Αγορά τηλεόρασης

paraskevakos

New member
20 December 2010
63
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρα. Βρήκα το φόρα αυτό τυχαία, μετά από μεγάλη αναζήτηση για γνώμες επί των τηλεοράσεων τις τελευταίες ημέρες, καθότι ενδιαφέρομαι για την αγορά 2. Ξεκινώντας να πω ότι το συνολικό ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι 1500-1600 ευρώ μέγιστο. Ίσως κάτι παραπάνω, εάν πρόκειται για διαφορά μέρας-νύχτας ανάμεσα σε δύο μοντέλα. Ώντας μπερδεμένος και επείδη ήθελα να έχω μια προσωπική γνώμη επί του θέματος, κατέβηκα σήμερα στο κατάστημα Saturn και Κωτσόβολο, επί της Συγγρού. Και ενώ από εδώ πήγαινα με σκοπό να συγκρίνω μόνο plasma, ο πωλητής με έκανε να αναθεωρήσω πολλά πράγματα και να καταλήξω σε led-lcd. Σε αυτή την κατηγορία βρήκα την UE42P6500 αν δεν κάνω λάθος τον κωδικό της. Μπορώ να πω ότι τα χρώματα της ήταν απλά φανταστικά. Κάτι όμως μου έλεγε να έρθω και να ζητήσω και την γνώμη των εδώ ειδικών, και να καταλήξω σε κάτι καλό, γιατί την θεωρώ μια επένδυση και θέλω ό,τι καλύτερο στα λεφτά αυτά.
Ο πωλητής εκεί μου είπε ότι δεν αξίζει να πάω σε plasma κάτω του 1000ρικου, γιατί θα έχω προβληματάκια. Καλύτερα στα λεφτά αυτά, κάποια μικρότερη σε διαστάσεις led-lcd. Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των αντανακλάσεων. Ποιά η γνώμη σας; Εδώ να πω ότι θέλω μια τηλεόραση για γενική χρύση και η οποία θα τοποθετηθεί στο σαλόνι με μέγιστη απόσταση θέασης τα 4μ. Περισσότερο σε αυτή βλέπουν οι γονείς ειδήσεις, εκπομπές, σειρές, καμία επαφή με τεχνολογία κτλ., οπότε σχεδόν μηδενικές απαιτήσεις. Και θέλω και την 2η, να βλέπω ταινίες, τηλεόραση κτλ στο δωμάτιο με μέγιστη απόσταση θέασης τα 2-2.5 μ., και αν είναι δυνατόν να τοποθετείται σε τοίχο λόγω έλλειψης χώρου. Πιθανότατα να συνδέεται και με τον υπολογιστή για ταινίες κτλ. Τί θα μου προτείνατε; Αν μπορείτε με κάποιο link για να μπορώ να διαβάσω τυχόν reviews στο διαδίκτυο. Ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα!

Αφου στα ειπε ολα ο πωλητης εμεις τι να πουμε.

Παρε μια σουπερ LED στις 32" να βλεπεις αψογα απο τα 4 μετρα.

Νομίζω ότι ήρθα και ζητώ την γνώμη σας, διότι δείχνω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα άτομα των φόρα, παρά στα λεγόμενα ενός οποιοδήποτε πωλητή. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω το ύφος της απάντησης σου Yperion...:violent-smiley-030:

Σε αποσταση 4 μετρα οποιος προτεινει 40" (40C6500) ειναι απο ασχετος εως επικίνδυνος.

Συγνωμη για το "υφος" αλλα οταν βλεπω αυτες τις "συμβουλες" με πιανουν τα νευρα μου.

Tελος παντων για να μιλησουμε πρακτικα με τα λεφτα που δινεις παιρνεις μια Samsung 46C650 και μια 32C530 για δευτερη. Η παιρνεις μια LG 50PK550 και μια 32LD550 , η μια Panasonic 50S20 και μια απο τις δυο 32αρες παραπανω.

Last edited:
Samsung LE46C650 για το σαλόνι σου και LE40C530 για το δωμάτιό σου. Για να μην υπερβείς το budget σου, απλά η δεύτερη είναι 50Hz.

