αγορά τηλεόρασης 46" LCD 3D

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

laskos0

New member
4 January 2013
11
Καλησπέρα σε όλους και καλωσόρισα!

Σκοπεύω να αγοράσω μια τηλεόραση και ομολογώ ότι διαβάζοντας μπερδεύομαι όλο και περισσότερο! Σας αναφέρω τα χαρακτηριστικά που χρειάζομαι και ελπίζω να μου δώσετε λύσεις!
  • απόσταση θέασης 2 - 2,5 μέτρα.. αργότερα ίσως γίνουν και 3! 46" πιστεύω φτάνουν, προέρχομαι από 32" lcd.
  • χρήση: 50% hd ταινίες , 50% hd αγώνες. ίσως με την απόκτηση της 3D να αρχίσω και 3d ταινίες ή/και αγώνες στο προσεχές μέλλον.
  • budget 700 - 1100 ευρώ.
Από αυτά που έχω διαβάσει ήδη (μέσα στο forum) θα ήθελα επίσης να περιλαμβάνονται και τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
  • smart - internet tv.
  • passive 3d (είναι πιο ξεκούραστο, σωστά;).
  • wifi δικτύωση.
  • πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο για streaming ταινιών (full hd με εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους).
Αυτά σε γενικές γραμμές.... Αν κάποιος έχει να τονίσει άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά ευπρόσδεκτα εννοείται..
Ευχαριστώ

master74

Established Member
14 January 2011
126
καλημερα φιλε μου σε αυτα τα λεφτα βρισκεις καλες τηλεορασεις , η γνωμη μου ειναι αναμεσα σε philips και samsung 2 μοντελα αξιολογα ειναι αυτα εδω
http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/PHILIPS-47PFL6057,99452,430513,512785.html
και για samsung http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/SAMSUNG-UE46ES6710S,99452,430513,523095.html
τωρα αν θες μπορεις να πας και σε LG δεν γνωριζω πολλα για τις LG ξερω μονο οτι σε monitor pc ειναι πολυ καλα , οσο αφορα τις τηλεορασεις δεν το γνωριζω
ισως να σε βοηθησει καποιος αλλος
χρονια πολλα και καλη χρονια

laskos0

New member
4 January 2013
11
Αφού σε ενδιαφέρει το παθητικό 3D δες την Panasonic 47ET5 και την LG 47LM640. Η πρώτη είναι στα 100 Hz πραγματικά και η δεύτερη στα 50 Hz...

http://www.skroutz.gr/s/441065/Panasonic-TX-L47ET5E.html
http://www.skroutz.gr/s/2316955/LG-47LM640S.html

Αν αφήσουμε το passive στην άκρη, και συζητήσουμε και για active μοντέλα, τότε μπαίνει και κάποιο άλλο μοντέλο στο παιχνίδι;

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
H Sony 46HX750 είναι η καλύτερη τηλεόραση σε 2D για εμένα στα 950-1000 ευρώ. Το κακό είναι ότι έχει εξαντληθεί στα περισσότερα καταστήματα. Από εκεί και πέρα μπορείς να δεις και Samsung 46ES6xxx.

laskos0

New member
4 January 2013
11
H Sony 46HX750 είναι η καλύτερη τηλεόραση σε 2D για εμένα στα 950-1000 ευρώ. Το κακό είναι ότι έχει εξαντληθεί στα περισσότερα καταστήματα. Από εκεί και πέρα μπορείς να δεις και Samsung 46ES6xxx.

Yperion να σου κάνω 3 ερωτήσεις επιπλέον - οι ερωτήσεις απευθύνονται και σε όποιον άλλο γνωρίζει το αντικείμενο εννοείται :
1. Η 46HX750 είναι καλύτερη σε 2D από την 46HX850;
2. Αν υποθέσουμε ότι ανεβάζουμε το budget έως τα 1500 ευρώ, οι προτάσεις αλλάζουν;
3. Μια επιπλέον χρήση της TV θα είναι και η παρακολούθηση TV από NOVA και OTE TV οπότε δεν ξέρω αν αυτό τροποποιεί περαιτέρω τις λύσεις..

