αγορα τηλεορασης 55 ιντσων (Help!!)

postfire

Established Member
6 February 2010
218
χερετω την παρεα!

χρειαζομαι την πολυτιμη βοηθεια σας καθως ειμαι πολυ μπερδεμενος
θελω να αγορασω tv 55iιντσων με ταβανι 1000 ευρω

Να παω οτι ειχα προβει σε αγορα της panasonic tx-55as640e (πριν λιγες μερες με την προσφορα στα 699e)
η τηλεοραση την αγορασασα πριν 15 μερες και επιστραφει στα mediamarkt(ειμαι στο doa) λογω οτι ειχε εντονο προβλημα bunding
εβλεπα τριλιζες καθετες και οριζοντιες λουριδες(σκιες) σε ασπρο και γκρι φοντο.

αυτην την στιγμη ειμαι σε σταδιο εχει επιστραφει και περιμενω απο το σερβισ της μιντια να με ενημερωσουν καθως δεν θελω να παρω την ιδια αλλα να διαλεξω αλλη 55αρα.

εχω παει στα μιντια και εχω δει αρκετες τβ αλλα ολες ειχαν clouding/bleeding κυριως η lg ειχαν ολες
αναφερομαι σε μοντελα full HD.

με ενδιαφερει μια tv 55ιντσες χωρις να εχει τετοια θεματα.
την θελω για χρησης ταινιων,gaming και κυριως να εχει καλο 3D
(να αναφερω οτι ειδα την sony 55w815b και μαρεσε αλλα στο πλαι γυαλιζε και επισης διαβασα οτι δεν εχει καλο 3d)

οποιος μπορει να βοηθησει παρακαλω!

ευχαριστω πολυ!

Αν θέλεις και καλό 3D αναγκαστικά πας σε Samsung σειρά 6.

Η σειρά W8xx της Sony έχει καλό 2D και χαμηλό lag για gaming αλλά κακό 3D (μισή ανάλυση).

γεια σου φιλε yperion!

παντου βοηθας σε ευχαριστω.

διαβασα στο φορουμ μην νομιζετε οτι ανοιξα τοπικ ετσι απλα.
διαβασα εδω στα νηματα και για τις σαμσουνγκ οτι εχουν θεματα clouding και η 6200 και η 6400
επισης διαβασα οτι εχουν θεματα με τον ηχο τρεχει πιο πολυ απο την εικονα και θεματα αλλα
για αυτο εχω μπερδευτει! :(

χρειαζομαι 2-3 καλα μοντελα να μπορω να επιλεξω

Οι καλύτερες επιλογές που έχεις να κάνεις, προς το παρών, είναι σε σαμσουνγκ σειρά 6... και σόνυ σειρά 8....
Αν θες πιο καλό τηλεοπτικό και λιγότερο lag πας σε σόνυ, αν θες φουλ ανάλυση 3D και καλύτερο Smart πας σε σαμσουνγκ.

ευχαριστω πολυ για την απαντηση leonid.

μερεσουν οι sammy ειδα και 3δ στην 6200 και μαρεσε πολυ.

αλλα διαβασω στο φορουμ για θεματα clouding και προβληματα στον ηχο σε ταινιες
αυτο προσπαθω να αποφυγω clouding/bleeding banding.

ειναι θεμα τυχης τελικα τι θα σου τυχει η υπαρχει λυση σε καποια μοντελα?
για τις lg τι λετε?απο κοντα που τις ειδα ειχαν ολες bleeding.
ευχαριστω και παλι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

στα 1000 ευρω πιο μοντελο μου προτεινετε με βαση αυτα που ανεφερα?

ευχαριστω!

Last edited:
ευχαριστω πολυ για την απαντηση leonid.

μερεσουν οι sammy ειδα και 3δ στην 6200 και μαρεσε πολυ.

αλλα διαβασω στο φορουμ για θεματα clouding και προβληματα στον ηχο σε ταινιες
αυτο προσπαθω να αποφυγω clouding/bleeding banding.

