Αγορά τηλεόρασης 50+ οτιδήποτε εκτός από LCD

Αν θες μεταπώληση, Sony ή Samsung, στα χρήματα που διαθέτεις θα πρότεινα αυτή που πιθανότατα έχει και 100Hz απ το panel.

Αυτή ήταν η αρχική μου σκέψη, την είχα αναφέρει και πιο πάνω, αλλά σήμερα σε ένα Media Markt, ένα Euronics και απλό ένα κατάστημα που πήγα, δεν την βρήκα πουθενά. Βρήκα την j5670, αυτή δεν είναι 100hz; Η Sony γράφει 200hz, δεν είναι λογικά ακόμη καλύτερη τουλ´αχιστο από θέμα κίνησης;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάρε κάτι φτηνό μέχρι να μεγαλώσει η κόρη σου...

Μα για αυτό ακριβώς κοιτάζω κάτι σε αυτό το budget και όχι κάτι πιο ψηλά όπως θα ήθελα. Εξάλλου σε 1 μήνα έρχεται και ο γιός οπότε για τα επόμενα 2-3 χρόνια είναι τρελό ρίσκο μια ακριβή τηλεόραση στο σαλόνι.

Παρε oled να δεις μαυρο και χρώματα οτι αλλο ειναι πεταμένα λεφτα

Το ξέρω φίλε πάρα πολύ καλά αυτό που λες.. Δυστυχώς μου έτυχε να κοιτάζω τηλεοραση σε περίοδο που δεν θα έπρεπε, υπό απλές συνθήκες ούτε που θα το σκεφτόμουν για lcd. Η plasma που είχα μέχρι τώρα είχε πολύ καλύτερη εικόνα από όλες αυτές που κοιτάω, το έχω δεδομένο πως η αγορά μου θα είναι ένας συμβιβασμός και όχι αυτό που θέλω.

Αν πάρεις LCD θα το μετανιώσεις .Σου μιλάω Εγω που εχω αλλάξει 3 τηλεορασεις LCD και 2 projector .Παντα το θέμα μου στις τηλεορασεις και του προβολείς ήταν το μαυρο πίστευα οτι με βαθύ μαυρο πετυχαίνεις και το καλυτερο χρώμα .Αυτο που διαφημίζει η lg έτσι ειναι .Αφου πηγές στα μαγαζιά θα είδες οτι οι oled έπαιζαν καλυτερα και απο LCD και απο 4κ .Το καλυτερο ειναι oled και 4 κ αλλα η 55αρα που πήρα σε 4κ oled είχε 4000e.

Για μεταπώληση που λες πριν ακριβως είχα παρει μια 42αρα lg 1080p led την πήρα 1000e και την έδωσα πριν μερικές μερες χωρίς κόπο στη χρυσή ευκαιρια 400e.Πιστευω οτι σε μια περίοδο που όλοι αγορα αγοράζουν 4K και οι τιμές για 42αρα 1080p ξεκινάνε απο 400-1000e την έδωσα μια χαρά .Φυσικα ήταν 800hz αλλα προσωπικά δεν κατάλαβα τη διαφορά των hertz

Ξέχασα να σου πω οτι την είχα 3 χρονια την τηλεοραση και την έδωσα χωρίς εγγυηση

Εγω την oled την πήρα 1999e με 36 άτοκες και 200e δωροεπιταγή .με 2000 έπαιρνα την καλύτερη 4 κ αλλα παρατήρησα οτι στις περισσότερα το upscale ήταν της πλάκας και σε μερικές φαινόταν και χειρότερα η εικονα .Οπως και οτι οι oled ήταν σαφώς πάνω απο τις 4κ