Ευχαριστώ για την έως τώρα βοήθεια! Περιμένω και άλλη !

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
Όχι η 850 είναι ανώτερη σειρά και έχει καλύτερη εικόνα σε 2D/3D από την 750 (έστω και με μικρή διαφορά).

Γενικά στο 3D καλύτερο θεωρώ το παθητικό αλλά Sony και Samsung που βγάζουν τις καλύτερες LED LCD σε 2D έχουν αποκλειστικά ενεργητικό.

laskos0

New member
4 January 2013
11
Όχι η 850 είναι ανώτερη σειρά και έχει καλύτερη εικόνα σε 2D/3D από την 750 (έστω και με μικρή διαφορά).

Γενικά στο 3D καλύτερο θεωρώ το παθητικό αλλά Sony και Samsung που βγάζουν τις καλύτερες LED LCD σε 2D έχουν αποκλειστικά ενεργητικό.

Αν λάβουμε υπόψη ότι το budget θα το ανεβάσω στα "έως 1500 " τότε οι 2 προτάσεις ας πούμε γίνονται SONY 46HX850 και SAMSUNG 46ES6xxx ή διαφοροποιούνται; Επίσης μπορείς να συμπεριλάβεις και μια πρόταση με passive 3D για να έχω περιλάβει όλες τις εκδοχές;
Ευχαριστώ

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
Σε Passive 3D ουσιαστικά μόνο η Panasonic ET5 είναι συμφέρουσα. Οι LG είτε είναι στα 50 Hz (LM6xx) είτε κοστίζουν πολύ χωρίς αντίστοιχη εικόνα LM7xx/8xx/9xx).

Αν μπορείς να ανέβεις στην τιμή πάρε την 46ΗΧ850 και με τα ρέστα ένα Wd Live 3.

laskos0

New member
4 January 2013
11
Βάλε στις επιλογές σου και τη Samsung E550. ;)

Να πω την αλήθεια δεν έβαλα τηλεοράσεις PLASMA στο παιχνίδι διότι έχω φωτεινό χώρο (και έχουν και υψηλή κατανάλωση).. Η αναζητηση ειναι σε LCD τηλεοράσεις... Η LG σειρά 8xx ειναι υπέρτιμημένη όντως;
Την είδα σήμερα live , μου την παίνεψε και μου άρεσε μπορω να πω... Καμία άποψη γι αυτή;

stefanos patra

New member
31 January 2012
97
Σε Passive 3D ουσιαστικά μόνο η Panasonic ET5 είναι συμφέρουσα. Οι LG είτε είναι στα 50 Hz (LM6xx) είτε κοστίζουν πολύ χωρίς αντίστοιχη εικόνα LM7xx/8xx/9xx).

Αν μπορείς να ανέβεις στην τιμή πάρε την 46ΗΧ850 και με τα ρέστα ένα Wd Live 3.

Eδω τα λες σχεδον ολα.
Επειδη λοιπον και εγω ημουν ετοιμος για την lg 640 , αποφασισα να το γυρισω σε et5.
Kαθισα λοιπον και διαβασα ολο το thread της ET5 και ειδα οτι και αυτη εχει τα προβληματα της.
Τελικα ρε παιδια δεν ξερω τι να παρω.
Το ψαχνω και διαβαζω το forum εδω και 10 ημερες, αλλα ακομα δεν μπορω να αποφασισω.

Θελω οποσδηποτε 3d
Θελω οποσδηποτε 46-47 αρα
Θελω οποσδηποτε παθητικα γυαλια
Θελω να μην υπερβω το 1000αρικο!!!!

