Αγορα τηλεορασης για υπνοδωματιο.

aragornleg

Established Member
15 April 2008
263
Ελλαδα, Αθηνα
Αρχικα να αναφερω καποια πραγματα θελω να την χρησιμοποιω για HD movies 1080p/720p απο pc , gaming απο pc και ps3. H αποσταση απο την θεαση ειναι 2 με 2,60.
Αρχικα ψαχνοντας led lcd πηγα στις 32'' και βρηκα καποια μοντελα Philips 32PFL5605H, Sony KDL-32EX700 και LG 37LE5300 στις 37''. Αλλα δεν ξερω αν αξιζει μια αγορα led lcd σε σχεση με lcd. Επειτα πηγα στις lcd απο 37'' και πανω και ειδα τα εξης μοντελα Sony KDL-37EX402, Philips 37PFL5604H, Samsung LE40C530 , Sony KDL-40BX400, Samsung LE40B530.

Ακουω αποψεις και προτασεις και για αλλα μοντελα. Το κοστος να ειναι εως 600 και κατι.

Υ.Γ. Συγγνωμη για τα πολλα μοντελα σας ζαλισα. Απλως τα λεφτα τα μαζευω καιρο τωρα και θελω να πανε στο καλυτερο δυνατο.

πάρε μια καλή για το σαλόνι κ άσε το υπνοδωμάτιο χωρίς τηλεόραση! αν πάλι επιμένεις σε lcd θα σου πρότεινα samsung κ ανάλογα με το ποσό που διαθέτεις 32 - 37.

Μαλλον δεν το εθεσα καλα υπνοδωματιο = σαλονι και υπνοδωματιο επειδη ειμαι φοιτητης και μονο αυτος ο χωρος υπαρχει, και επειδη θα ειμαι σε αυτην την κατασταση ακομα 3+ χρονια λογο μεταπτυχιακου ελεγα να μην τυφλωνομαι με την 19 που εχω hehe. Και το μεγιστο χρηματων ειναι 600 κατι ευρω γιατι και αυτα με στερησεις μαζευτηκαν.

Απάντηση: Re: Αγορα τηλεορασης για υπνοδωματιο.

http://www.skroutz.gr/s/265252/Samsung-LE40C530-40.html

Για gaming και χρηση ως monitor στα λεφτα που δινεις δεν υπαρχει καλυτερη.
δέ θα ήμουν τόσο σίγουρος για χρήση μόνιτορ.
Απο τις δοκιμές δέν υποστηρίζει 4:4:4 αναπαραγωγή χρώματος που μεταφράζεται αρχικά σε πιο θολά γράμματα...

Για monitor δεν την θελω επειδη χρησιμοποιω πολυ ωρα το pc λογω σπουδω πληροφορικης ειναι πιο ευκολο να δουλευω στην 19 που εχω τωρα.
Οπως κοιτουσα μοντελα επεσα σε αυτην την plasma Panasonic TX-P42U20 που ειναι στα λεφτα μου, τι λετε για αυτην ? To θεμα μου ειναι το burn απο το pc επειδη δεν θα την χρησιμοποιησω για monitor αλλα π.χ. την συνδεω και μεχρι να βαλω την ταινια θα ειναι καπως στατικη η εικονα. Θελω να παιζω mkv και δεν εχω αλλη πηγη εκτος του pc για να το κανω.

η samsung εχει δικο της player και παιζει mkv με εξωτερικους υποτιλους
χωρις να χρειαζεσαι pc -> απιστευτη ευκολια

