Αγορά Τηλεόρασης για τους γονείς

mozzergr

New member
28 August 2008
54
Χαίρετε.

Είμαι κάτοχος μιας plasma Panasonic TX-P42U10E την οποία αγόρασα σε προσφορά 500 πριν από 2,5 χρόνια μετά από προτροπή πολλών χρηστών αυτού του forum, και μπορώ να πω ότι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος και ευγνώμων για τη βοήθεια. Είχα μπει εδώ ψάχνοντας για μια 32άρα τηλεόραση για να αντικαταστήσω την παλιά μου CRT κι ευτυχώς με πείσατε να περάσω στις 42'' που μου φαίνονταν υπερβολικές τότε.

Σ'ένα παρόμοιο δίλημμα βρίσκομαι και τώρα. Οι γονείς μου στο χωριό έχουν μια όχι και τόσο παλιά CRT, μ'έναν προσφάτως χαλασμένο αποκωδικοποιητή mpeg-2, οπότε, με την ευκαιρία της παύσης της αναλογικής μετάδοσης σκέφτομαι να τους πάρω μια καινούργια τηλεόραση. Ο περιορισμός μου (αλλιώς θα στρεφόμουν κατευθείαν στις 40++ ίντσες παρά τις αντιρρήσεις τους για υπερβολικό μέγεθος κλπ) είναι δυστυχώς καθαρά οικονομικός, καθώς δε μπορώ να διαθέσω πάνω από 350 (άντε 20-30 παραπάνω, αν υπάρχουν και κάποιες άτοκες δόσεις).

Η απόσταση θα είναι περίπου 2-2,5 μέτρα από τους καναπέδες και η γωνία θέασης θα'ναι 45 μοίρες.

Από την Plasma έμεινα πολύ ικανοποιημένος με μοναδικό πρόβλημα το φαινόμενο καθρεπτίσματος όταν υπάρχει φως στο δωμάτιο (και στο χωριό το φως είναι όσο να'ναι περισσότερο) οπότε ίσως θα'πρεπε να την αποφύγω. Οι LED δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα;

Από πλευράς χαρακτηριστικών, ένα Full-HD, mpeg-4 νομίζω πως μου αρκεί. Άντε και μια hdmi είσοδος, αν και δε θα με χαλούσε κ η δυνατότητα media player (λέμε τώρα, με την τιμή αυτή..) για τα σαββατοκύριακα που θα πηγαίνω κι εγώ. Από πλευράς ποιότητας επίσης δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, απλά η κλασική best value for money απαίτηση.

32'' λοιπόν ή υπάρχει κάτι τόσο οικονομικό στις 40-42'' ; Plasma ή LED;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε πρόταση

Αν θα βλέπουν υπό γωνία καλύτερα να βλέπουν εικόνα με ανακλάσεις παρά εικόνα αλλοιωμένη χρωματικά, οπότε καλύτερα μια plasma. Κοίτα την Samsung E450.

43'' me 380 !! βλέπω όμως ότι είναι HD-Ready και όχι Full HD (αν και αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι τι σημαίνει ακριβώς αυτό. Το ERT-HD ας πούμε το δέιχνει; Απ'ότι ξέρω τα digea είναι mpeg-2 και της ΕΡΤ είναι mpeg-4; υποστήρίζει mpeg-4 αυτό το μπντέλο που προτείνεις;)

