Αγορά Τηλεόρασης

Gianniz

New member
29 November 2012
36
Γεια σας παιδιά! Γιάννης από Θεσσαλονίκη εδώ και έχω κάποιες (αρκετές :hmmmm: ) απορίες μιας και πρόκειται να στήσω ένα σύστημα υπολογιστής-τηλεόραση-δορυφορικός δέκτης-playstation αλλά προς το παρόν ας ξεκινήσω από το πιο απλό που είναι η TV και στην οποία απ' ότι παρατηρώ έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα από τότε που ασχολήθηκα τελευταία φορά.

Λοιπόν τι ακριβώς παίζει και τι έχω καταλάβει με αυτά που έχω διαβάσει.

1) Η απόσταση θέασης είναι στα 2-2.5 μέτρα, οπότε μάλλον πάω για 40αρα.
2) Η τηλεόραση θα είναι 40% παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων, 40% ταινίες, 20% gaming.
3) Αν καταλαβαίνω καλά πρέπει να διαλέξω ανάμεσα σε LED-LCD και Plasma.
4) Όπως ανέφερα παραπάνω θα υπάρχει δορυφορικός δέκτης, dreambox συγκεκριμένα, οπότε δε ξέρω αν θα πρέπει να φροντίσω να έχει κάτι η τηλεόραση πάνω για την καλύτερη/ευκολότερη χρήση του.
5) Μάλλον πάω για Full HD.
6) Η τιμή με ενδιαφέρει και δε θέλω να ξεφύγει. Θέλω βασικά έναν καλό συνδυασμό τιμής-ποιότητας, value for money που λένε
grin.png
. Με μια ματιά που έριξα σε μερικά καταστήματα είδα ότι οι 40αρες LED παίζουν στα 400Ε αλλά δε ξέρω ούτε ποιες μάρκες θεωρούνται καλές/αξιόπιστες στο θέμα τηελεόραση ούτε αν αυτές που κοιτούσα ταιριάσουν ακριβώς σε αυτό που έχω στο μυαλό μου να κάνω.
Δε ξέρω πόσο θεωρείτε εσείς σωστή τιμή για αυτό που ψάχνω, αλλά πάνω από 500-600 δεν θα ήθελα να δώσω.

Γενικά ότι πρόταση/γνώμη έχετε πάνω σε αυτά που είπα θα ήθελα πολύ να την ακούσω γιατί εγώ απλά εγώ έχω λίγο μαύρα μεσάνυχτα απ' αυτά
blink.png

Last edited by a moderator:
Λοιπόν κάνω ένα update στο thread γιατί σήμερα την περισσότερη μέρα διάβαζα διάφορα reviews του forum και ενημερωνόμουν σχετικά με το θέμα τηλεόραση.

Οι ιντσες που θέλω είναι 40-42 και λογικά πάω για 100Hz (σίγουρα όχι πιο κάτω).
Τώρα, δεν ανέφερα στο αρχικό post ότι η τηλεόραση θα κρέμεται στο τοίχο και ότι θα βρίσκεται σε δωμάτιο όπου θα παίρνει σήμα με εσωτερική κεραία (δε ξέρω αν παίζουν κάποιο ρόλο αυτά).
Έχω καταλήξει σε τεχνολογία LED-LCD. Βλέπω ότι οι περισσότερες πλέον τηλεοράσεις είναι 3D LED-LCD. Προσωπικά όσες φορές είδα 3D ταινία στo cinema με κούρασε πολύ, και το 3D υπάρχει - δεν υπάρχει, δεν με πολυαπασχολεί. Επίσης δεν μου χρειάζεται η τεχνολογία smart tv, αφού αν καταλαβαίνω καλά το ουσιαστικό που προσφέρει είναι ότι μπορώ να μπαίνω στο internet, αλλά αυτό το κάνω από το pc ούτως ή άλλως.
Τώρα αυτά που δεν έχω καταλάβει καλά είναι τι παίζει με τα εξτρά των τηλεοράσεων (DNLA ?, Media Player ?, PVR ?). Τι ακριβώς να προσέξω σε αυτά ;
Επίσης δε ξέρω τι να προσέξω στις εισόδους/εξόδους. Όπως σας είπα θέλω να κάνω ένα σύστημα tv-pc-dreambox-ps3 και δε θέλω να ξεμείνω από εισόδους, ή να χρειάζεται κάτι η τηλεόραση μου και να μην το έχει όταν θα έρθει η ώρα π.χ. να εγκαταστήσω ένα δορυφορικό δέκτη.
Τέλος βλέπω ότι κάθε τηλεόραση έχει και δέκτες ενσωματομένους. Τι ακριβώς παίζει με αυτούς ; Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο ;

Εν ολίγοις, εισόδους/εξόδους, εξτρά και δέκτες. Αυτά είναι που δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς κάνουν και τι χρειάζεται να προσέξω σε σχέση με τις ανάγκες μου.

Έχω κάποια μοντέλα στο μυαλό μου αλλά θέλω πρώτα να ακούσω τη γνώμη κάποιων πιο ειδικών στο θέμα.

Ευχαριστώ πολύ για οποιαδήποτε βοήθεια!

Αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω κοίτα για μεγαλύτερη. Συγκεκριμένα για την Samsung EH6030, στις 46". Μοναδικό μειονέκτημα είναι πως έχει μόλις δύο θύρες HDMI, οπότε αν ο δορυφορικός δέκτης σου είναι HD και ο υπολογιστής θα συνδεθεί με αυτό τον τρόπο στην τηλεόραση, θα χρειαστείς κάποιο splitter. Για το lag της δεν έχω ακριβές τιμή, σχετικά με το gaming. Κοντά στα χρήματα αυτά όμως δε νομίζω πως υπάρχει κάτι καλύτερο.

Σε ευχαριστώ πολύ Μιχάλη!

Διάβασα τα reviews του forum για το μοντέλο που μου πρότεινες και βλέπω ότι οι περισσότεροι είναι ευχαριστημένοι. Κρατάω στα θετικά επίσης ότι έχει καλό τηλεοπτικό σήμα γιατί για άλλες samsung είχα διαβάσει αρκετά παράπονα πάνω σε αυτό.

Ψάχνω για 40αρα γιατί τόσο καιρό έχω συνηθήσει να βλέπω μια 29αρα από απόσταση 3μ. Τωρα στα 2μ-2.5μ h 46αρα φοβαμαι οτι θα μου πεσει πολυ μεγαλη.

Πέρασα νωρίτερα και είδα την EH6030 από έναν κωτσόβολο. Ωραία tv, μόνο με προβληματίζει λίγο το ότι είναι λίγο παχιά και εγώ τη θέλω για κρέμασμα. Λίγο όμως.

Όντως η τιμή της είναι μια χαρά.

Τα 200Ηz που γράφει είναι 100 πραγματικά ;

Μια ερώτηση παντελώς άσχετου τώρα, το μοντελό αυτό (Samsung EH6030) έχει μια θύρα USB. Μπορώ σε αυτήν να συνδέσω τον εξωτερικό μου σκληρό που έχει ταινίες μέσα και να της δω στην tv ή γινεται αλλιώς αυτή η δουλειά;

Τέλος σκέφτομαι μήπως τελικά ανεβάσω το budget μου και πάω για κάτι τέτοιο : http://www.skroutz.gr/s/449489/Samsung-UE40ES6100.html

Δεν αξίζει να δώσεις περισσότερα για μόλις 40". Η EH6030 είναι στα 100 Hz και έχει αρκετά καλό ενσωματωμένο media player.

Ερωτηση: εσωτερικη κεραια; που βρισκεσαι;ψηφιακα θα πιανεις η αναλογικα;

Θα πιανεις με εσωτερικη κεραια ψηφιακα καναλια? Δυσκολο αυτο. Μονο αν εισαι κοντα η με οπτικη επαφη με τον αναμεταδοτη.

Θα πιανεις με εσωτερικη κεραια ψηφιακα καναλια? Δυσκολο αυτο. Μονο αν εισαι κοντα η με οπτικη επαφη με τον αναμεταδοτη.

Γιατί ; Το ψηφιακό σήμα δεν είναι πιο δυνατό από το αναλογικό ; Αναλογικό πιάνω τώρα με εσωτερική κεραία.

Διάβασα λίγο και ένα σχετικό thread του forum (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/88591) και απ' ότι κατάλαβα υφίσταται ο συνδυασμός εσωτερική κεραία-ψηφιακά κανάλια. Χάνω κάτι ;

Λοιπόν παιδιά sorry αν κουράζω με τις πολλές ερωτήσεις αλλά έχω σχεδόν καταλήξει και θα χρειαστώ τη βοήθεια σας ακόμα μια φορά.

Έχω βάλει στο μάτι την LG 36LM611S. Έχω δύο ερωτήσεις σχετικές.
1) Γιατί κοστίζει όσο και η 615S ? ( δεν υποτίθεται ότι η 615 είναι πιο καινούριο μοντέλο και άρα έπρεπε να είναι ακριβότερη ; )
2) Βλέπω ότι δεν υποστηρίζει .dts .mkv αρχεία. Τι ακριβώς αρχεία είναι αυτά και αυτό τι σημαίνει πρακτικά για μένα ;

Η άλλη που σκεφτόμουν αρκετά ήταν η Samsung 40EH6030. Ο λόγος που κλείνω πιο πολύ στην LG είναι ότι μου άρεσε περισσότερο η εικόνα της. Άντε πες και επειδή έχει δορυφορικό δέκτη. Έχω διαβάσει τα reviews στο forum και των δύο αλλά εξακολουθώ να δυσκολεύομαι. Αν μπορούσατε να με διαφωτίσετε λίγο ακόμα σε αυτή τη σύγκριση EH6030 vs 611S θα ήμουν ευγνώμων.

Ότι το πάμε το πάμε :) αλλά τελικά άλλαξε και η απόσταση θέασης σε 2 μέτρα οπότε νομίζω ότι με τις 40' είμαι οκ.

Πάρε τη μεγαλύτερη και δε θα το μετανιώσεις. Προσωπικά έχω 50" σε απόσταση θέασης περίπου 2,5 μέτρα. Για ταινίες ειδικά, άνετα θα μπορούσα να δω σε μεγαλύτερη. :smile: