Αγορά τηλεόρασης mini LED LCD 75" ή και 65" Samsung QN85D

Καλησπέρα,

Ανοίγω νεο θέμα καθώς το άλλο ήταν για επιλογή 65 ή 75 ίντσες.

Εφόσον κριθεί ότι μπορεί να γινει DOA η Samsung QN85D, έχω τη δυνατότητα να επιλέξω άλλο μοντέλο στις 75"-77" που θα καλυψω την διαφορά που θα προκύψει.

Ποια θα επιλεγατε συγκριτικά με τις παρακάτω;

WOLED LG C4,
WOLED LG B4,
LCD Sony BRAVIA 7/ K-XR70,
LCD Sony X90L,
LCD Samsung QN95D (αν και ο τεχνικός μου είπε ότι θα μπορεί να έχει το ίδιο θέμα με την QN85D)
και S90D που πιθανόν να είναι WOLED πάνελ.

Gaming, ταινίες και ποδόσφαιρο είναι τα κύρια που βλέπω.

Ευχαριστώ

------

Απόσταση κύριας θέασης : 3.2-4 μέτρα (ο μεγάλος καναπές είναι στα 4 μέτρα)

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι): απέναντι κυρίως

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου): κανονικός. Δεν χτυπάει ήλιος να κάνει αντανάκλαση και να επηρεάζει.

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : για gaming Xbox series X , βλέπω και ταινίες Netflix 4k ανάλυση αλλά και youtube πάλι 4κ όπου υπάρχει,και ποδόσφαιρο.

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός : Μέχρι τα 2000 €

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: Samsung QE55QΝ95A / QE75QN85D

Κατέληξα στην LG B4 καθώς η C4 εξαντληθηκε.
Τώρα μένει να δούμε αν θα γίνει DOA η Samsung.
Αν όχι μένω με Samsung και προχωράμε 🙂

Με βάση το rtings, η 77S90D με WRGB WOLED είναι σαν την 77S85D που συγκριτικά με την LG 77B4 χάνει ελάχιστα.
Νομίζω θα είναι μικρές οι διαφορές

Την πηρε φιλος και την εβαλα και εγω παραγγελια καμια σχεση με σειρα C4 LG ειναι ανωτερη
Στο λεω, επειδη την ειδα και ειμαι κατοχοσ C3 λιγοτερο κατα 15% φωτεινη της C4 με ιδιο επεξεργαστη.
Η S85D ειναι με αλλο επεξεργαστη και γενικα το πιο πικονομικο OLED της Samsung
Επισης δεν σημαινει επειδη εχει πανελ LG Display WRGB WOLED οτι ειναι κατωτερη της RGB QD-OLED S90D στις 65ιντσες, απλα εχει και το λευκο στοιχειο και ανωτερη απο την C4
Ιδιο βιντεο σε καταστημα C4 με S90D εγω την ειδα καλυτερη.

Μη σε παρω στο λαιμο μου

Την πηρε φιλος και την εβαλα και εγω παραγγελια καμια σχεση με σειρα C4 LG ειναι ανωτερη
Στο λεω, επειδη την ειδα και ειμαι κατοχοσ C3 λιγοτερο κατα 15% φωτεινη της C4 με ιδιο επεξεργαστη.
Επισης δεν σημαινει επειδη εχει πανελ LG Display WRGB WOLED οτι ειναι κατωτερη της RGB QD-OLED S90D στις 65ιντσες, απλα εχει και το λευκο στοιχειο και ανωτερη απο την C4

Μη σε παρω στο λαιμο μου

Βλέπω την έχει στο Πλαίσιο να τη δω σε ένα κατάστημα.
Θα πάω αύριο που είναι ανοιχτά και αν μ αρεσει θα κάνω την αλλαγή στην παραγγελία.
Και τυραννιεμαι να βρω τηλεόραση και δεν θα βγει DOA η Samsung που έχω 🤣 ,αλλά ας είμαι προετοιμασμενος.

Μη σε παρω στο λαιμο μου

Πήγα σήμερα και τις είδα δίπλα δίπλα σε ίδιο περιεχόμενο και ήταν όντως καλύτερη η S90D..
Βέβαια ήταν λίγο πιο σκουρη και η B4 πιο φωτεινή σε κάποιες σκηνές.
Οπότε άλλαξα σε S90D...
τους είπα μήπως γίνεται να βάλω την C4 σε παραγγελία, γιστι θα έχουν διαθεσιμότητα τον Φεβρουάριο ,αλλά με είπαν δεν γίνεται.

