μονόδρομος στις 42 ίντσες γιαυτό δεν βλέπεις πολλούς κατόχων αυτών των μοντέλων. αν δεν έπαιζες πολλές ώρες παιχνίδια θα είχαμε ξεμπερδέψει με την 42s30 ή την 42u30.

Κοιταξτε παιδια!!εγω πιστευω οτι παιζω ενα 3ωρο στανταρ!!τ θεμα ειναι οτι καποιος μπορει να με παρει τηλ κ ισως ξεχασω να την αφησω ανοιχτη!θα προσπαθησω τουλαχιστον να βγαινω απο τ χβοχ και να βαζω τηλεοραση!!οσο για το monitor μερικες φορες μπορει να την χρησιμοποιησω αν βαριεμαι να σηκωθω απο τ κρεβατι!να μπω ιντερνετ απο τ κρεβατι κ ετσι!!
Υστερα απο αυτα π ειπα αναλυτικα παραμενω στην lcd??

Παιδια ειναι ακραιο π λατρευω αυτη την ομαλη εικονα των 100hz??γιατι πιστευω πως θα υπαρχει μεγαλη διαφορα βλεπομτας ταινιες mkv απο το media player στα 100hz απο οτι στα 50hz!!οσο αναφορα τα παιχνιδια βλεπω οτι το lag εμφανιζεται σε online fps ενω εγω δν παιζω τετοια!!μονο offline και παιχνιδια οπως αμαξια,third person shooter και αλλα!!τοσο πολυ θα κολανε;;και ξαναρωταω, σε συγκριση με την telefunken tg26 που εχω θα βλεπω περισσοτερο lag??στην telefunken βλεπω πολυ lag στο assassins creed!!

λοιπον παιδια!!επειδη διαβασα πολλα απο εδω μεσα αποφασισα να παρω την πλασμα s30!!θα κοιταξω στον κωτσοβολο αυριο αν την εχουν!!θελω αν γινεται να με βοηθησετε και να μ πειτε τι πρεπει να κανω?ποσο να παιζω παιχνιδια?ποσο να βλεπω ταινιες?τι να προσεξω!!αν καει pixel θα εχω εγγυηση??
lag να υποθεσω δεν θα υπαρχει ετσι??
και οσο για την γλυστερη εικονα, λογω των hz θα την εχω??
συνδεση με pc εχει γιατι δεν βλεπω κατι!!:/

Last edited:
λοιπον παιδια!!επειδη διαβασα πολλα απο εδω μεσα αποφασισα να παρω την πλασμα s30!!θα κοιταξω στον κωτσοβολο αυριο αν την εχουν!!θελω αν γινεται να με βοηθησετε και να μ πειτε τι πρεπει να κανω?ποσο να παιζω παιχνιδια?ποσο να βλεπω ταινιες?τι να προσεξω!!αν καει pixel θα εχω εγγυηση??
lag να υποθεσω δεν θα υπαρχει ετσι??
και οσο για την γλυστερη εικονα, λογω των hz θα την εχω??
συνδεση με pc εχει γιατι δεν βλεπω κατι!!:/

κανενασ βρε παιδια δεν μπορει να μ πει κατι??

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, τα 100 Hz θα τα χρειαστείς κυρίως σε αθλητικούς αγώνες για να μην έχεις θολούρα στις γρήγορες εναλλαγές του πλάνου. Στις ταινίες δεν έχουν καμμία απολύτως χρησιμότητα αφού στο σύνολό τους είναι γυρισμένες στα 24 Hz, άρα πρέπει να απενεργοποιείς την εξομάλυνση στα 100 Hz ή να ενεργοποιείς κάποιο mode για 24 Hz που έχουν αρκετές καινούργιες τηλεοράσεις. Εκτός αν θέλεις να βλέπεις τις ταινίες με Soap Opera Effect, σαν να έχουν γυριστεί ως video δηλαδή. Σύνδεση με την κάρτα γραφικών του PC σου και την τηλεόραση μπορείς να κάνεις με ένα HDMI, εφόσον έχει τέτοια έξοδο η κάρτα σου. Για το lag, είναι το ίδιο ανεξαρτήτως παιχνιδιού online και offline. Το πόσο ευαίσθητος είναι ο καθένας σε αυτή την καθυστέρηση στις εντολές του χειριστηρίου εξαρτάται από την ξεχωριστή ανοχή του καθενός.

Σύνδεση με την κάρτα γραφικών του PC σου και την τηλεόραση μπορείς να κάνεις με ένα HDMI, εφόσον έχει τέτοια έξοδο η κάρτα σου.

η καρτα γραφικων μ δεν εχει hdmi alla vga αν τα λεω σωστα(ή dvi ή d-sub)!!η καρτα γραφικων μ ειναι η asus en8600gt
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513304

δεν υπαρχει τροπος να παω σε hdmi?

παιδια πειτε μ τι να κανω???panasonic s30 η lg 42lk530??παιχνιδια αν παιζω ενα 4ωρο και μετα χιονια οπως ειπε ενα παιδι ειναι καλα??χρειαζεται να κανω κατι αλλο στην αρχη οταν την παρω?
οσο για το monitor?για browsing οχι ολη την ωρα αλλα το πολυ 2ωρο θα ναι προβλημα??