Ο τροπος τωρα που την χρησιμοποιω, ειναι για να βλεπω ταινιες που κατεβαζω, να βλεπω τα ψηφιακα καναλια (αντ1,mega κ.λ.π.) και να μπορω να βλεπω και 3d, επειδη ειδα σε εναν φιλο μου μια lg 615 42αρα και μου αρεσε πολυ.
Εχω δυο πιτσιρικια και μου αρεσει να βλεπω μαζι τους παιδικα HD και 3D.
Καθομαι σε αποσταση 2,80 μετρα.

Σας παρακαλω , πειτε μου και εμενα την γνωμη σας.
Ευχαριστω πολυ.
Στεφανος.

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
Εκτός όμως από αυτή –την πολύ συχνή- περίπτωση, οι επιστήμονες, αλλά και οι εταιρείες κατασκευής τηλεοράσεων και παιχνιδομηχανών 3D, προειδοποιούν ότι υπάρχει ο κίνδυνος να επηρεαστούν σημαντικά τα ματάκια των παιδιών που δεν έχουν ακόμα κλείσει τα 6 έτη!

Οι ειδικοί πιστεύουν πως υπάρχει η πιθανότητα οι τρισδιάστατες προβολές -που στέλνουν ταχύτατα διαφορετική εικόνα στο αριστερό και στο δεξί μάτι- να επηρεάσουν την ανάπτυξη της όρασης σε μικρά παιδιά και να οδηγήσουν ακόμα και σε στραβισμό! Εκτός όμως από την ακραία αυτή πιθανότητα, η κόπωση των ματιών και η γενικευμένη κούραση, δεν αποτελούν απλά μια μικρή πιθανότητα για ένα νεαρής ηλικίας παιδί, αλλά βεβαιότητα.

Λόγω όλων των παραπάνω, είναι πολύ καλύτερα οι γονείς να συμβουλεύονται τον παιδίατρο, έτσι ώστε εκείνος να κρίνει υπεύθυνα, εάν η όραση του παιδιού μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες «προκλήσεις»!

http://women.gr.msn.com/kids/article_mothergr.aspx?cp-documentid=158730667

Η εταιρία Nintendo προειδοποίησε ότι στα παιδιά κάτω των έξι ετών τα νέα 3D παιχνίδια όταν παίζουν πολλές ώρες, μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα μάτια τους...

http://www.enallaxnews.gr/news/8/Ep.../einai-i-texnologia-3D-asfalis-gia-ta-paidia/

Αλλά και εδώ είναι το μεγάλο «αλλά» όταν φτάσουν αυτές οι τηλεοράσεις μαζικά(;) στα σπίτια μας, τότε θα αρχίσουν να επηρεάζουν τα μικρά παιδιά. Αυτό νομίζω είναι ο πραγματικός κίνδυνος. Ο εγκέφαλος των παιδιών τουλάχιστον ως τα 21 έτη είναι σε ανάπτυξη και ο δικός μου φόβος είναι τι θα γίνει με την όραση αυτών των παιδιών που δεν ξέρουν εύκολα να πουν όχι σε κάτι που τους αρέσει πολύ παρόλο που μπορεί να τους κάνει μακροπρόθεσμα ζημιά. Εδώ είναι το «μπορεί» διότι όπως έχει δείξει η επιστήμη πιο πρόσφατα το μυαλό έχει την ικανότητα να αναδιοργανώνετε εφόσον υπάρχει ανάγκη να καλύψει «κενά» (neuroplasticity). Αυτό είναι τώρα πια αποδεδειγμένο σε σύγκριση με την πιο παλαιωμένη εικόνα του εγκέφαλου όπου λεγόταν «αν χαλάσει κάτι τότε το χάνεις για πάντα (localization)».