Φυσικα το 4κ ειναι κατι που θελει ακόμα γύρω στα 3 χρονια για να έχουμε υλικό και δεν ξέρω κατα ποσο θα ειναι συμβατές οι σημερινές 4κ τηλεορασεις .Μα τα πατέρα πάνω δεδομένα είπα να πάρω oled πολλα τα λεφτα άτοκες έβαλα αλλα προτιμώ έτσι παρά το μαυρο της πλάκας των LCD.πρωτη φορά αλλάζω καναλι πέφτει σκηνή με μαυρο και νομίζεις οτι γ τηλεοραση ειναι κλειστή για τέτοιο μαυρο μιλάμε

Αν τωρα πας σε LCD παρε οτι φτηνότερο τη μεταπώληση θα την έχεις χάσει γιατι σε 2-3 χρονια θα βγαίνουν όλες 4κ μόνο με oled έχεις κάποια ελπίδα για να πάρεις κατι .Αν και Εγω δεν σκέφτομαι να να αλλάξω παλυ γιατι και στο τρυπακι των εταιριών πέφτεις να αλλάζεις τηλεοραση καθε 2-3 χρονια αλλα και το 4κ για την αποςταςη που κάθομαι δεν το καταλαβαίνεις .Στην αποςταςη που εχω την τηλεοραση βάζω 4κ και νομίζεις οτι ειναι 4κ οχι στο ενα αλλα στο μισό μέτρο πρεπει να κάτσεις για να δεις διαφορά .αλλα αν ειναι να αλλάξεις πρόσεχε τη μεταπώλησης εχω πριν 3 χρονια την πήρα 1000 ευρώ και τωρα ξεκινάνε οι 42αρες στα 400e πήρα πισω το 40% των χρημάτων μου και το θεωρώ και επιτυχία

Και εντελώς τυχαία εχει στη nova την αμαρτωλή πόλη που παίζει με μαυρο και χρώμα κοκκινο σε κάποια πλάνα και εχω πάθει τη πλάκα μου

Έχω και εγω παρόμοια εμπειρία με τις icd. Είχα στο παρελθόν lcd Thomson 32αρα (original thomson made in france, όχι κινέζικη) και αργότερα Samsung 37αρα. Ποτέ δεν ήμουν ευχαριστημένος με την εικόνα τους, ειδικά την δεύτερη δεν έβλεπα την ώρα να την αλλάξω! μέχρι που πήρα plasma 50ρα και βρηκα την υγεία μου.

Αν ήταν πιο οικονομικές θα έπαιρνα oled, αλλά δεν θέλω να δώσω σε αυτή την χρονική στιγμή τόσα χρήματα για κάτι που θα έιναι εκτεθημένο στα πιτσιρίκια, ήδη την πάτησα με την plasma. Επίσης οι βλέψεις μου είναι για 65αρα σε μέγεθος που αυτή την στιγμή είναι απλησίαστες. Το 4K μου είναι παντελώς αδιάφορο για αυτές τις ίντσες, θεωρώ πως είναι ένα κόλπο του marketing και τίποτα άλλο. Σε καμία 10ετια που θα κοιτάζω για oled 80 ιντσών και θα υπάρχει και αρκετό υλικό 4K, 5K ή ο.τι άλλο θα έχει βγει μέχρι τότε, τοτε ναι θα με απασχολόυν και αυτές οι αναλύσεις.

Αυτή ήταν η αρχική μου σκέψη, την είχα αναφέρει και πιο πάνω, αλλά σήμερα σε ένα Media Markt, ένα Euronics και απλό ένα κατάστημα που πήγα, δεν την βρήκα πουθενά. Βρήκα την j5670, αυτή δεν είναι 100hz; Η Sony γράφει 200hz, δεν είναι λογικά ακόμη καλύτερη τουλ´αχιστο από θέμα κίνησης;