Μην το σκέφτεσαι, η συγκεκριμένη είναι πιστεύω ό,τι καλύτερο για τον σκοπό που την θες. Την έχω πάρει κι εγώ στους γονείς μου, πολύ ευχαριστημένοι, η TV είναι super, αρκετά φωτεινή για plasma, καλό μαύρο (στην κατηγορία της μάλλον το καλύτερο), media player ο κλασικός της Samsung (μάλλον ο καλύτερος απ'τους ενσωματομένους δλδ), πολύ καλό τηλεοπτικό και γενικά sd σήμα και το κυριότερο για μένα γιατί το φοβόμουν, σχεδόν μηδενικό IR (τουλάχιστον στο κομμάτι που πέτυχα, δεν είναι κάτι στάνταρ αυτό).
Με τα ψηφιακά δεν θα έχεις θέμα, είτε είναι mpeg2 ή mpeg4, η ERTHD δεν αναμεταδίδει ακριβώς fullhd αλλά η TV θα το κάνει ούτως ή άλλως downscale στην native ανάλυσή της. Στα 2.5m δεν καταλαβαίνεις διαφορά μεταξύ hdready/fullhd.
Ρίξε μια ματιά και στο νήμα κατόχων, έχει κάνει και ο JL_? μια πολύ καλή παρουσίαση με αρκετές τεχνικές αναφορές.

Last edited:
Από την άλλη, τα αρνητικά της είναι οι ανακλάσεις (αν υπάρχει πηγή φωτός που στοχεύει την οθόνη, γιατί γενικά την βρίσκω υποφερτή στο φως -για plasma αυτής της κατηγορίας, μάλλον λόγω της αρκετά καλής φωτεινότητάς της), η μέτρια σχετικά κίνησή της (σαφώς καλύτερη όμως από 50hz LCD) και η αδυναμία σωστής αναπαραγωγής 24p, κάτι που νομίζω είναι αστείο να το συζητάμε αφού δεν θα γίνετε τέτοια χρήση (χρειάζεσαι BDplayer ή εξωτερικό media player γι'αυτό), και τα brightness pops, που προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει ποτέ, αλλά υπάρχουν σε μερικές samsung.

Re: Απάντηση: Αγορά Τηλεόρασης για τους γονείς

...και τα brightness pops, που προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει ποτέ, αλλά υπάρχουν σε μερικές samsung.

Μια και το αναφέρεις ούτε στην 530 έχω δει τέτοιο πράγμα.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Απομένει τώρα να τους πείσω να βάλουν ένα τέτοιο τέρας στο σαλόνι τους ;) Δεν θα είναι εύκολο, οπότε ίσως επανέλθω για πιο.. συμμαζεμένες προτάσεις. Ομολογώ πως δεν περίμενα να βρω 43'' με τέτοια τιμή (κι απ'ότι βλέπω υπήρξε εποχή που κόστιζε 330 !!)

Σε τι ακριβώς: (Για να επιχειρηματολογήσω κιόλας στο φίλο μου, ο οποίος λέει 'πλάσμα' και παίρνει έκφραση σα να λέει 'μπρόκολο')

Τι λέτε για αυτή; Full HD, πιο συμμαζεμένη στις 39'', LED και 399 στο Πλαίσιο http://www.skroutz.gr/s/2295800/Samsung-UE39EH5003.html

Όπου βλέπεις 39" να ξέρεις ότι μιλάμε για πάνελ Chi Mei Innolux.

Οπότε αν δεν θέλεις να αρχίσει να τρώει ρύζι η τηλεόραση και να σου μιλάει Κινέζικα πάρε κάτι άλλο.

Άσε που και κατασκευαστικά χάλια την βλέπω στις φωτογραφίες την συγκεκριμένη.

you lost me there. Αφού μιλάμε για Samsung και στα δύο μοντέλα, ποια η διαφορά; Χειρότερης ποιότητας το ένα (κινέζικο) και το άλλο καλύτερης; (κορεάτικο; ) Πως γίνεται αυτό;

ΥΓ ε τώρα πως μπορείς να κρίνεις την ποιότητα κατασκευής από τις φωτογραφίες;; Γίνε πιο συγκεκριμένος, γιατί λόγω εμπειρίας εντοπίζεις πράγματα που εγώ δε μπορώ να δω καν :)

http://www.panelook.com/sizmodlist....=desc&pagesize=30&sizes[]=39&brand_family=CMI

Aυτή είναι η λίστα με τα πάνελ της chiMei στις 39". H μόνη εταιρεία που βγάζει στο παράξενο μέγεθος αυτό.

