Αγορά τηλεόρασης

paraskevakos

New member
20 December 2010
63
Καλησπέρα, έχω ξαναγράψει ζητώντας την γνώμη σας στο φόρα, για αγορά καινούριας τηλεόρασης. Δυστυχώς τότε τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά, από οικονομικής πλευράς, και δεν μπόρεσα να αγοράσω αυτή που τελικά είχα αποφασίσει...πλέον όμως μπορώ να αγοράσω μια τηλεόραση και επειδή πρόκειται να γίνει η αγορά της αυτό το σαββατοκύριακο, θα ήθελα την γνώμη σας για το καλύτερο μοντέλο στις περισσότερες ίντσες για τα λεφτά που διαθέτω. Το ποσό είναι 1000 ευρώ (1200-1300 ευρώ μέγιστο) το πολύ, εκτός και εάν μπορεί το μαγαζί που θα απευθυνθώ να μου κάνει και κάποιες άτοκες δόσεις. Η χρήση της τηλεόρασης θα γίνεται κυρίως από τους γονείς για τηλεοπτικό σήμα και σπανιότερα από εμένα για να δω καμιά ταινία. Απόσταση στο σαλόνι, κοντινότερη γύρω στο 1.5 μέτρο και πιο μακρινή 3-3.5 μέτρα. Οι γονείς αφήνουν την τηλεόραση και παίζει αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα και πολλές φορές χωρίς να κοιτάει κανείς, απλά και μόνο για να υπάρχει "κάποιος".

Τελευταία φορά είχαμε καταλήξει σε πλάσμα, αλλά με τα φαινόμενα του burn in, μήπως είναι πολλά τα λεφτά για τηλεόραση για ανθρώπους που δεν θα την προσέχουν και πολύ; Άντε να τους εξηγώ, εάν χρειάζεται, ότι πρέπει να την κλείνουν για 5-10 λεπτά...θα το θυμούνται;

Εάν τελικά, πιστεύετε ότι δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να μου πείτε που να διαβάσω για να της κάνω ένα σωστό στρώσιμο και εάν χρειάζεται ενα "καλιμπράρισμα" σε ποιόν μπορώ να απευθυνθώ; Ευχαριστώ!

Πάρε μία από τις LG PV350 και Panasonic U30. Νομίζω πως είναι μια χαρά λύσεις για εσένα, δε χρειάζεται να δώσεις περισσότερα χρήματα.

Έχω διαβάσει και άλλα νήματα που προτείνεις αυτές τις 2 συγκεκριμένες τηλεοράσεις...είναι τόσο value for money; Με μία τηλεόραση της σειράς G της Panasonic, θα είχα πρόβλημα; Κρίμα τα τόσα χρήματα για την χρήση αυτή που θα της γίνεται; Με την χρήση αυτή, πόσο στάνταρ μπορώ να θεωρώ την εμφάνιση του burn in; LCD ίσως να ήταν καλύτερη επιλογή; Αν και στα χρήματα αυτά, από όσα έχω διαβάσει εδώ, δύσκολά θα βρω κάτι αξιόλογο...

Αν και στα χρήματα αυτά, από όσα έχω διαβάσει εδώ, δύσκολά θα βρω κάτι αξιόλογο...

Αυτό είναι το σημαντικότερο, γι' αυτό και σου τις έχω προτείνει. Για το στρώσιμο υπάρχει σχετικό thread. Αν παρ' όλα αυτά φοβάσαι τόσο πολύ το ενδεχόμενο burn in μπορείς να κοιτάξεις προς LCD, με το αντίστοιχο, φυσικά, επιπρόσθετο κόστος. Καλή πρόταση, εφόσον υπάρχει σε stock, είναι η περσινή Samsung C650. Εν πάση περιπτώσει, καλό θα είναι να κάνεις μια βόλτα από τα καταστήματα πριν προχωρήσεις στην αγορά, ώστε να πάρεις μια καλυτερη άποψη από διάφορα μοντέλα.

Γιατι να πρεπει να την κλεινουν?

Οι κατοχοι πλασμα δεν εχουν νομιζεις γονεις/γυναικες/παιδια/ανηψια κτλ.

Ολη μερα καθονται και τις προσεχουν?

Δεν ειναι ετσι.