Οι τηλεοράσεις δεν γράφουν τα αληθινά απο το panel αλλά τα "μαιμού" Hz που προκύπτουν με διάφορους τρόπους. H Σειρά J5xxx της Samsung εχει panel 50Ηz, το ίδιο ισχύει και για την Sony W705 που κοιτάς.
Η Samsung που σου πρότεινα είναι της σειράς J6xxx όπου το panel έιναι στα 100Hz (με μια πολύ μικρή επιφύλαξη καθως το μοντέλο J6150 δεν έρχεται Ελλάδα)
Αντίστοιχη τηλεόραση απο Sony είναι η W75x

Οι τηλεοράσεις δεν γράφουν τα αληθινά απο το panel αλλά τα "μαιμού" Hz που προκύπτουν με διάφορους τρόπους. H Σειρά J5xxx της Samsung εχει panel 50Ηz, το ίδιο ισχύει και για την Sony W705 που κοιτάς.
Η Samsung που σου πρότεινα είναι της σειράς J6xxx όπου το panel έιναι στα 100Hz (με μια πολύ μικρή επιφύλαξη καθως το μοντέλο J6150 δεν έρχεται Ελλάδα)
Αντίστοιχη τηλεόραση απο Sony είναι η W75x

Σε ευχαριστώ πολύ για αυτή την πολύ χρησημη πληροφορία. Η Philips δηλαδή που αναγράφει και αυτή 100Hz παιζει να είναι 50Hz; Πως μπορώ να μάθω τα πραγματικά Hz;

Νομίζω πως γράφονται υπερβολές για την ποιότητα εικόνας των τηλεοράσεων UHD στο τηλεοπτικό.

Προφανώς και η FHD τηλεόραση θα εμφανίζει λιγότερα προβλήματα, λόγω του πολύ μικρότερου upscaling, αλλά όποιος πέρνει τηλεόραση 4Κ τώρα, την παίρνει προφανώς για το μέλλον.

Ελληνική τηλεόραση 4Κ σίγουρα δεν θα δούμε σύντομα (και σίγουρα όλοι θα έχουμε αλλάξει τηλεόραση ξανά όταν και αν πάμε σε τηλεοπτικό 4Κ στην Ελλάδα), αλλά το UHD είναι σε δοκιμές σε επίπεδο δορυφορικών προγραμμάτων και πιστεύω πως σε κανά χρόνο θα έχουμε κανάλια UHD εκεί.

Και προφανώς αν μιλάμε για 55 και 65 ίντες, γιατί εδώ στο νήμα για 55 μιλάμε, δεν πας για FHD σήμερα, ξεκάθαρα.

Τώρα επειδή και προφανώς οι OLED είναι πολλά υποσχόμενες, όποιος δεν βιάζεται ας περιμένει να δεί τι θα ανακοινωθεί στη CES του Vegas σε 3 βδομάδες και ανάλογα αποφασίζει.

Εγώ προσωπικά ψάχνομαι για 55ρα UHD, και επέλεξα να περιμένω να δω τι θα βγει σε OLED στην CES και ανάλογα θα πράξω.
Αν δω να μπαίνουν και άλλοι κατασκευταστές, θα περιμένω μέχρι τον Απρίλιο - Μαϊο που θα έρθουν οι νέες σειρές.
Αν όχι, θα επιλέξω μια 55ρα UHD σε μια όχι top of the line έκδοση, για να μπορώ να δικαιολογήσω την αλλαγή της ύστερα από 4 χρόνια ας πούμε.

Από εκεί και πέρα πήγα και είδα τις 55ρες από κοντά (φυσικά σε demo UHD περιεχόμενο) και νομίζω πως πρώτη επιλογή παραμένει η 7000 της Sammy.
Είδα και την CX700 της Panasonic, αλλά η Sammy στο UHD που έβλεπα είχε ποιοτικότερη εικόνα.

Τέλος όσον αφορά της OLED, επειδή έχω Plasma τώρα, πραγματικά έχω απογοητευθεί από το image retention.
Παρόλο που πρόσεχα, δυστυχώς εμφανίζει έντονα φαινόμενα image retention και διαβάζω πως ίδια προβλήματα έχουν και οι OLED.