ειναι θεμα τυχης τελικα τι θα σου τυχει η υπαρχει λυση σε καποια μοντελα?
για τις lg τι λετε?απο κοντα που τις ειδα ειχαν ολες bleeding.
ευχαριστω και παλι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

στα 1000 ευρω πιο μοντελο μου προτεινετε με βαση αυτα που ανεφερα?

ευχαριστω!
Το πάνελ είναι και θέμα τύχης. Πάντως στις μεγάλες ίντσες ( από 55 & άνω ) οι φετινές σόνυ έχουν πολύ λιγότερα κρούσματα σε θέμα πάνελ από ότι οι σάμυ. προσωπικά θα κοίταγα κάποια στη σόνυ σειρά 8... και ας μην έχει τόσο καλό 3D όσο η σάμυ, εξάλλου το 3D έρχεται σε 3η και 4η μοίρα για λόγο επιλογής τηλεόρασης. Σε LG δε θα κοίταγα τίποτα, μιας και τα IPS πάνελ δε τα πάνε καλά σε θέμα αντίθεσης και μαύρο.
Τα προβλήματα με τον ήχο στη σάμυ, είναι θέμα αρχείων, αλλά και οι σόνυ μια χαρά τα πάνε.

πολυ ωραια τα λες φιλος και ευχαριστω.
κατι τελευταιο για το θεμα sony sto 3d.
επειδη δεν ειδα 3d σε sony 55ς815 live μου αρεσε σαν εικονα και σαν ομοιομορφια και απλα απο οτι διαβασα, εχουν kako 3d ως προς τι?
σε lg μαρεσε πολυ και σε sammy βγαινανε εξω τα αντικειμενα αλλα και σαν αναλυση στην lg μαρεσε δεν ειχα θεμα
εκει υστερει η σονυ στο οτι δεν βγαινουν εξω τα αντικειμενα ή στην αναλυση μοιαζει δηλαδη στην lg?

και τελος πια μοντελα προτεινεις σε sony και ποια σε sammy?

ευχαριστω πολυ φιλος και παλι

εκει υστερει η σονυ στο οτι δεν βγαινουν εξω τα αντικειμενα ή στην αναλυση μοιαζει δηλαδη στην lg?

Ναι, η Sony και η LG έχουν τη μισή ανάλυση στο 3D από τη Samsung.
Κοίτα για Sony W805-815 όποια βρείς φθηνότερη και την Samsung H6400

ευχαριστω πολυ ακριβως αυτο ηθελα απλα ασχετα αν εχει active η 55w805/815 ειναι στην μιση αναλυση οπως η lg

αλλα το 3d ρυθμιζεται το βαθος κανονικα να βγαινει οσο εξω θες σωστα?

απο γωνιες θεασης η sony 55w805/815 ειναι καλες?

μολις παρατηρησα οτι υπαρχουν 2 μοντελα σε σονυ
sony 55w805A ΕΧΕΙ passive 3d
sony 55w805B εχει active 3d

για πια μου ελεγες?

a ok.

h 55w815 και η 55w805B εχουν active 3d δεν ειναι ακριβως το ιδιο 3d με της samsung 6xxx σε αποτελεσμα?

στην σονυ ειναι χειροτερο?

και πια η διαφορα στα 2 αυτα μοντελα?

a ok.

h 55w815 και η 55w805B εχουν active 3d δεν ειναι ακριβως το ιδιο 3d με της samsung 6xxx σε αποτελεσμα?

στην σονυ ειναι χειροτερο?