βρες στα sarutn την LE40c653 με 650 ευρω

Last edited:
Η πορεία μου μέχρι στιγμής έπειτα από διάβασμα άρθρων και posts για διαφορές LCD και plasma έκλεινα προς plasma. Ψάχνοντας μοντέλα καταλήγω στα 42u20 και 42s20. Πάω διαβάζω όλο το thread της u20 στην αρχή όλα καλά μετά όμως απο παράπονα πέφτει η "διάθεση". Έπειτα παω στο thread s20 εκεί σταθερή η "διάθεση". Μετά λέω παω να δω που υπάρχει διαθεσιμότητα την u20 σε πολλά πχ plaisio, την s20 την βρήκα σε ένα μαγαζί της γειτονίας μου 1 τελευταίο που έχει αυτός στα 700ευρακια. Λέω τώρα πάμε να τις ξαναδούμε αναλυτικά (είχα ξαναπάει πριν μια βδομάδα), εδώ όμως τα πρόβληματα πρώτον κανένας δεν τις είχε και τις δυο και όπου πήγα να δω S20 είχε μόνο τηλεοπτικό, δεν πειράζει λέω μια την μια μια την άλλη. Παρατηρήσεις στην u20 καλή "αίσθηση" αλλα πολύ judder, για την s20 μόνο καλή "αίσθηση" δεν έπαιζαν όμως καμία ταινία για να δω πόσο judder έχει.
Τώρα οι ερωτήσεις:
1. οι έχοντες την u20 έχουν παρατηρήσει παραπάνω του "φυσιολογικού" judder;
2. είναι φυσιολογικό μια LCD πχ η samsung c530 να δείχνει καλύτερα και απο τις δυο πλάσμα στα μαγαζιά;
3. αξίζει τα 230 ευρώ παραπάνω η s20;
Nα υπενθυμίσω ότι κατά 90%++ θα χρησιμοποιείται για ταινίες σε .mkv ή BR από pc.

Η ΤΧ-L S20E παντως εχει 550 ευρω αλλα ειναι lcd.. Μια χαρα εικονα εχει στις 10 μερες που την εχω...

Η πορεία μου μέχρι στιγμής έπειτα από διάβασμα άρθρων και posts για διαφορές LCD και plasma έκλεινα προς plasma. Ψάχνοντας μοντέλα καταλήγω στα 42u20 και 42s20. Πάω διαβάζω όλο το thread της u20 στην αρχή όλα καλά μετά όμως απο παράπονα πέφτει η "διάθεση". Έπειτα παω στο thread s20 εκεί σταθερή η "διάθεση". Μετά λέω παω να δω που υπάρχει διαθεσιμότητα την u20 σε πολλά πχ plaisio, την s20 την βρήκα σε ένα μαγαζί της γειτονίας μου 1 τελευταίο που έχει αυτός στα 700ευρακια. Λέω τώρα πάμε να τις ξαναδούμε αναλυτικά (είχα ξαναπάει πριν μια βδομάδα), εδώ όμως τα πρόβληματα πρώτον κανένας δεν τις είχε και τις δυο και όπου πήγα να δω S20 είχε μόνο τηλεοπτικό, δεν πειράζει λέω μια την μια μια την άλλη. Παρατηρήσεις στην u20 καλή "αίσθηση" αλλα πολύ judder, για την s20 μόνο καλή "αίσθηση" δεν έπαιζαν όμως καμία ταινία για να δω πόσο judder έχει.
Τώρα οι ερωτήσεις:
1. οι έχοντες την u20 έχουν παρατηρήσει παραπάνω του "φυσιολογικού" judder;
2. είναι φυσιολογικό μια LCD πχ η samsung c530 να δείχνει καλύτερα και απο τις δυο πλάσμα στα μαγαζιά;
3. αξίζει τα 230 ευρώ παραπάνω η s20;
Nα υπενθυμίσω ότι κατά 90%++ θα χρησιμοποιείται για ταινίες σε .mkv ή BR από pc.

Φίλε εγώ δεν έχω την U20 αλλά απ'αυτά που έχω διαβάσει στο forum δεν άκουσα και τα καλύτερα. Σίγουρα η S20 είναι καλύτερη τιμή και κάτω από 700 δύσκολα να τη βρείς αυτή τη στιγμή. Σ'αυτά τα χρήματα από άποψη ποιότητας δεν υπάρχει καλύτερη plasma πιστεύω. Στα καταστήματα υπάρχει έντονος φωτισμός, καμιά σχέση με συνθήκες σπιτιού, οπότε μη βγάζεις συμπεράσματα από εκεί για την εικόνα. Πολλά παίζουν, ακόμη και οι ρυθμίσεις εικόνας που είχαν οι TV που είδες.