Αυτό για μένα είναι σοβαρότατο μειονέκτημα και όποιος πάει σε OLED καλά θα κάνει να το ψάξει αυτό καλά πρώτα.

Διάβασε λίγο τι γράφουν οι πιο ειδικοί:

https://translate.google.com/transl...warto-kupic-tani-telewizor-4k.html&edit-text=
https://translate.googleusercontent...k.html&usg=ALkJrhjXqZwyJht3blRheujxxJM8JzC2VA
http://www.techradar.com/news/televi...ng-you-1306835

Επίσης ψάξε λίγο το HDR αλλά και το ποια στάνταρ υπάρχουν αυτή τη στιγμή και ποιά θα διαμορφωθούν τα επόμενα χρόνια.

Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης 50+ οτιδήποτε εκτός από LCD

Η Philips δηλαδή που αναγράφει και αυτή 100Hz παιζει να είναι 50Hz;
Παντως το εχουμε αναφερει κατ'επαναληψη, στην ουσια philips δεν υπαρχει, σιγουρα ειναι 50.
Πως μπορώ να μάθω τα πραγματικά Hz;
Καποια test δημοσιοποιει αυτη η ιστοσελιδα http://www.rtings.com/tv/learn/fake...otion-rate-vs-sony-motionflow-vs-lg-trumotion

Καλησπέρα!Αν το θεμα σου είναι να μην σου κανει ζημια το παιδι στην τηλεοραση,υπαρχει λυση και είναι αυτή :http://www.apcleverstore.com/el/why-do-i-need-tv-screen-protector .Και εγω προ 2ετιας ημουνα στην ιδια φαση με σενα,ηθελα να αγορασω τηλεοραση,αλλα το παιδι ητανε 1 και φοβομουνα μην την διαλυσει.Ετσι εψαξα και βρηκα το προιον που αναφερω από πανω,το οποιο μου στοιχισε περι τα 200 ευρω,αλλα χαλαλι,ησυχασε το κεφαλι μου.Εν τελει εδωσα 2000 ευρω προ 2 ετιας για την sony 55w905,οσα κοστιζει τωρα η oled,που σου προτείνω να παρεις.Τσαμπα λεφτα είναι ,ότι δωσεις για μια led του κιλου που σκέφτεσαι...

Καλησπέρα!Αν το θεμα σου είναι να μην σου κανει ζημια το παιδι στην τηλεοραση,υπαρχει λυση και είναι αυτή :http://www.apcleverstore.com/el/why-do-i-need-tv-screen-protector .Και εγω προ 2ετιας ημουνα στην ιδια φαση με σενα,ηθελα να αγορασω τηλεοραση,αλλα το παιδι ητανε 1 και φοβομουνα μην την διαλυσει.Ετσι εψαξα και βρηκα το προιον που αναφερω από πανω,το οποιο μου στοιχισε περι τα 200 ευρω,αλλα χαλαλι,ησυχασε το κεφαλι μου.Εν τελει εδωσα 2000 ευρω προ 2 ετιας για την sony 55w905,οσα κοστιζει τωρα η oled,που σου προτείνω να παρεις.Τσαμπα λεφτα είναι ,ότι δωσεις για μια led του κιλου που σκέφτεσαι...

Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Αυτό από ότι καταλαβαίνω αυτό είναι κυρίως για την προστασία του pannel, που θα είχε πιο νόημα στην plasma που είχα καθώς το pannel της έχει κρύσταλλο και όχι πλαστικό. Σε αυτόν τον τομέα των χτυπημάτων οι LCD είναι πιο ανθεκτικές από τις plasma. Ο λόγος όμως που δεν θέλω να αγοράσω τώρα ακριβή τηλεόραση είναι πιο πολυσύνθετος.