Καλησπέρα και πάλι! Μετά από καιρό και αφού είχα παγώσει λίγο το θέμα με την αγορά τηλεόρασης λόγω εορτών, επανέρχομαι για να ζητήσω για μια ακόμη φορά την άποψή σας. Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής: Κατέβηκα για μια φορά ακόμη στα Saturn και μίλησα με ένα πωλητή εκεί ο οποίος έδειχνε πολύ αντικειμενικός! Η κουβέντα μας γύριζε γύρω από τις LCD-LED και κυρίως για την Samsung LE 52 B 750 αν θυμάμαι καλά τον κωδικό της. Η συγκεκριμένη τηλεόραση να σας πω ότι την πουλάει το εν λόγω μαγαζί σε περιορισμένο αριθμό, καθώς επίσης και ότι επειδή όλα τα κομμάτια που ειναι προς πώληση είναι εκθεσιακά, με μέγιστο (κατά τα λεγόμενά του) αριθμό ωρών παιξίματος 6000, να τιμάται 1200 ευρώ. Θα μου την προτείνατε σαν τηλεόραση υποψήφια για αγορά; Το ότι είναι μεταχειρισμένη είναι ένα μεγάλο μείον, αλλά μου δίνουν εγγύηση 2 ετή. Θα πρέπει κάτι να προσέχω πριν την αγοράσω; Θα με προτρέπατε να αγόραζα μια τηλεόραση με λιγότερες ίντσες καινούρια αντί αυτής της φαινομενικά καλής περίπτωσης;

Τα καινούρια μοντέλα μου είπε ότι θα τα φέρουν τέλη Απριλίου, με αρχές Μαρτίου...θα ήταν ίσως καλύτερα να περιμένω; Για πλάσμα το έχω σκεφτεί, αλλά είδα ένα εκθεσιακό μοντέλο στο κατάστημα και παρατήρησα αυτό το burn-in. Σίγουρα εκθεσιακό, το πρόβλημα όμως εμφανίστηκε. Και επειδή και οι γονείς μου, για τους οποίους προορίζεται η τηλεόραση κατά κύριο λόγω, δεν νομίζω να πολυ προσέχουν κάτι τέτια, μήπως να απέφευγα την επιλογή μιας plasma; H απόσταση θέασης παραμένει στα 4μ. και η χρήση της θα είναι για αναλογικό σήμα (αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα, βλέπε άπειρο χρόνο συνταξιούχων :p) με ίσως ελάχιστες ταινίες και ps3/xbox! Παρακαλώ πολύ την γνώμη σας.

Κατα την γνωμη μου πρεπει να ειναι κοροιδο καποιος για να παρει τηλεοραση με 6,000 ωρες 1,200 ευρω.

Με τα λεφτα αυτα παιρνεις πολυ καλυτερη τηλεοραση.

Οσο για το burn in και ο πεθερος μου εχει πλασμα και δεν εχει παθει απολυτως τιποτα (χρηση τηλεοπτικο σημα 8-10 ωρες την ημερα).

Γενικα η ολη ιστορια με το burn in ειναι πολυ υπερβολικη.

Μήπως έγραψες λάθος το νούμερο ?
6000 ώρες σε περσινό μοντέλο σημαίνει οτι έπαιζε επι 24 ώρες κάθε μέρα για ένα χρόνο
Σε ένα σπίτι θέλεις χρόνια να φτάσεις αυτό το νούμερο
Θα κάνουν πάρτυ αν τσιμπήσεις και την αγοράσεις :flipout:

Ναι φαντάζομαι πως απλά κάποιοι το είδαν το πρόβλημα και είπαν να δώσουν έμφαση λίγο παραπάνω. Η 50" Panasonic V20 ίσως να ήταν μια καλύτερη επιλογή; To μόνο που φοβάμαι είναι οι γονείς και η μεταχείρηση που θα της κάνουν...Εάν χαλάσει, μπορεί να επισκευαστεί; Εσύ τι θα πρότεινες Yperion και όποιος άλλος δηλαδή; Σίγουρα κάτι σε plasma, από όσα threads έχω διαβάσει. Αγορά τώρα ή όταν με το καλό έρθουν τα καινούρια; Αν τώρα, την Panny;

Μοντελο 2009 ειναι , αρα σχεδον 2 ετων. Ας πουμε 20 μηνες x 30 ημερες/μηνα x 10 ωρες/ημερα = 6.000 ωρες.

Και την S30 να παρεις (αν βγει σε 50") καλυτερη θα ειναι απο την 750 , ενω η 50G30 ειναι κοντα στα λεφτα που θα δωσεις.

Last edited:
Μήπως έγραψες λάθος το νούμερο ?
6000 ώρες σε περσινό μοντέλο σημαίνει οτι έπαιζε επι 24 ώρες κάθε μέρα για ένα χρόνο
Σε ένα σπίτι θέλεις χρόνια να φτάσεις αυτό το νούμερο
Θα κάνουν πάρτυ αν τσιμπήσεις και την αγοράσεις :flipout:

Όχι, όχι. Σίγουρα το θυμάμαι καλά. Γιατί μου έλεγε ότι το πολύ πολύ να έχει παίξει 5000 ώρες, χονδρικά 6000 για να είμαστε μέσα.

