Αγορα τηλεορασης για υπνοδωματιο.

Δυστυχώς φίλε μου δεν μου ανοίγει την εικόνα και στο avforums που έψαξα δεν μπόρεσα να κάνω ζουμ για να καταλάβω.

Nαι, ξέχασα ότι είναι γνωστοί κόπανοι... :p

H φωτό προέρχονταν από εδώ. Θα την βρεις ακριβώς πάνω από εκεί που γράφει "gaming performance".

Η συγκεκριμένη "επεξεργασία" που υφίσταται το σήμα από την ΡΚ550 και άνω, δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί. Στις μικρότερες σειρές όμως (ΡΚ350/250) δεν υφίσταται, οπότε ίσως αποτελούν σοφότερη επιλογή για όποιον δεν την επιθυμεί...

@yperion Αα κατάλαβα όταν εννοείς ρυθμίσεις εννοείς στην τηλεόραση? Υπάρχουν κάποιες προτεινόμενες ρυθμίσεις για αυτό? Η panasonic όμως δεν το έχει αυτό ε?

@JL
hehe Και πάλι δεν μου ανοίγει την ζουμαρισμένη εικόνα έκανα και sign in να φανταστείς. Έτσι δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς δείχνει στο περίπου από αυτά που διάβασα. Όμως δεν ξέρω αν είναι αυτό που παρατήρησα. Είναι αυτό ίδιο με το edge enhancement που ανέφερα παραπάνω? Να πω ένα παράδειγμα για να μπορέσεις να με καταλάβεις καλύτερα. Έχουμε μια σκηνή πχ εστιασμένη σε ένα πρόσωπο και πίσω στο background έχουμε ένα ποτήρι το σώμα του ποτηριού είναι μια χαρά αλλά οι άκρες του εκεί που τελειώνει και "ενωνεται" με το υπόλοιπο μοτύβο φαίνεται σαν να είναι θολό με λίγο πιξέλιασμα.

Υ.Γ. Εσείς παιδιά ποια από τις δυο προτείνεται να πάρω ή ποια θα διαλέγατε εσείς pk550 ή u20.

Eμένα την ανοίγει την εικόνα αν κάνω κλικ επάνω της και χωρίς να είμαι γραμμένος... :nounder:

To edge enhance κάνει την εικόνα να φαίνεται σκληρή, σαν να έχει μεγαλύτερη οξύτητα, εις βάρος της πραγματικής ευκρίνειας όμως. Όταν το edge enhance είναι αυξημένο, τα όρια των αντικειμένων φαίνονται τονισμένα και αποκτούν "λευκωπά" περιγράμματα.

Η επεξεργασία της LG, που αναφέρεται στο review, έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: κάνει την εικόνα να φαίνεται πιο μαλακή, με τα όρια των αντικειμένων να "συγχέονται" ελαφρώς μεταξύ τους...

Last edited:
Πήγα από iexporer και άνοιξε ότι να ναι hahaha

Νομίζω πάντως ότι δεν ήταν αυτό που παρατήρησα χωρίς να είμαι σίγουρος γιατί ήταν κινούμενη η εικόνα :confused: . Ξέρεις αν έχει κάποια ξεχωριστή ρυθμίση στο menu της η pk550 για το edge enhance. Για να πάω να το πειράξω από Δευτέρα αν είναι για να καταλάβω αν γίνεται καλύτερη κατά αυτόν τον τρόπο. Με παρέξενευσε πάντως ότι έλεγε το review από αυτούς ότι έχει πολύ εύκολο IR το φοβάμαι στο gaming του wii αν και δεν παίζω games που να έχουν static images αλλα όσο να ναι κάτι έχουν κάποιο σκορ κτλ.

Πήγα από iexporer και άνοιξε ότι να ναι hahaha

Νομίζω πάντως ότι δεν ήταν αυτό που παρατήρησα χωρίς να είμαι σίγουρος γιατί ήταν κινούμενη η εικόνα :confused: . Ξέρεις αν έχει κάποια ξεχωριστή ρυθμίση στο menu της η pk550 για το edge enhance. Για να πάω να το πειράξω από Δευτέρα αν είναι για να καταλάβω αν γίνεται καλύτερη κατά αυτόν τον τρόπο. Με παρέξενευσε πάντως ότι έλεγε το review από αυτούς ότι έχει πολύ εύκολο IR το φοβάμαι στο gaming του wii αν και δεν παίζω games που να έχουν static images αλλα όσο να ναι κάτι έχουν κάποιο σκορ κτλ.

Δοκίμασε να παίξεις με το ρυθμιστικό sharpness για αρχή. Έπειτα, στο υπομενού "Advanced/Εxpert", θα βρεις και μία επιλογή "Edge enhance -> On/Off".

Για το IR τώρα, θέλει λίγο περισσότερο προσοχή από τις Panasonic. Ούτως ή άλλως, για τις πρώτες 200 ώρες, καλό είναι να αποφύγεις εντελώς το gaming. Στη συνέχεια, ξεκίνα με τη ρύθμιση της αντίθεσης στο 50%, ενεργοποίησε και το "burn reduction" στο Wii και κάνε έναν έλεγχο σε μαύρη καρτέλα ανά τακτά χρονικά διάστηματα, ώστε να εξοικειωθείς με τη συμπεριφορά του πάνελ στο IR και να προγραμματίζεις αναλόγως τα gaming sessions σου.

Κοιτα και αυτην την προσφορα...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1451780&postcount=1642

Αυτό κοίταγα μου αρέσει η τιμή μονό για ίντσες δεν ξέρω σίγουρα οι 46 είναι καλές για 2 με 2,5 μέτρα.

Δοκίμασε να παίξεις με το ρυθμιστικό sharpness για αρχή. Έπειτα, στο υπομενού "Advanced/Εxpert", θα βρεις και μία επιλογή "Edge enhance -> On/Off".

Για το IR τώρα, θέλει λίγο περισσότερο προσοχή από τις Panasonic. Ούτως ή άλλως, για τις πρώτες 200 ώρες, καλό είναι να αποφύγεις εντελώς το gaming. Στη συνέχεια, ξεκίνα με τη ρύθμιση της αντίθεσης στο 50%, ενεργοποίησε και το "burn reduction" στο Wii και κάνε έναν έλεγχο σε μαύρη καρτέλα ανά τακτά χρονικά διάστηματα, ώστε να εξοικειωθείς με τη συμπεριφορά του πάνελ στο IR και να προγραμματίζεις αναλόγως τα gaming sessions σου.

Από δευτέρα πάω να παίξω λοιπόν να δω τι παίζει hehe.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σου μου είναι εξαιρετικά σημαντικές :D.