1ον. Δεν είναι μόνο το θέμα του pannel αλλά ολόκληρη η τηλεόραση που κινδυνεύει από τα μικρά παιδιά, π,χ, να πέσει κάτω, να χαραχτεί το σώμα της, να ζωγραφιστεί από κανένα μαρκαδόρο κλπ.
2ον. Λόγω μικρών παιδιών δεν έχω πολύ χρόνο να απολαύσω την τηλεόραση όσο θα ήθελα. Πιο πολύ θα παίζει cartoon τα απογεύματα, και μόνο που και που αργά το βράδυ όταν θα κοιμούνται τα παιδιά θα βλέπω καμία ταινία ή κανένα αθλητικό. Για ταινία ειδικά για το πρώτο εξάμηνο με το νεογέννητο παιδί θα είναι σχεδόν αδύνατο.
3ον. Ο στόχος μου όπως έχω πει είναι η OLED η οποία είναι νεοεισερχόμενη τεχνολογία στην αγορά και δεν υπάρχει ακόμα ανταγωνισμός. Θεωρώ πως χρονικά είναι πολύ κακή στιγμή να αγοράσει κανείς κάτι τόσο καινούριο που σε 2-3 χρόνια θα έχει πέσει τρελά η τιμή του σχεδόν στο μισό.

Προτιμώ να συμβιβαστώ για την ώρα με κάτι άλλο και να πάρω μια OLED όταν η τεχνολογία ωριμάσει και σε ακόμα περισσότερες ίντσες από αυτές που θα μου επέτρεπε η τσέπη μου τώρα, και όταν θα έχω και τον χρόνο να την αξιοποιήσω καλύτερα που και τα 2 παιδιά θα έχουν ξεπεράσει το κρίσιμο φράγμα των 2 πρώτων δύσκολων ετών της ζωής τους (η μικρή είναι τώρα 2 και ο μικρός γεννιέται τον άλλο μήνα).

Ύστερα από αυτά που μου είπατε για τις Philips, και διαβάζοντας reviews και χαρακτηριστικά στο διαδίκτυο κλείνω περισσότερο στην αγορά της Sony KDL-48W705C. Ανεξάρτητα από τα Hz τα reviews γράφουν πως έχει ίσως την καλύτερη εικόνα στην κατηγορία τιμής της με πολύ καλά μαύρα που είναι το μείζον ζητούμενο για εμένα προερχόμενος από τον κόσμο της Plasma. Επίσης είναι και smart TV με καλές δυνατότητες και διασυνδέσεις πράγμα που θα της διατηρήσει κάτι από την αξία της σε βάθος χρόνου μερικών ετών ποκειμένου να μεταπουληθεί, και επιπλέον θα είναι και μια παρηγοριά για εμένα με την έννοια πως αφού δεν μπορώ να έχω καλύτερη εικόνα από πριν, ας έχω τουλάχιστο περισσότερα δικτυακά features (αν και όπως διαβάζω η Samsung είναι ακόμα καλύτερες στον τομέα αυτό), Τέλος εμφανισιακά νομίζω πως είναι από τις πιο κομψές και ντιζαινάτες στην κατηγορία τιμής, πράγμα που το θεωρώ πολύ σημαντικό για κάτι που θα είναι φάτσα κάρτα στο σαλόνι (η 50αρα Samsung plasma μου με το αλουμινένιο σώμα και το γυαλιστερό πλαίσιο είναι ακόμα πιο όμορφη και θα μου λείψει πολύ).

Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι οι 48 ίντσες της. Η απόσταση θέασης που έχω είναι στα 3 μέτρα και 10 εκατοστά και έχω συνηθίσει να βλέπω σε 50αρα που για HD υλικό 720p είναι μια χαρά. Μην μου πείτε πως οι 48 ίντσες είναι λίγες, το γνωρίζω όπως και οι 50 είναι επίσης λίγες για να απολαμβάνεις κινηματογράφο, αλλά είπαμε είναι ένας προσωρινός συμβιβασμός. Η απορία μου είναι αν θα μου κακοφανεί πολύ η διαφορά από 50 σε 48 ή μήπως δεν θα είναι τόσο αισθητή; Θα ξενερώσω που θα ξενερώσω με την ψεύτικη εικόνα της LCD, μην ξενερώσω και με το μέγεθος! Πάντως να ανεβάσω και άλλο το budget το αποκλείω ήδη έχω ξεφύγει από το αρχικό ταβάνι που είχα θέσει των 500 ευρώ που και πάλι τα θεωρώ πολλά για μια τεχνολογία που σε μια 5ετία θα είναι obsolete.