κι εγώ δε πιστεύω ότι είναι τόσο επικίνδυνο το Burn in, αλλά αφού απ' ότι κατάλαβα δε θα την πολυχρησιμοποιείς γιατί να δώσεις τόσα λεφτά. Πάρε μια καλή value for money και κάτω από 1000 και τα υπόλοιπα κάντα διακοπές και ποτά.

Κι εγω για την αγορά της κάπως έτσι σκέφτηκα. Πήρα πέρσι την 50s20 820 και σκέφτηκα ακόμα και brun in να πάθει θα "κλαίω" 800 ενώ φίλος πήρε την c8000 και τώρα για άλλο λόγο κλαίει 2500 που την πήρε. (είναι άλλο ποσό όπως και να το κάνεις). Image retention έχει η δική μου αν είναι απόλυτο σκοτάδι και καταφέρεις να το δεις αλλά αλλάζεις κανάλι και σε 30 δευτερόλεπτα (πραγματικά τόσο παίρνει) έχει φύγει.
Μην αγχώνεσαι για ακριβά πράγματα τέτοια εποχή. Στο κάτω κάτω τηλεόραση είναι και σε 3 χρόνια θα θες κανονικά άλλο μοντέλο που θα ψήνει και πιτσα.

Ευχαριστώ παιδιά για την πρότασή σας. Δευτέρα πάω προς Electroworld και Saturn να την δω από κοντά και την ίδια μέρα εφόσον τους/μου αρέσει, προχωράω στην παραγγελία της! ;)

Στα συγκεκριμένα καταστήματα ίσως δε βρεις Panasonic, τουλάχιστον όχι φετινές...

Φύγαμε για ότι μαγαζί υπάρχει στο σκρουτζ λοιπόν και την έχει ετοιμοπαράδοτη και σε καλή τιμή!

Καλησπέρα και πάλι. Τελικά προχώρησα στην αγορά της Pany U30, ελπίζω να μην το μετανιώσω χαχαχ...απο Δευτέρα θα την έχω στο σπίτι μου, οπότε και θα ενημερώσω σχετικά. Μια ερώτηση ακόμη...γνωρίζει κανείς κανένα κατάστημα που να φτιάχνει ποιοτικά έπιπλα και σε καλή τιμή; Το βάρος της δεν ξέρω εάν θα μπορεί να το αντέχει το υπάρχον έπιπλο, αφήστε δε που θα είναι και κάπως μεγάλη για το συγκεκριμένο. Ευχαριστώ για όλη την βοήθεια!

Συγγνώμη για το διπλό ποστ, αλλά θέλω να ρωτήσω την γνώμη σας και για κάποιο καλό player για να μπορώ να παίζω όλα τα format που κυκλοφορύν αυτή τη στιγμή απροβλημάτιστα. Θα συνδέσω επάνω της και έναν ενιστχυτή που έχουμε καθώς και κάτι ηχεία:p Θέλω ό,τι καλύτερο χωρίς όμως να δώσω και μια περιουσία για τον player. Εκτός και εάν ο υπάρχων κάνει την δουλειά για την οποία τον θέλω μια χαρά.

Χαιρετώ τη κοινότητα του avclub.
Είναι το πρώτο μου μήνυμα και θα θελα την βοήθεια σας.
Πρόκειται να αγοράσω τηλεόραση και με μια έρευνα έχω καταλήξει στην
LG 37 LV5500 LED και στη SAMSUNG UE37D5500 LED στα 650 €.
Η χρήση θα είναι αποκλειστικά οικιακή και για προβολή φωτογραφιών.
Ποια από τις δύο νομίζετε ότι είναι καλλίτερη ή με λιγότερα χρήματα μπορώ να πάρω κάποια ανάλογη στην ίδια διάσταση.
Ευχαριστώ.

Η απόσταση θα είναι 2 με 3 μέτρα για την θέση που προορίζεται.
Οικιακή χρήση εννοώ κυριώς για προβολή των κρατικών και ιδιοτηκών καναλιών..

http://www.skroutz.gr/s/264717/Samsung-LE40C650-40.html

Αν την βρεις πουθενα ειναι περυσινο μοντελο αλλα καλυτερη σε εικονα και απο τις δυο αυτες.

Απο τις δυο αλλες που αναφερεις θα προτιμουσα την LG γιατι εχει πραγματικα 100 Hz ενω η Samsung εχει 100 CMR δηλαδη 50 Hz πραγματικα.

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Σε 37¨ υπάρχουν προτάσεις;