Αγορά τηλεόρασης 55"

marsele

New member
28 January 2019
24
Καλημέρα, ψάχνω αυτό το διάστημα να αγοράσω μια τηλεόραση 55 ιντσών και αυτή την στιγμή στο σαλόνι μου έχω μια LG 32" κοντά στα εννιά με δέκα χρόνια την οποία και θέλω να αντικαταστήσω. Η εμπειρία μου από LG μπορώ να πω ότι είναι η καλύτερη μιας και όλα αυτά τα χρόνια έχω μείνει ευχαριστημένος με την εικόνα της τηλεόρασης και φυσικά από την αναπαραγωγή ταινιών μέχρι 1080p όπου ότι αρχείο έχω βάλει να παίξει το παίζει απροβλημάτιστα. Κατά συνέπεια απορρίπτω την samsung λόγω του ότι έχει το γνωστό θέμα με την αναπαραγωγή αρχείων και επικεντρώνομαι κυρίως στην LG και μετά στην Sony.
Το budget το οποίο διαθέτω είναι περίπου 700 και με δεδομένο αυτό έχω ξεχωρίσει κάποια μοντέλα και θα ήθελα τις απόψεις σας:
1)LG 55SM8600(σε αυτή κλίνω περισσότερο)
2)LG 55SK8000 (μοντέλο περασμένης χρονιάς)
2)LG 55SK7900 (μοντέλο περασμένης χρονιάς)
3)Sony KD-55XF8096
4)Sony KD-55XG8196

Η χρήση της τηλεόρασης θα είναι για προβολή ταινιών,You tube, Netflix και κανάλια από κεραία τηλεόρασης. Περιμένω με ενδιαφέρον τις προτάσεις σας.

Καλημέρα, ψάχνω αυτό το διάστημα να αγοράσω μια τηλεόραση 55 ιντσών και αυτή την στιγμή στο σαλόνι μου έχω μια LG 32" κοντά στα εννιά με δέκα χρόνια την οποία και θέλω να αντικαταστήσω. Η εμπειρία μου από LG μπορώ να πω ότι είναι η καλύτερη μιας και όλα αυτά τα χρόνια έχω μείνει ευχαριστημένος με την εικόνα της τηλεόρασης και φυσικά από την αναπαραγωγή ταινιών μέχρι 1080p όπου ότι αρχείο έχω βάλει να παίξει το παίζει απροβλημάτιστα. Κατά συνέπεια απορρίπτω την samsung λόγω του ότι έχει το γνωστό θέμα με την αναπαραγωγή αρχείων και επικεντρώνομαι κυρίως στην LG και μετά στην Sony.
Το budget το οποίο διαθέτω είναι περίπου 700 και με δεδομένο αυτό έχω ξεχωρίσει κάποια μοντέλα και θα ήθελα τις απόψεις σας:
1)LG 55SM8600(σε αυτή κλίνω περισσότερο)
2)LG 55SK8000 (μοντέλο περασμένης χρονιάς)
2)LG 55SK7900 (μοντέλο περασμένης χρονιάς)
3)Sony KD-55XF8096
4)Sony KD-55XG8196

Η χρήση της τηλεόρασης θα είναι για προβολή ταινιών,You tube, Netflix και κανάλια από κεραία τηλεόρασης. Περιμένω με ενδιαφέρον τις προτάσεις σας.

Εγώ θα έλεγα και αυτή εδώ να την έχει στα υπόψιν σου : https://www.skroutz.gr/s/18647275/LG-55UM7100.html#specs
γιατί έχει πέσει πολύ η τιμή της και έχω διαβάσει καλές κριτικές.το μόνο έχει IPS πάνελ και στα 50 Hz

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου και την άμεση απάντηση απλά προσανατολίζομαι σε 100hz panel για ομαλότερη αναπαραγωγή γρήγορων σκηνών και συν τοις άλλοις θα επιθυμούσα και το magic remote που βολεύει πολύ για πλοήγηση και χειρισμό της τηλεόρασης! Βέβαια η τιμή 430 ευρώ της lg 55um7100 είναι μεγάλο δέλεαρ...

...απλά προσανατολίζομαι σε 100 Hz panel για ομαλότερη αναπαραγωγή γρήγορων σκηνών...

Ταινίες/σειρές σε 24 fps και 100 Hz (δηλαδή, ενεργοποίηση motion interpolation) σημαίνει soap opera effect... Αν δεν παρακολουθείς αθλητικά, κοίτα καλύτερα την 60" LG UM7100.

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 55"

Ταινίες/σειρές σε 24 fps και 100 Hz (δηλαδή, ενεργοποίηση motion interpolation) σημαίνει soap opera effect... Αν δεν παρακολουθείς αθλητικά, κοίτα καλύτερα την 60" LG UM7100.

Εγώ λέω να πάει 65'' LG UM7100 με τα ίδια χρήματα.. Τόσα χάλια θα δείχνει στα αθλητικά??

Ευχαριστώ πολύ, με βάλατε σε σκέψεις για την 7100 και θα το ξαναψάξω το θέμα. Η LG 55SM8600 αξίζει στα 699 ή είναι εφάμιλλη σε εικόνα και χαρακτηριστικά με την 7100;;; Ρωτάω γιατί μου έκανε το "κλικ" από την αρχή.

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 55"

Ευχαριστώ πολύ, με βάλατε σε σκέψεις για την 7100 και θα το ξαναψάξω το θέμα. Η LG 55SM8600 αξίζει στα 699 ή είναι εφάμιλλη σε εικόνα και χαρακτηριστικά με την 7100;;; Ρωτάω γιατί μου έκανε το "κλικ" από την αρχή.

Ολες οι LG στις 55" χρησιμοποιούν πανελ τύπου IPS που έχει πολύ κακή απόδοση του μαύρου και χαμηλή αντίθεση, ιδιαίτερα σε σκοτεινό χώρο. Το ίδιο φοράει και η 65UM7100

Τα κλικ στα κάνουν γιατί έχουν πλεονέκτημα σε υπερφωτισμένους χώρους όπως τα καταστήματα, αλλά στο σπίτι σου δεν θα έχεις τόσο φως.

Η 60UM7100 φoράει πάνελ τύπου VA και είναι η κατάλληλη για θέαση ταινιών και σειρών.

Οι 55" LG διαθέτουν IPS panels. Δεν προτείνονται για παρακολούθηση ταινιών (και όχι μόνο), εκτός αν ο χώρος θέασης είναι πολύ φωτεινός.

Η Sony με την τεχνολογία triluminos display είναι ανώτερη ποιοτικά όσον αφορά την θέαση ταινιών;; Ανάμεσα δηλαδή σε LG στο μοντέλο 7100 και Sony KD-55XG8196 ποιά προτείνετε;;

Η 60" LG UM7100 διαθέτει VA panel. Μάλλον είναι καλύτερη και πιο value for money λύση, από την XG8196.