καλύτερα πήγαινε στην 42lk530 να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μπορείς να χαρείς το παιχνίδι όση ώρα θές.

Όχι τετράωρο συνεχόμενο gaming σε plasma. Θα ρισκάρεις!

Κάθε 1-2 ώρες δεκάλεπτο ξέπλυμα και αυτό πάλι κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα αποφύγεις το burn in... κάθε plasma panel κάνει τα δικά του...

+++
Την απόφαση θα την πάρεις μόνος σου.
Εμείς μόνο τη γνώμη μας μπορούμε να πούμε...
Τώρα μένει να αποφασίσεις για τη δική σου tv ;)

ξερεις ποιο ειναι το θεμα??πηγα σε πολλα μαγαζια κ κανεις δεν ειχε την lk530!!μονο την 32ld550!!δεν εχω δει εικονα της καθολου!!ρωτησα τον τυπα εκει πως θα ναι κ μ λεει σαν αυτην δειχνοντας τη ld550!!θεωρω πως θα εχω καλυτερη εικονα στην plasma, μ αλλαξατε αποψη!!φωτισμο εχω μικρο οποτε το θεμα περιβαλλοντος δεν με ενδιαφερει!!πιστευω πως θα φαινεται πολυ ωραια, απο οσα διαβασα κ εδω κιολασ!!κ επειδη βγαινουν πολλα παιχνιδια τωρα κ τελεια κιολασ, δεν θελω να εχω tv που κολαει το λεγομενο lag!!φοβαμαι μην εχει πολυ lag η lg ενω η panasonic δεν εχει καθολου σχεδον!!
δηλαδη με τα παραπνω π ειπα για το ποσες ωρεσ την χρησιμοποιω, δεν κανει να παρω plasma!!ισως αν σταματω και βαζω χιονια για λιγες ωρες και γενικα προσεχω, ισως με κανει να ηρεμησω με τα παιχνιδια και να μην κολαω απο το πρωι μεχρι το βραδυ!!:P

εγγυση για Burn in και ir δεν εχει η panasonic??και αν βαζω και αυτο το dvd π εγραψαν καποιοι και τα επαιζαν στη plasma!!πιστεω dalanik οτι θα τα κατεφερω!!αλλα κ αν γινει κατι κ κολλησει στην plasma,δεν θα φυγει με τα dvd?

δεν είναι μόνο το gaming. είναι και η χρήση μόνιτορ που θές να κάνεις. η χρήση μόνιτορ / gaming σε πάει προς lcd. αν δεις και πόστς για αγορά τηλεόρασης σε χρήστες που έχουν απαιτήσεις όπως οι δικές σου (μονιτορ / παιχνιδοκονσόλα) προτείνεται η αγορά lcd. τώρα όπως είπε και ο dalanik η απόφαση δική σου. δεν υπάρχει εγγύηση για burnin. μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκε δυσλειτουργία του πάνελ´που οδηγούσε σε φαινόμενα πολύ έντονου ir το οποίο οδηγούσε σε burnin.

Απάντηση: Re: Αγορα τηλεορασης 40"-42"

ισως αν σταματω και βαζω χιονια για λιγες ωρες και γενικα προσεχω, ισως με κανει να ηρεμησω με τα παιχνιδια και να μην κολαω απο το πρωι μεχρι το βραδυ!!:P

...αν είναι να ξεκολήσεις από τα παιγνίδια, πάρε την s30 που είναι και καλύτερη τηλεόραση από τις άλλες που κοιτάς... διπλό το όφελος! ;) :D

αν γινει κατι κ κολλησει το Logo ειτε παιχνιδιου, ειτε monitor ειτε αναλογικων καναλιων θα φυγει με το dvd που προτεινουν τα παιδια???
και αν περασουν οι 200 ωρες θα παιζω αφοβα???

Να μην κολήσει σε κανένα λογότυπο, ειδικά αυτά που είναι πολύ άσπρα και έντονα!

Μέχρι τις 200 ώρες στρώνεις την tv, μέχρι 1000 προσέχεις ιδιαιτέρα για έντονα λογότυπα και μετά τις 1000 ελαττώνονται αρκετά οι πιθανότητες για burn in (χοντρικά όλα αυτά και ανάλογα την ευαισθησία του panel που θα πέσεις).

καταλαβα...μαλλον θα την ακυρωσω απο χρηση monitor και θα την χρησιμοποιω μονο για ταινιες απο pc!!και την παλια την telefunken δεν την χρησιμοποιουσα ιδιαιτερα!!απλως σκεφτομουν οτι αφου θα ναι μεγαλυτερη ισως να καθομαι στο κρεβατι κ να τον χρησιμοποιω!!αλλα δεν πειραζει!!
κ οσο για τα παιχνιδια θα προσεχω,καθε 2 ωρες θα σταματω!!
το ξεπλυμα θα γινεται καθε 10λεπτο με το dvd??