Σε 2-3 χρονια θα εχει βγει κάποια άλλη τεχνολογία

Τεχνολογία ως προς τα pannel αμφιβάλω πολύ να βγει τα επόμενα 2-3 χρόνια ή τουλάχιστον να καθιερωθεί εμπορικά. Ακόμα και να βγει εργαστηριακά οι εταιρίες δεν πρόκειται να την εισάγουν στην αγορά αν πρώτα δεν κάνει τον κύκλο της η τεχνολογία των OLED που σημαίνει πως για τουλάχιστο 1 δεκαετία ακόμα δεν πρόκειται να δούμε κάτι νέο. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι εντελώς ενάντια στους νόμους του marketing. Οι LCD εκτιμώ πως έχουν ζωή το πολύ καμία 5ετία ακόμα μέχρι να γίνουν ανταγωνιστικές οι OLED και από εκεί και πέρα το μέλλον θα ανήκει στις OLED για αρκετά χρόνια ακόμα.

Μακάρι αν ειναι έτσι ίσως εκανα καλή επιλογή και πήρα oled και δεν πήγα σε LCD 4K.Εγω παντός μετα απο 3 LCD κατέληξα σε oled χωρίς ψάξιμο .Απλα πήγα στα μαγαζιά έβλεπα τα demo των 4K και των oled και ξεκάθαρα οςο άσχετος και αν ειναι κάποιος το προβάδισμα ανήκε στις oled.Στα 3-3,5 μετρα που εχω την τηλεοραση δεν γίνεται αντιληπτό το 4κ ενώ το μαυρο γίνεται .Περισσότερες ιντζες τηλεοραση ήταν απαγορευτικό για το χώρο αλλα υπαρχει και προβολεας .Η αλήθεια ειναι οτι εδω και μια εβδομάδα που εχω oled προβολεα δεν εχω βαλει .Καλη η μεγάλη εικονα αλλα το μαυρο για μένα ειναι πολυ σημαντικός παράγοντας .Αυτα τα γκρίζα μαύρα σε τηλεορασεις LCD αλλα και σε προβολείς με είχαν κουράσει .Εδω πέφτει μαυρο και το δωμάτιο γίνεται πίσα .Φυσικα γλυκοκοίταζα τις oled 4K αλλα 4000e στις 55" ειναι τρελό ποσο

Πιστεύω οτι 1980e με 36 άτοκες και δωροεπιταγή 200e ήταν καλή περίπτωση .Μια καλή LCD 4K 55αρα με σχετικά καλο επεξεργαστή για upscale ήθελες πάνω απο 1500e

Και εγώ σε OLED έχω καταλήξει αλλά με πρόλαβαν οι συγκυρίες. Δεν είχα σκοπό να ξαναπάρω ποτέ ξανά LCD, και υπό άλλες συνθήκες θα κράταγα την plasma μέχρι να είναι η κατάλληλη στιγμή να πάω σε OLED.

