Αγορά TV 37''.Βοήθεια!

panoulis13

New member
4 May 2008
19
Πρώτα απ´όλα καλήσπέρα σας και καλώς σας βρήκα.Αποφάσισα να πάρω καινούρια τηλεόραση και έχω πελαγώσει.Διάβασα πολλά μυνήματα χρηστών και αρκετά reviews και μάλλον έχω καταλήξει σε δύο μοντέλα. 1) LG 37LH5000 και 2) samsung 37b650. Η απόσταση θέασης είναι περίπου 2,5 μέτρα.Την tv εγώ θα την χρησιμοποιώ πιό πολύ για ταινίες, σειρές (σύνδεση με pc avi ή mkv αρχεία).Κάπου εδώ μπαίνει και η παράμετρος "έτερον ήμισυ" :) που θα θέλει να βλέπει τηλεόραση οπότε θέλω να έχει πολύ καλή εικόνα στο τηλεοπτικό σήμα γιατί αλλιώς θα πέσει παντόφλα! :flipout:.Με ένα budget της τάξεως των 750-800 ευρώ ποιά πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη αγορά? Εννοείται οτι μπορείτε να προτείνετε και κάποιο άλλο μοντέλο σε αυτές τι ίντσες...Ευχαριστώ!

Μετά από πολλά μηνύματα χρηστών που διάβασες, κατέληξες σε 2 μοντέλα 37" για απόσταση 2,5 μέτρων;
Μένεις μεταξεταστέος....
Κοίταξε για 46 ίντσες οπωσδήποτε, εκτός αν έχεις οικονομικό ή κάποιο άλλο πρόβλημα οπότε δες για 42άρα.
Σε καμία περίπτωση όμως 37". Είναι πολύ μικρή για την απόσταση που έχεις.
Μόλις δεις μερικές ταινίες .mkv σε 37" από τα 2,5 m θα κλαις τα λεφτά σου.....
Μόλις κάνεις το ίδιο σε 42 ή 46" θα ανακουφιστείς που δεν έκανες την κίνηση να πάρεις 37".
-bye-

Τα διάβασα τα μηνύματα και πήγα και παρακολούθησα τηλεόραση 42'' απο τέτοια απόσταση και μου φάνηκε αρκετά μεγάλη...Άσε που έχω και περιορισμό στο budget...Για 37αρα πάω.Προτιμώ καλή 37άρα παρά μέτρια 40άρα ή παραπάνω...

panoulis13 αν σκέφτεσαι να τη πάρεις άμεσα την τηλεόραση με μόνο εμπόδιο το budget, κι επειδή συμφωνώ με τον χρήστη kblachos για το μέγεθος καθώς κι εγώ την πάτησα που πήρα 37αρα για απόσταση περίπου 3 μέτρων (δεν είχα συμβουλευτεί κανέναν, απλώς στο μαγαζί με ικανοποιούσε), δες στο e-shop την SAMSUNG LE46B554 46'' LCD TV που την έχουν στο crazy sundays για 850 ευρώ μέχρι την Κυριακή.

Παιδιά... δεν είναι μόνο θέμα μεγέθους. Πρόσφατα αγόρασα κι εγώ 37άρα, για 3 μέτρα απόσταση, γιατί πολύ απλά η μεγαλύτερη μοιάζει τεράστια, και χαλάει τελείως το look του σαλονιού... Βέβαια για τις ταινίες έχω τον προβολέα, οπότε δεν είναι αντικειμενική η γνώμη μου, αλλά για τηλεόραση είναι μια χαρά το μεγεθος..

Στο τηλεοπτικό σήμα, θεωρώ ότι η LG έχει καλύτερη συμπεριφορά. Και οι δύο έχουν USB είσοδο που διαβάζει αρχεία AVI. H SAMSUNG υπερτερεί γιατί διαβάζει και MKV και με ξεχωριστούς υπότιτλους και μάλιστα μπορεί και να τους συγχρονίζει. Αυτό που με χαλάει λίγο με την SAMSUNG είναι το CRYSTAL DESIGN που έχει και δημιουργεί πολλές ανακλάσεις σε φωτεινό χώρο. Κάτι σαν το τζάμι των PLASMA TV.