Τα πάνελ των τηλεοράσεων Samsung στις LED LCD προέρχονται από διάφορους κατασκευαστές. Στις πλάσμα υπάρχουν μόνο τρεις εταιρείες που βγάζουν , Panasonic , Samsung και LG άρα αναγκαστικά το πάνελ είναι της ίδιας της Samsung.

Η Samsung έχει στις τηλεοράσεις της διαφορετικά panel, πολλές φορές αυτό γίνεται και στο ίδιο μοντέλο, με αποτέλεσμα τη διαφορά ποιότητας ανάλογα με το panel που φοράει η κάθε μία. Η συγκεκριμένη είπαμε, δεν αξίζει.

Οπότε πάλι πίσω στην plasma..
Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Με προβληματίζει η κατανάλωση ενέργειας. Μου είπαν ότι οι plasma είναι πολύ ενεργοβόρες, ισχύει; Μη γλυτώσω 30-40 ευρώ στην τιμή αγοράς και τα δώσω στη ΔΕΗ από τους πρώτους 1-2 λογαριασμούς! Γιατί πρόσεξα ότι είναι ενεργειακής κλάσης C. Τι λέτε;

Αν δεν θέλεις την Ε450 τότε κοίτα και την 40ΕΗ5000...

http://www.skroutz.gr/s/442020/Samsung-UE40EH5000.html?keyphrase=40eh5000

Με αυτήν έχεις ελπίδα να πετύχεις πάνελ της προκοπής (Samsung ή Sharp) αλλά μπορεί να πέσεις και πάλι σε κανένα AU Optronics (Taiwan).

Για την κατανάλωση...

43E450-> Typical Power Consumption 118W
40EH5000 -> Typical Power consumption 55 Watt

Με βάση τα επίσημα στοιχεία από το Samsung.com

Η διαφορά είναι περίπου όσο μια λάμπα πυρακτώσεως 60 watt που είχαμε παλιά σπίτι μας.

Σ'ευχαριστώ για τις πολύτιμες διευκρινήσεις. Μου κάνει πάντως τρομερή εντύπωση το "έχεις την ελπίδα να πετύχεις πάνελ της προκοπής". Μα είναι δυνατόν το ίδιο μοντέλο να πωλείται με διαφορετικά πάνελ; Και πως καταλαβαίνεις τη διαφορά; Μπορείς να απαιτήσεις αλλαγή της τηλεόρασης αν διαπιστώσεις κάτι τέτοιο;

Παράνοια!

Τώρα πάντως όλοι μου λένε "περίμενε, μη βιαστείς, μην αγοράσεις τώρα, θα βγάλουν προσφορές για τα Χριστούγεννα, για τη διακοπή του αναλογικού σήματος, θα πέσουν οι τιμές, κάθε Σαββατοκύριακο βγαίνουν οι νέες προσφορές" κλπ.

Εγώ ξέρω ότι πάντα αν περιμένεις θα βγει κάτι καλύτερο και φθηνότερο, οπότε με αυτή τη λογική πρέπει μόνο να περιμένεις και να μην αγοράζεις, lol. Αλλά αν είναι να περιμένω πχ μια βδομάδα, να το κάνω. Για τα Χριστούγεννα δεν το βλέπω γιατί από 15/12 τηλεόραση γιοκ στο χωριό και δε νομίζω ν'αντέξουν οι γονείς μου 10 μέρες.

Ισχύουν αυτά περί προσφορών ή βγάζουν όλα τα μαγαζιά τα παλιά μοντέλα που τους περισσεύουν;

( Ο μοναδικός ενδοιασμός μου πάντως για την 43άρα παραμένει το HD-ready, φοβάμαι μην την πατήσω όπως πχ αυτοί που πήραν τους mpeg-2 αποκωδικοποιητές, κι αρχίσουν πχ όλα τα κανάλια να εκπέμπυν full HD σ'ένα χρόνο και μείνω με το HD-ready στο χέρι)

Στην Ελλαδα ολα τα καναλια HD:smash::smash::twoguns::twoguns:

Το αλλο με το Τοτο το ξερεις????????