ποια φαινομενικά καλή περίπτωση

χωρίς πολύ σκέψη και μοντέλο περσινό

http://www.skroutz.gr/s/264703/Samsung-LE55C650-55''.html

δεν την συνιστώ για αγορά απλώς θέλω να τονίσω το μέγεθος της προσφοράς που σου κάνουν.

δεν μπαινει καμμία συζήτηση αν η πανασονικ είναι καλύτερη επιλογή. σαφώς και ναι.

γνώμη μου είναι εδώ που εφτασες να περιμένεις. είναι κρίμα να δώσεις σήμερα πάνω από 1000-1200 ευρώ για μια τηλεόραση που σε 1-2 μήνες θα είναι περυσινή και θα έχει χάσει ένα 30% της αξίας της.

Επειδη αναρωτιουνται πολλοι γιατι προτεινω πλασμα συνεχεια (για οποιον δεν θελει να κανει χρηση ως PC monitor και ατελειωτο gaming). Αντι απαντησης παραθετω τι γραφει καποιος με τηλεοραση "LED" και πλασμα...

Λοιπόν χτες βράδυ μετά από λίγες μικρορυθμίσεις σε φωτεινότητα κλπ (παρεμπιπτώντως εδώ θα χρειαστώ κάποιον ειδικό), έβαλα να ξαναδώ το avatar σε full blue ray. Άκουγα για ευκρίνεια, κίνηση, μαύρο..... αλλά αν δεν το δεις δεν μπορείς να καταλάβεις! Τέλεωσε η ταινία και στο καπάκι λέω δεν βάζεις και το toy story 3 να δούμε πως το δείχνει; Το είδαμε όλο βέβαια!
Στο ψηφιακό σήμα, ακόμα και αν συνδέθηκε μέσω scart, χάθηκαν τα "μπιμπίκια" που έβλεπα στη philips, λες και καθάρισε η εικόνα!
Σε αναλογικό σήμα αναμενόμενα όχι και τόσο καλό το αποτέλεσμα (λογω κεραίας), αλλά παρόλο την μεγαλύτερη οθόνη (50 vs 32) πάλι η g20 κέρδισε τις εντυπώσεις σε σχέση με την 5605.
Για να μην πολυλογώ, τα έχουν πει άλλοι πολλοί, αυτό που κράτησα από όλο το βράδυ ήταν το χαμόγελο της γυναίκας μου, που μετά την γκρίνια για τα 800 δεν περίμενα να έχει!!!:flipout:

Δηλαδή αγοράζωντας μια τηλεόραση plasma όπως πχ. μια Panny V20 (αν μπορώ να την βρω κάπου δηλαδή τώρα) πριν το λανσάρισμα των καινούριων μοντέλων, μόνο χαμένος μπορώ να βγω; Δεν νομίζω να μπορέσουν να καταλάβουν οι γονείς από καινούρια μοντέλα :p Πάντως εάν περιμένω, μάλλον προς την 50αρα g30 θα πήγαινα! Αξίζουν τόσο πολυ πλέον τα καινούρια μοντέλα; Για μεταχειρισμένη τηλεόραση plasma από κάποιο χρήστη του φόρα, να μην το κοιτάξω καθόλου;

Ποια TV θα μου προτεινατε στις 32" ? Μεχρι 450e ? Καλα χαραχτηριστικα εχουν οι LG νομιζω,αλλα σε σχεση ποιοτητας-τιμής ,ποια αξιζει?

Για τι χρηση την θελεις? Πχ. τηλεοπτικο , PC , games κτλ.

Μεγαλυτερη χωραει?

Για τηλεοπτικη χρηση. Χωραει μεγαλυτερη, αλλα οσο ανεβαινουν οι ιντσες δεν μειωνεται η ποιοτητα? Αν παραμεινουμε σε κοντινες τιμες βεβαια?

Οσο ανεβαινουν οι ιντσες μειωνεται η ποιοτητα????

Το αντιθετο ακριβως συμβαινει.

Αφου θελεις μονο για τηλεοπτικο σημα πηγαινε σε πλασμα κατα την γνωμη μου και μαλιστα στα λεφτα που δινεις δεν υπαρχει σε LCD τιποτα που να πλησιαζει καν σε εικονα...

http://www.skroutz.gr/s/263007/LG-42PJ550-42.html?keyphrase=42PJ550

Για τι χρηση την θελεις? Πχ. τηλεοπτικο , PC , games κτλ.

Μεγαλυτερη χωραει?

Επειδη, μαλλον θα μεινω σε 32, η 40αρα(plasma) ,πεφτει λιγο μεγαλη, ποια θα μου προτειναται ,απ'αυτες :

LG 32LD550 LCD TV 32''
Samsung LE 32C630 LCD TV 32''
Panasonic TX-L32S20 TV LCD 32"

http://www.plaisio.gr/Compare.aspx?Catalog=19&Category=69980053&Products=1598236,1612344,1478257