και πια η διαφορα στα 2 αυτα μοντελα?
Η διαφορά σε 805, 815 και 828 ή 829, είναι τα πλασματικά Hz. Τα πραγματικά είναι 100 σε όλες από 50 ίντσεςκαι άνω. Προτίμησε την 805, τα πλασματικά δε πρόκειται να τα δεις σχεδόν ποτέ, είναι μαρκετινίστικα κόλπα.
Η σονυ έχει active 3D αλλά δείχνει σε μισή ανάλυση όπως το παθητικό. Είναι ένα τερτίπη που έκανε φέτος η σονυ, μάλλον για οικονομία, δεν έχει άλλη εξήγηση, πάντως δεν είναι κακό σαν αποτέλεσμα, αλλά σαν ενεργητικό θα μπορούσε να έχει Full ανάλυση. Σου ξαναλέω όμως και θα το δεις στη πορεία, το 3D είναι αμελητέα ποσότητα στη θέαση, στην αρχή να δεις 3 με 4 ταινίες μαζεμένες και μετά 1 το πολύ πολύ 2 το μήνα. Δε πρέπει να το βάζεις σαν σοβαρό κριτήριο αγοράς, αλλά σαν ένα απλό +.

...δεν έχει άλλη εξήγηση, πάντως δεν είναι κακό σαν αποτέλεσμα, αλλά σαν ενεργητικό θα μπορούσε να έχει Full ανάλυση.

Κακό είναι γιατί συνδυάζει τα αρνητικά του active (flicker , μειωμένη φωτεινότητα) και του passive (χαμηλή ανάλυση) ταυτόχρονα.

Κακό είναι γιατί συνδυάζει τα αρνητικά του active (flicker , μειωμένη φωτεινότητα) και του passive (χαμηλή ανάλυση) ταυτόχρονα.
Ναι δε διαφωνώ σε αυτό που λες σωστό είναι, απλά όταν λέω << δεν είναι κακό >> εννοώ ότι δεν είναι το αποτέλεσμα τέτοιο που να μη βλέπετε, είναι απλώς συμπαθητικό, αλλά σαφώς θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο σε όλους τους τομείς.

τελικα με πηραν απο τα κεντρικα της mediamarkt και η πανυ μου ειπαν ειχε θεμα με bunding οπως ειχα πει.

ειμαι στο σταδιο να μου φερουν αλλη να διαλεξω πια θελω.
μετα απο πολυ ψαξιμο εδω στο φορουμ και την πολυτιμη βοηθεια των παιδιων αποφασισα να παω σε samsung 55h6200 ή 6400 ή 6500(νομιζω φορανε το ιδιο πανελ?)
για lg που διαβασα εδω μακρια.
ειχα πεταχτει στον κοτσο μιας και ηταν διπλα μου και ειδα ξανα την samsung 55H6200
o πωλητης ηταν προθυμος στις ερωτησεις μου και μου εβαλε να δουμε για clouding/bleeding/bunding(οσο μπορουσαμε λογο φωτισμου)
bunding δεν ειχε καθολου ουτε bleeding στις 4 γωνιες.
αυτο που ειδαμε ομως ηταν στην κατω πλευρα(οριζοντιως) απο ακρη σε ακρη ειχε δεσμες φωτος φαινονταν αρκετα.
ετυχε στην συγκεκριμενη η ειναι ετσι το μοντελο?

ευχαριστω και παλι παιδια

Αυτό που περιγράφεις στο αρχικό post του thread μάλλον με dirty screen effect μοιάζει, παρά με banding. Τώρα, για το τελευταίο που αναφέρεις πιο πάνω, είναι κάτι που μπορείς να πετύχεις σε edge led τηλεοράσεις. Πάντως, όποια και να επιλέξεις από την σειρά 6 της Samsung την ίδια περίπου εικόνα να περιμένεις. Οπότε, πάρε όποια σου επιτρέπει το budget σου.

δηλαδη οποια σαμυ παρω σειρα 6 εχει στην κατω πλευρα οριζοντιως δεσμες φωτος αυτο εννοεις φιλε?

Απάντηση: Re: αγορα τηλεορασης 55 ιντσων (Help!!)

Αν όλες έχουν τοποθετημένα τα λαμπάκια στα ίδια σημεία του panel, ενδεχομένως να παρατηρείς το ίδιο πράγμα σε όλες.