Αγορά TV 32"

tzes

New member
11 June 2011
6
Γειά σε όλους!
Ενδιαφέρομαι για την αγορά νέας TV και θέλω την γνώμη κάποιων πιο έμπειρων απο μένα.
Έχω δει την Sony 32EX500, την LG 32LD750, και την LG 32LE5300.
Και οι 3 είναι στα 400Ε.
Θα την χρησιμοποιήσω σαν TV αναλογικού σήματος, και μελλοντικά με το ψηφικό (δεν έχει έρθει ακόμη), και για προβολή ταινιών μέσω USB, απο PC μέσω HDMI και απο δικτύο με υποτιτλους, γενικά θέλω να έχει καλή ποιότητα εικόνας για ταινίες και αγώνες.
Πρώτη μου επιλογή ήταν η EX500 λόγο του Bravia Engine 3 και του Internet TV αλλά όταν διάβασα οτι δεν υποστιρίζει αρχεία .mkv και ελληνικούς subs άλλαξα γνώμη.
Οι υπηρεσιές web τι διαφορά έχουν στην LG και στη Sony?
Η ποιότητα εικόνας είναι καλύτερη στις 2 LCD σε σχέση με την 5300 που είναι LED?
Έχω δεί και την LG 32LE7500 αλλά η διαφορά είναι 150Ε, δεν ξέρω αν αξίζει...
Θέλω να ακούσω θετικά-αρνητικά και προτάσεις για αγορά. :coool:

Μπορείς να πας σε μεγαλύτερη ή υπάρχει πρόβλημα χώρου ? Απόσταση θέασης και budget ?

Βασικά το δωμάτιο είναι μικρό, η απόσταση είναι γύρω στα 3 μέτρα max,
για να μήν ξεφύγω σε χρήματα κοιτάω για 32 και γενικά δεν είμαι της γνώμης "The Bigger, the Better",
δεν θέλω να κοιτάξω τις inches και να χάσω τα υπόλοιπα.
Το budget ήταν 500-550 αλλά υπάρχει αυτή η προσφορά στα 400, οπότε...

Last edited:
...και γενικά δεν είμαι της γνώμης "The Bigger, the Better",

Δυστυχώς στα 3 μέτρα με 32" θα χάσεις τα υπόλοιπα. Εφόσον μπορείς να δώσεις έως 550 ευρώ, κοίτα για όσο μεγαλύτερη μπορέις να βρεις με αυτά τα λεφτά, τουλάχιστον 42" με αυτή την απόσταση. Ενδεικτικά, κοίτα τις πιο κάτω: LG PT353, Panasonic C3 και Panasonic U30.

Κοίτα τα 3 μέτρα είναι η μέγιστη απόσταση και αυτό σε περίπτωση που απλά θα χαζέυω TV,
απο το κρεβάτι που κάθομαι π.χ. να δώ ταινία είμαι στο 1-1.5 m.
Δεν θέλω να είναι τέρας.
Η οθόνη του PC μου είναι 24" και στην ίδια απόσταση είμαι πλήρως ευχαριστημένος.
Γενικά θέλω να εστιάσουμε στις παραπάνω και λόγο οτι με βολέυουν και τα καταστήματα,
επείδη υπάρχουν στην περιοχή, είμαι Γιάννενα και δεν θέλω να μπλέξω με courrier και μεταφορικές...

Βασικά το δωμάτιο είναι μικρό, η απόσταση είναι γύρω στα 3 μέτρα max,
για να μήν ξεφύγω σε χρήματα κοιτάω για 32 και γενικά δεν είμαι της γνώμης "The Bigger, the Better",

Ποια υπολοιπα?

Δεν υπαρχει υποκαταστατο για το μεγεθος. Εφοσον ειναι μικρη μια τηλεοραση αυτο δεν διορθωνεται με τιποτα.

Στο ερωτημα μας τωρα παρε την Samsung 32C530 που εχει τον καλυτερο media player.

Last edited:
Γενικά δεν με ενδιαφέρει πολύ το μέγεθος,
κοιτάω περισσότερο τις υπόλοιπες δυνατότητες (συνδεσιμότητα, media player, ποιότητα εικόνας),
συμφωνώ οτι άλλο 32 και άλλο 42 αλλά και τα χρήματα παίζουν ρόλο...
Η Sumsung φένεται οκ αλλά τα 50ΗΖ δεν είναι λίγο?
Από αυτές που έχω ποστάρει στην αρχή μιά πρόταση?

Στα λεφτα που δινεις εχει τον καλυτερο media player. Στις ταινιες η ανανεωση δεν παιζει ρολο.

Παντως αν θελεις κατι καλυτερο και με 100 Hz υπαρχει η Samsung 32C650.

Όχι μόνο ταινίες, και αγώνες, εκεί δεν παίζει μεγαλύτερο ρόλο η ανανεωση?
Τη C650 αν τη βρώ σε stock κάπου ναι.
Αν μπορείς λύσε μου τις απορίες που έχω στo πρώτo post.
Πές μου τη γνώμη σου για αυτές που έχω βάλει στην αρχή, ουσιαστηκά για αυτές ενδιαφερόμουν και περισσότερο για τις LG...
Δεν ενδιαφέρομαι απλά να αγοράσω αλλα και να μάθω τι αγοράζω. ;)

Last edited:
Η EX500 εχει καλυτερη εικονα απο τις LG αλλα δεν εχει καλο media player.

Καλυτερη σε εικονα και media player στις 32" εχει η C650 απο τις αλλες που αναφερεις.

Γενικα εκτος απο την καλυτερη γωνια θεασης οι LG υστερουν σε εικονα σε σχεση με Samsung-Sony.