Την τεχνολογία των LCD με τα λεντάκια απώ πίσω την θεωρώ παρωδία τηλεόρασης! Για monitor υπολογιστή καλή είναι αλλά για οικιακό κινηματογράφο με τίποτα! Οι εταιρίες το έπιασαν το κόλπο με την απάτη που πουλάνε στον άσχετο καταναλωτή τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών με τον εντυπωσιασμό των φωτεινών χρωμάτων των LED LCD στις φωτεινές αίθουσες των καταστημάτων, και επαναπαύτηκαν στο εύκολο κέρδος που τους δίνει αυτή η τεχνολογία, αντί να συνεχίσουν να εξελίσσουν τις πιο ποιοτικές plasma μέχρι να ωριμάσει το έδαφος για τις OLED. Για εμένα αν οι εταιρίες σέβονταν τον καταναλωτή δεν θα έπρεπε ποτέ να έβγαζαν στην αγορά τηλεόραση LCD άνω των 42 ιντσών!

Όσο για την σύγκριση μεταξύ OLED 1080p με LCD 4K απλά υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα στην ποιότητα υπέρ της OLED. Βλέποντας σε showroom τις πιο ακριβές LCD της αγοράς κάποιων χιλιάδων ευρώ δίπλα στην πιο βασική OLED έμοιαζαν όλες τους κουραστικές και ψεύτικες στην εικόνα τους.

Προς ενημέρωση, εχθές πέρασα πέρασα από το κατάστημα ξανά και αγόρασα την Sony KDL-48W705C στα 558 Ευρώ. Επειδή δεν χώραγε στο αυτοκίνητό μου θα μου την φέρουν την Πέμπτη στο σπίτι και θα πάρουν και την χαλασμένη plasma για ανακύκλωση.

Τελικά ποτέ μην λες ποτέ... Είχα ορκιστεί 2 πράγματα, να μην ξαναπάρω ποτέ τηλεόραση LCD και να μην ξαναγοράσω ποτέ προϊόν της μισητής Sony. Αθέτησα τους όρκους μου εις διπλούν! Από την Πέμπτη τα νεότερα για εντυπώσεις.

Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης 50+ οτιδήποτε εκτός από LCD

Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι εντελώς ενάντια στους νόμους του marketing.
Πολυ σωστος, πως θα σε εχουνε συνεχεια, με το χερι στην τσεπη.

να μην ξαναγοράσω ποτέ προϊόν της μισητής Sony. Αθέτησα τους όρκους μου εις διπλούν
Χα χα γιατι μισητη, λογω service?

Re: Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης 50+ οτιδήποτε εκτός από LCD

Χα χα γιατι μισητη, λογω service?

Όχι καμία σχέση οι αντιπρόσωποι. Μισητή λόγω του ανεκδιήγητου μάρκετινγκ που ακολουθεί εδώ και δεκαετίες. Η Sony είχε ανέκαθεν τα μεγαλύτερα μυαλά μηχανικών στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης αλλά τους μεγαλύτερους μ@λ@κες managers για την προώθηση των τεχνολογιών αυτών στην αγορά. Είχε και έχει μια τακτική να προσπαθεί να κρατήσει ότι νέο τεχνολογικά παράγει μόνο για τον εαυτό της, κλειδώνοντας τα standard και απαιτώντας εξωφρενικά ποσά δικαιωμάτων από άλλες εταιρίες προκειμένου να υιοθετήσουν αυτές τις νέες τεχνολογίες και να τις προωθήσουν περισσότερο. Ως αποτέλεσμα πολλές αξιόλογες τεχνολογικές καινοτομίες της Sony πήγαν εμπορικά άπατες παρά τα σημαντικά πλεονεκτήματά τους σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Να θυμίσω π.χ. το betamax video, το MiniDisc, το DAT, το Video8 κλπ. Μέχρι και στα ηχεία των στερεοφωνικών της χρησιμοποιεί ειδικές αντιστάσεις απλά και μόνο για να μην ταιριάζουν με άλλους ενισχυτές. Είναι ο ίδιος λόγος που και το Blu-Ray δεν καθιερώθηκε ποτέ ως μέσο εγγραφής δεδομένων στους υπολογιστές.

Απο που την αγορασες τοσο φιλε;

Από ένα Euronics εδώ στην Γερμανία.