@takisot καλησπέρα φίλε. Μπορείς να πεις εντυπώσεις μέχρι τώρα; την έχεις μισό χρόνο περίπου. Κάποιο παράπονο ; καθώς είμαι ανάμεσα σε αυτήν και τη c4
Σαν παθών σε 2 τηλεοράσεις Samsung 65S95D θα σού έλεγα να προσέξεις πολύ την επιλογή να πάς στην Samsung καθόσον έχει πρόβλημα στην λειτουργία pixel swift με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν τα περιθώρια της εικόνας κατά 100% εναλλάξ σε όλες τις πλευρές της τηλεόρασης, με αποτέλεσμα να βλέπεις μία ανομοιόμορφη εικόνα γιατί τα λεφτά είναι πολλά και η αντιπροσωπεία πολύ χάλια.
Στις 27.02.25 πήρα την πρώτη τηλεόραση που είχε αυτό το πρόβλημα, ήρθε τεχνικός στο σπίτι, πιστοποίησε το πρόβλημα, και μου έγινε ανταλλαγή με την ίδια από το κατάστημα αγοράς.
Στις 11.03.25 μού ήρθε η νέα τηλεόραση πού είχε δυστυχώς το ίδιο πρόβλημα, την επομένη ημέρα δηλώθηκε πάλι πρόβλημα, ήρθε πάλι ο τεχνικός, πιστοποίησε το πρόβλημα, και μετά από μερικές ημέρες μου απάντησαν ότι δεν γίνεται αλλαγή και η τηλεόραση είναι μέσα στα όρια που έχει θέσει η εταιρεία, οπότε έχει γίνει καταγγελία στον συνήγορο του καταναλωτή στις 27.03.25 καθόσον η Samsung δεν μου κοινοποιεί τις δύο εκθέσεις του τεχνικού, ούτε μου λέει ποιά είναι τα όρια που ισχυρίζεται καθόσον δεν αναγράφεται κάτι στην επίσημη ιστοσελίδα της, ούτε μου εξηγεί πως μου άλλαξαν την πρώτη τηλεόραση και δεν μου αλλάζουν την δεύτερη αφού έχει το ίδιο πρόβλημα.
Αυτή την στιγμή μέχρι να βγεί η απόφαση από τον συνήγορο λειτουργώ την τηλεόραση με απενεργοποιημένη την λειτουργία pixel swift κάτι που απαγορεύεται, καθόσον δεν μπορώ να βλέπω το κινούμενο κάδρο που μου έδωσαν και πλήρωσα 1700 ευρώ.

Γιά εμένα πάρε την LG, η απόφαση βέβαια είναι δική σου.

Σαν παθών σε 2 τηλεοράσεις Samsung 65S95D θα σού έλεγα να προσέξεις πολύ την επιλογή να πάς στην Samsung καθόσον έχει πρόβλημα στην λειτουργία pixel swift με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν τα περιθώρια της εικόνας κατά 100% εναλλάξ σε όλες τις πλευρές της τηλεόρασης, με αποτέλεσμα να βλέπεις μία ανομοιόμορφη εικόνα γιατί τα λεφτά είναι πολλά και η αντιπροσωπεία πολύ χάλια.
Στις 27.02.25 πήρα την πρώτη τηλεόραση που είχε αυτό το πρόβλημα, ήρθε τεχνικός στο σπίτι, πιστοποίησε το πρόβλημα, και μου έγινε ανταλλαγή με την ίδια από το κατάστημα αγοράς.
Στις 11.03.25 μού ήρθε η νέα τηλεόραση πού είχε δυστυχώς το ίδιο πρόβλημα, την επομένη ημέρα δηλώθηκε πάλι πρόβλημα, ήρθε πάλι ο τεχνικός, πιστοποίησε το πρόβλημα, και μετά από μερικές ημέρες μου απάντησαν ότι δεν γίνεται αλλαγή και η τηλεόραση είναι μέσα στα όρια που έχει θέσει η εταιρεία, οπότε έχει γίνει καταγγελία στον συνήγορο του καταναλωτή στις 27.03.25 καθόσον η Samsung δεν μου κοινοποιεί τις δύο εκθέσεις του τεχνικού, ούτε μου λέει ποιά είναι τα όρια που ισχυρίζεται καθόσον δεν αναγράφεται κάτι στην επίσημη ιστοσελίδα της, ούτε μου εξηγεί πως μου άλλαξαν την πρώτη τηλεόραση και δεν μου αλλάζουν την δεύτερη αφού έχει το ίδιο πρόβλημα.
Αυτή την στιγμή μέχρι να βγεί η απόφαση από τον συνήγορο λειτουργώ την τηλεόραση με απενεργοποιημένη την λειτουργία pixel swift κάτι που απαγορεύεται, καθόσον δεν μπορώ να βλέπω το κινούμενο κάδρο που μου έδωσαν και πλήρωσα 1700 ευρώ.