Παιδιά... δεν είναι μόνο θέμα μεγέθους. Πρόσφατα αγόρασα κι εγώ 37άρα, για 3 μέτρα απόσταση, γιατί πολύ απλά η μεγαλύτερη μοιάζει τεράστια, και χαλάει τελείως το look του σαλονιού... Βέβαια για τις ταινίες έχω τον προβολέα, οπότε δεν είναι αντικειμενική η γνώμη μου, αλλά για τηλεόραση είναι μια χαρά το μεγεθος..

Ο φίλος που ζητάει την γνώμη μας, δεν έχει προβολέα. Οπότε στα 2,5 μέτρα είναι μικρή η 37άρα για HD.-
Εσύ στα 3 μέτρα στις πόσες ίντσες βλέπεις ταινία με τον προβολέα; Σε..... 37" μήπως;
-bye-

Επειδή για όλα υπάρχει λύση και επειδή όντως θα χάνω λεπτομέρειες όταν θα βλέπω HD ταινίες, βάζω πιο κοντά τον καναπέ και λύθηκε το πρόβλημα.Για τηλεοπτικό σήμα και απλά avi αρχεία που δεν έχουν και την καλύτερη ποιότητα πίστεύω οτι 37'' είναι μια χαρά...Φίλε panadamantios και εγώ που την είδα σε μαγαζί την lg αυτή την εντύπωση μου έδωσε, απλά έχω ακούσει πολλα για προβλήματα αξιοπιστίας.Ξερετε κάτι παραπάνω?

Προσωπικά τουλάχιστον, αν και βρίσκομαι στον χώρο, δεν μου έχουν αναφερθεί προβλήματα για την σειρά LH. Με δικές μου δοκιμές με γνήσια DVD και BR δεν παρατήρησα κάτι επιλήψιμο.

Επειδή για όλα υπάρχει λύση και επειδή όντως θα χάνω λεπτομέρειες όταν θα βλέπω HD ταινίες, βάζω πιο κοντά τον καναπέ και λύθηκε το πρόβλημα

Στο ποσο θα βαζεις τον καναπε? Ενα μετρο?-bye-

"TVs start to shrink the minute you install them" οπως λενε στο Avforums , σε μια εβδομαδα θα σου φαινεται κανονικη και σε ενα μηνα απελπιστικα μικρη...

H 37αρα για αυτή τη χρήση που θέλω τη δεδομένη χρονική στιγμή μου αρκεί.Ελπίζω η κουβέντα να μην συνεχιστεί για το μέγεθος της τηλεόρασης που θα αγοράσω αλλά για το ποιά θα είναι αυτή.Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και περιμένω τις προτάσεις σας.Φιλικά...

Panoulis η 37άρα για 2.5-3 μετρα ειναι ΑΨΟΓΗ, ο καθένας εδώ σου λεει οτι να ναι, καταναλωτισμός στο έπακρο. Ολα συνηθίζονται, ακόμα και η 100άρα συνηθίζεται, αυτό δεν σημαίνει οτι θα πάρουμε 200αρα.
ΟΠως και να χει, εγω εχω την LG 37 LH4010 την οποία από χτες μάλιστα την εχει το saturn 499 ευρώ προσφορά (καινουριο μοντέλο ,μόλις ήρθε) ,είχαν 120 κομμάτια χτες και σήμερα 60 οπότε καλό θα ήταν να τρέξεις καθώς η τιμή της είναι γύρω στα 650-700 από όσο ξέρω.
Ποιότητα εικόνας άψογη, όλα τα άλλα ειναι περιτά. Στο κατάστημα κάνει μπαμ η ποιότητα της ,μπορεις να την τσεκάρεις.

ΟΠως και να χει, εγω εχω την LG 37 LH4010 την οποία από χτες μάλιστα την εχει το saturn 499 ευρώ προσφορά (καινουριο μοντέλο ,μόλις ήρθε) ,είχαν 120 κομμάτια χτες και σήμερα 60 οπότε καλό θα ήταν να τρέξεις καθώς η τιμή της είναι γύρω στα 650-700 από όσο ξέρω.