Ο δεύτερος τομέας που κανείς πρέπει να συλλογιστεί προτού αγοράσει μια τέτοια ΤV είναι το κατά πόσο είναι πρόθυμος να διακινδυνέψει τη ψυχολογία του παιδιού του και τη δικιά του. Η όραση στην ανάπτυξη της ψυχολογίας του παιδιού επηρεάζει την εικόνα που έχει το παιδί για των εαυτό του και τον έξω κόσμο. Εάν επιτρέπει στο παιδί να κοιτάει πολλές ώρες 3D (πιο είναι το σωστό όριο;) μπορεί ίσως το παιδί να πάθει κατάθλιψη ή άλλη ψυχολογική ασθένεια. Και ο ενήλικας μπορεί να έχει βλαβερές ψυχολογικές παρενέργειες διότι η όραση, όπως και οι άλλες αισθήσεις είναι συνδεδεμένες με την ψυχολογία μας. Επειδή η συνέπειες της «δυσλειτουργικής» χρήσης μπορεί να είναι πολύ ήπιες βραχυπρόθεσμα πως μπορούμε να ορίσουμε ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαμβάνουμε αυτήν τη νέα τεχνολογία και να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατευτούμε;

http://techblog.gr/homecinema/3d-tv-warnings-5255/

stefanos patra

New member
31 January 2012
97
Mαλιστα.
Καταλαβα λοιπον, οτι δεν ειναι το καλυτερο να βλεπουν τα παιδια 3d.
Μηπως ομως αυτο ισχυει για το ενεργητικο 3d και οχι για το παθητικο?
Το λεω αυτο, γιατι ολοι λενε, οτι το ενεργητικο σε ζαλιζει και σε κουραζει, ενω το παθητικο οχι.

Υ.Γ. Θα μου απαντησει κανεις για το ποιο πανω ερωτημα μου?
ΕΤ5 ή 640S??

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
Mαλιστα.

Τα παιδιά δεν πρέπει να βλέπουν καθόλου 3D (είτε ενεργητικό είτε παθητικό). Και στους ενήλικες ακόμη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας.

Σαν τηλεόραση αντικειμενικά καλύτερη είναι η ET5 , αν εσένα υποκειμενικά σου αρέσει καλύτερα η 640 δικά σου είναι τα λεφτά και εσύ αποφασίζεις.

stefanos patra

New member
31 January 2012
97
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.
Μαλλον θα παω για την ΕΤ5, αν και οι πωλητες των καταστηματων που εχω παει, μου προτεινουν την 640.
Αυτοι ομως εχουν συμφεροντα, ενω εσεις δεν εχετε!! :D

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
Αν ακούγαμε τους πωλητες σωθήκαμε. Ξέρεις πόσες "μπακατέλες" έχουν προσπαθήσει να μου φορτώσουν?:ROFLMAO:

Όμως ξαναλέω ότι αφού ο φίλος σου έχει την 615 και εσένα σου αρέσει η εικόνα ξανασκέψου το για την LG. Το θέμα είναι να είσαι ΕΣΥ ευχαριστημένος με την αγορά σου και να μην πάρεις κάτι με το ζόρι.

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,418
Terra
Mαλιστα.
Μηπως ομως αυτο ισχυει για το ενεργητικο 3d και οχι για το παθητικο?
Το λεω αυτο, γιατι ολοι λενε, οτι το ενεργητικο σε ζαλιζει και σε κουραζει, ενω το παθητικο οχι.

Τόσο το παθητικό, όσο και το με ενεργά γυαλιά, δύνανται να είναι κουραστικά, κατά κανόνα το πρώτο λιγότερο από το δεύτερο. Η ευαισθησία και ο βαθμός της κόπωσης όμως, διαφέρουν από άτομο σε άτομο...

Για επιπλέον πληροφορίες στο θέμα 3D και παιδιά, ρίξε μια ματιά και στη σχετική σελίδα της American Optometric Association:

http://www.3deyehealth.org/faq.html#

chrisv

New member
15 January 2013
7
Παιδια τοσο καλη ειναι αυτη η ετ5 τελικα;Γιατι την βλεπω να αναφερεται σε πολλες συζητησεις...Η αληθεια ειναι οτι μεχρι τωρα ακουγα οτι καλυτερες ειναι οι samsung sony και τωρα που ακουω πολυ για panasonic παραξενευομαι....