Επειδή δεν γνωρίζω το πρόβλημα. Τι ακριβώς είναι; κάνει ζουμ η εικόνα;

Τώρα διάβασα τι είναι. Και αποτι λένε είναι φυσιολογικό και αυτός είναι ο σκοπός του pixel shift. Είναι εκνευριστικό όντως να αλλάζει η εικόνα πάντως.
Διαβάζω και στο εξωτερικό ότι είναι πιο aggressive στην Samsung QE S95D.
Καλά που το ανέφερες.

Ευχαριστώ

Τώρα διάβασα τι είναι. Και αποτι λένε είναι φυσιολογικό και αυτός είναι ο σκοπός του pixel shift. Είναι εκνευριστικό όντως να αλλάζει η εικόνα πάντως.
Διαβάζω και στο εξωτερικό ότι είναι πιο aggressive στην Samsung QE S95D.
Καλά που το ανέφερες.

Ευχαριστώ

Αν θεωρείτε φυσιολογικό να αυξάνεται το περιθώριο της τηλεόρασης απο 0,5 χιλιοστά σε 1 χιλιοστό σε δύο τηλεοράσεις μέσα σε 15 ημέρες από το ίδιο κατάστημα δλδ αύξηση 100% και να σου λέει ο τεχνικός της service one ότι πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πρόβλημα, σηκώνω τα χέρια αν αυτό λέγεται τηλεόραση ή κινούμενο κάδρο. ( πάντως και lg που έχω δέν το κάνει ).

Αν θεωρείτε φυσιολογικό να αυξάνεται το περιθώριο της τηλεόρασης απο 0,5 χιλιοστά σε 1 χιλιοστό σε δύο τηλεοράσεις μέσα σε 15 ημέρες από το ίδιο κατάστημα δλδ αύξηση 100% και να σου λέει ο τεχνικός της service one ότι πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πρόβλημα, σηκώνω τα χέρια αν αυτό λέγεται τηλεόραση ή κινούμενο κάδρο. ( πάντως και lg που έχω δέν το κάνει ).

Συμφωνώ μαζί σας.
Απλα είδα κι εγώ κάποια βίντεο στο εξωτερικό από Samsung και Sony και έχουν το ίδιο θέμα.
Ακόμα και στα μόνιτορ.
Κι εμένα δεν μαρεσει εκεί που βλέπω να μετατοπιζεται η εικόνα

Καλησπέρα στο forum.

Έκανα αγορά αυτές τις μέρες μιας LG C4 από Γερμανό (77C4 = 2.096€ + επέκταση εγγύησης + 10.480 πόντους-πρόγραμμα επιβράβευσης Γερμανός) και περιμένω να μου έρθει.
Ήταν σε προσφορά με 5ετη εγγύηση.

επέκταση εγγύησης = Ασφάλεια COSMOTE Insurance σε συνεργασία με την Allianz Partners.
η δωρεάν επέκτασης εγγύησης στις τηλεοράσεις (επιλεγμένοι κωδικοί), αφορά στην επέκταση + 3 χρόνια τηςεγγύησης (2 χρόνια από το κατασκευαστή + 3 χρόνια επέκταση εγγύησης της εταιρία μας ).
➢ πληροφορίες για την επέκτασης εγγύησης στο link
https://www.germanos.gr/corporate/cosmoteinsuranceepektasi-egguisis/
  • Το συμβόλαιο Επέκτασης Εγγύησης καλύπτει όλες τις δαπάνες που απαιτούνται για την επισκευή των εν λόγω βλαβών, χωρίς όριο υποβολής κάλυψης αξίωσης, εντός της διάρκειας του συμβολαίου, για μηχανικές ή ηλεκτρονικές βλάβες της συσκευής, χωρίς καμία συμμετοχή του ασφαλιζόμενου.

Επειδή βλέπω διάφορα σχόλια για τον Γερμανό όσον αφορά επισκευές κλπ, ειναι προτιμότερο να αγοράσω πενταετή εγγύηση της LG;
και αν ναι ποιο πακέτο (καθώς έχει δύο).
Δεν κατάφερα να βρω λεπτομέρειες για τα πακέτα και αν καλύπτει burn in.

Ευχαριστώ

-----

Γερμανός ετήσια ασφάλιστρα ανά κατηγορία συσκευής και με βάση την αξίας της συσκευής 25.5.2025
Γερμανός ετήσια ασφάλιστρα ανά κατηγορία συσκευής και με βάση την αξίας της συσκευής 25.5.2025.png