Η 37αρα έχει 499? Μήπως έκανες λάθος και εννοείς ότι η 32αρα έχει τόσο;

Panoulis η 37άρα για 2.5-3 μετρα ειναι ΑΨΟΓΗ, ο καθένας εδώ σου λεει οτι να ναι, καταναλωτισμός στο έπακρο.

http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html

Κανε τους υπολογισμους σου και θα δεις οτι για να δεις HD σε 37αρα θα πρεπει να καθεσαι στο 1,2 μετρα (!!!)...

Βεβαια με 499 ευρω σιγουρα δεν παιρνει κανεις και μεγαλυτερη απο 37" αλλα ετερον εκατερον...

Κανε τους υπολογισμους σου και θα δεις οτι για να δεις HD σε 37αρα θα πρεπει να καθεσαι στο 1,2 μετρα (!!!)...

Βεβαια με 499 ευρω σιγουρα δεν παιρνει κανεις και μεγαλυτερη απο 37" αλλα ετερον εκατερον...
mallon ypervoliko ayto poy les.... den exei myopia o filos mas

Διάβασα 3 άρθρα εγώ πριν αγοράσω και για την 42άρα προτίνουν τα 4 μέτρα. Σημασία έχει όπως και να χει ότι τόσα χρόνια βλέπαμε σε 20άρες τηλεοράσεις από τα 10 μέτρα και τώρα θέλουμε 46άρες για τα 3 μέτρα..??
Θέλω να πω πως σαφώς και είναι too much κατε μένα τουλάχιστον οι 40+ ιντσες για στενό σαλόνι και σαφώς πρέπει κάποιος να δει από κοντά μόνος του τα μεγέθη και να αποφασίσει.

geraki68 Re: Αγορά TV 37''.Βοήθεια!
Quote:
Originally Posted by tugito

Η 37αρα έχει 499? Μήπως έκανες λάθος και εννοείς ότι η 32αρα έχει τόσο;

Οχι ,κανονικά έχει 740 από ότι είδα σε κάποια sites αλλά το έχει το saturn προσφορά. Φοβάμαι ότι σε μια μέρα το πολύ δεν θα υπάρχει. Ας πάρτε να ρωτήσετε αν εχουν μείνει κομμάτια. Πήρε και ενας φίλος χτες, 37άρα είναι και μοντέλο με τα όλα του, όταν λέμε όλα όλα (1920x1280, hdmi, usb, tru motion 100hz, 80.000:1 αντίθεση, 24p real cinema και ότι μπορεί να βάλει κάποιος..).

έβαλα ολα τα στοιχεία κανονικά και έβαλα και το width 92 εκατοστά που είναι η δικιά μου και μου βγάζει

Maximum recommended viewing distance 4.8
Maximum Viewing Distance for NTSC/PAL 4.4
Maximum Viewing Distance for HDTV 1.7
Με λίγα λόγια χονδρικά από 1.7-4.8 μέτρα είμαι κομπλέ.

Last edited:
η φθηνότερη λύση

Παιδιά υπάρχει και φθηνότερη λύση.
Αγοράζει κανείς 22'' και την παίρνει αγκαλιά (πλέον είναι πανάλαφρες) και απολαμβάνει κινηματογραφική εικόνα στο έπακρο.

Το σχόλιο δεν απευθύνεται στο παιδί που αποφάσισε να πάρει 37'' αλλά στο φίλο μας που μόλις γράφτηκε στο φόρουμ δεν γράφει απλά την (μικρής αξίας) γνώμη του, αλλά ειρωνεύεται γνώμες άλλων μιλώντας για μυωπίες κ.λ.π.

Νομίζω ότι μέλος εδώ γίνεται κανείς για να ΜΑΘΕΙ και να ΖΗΤΗΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ και όταν αποκτήσει την κατάλληλη πείρα, να βοηθήσει και "διδάξει" με τη σειρά του άλλους.

Τώρα οι 9 στους 10 από τα μέλη του φόρουμ, το πρώτο πράγμα που είπανε είναι ότι θα φαίνεται ΜΙΚΡΗ η τηλεόραση 37'' (για οτιδήποτε άλλο εκτός από ειδήσεις) μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.
Κάποιο λόγο θα έχουν να το λένε...