Επειδή δεν βλέπω να καταλήγω κάπου έτσι γιατί δεν βλέπω κάποιον που να μου απάντησε στα παραπάνω.
Μπορείτε να μου πείτε πια "νικάει" στα παρακάτω ζεύγη ώστε να μπορώ να την κατατάξω κάπου

P42U20 vs LG 42LD450
P42U20 vs Samsung LE40C530
P42U20 vs Samsung LE40C630
P42U20 vs SONY KDL-40EX500

Ωραία αφού "νομίζω" ότι κατέληξα στην 42s20 και αφού θα σκάσω που θα τα σκάσω τα 700 βρήκα την 50PK550 στα 755 εδώ http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=4576

Ποία από τις δύο λέτε να χτυπήσω χωρίς να συγκρίνουμε ίντσες μόνο σαν τηλεοράσεις. (για BR, τηλεόραση και λίγο gaming πάντα)

Χωρίς να συγκρίνεις ίντσες η s20 είναι καλύτερη αλλά η διαφορά 50 με 42 είναι η μέρα με την νύχτα. Επομένως 50αρα για να το ευχαριστιέσαι.

Μαλλον παω για την LG θα περασω αυριο αλλη μια 4 φορα απο τα μαγαζια να της ματαξαναδω.

Ξερετε κανενα μαγαζι που να μπορω να τις δω καλα εκτος απο media,πλαισιο,κοτσο. κτλ. γιατι δεν καταλαβαινεις και πολλα εκει.

Ευχαριστώ πολυ ολους.

Καλησπέρα σας,

για να μην ανοίγω νέο θέμα είπα να γράψω σε αυτό εδώ, μιας και - περίπου - είναι ίδιες οι απαιτήσεις μου.

Λοιπόν, εγώ ενδιαφέρομαι για μια LCD ή LED υπνοδωματίου, με απόσταση θέασης τα 2-2,60m και το σημαντικότερο με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα, έχοντα υπόψη βέβαια το Value for Money.

Αυτή τη στιγμή βολεύομαι με μια παμπάλαια CRT 14" κρεμάμενη σε βάση τοίχου, δοκίμασα να βάλω σε έπιπλο μια CRT 29" αλλά πολύ ογκώδης και δεν βολεύει.

Δεν έχω απαιτήσεις για παιχνίδια ή άλλα κόλπα (είμαι οικογενειάρχης με παιδιά), απλά να έχει σύνδεση με DVD, USB προαιρετικά και να έχει MPEG4 & 2 (για τα αναλογικά κανάλια).

Με βάση όλα τα ανωτέρω, σκέφτομαι για μια σύγχρονη LCD 32" πιστεύοντας πως οι 37" θα είναι υπερβολή.

Εν όψει των εορταστικών προσφορών και ελπίζοντας πως θα πέσουν οι τιμές την περίοδο αυτή, παρακαλώ να μου προτείνετε μερικές οικονομικές τηλεοράσεις στις 32" (ή αν με πείσετε στις 37"), με κόστος όχι μεγαλύτερο των 350 ευρώ.

ΥΓ: Στο σαλόνι μου έχω μια Samsung LE40B750 και είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές, πλην της "απατεωνιάς" τους για το PiP που δεν είναι για κανάλια αλλά για πηγές (πχ. DVD + TV).

Πολύ ευχαρίστως να σε πείθαμε για 37άρα αλλά το budget που θέτεις (και μάλιστα υπογραμισμένο!) μόλις και μετά βίας βγάζει 32άρες. Εκεί πιστεύω πως η Samsung LE32C450 είναι η καλύτερη επιλογή. Έχει και USB που παίζει τα πάντα.

http://www.skroutz.gr/s/264644/Samsung-LE32C450-32.html?keyphrase=32c450

Ακόμη και να περιμένεις τις εκπτώσεις, μεγαλύτερη και κάτω από 5 εκατοστάρικα δε θα βρείς. Για την παραπάνω πάντως έχω ακούσει καλά λόγια. Ότι αφορά το PIP που είπες, ισχύει και για τη C σειρά. Μπορείς βέβαια αγοράζοντας κάποιον εξωτερικό δέκτη mpeg4 με σύνδεση HDMI να τον συνδέσεις ως εξωτερική συσκευή, οπότε και θα βλέπεις 2 κανάλια ταυτόχρονα. Πρέπει να έχει γύρω στα 40-50 Euro.