Καλησπέρα!Αν το θεμα σου είναι να μην σου κανει ζημια το παιδι στην τηλεοραση,υπαρχει λυση και είναι αυτή :
http://www.apcleverstore.com/el/why-do-i-need-tv-screen-protector .Και εγω προ 2ετιας ημουνα στην ιδια φαση με σενα,ηθελα να αγορασω τηλεοραση,αλλα το παιδι ητανε 1 και φοβομουνα μην την διαλυσει.Ετσι εψαξα και βρηκα το προιον που αναφερω από πανω,το οποιο μου στοιχισε περι τα 200 ευρω,αλλα χαλαλι,ησυχασε το κεφαλι μου.Εν τελει εδωσα 2000 ευρω προ 2 ετιας για την sony 55w905,οσα κοστιζει τωρα η oled,που σου προτείνω να παρεις.Τσαμπα λεφτα είναι ,ότι δωσεις για μια led του κιλου που σκέφτεσαι...
Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Αυτό από ότι καταλαβαίνω αυτό είναι κυρίως για την προστασία του pannel, που θα είχε πιο νόημα στην plasma που είχα καθώς το pannel της έχει κρύσταλλο και όχι πλαστικό. Σε αυτόν τον τομέα των χτυπημάτων οι LCD είναι πιο ανθεκτικές από τις plasma. Ο λόγος όμως που δεν θέλω να αγοράσω τώρα ακριβή τηλεόραση είναι πιο πολυσύνθετος.
1ον. Δεν είναι μόνο το θέμα του pannel αλλά ολόκληρη η τηλεόραση που κινδυνεύει από τα μικρά παιδιά, π,χ, να πέσει κάτω, να χαραχτεί το σώμα της, να ζωγραφιστεί από κανένα μαρκαδόρο κλπ.
2ον. Λόγω μικρών παιδιών δεν έχω πολύ χρόνο να απολαύσω την τηλεόραση όσο θα ήθελα. Πιο πολύ θα παίζει cartoon τα απογεύματα, και μόνο που και που αργά το βράδυ όταν θα κοιμούνται τα παιδιά θα βλέπω καμία ταινία ή κανένα αθλητικό. Για ταινία ειδικά για το πρώτο εξάμηνο με το νεογέννητο παιδί θα είναι σχεδόν αδύνατο.
3ον. Ο στόχος μου όπως έχω πει είναι η OLED η οποία είναι νεοεισερχόμενη τεχνολογία στην αγορά και δεν υπάρχει ακόμα ανταγωνισμός. Θεωρώ πως χρονικά είναι πολύ κακή στιγμή να αγοράσει κανείς κάτι τόσο καινούριο που σε 2-3 χρόνια θα έχει πέσει τρελά η τιμή του σχεδόν στο μισό.
Προτιμώ να συμβιβαστώ για την ώρα με κάτι άλλο και να πάρω μια OLED όταν η τεχνολογία ωριμάσει και σε ακόμα περισσότερες ίντσες από αυτές που θα μου επέτρεπε η τσέπη μου τώρα, και όταν θα έχω και τον χρόνο να την αξιοποιήσω καλύτερα που και τα 2 παιδιά θα έχουν ξεπεράσει το κρίσιμο φράγμα των 2 πρώτων δύσκολων ετών της ζωής τους (η μικρή είναι τώρα 2 και ο μικρός γεννιέται τον άλλο μήνα).
Ύστερα από αυτά που μου είπατε για τις Philips, και διαβάζοντας reviews και χαρακτηριστικά στο διαδίκτυο κλείνω περισσότερο στην αγορά της
Sony KDL-48W705C. Ανεξάρτητα από τα Hz τα reviews γράφουν πως έχει ίσως την καλύτερη εικόνα στην κατηγορία τιμής της με πολύ καλά μαύρα που είναι το μείζον ζητούμενο για εμένα προερχόμενος από τον κόσμο της Plasma. Επίσης είναι και smart TV με καλές δυνατότητες και διασυνδέσεις πράγμα που θα της διατηρήσει κάτι από την αξία της σε βάθος χρόνου μερικών ετών ποκειμένου να μεταπουληθεί, και επιπλέον θα είναι και μια παρηγοριά για εμένα με την έννοια πως αφού δεν μπορώ να έχω καλύτερη εικόνα από πριν, ας έχω τουλάχιστο περισσότερα δικτυακά features (αν και όπως διαβάζω η Samsung είναι ακόμα καλύτερες στον τομέα αυτό), Τέλος εμφανισιακά νομίζω πως είναι από τις πιο κομψές και ντιζαινάτες στην κατηγορία τιμής, πράγμα που το θεωρώ πολύ σημαντικό για κάτι που θα είναι φάτσα κάρτα στο σαλόνι (η 50αρα Samsung plasma μου με το αλουμινένιο σώμα και το γυαλιστερό πλαίσιο είναι ακόμα πιο όμορφη και θα μου λείψει πολύ).
Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι οι 48 ίντσες της. Η απόσταση θέασης που έχω είναι στα 3 μέτρα και 10 εκατοστά και έχω συνηθίσει να βλέπω σε 50αρα που για HD υλικό 720p είναι μια χαρά. Μην μου πείτε πως οι 48 ίντσες είναι λίγες, το γνωρίζω όπως και οι 50 είναι επίσης λίγες για να απολαμβάνεις κινηματογράφο, αλλά είπαμε είναι ένας προσωρινός συμβιβασμός. Η απορία μου είναι αν θα μου κακοφανεί πολύ η διαφορά από 50 σε 48 ή μήπως δεν θα είναι τόσο αισθητή; Θα ξενερώσω που θα ξενερώσω με την ψεύτικη εικόνα της LCD, μην ξενερώσω και με το μέγεθος! Πάντως να ανεβάσω και άλλο το budget το αποκλείω ήδη έχω ξεφύγει από το αρχικό ταβάνι που είχα θέσει των 500 ευρώ που και πάλι τα θεωρώ πολλά για μια τεχνολογία που σε μια 5ετία θα είναι obsolete.