Αγορά TV 37''.Βοήθεια!

Απάντηση: Re: Αγορά TV 37''.Βοήθεια!

έβαλα ολα τα στοιχεία κανονικά και έβαλα και το width 92 εκατοστά που είναι η δικιά μου και μου βγάζει

Maximum recommended viewing distance 4.8
Maximum Viewing Distance for NTSC/PAL 4.4
Maximum Viewing Distance for HDTV 1.7
Με λίγα λόγια χονδρικά από 1.7-4.8 μέτρα είμαι κομπλέ.

Φίλε δεν θέλουμε να σε πιέσουμε αλλά να σε βοηθήσουμε, κατ' αρχήν.
Πριν λίγα χρόνια ο μέσος όρος ήταν 24'' άντε 28'' στα 4:3 αναλογία. Τώρα, που θέλουμε HD και αγοράζουμε 1080 κ.λ.π έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Αν διάβασες σωστά τα αποτελέσματα από τον υπολογισμό, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το εξής (κάτω κάτω στη σελίδα):

Maximum Viewing Distance for HDTV
(Fully resolved 1080i; 1920 x 1080)

που σημαίνει η μέγιστη απόσταση στην οποία θα δεις Υψηλή Ανάλυση, ο λόγος για τον οποίο αγοράζεις άλλωστε μια τέτοια τηλεόραση. Εγώ έκανα τον υπολογισμό.
Το αποτέλεσμα είναι 1,5 μέτρο.
Η απόφαση δική σου.

Την τηλεόραση που λες δεν την έχω δει από κοντά, τα χαρακτηριστικά της στα χαρτιά είναι πολύ καλά και εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι αρκετά την LG. Κάθε συσκευή την κρίνεις ανάλογα με τα χρήματα που πληρώνεις και με βάση αυτό οι LG αξίζουν σχεδόν πάντα τα λεφτά τους, ενώ συχνά έχουμε βρει και καλές ευκαιρίες σε άλλες μάρκες.
Εγώ έχω μια 32'' LG μόνο για ειδήσεις κ.λ.π βλέποντας από απόσταση 3,5 μέτρα περίπου, καθώς ταινίες βλέπω σε προβολέα.
Η διαγώνιος αυτή για θέαση ταινίας είναι απαγορευτική.
Σε σπίτια φίλων έχω δει επανειλημμένα πως οι 40-42'' είναι οριακές σε αποστάσεις 2,5-3,5 μέτρα.
Στην αγορά υπάρχουν πλέον και 50'' λίγο πάνω από 800 , ενώ η χρυσή τομή απόδοσης/χρημάτων και ποικιλίας προς επιλογή έιναι οι 42'' που δεν θα διαφέρουν πολύ από τις 37'' ως προς την αισθητική του σαλονιού σου, αλλά θα κάνουν τη διαφορά σε αυτό που βλέπεις.

Φιλοι , οταν ζητατε γνωμες και συμβουλες , λαβετε υποψη οτι εδω απευθυνεστε και σε ανθρωπους που ασχολουνται λιγο η πολυ περισσοτερο με το αντικειμενο .
Η προτροπη για αγορα μεγεθους με βαση την αποσταση θεασης , βγαινει με μετρησεις και αναλυσεις ειδικων , εχοντας σαν στοχο την καλυτερη δυνατη εμπειρια απο την εικονα που θα δουμε .
Το οτι "βλεπουμε" και σε λιγοτερες ιντσες απο τις ενδεδειγμενες , δεν το αναιρει κανεις , αλλα οταν πας να αγορασεις μια τηλεοραση υψηλης ευκρινειας και τελικα βλεπεις σα να εβλεπες οποιαδηποτε τηλεοραση λογω της αναλογιας μεγεθους/αποστασης , για ποιο λογο την αγοραζεις και προβληματιζεσαι ποιο μοντελο να διαλεξεις?
Ουτε τα 500 , ουτε τα 1000 ευρω τα εχει κανεις για πεταμα , καλο ειναι λοιπον να αποφασισει γνωριζοντας , ωστε να μην την πατησει....
:frusty:

φίλε Panouli με τις "διαμάχες" για το μέγεθος ξέχασα να σου προτείνω αγορές. Να σημειώσω ότι "υπέρμετρος καταναλωτισμός" είναι να αγοράσει κανείς κάτι επειδή υπάρχει σε "τιμή ευκαιρίας" και ας μην είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται και θέλει...

Τα παρακάτω έγραψα προχθές σε email που έστειλα σε κολλητό μου που προγραμματίζει αγορά όπως εσύ:

Τηλεοράσεις plasma & LCD 1080:

http://www.skroutz.gr/products/comp...907,42593,74214,72931,53950,72566,41330,71487

Εγώ σε συμβουλεύω να αγοράσεις το μεγαλύτερο δυνατόν σε ίντσες που μπορούν να φτάσουν τα χρήματά σου.
ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να αγοράσεις τηλεόραση που θα είναι μεγάλη. Μεγάλη θα σου φαίνεται την πρώτη εβδομάδα, άντε τον πρώτο μήνα.
Ειδικά αν θέλεις να τη χρησιμοποιείς σαν οθόνη PC σκέψου πως, μια 17-19-22'' οθόνη τη βλέπεις από μισό μέτρο περίπου στο γραφείο.
Όταν καθίσεις στα 3 μέτρα, οι 40'' είναι οριακές για να μπορείς να διαβάζεις και εφόσον βάλεις fonts 120-150%.
Αυτά που σου λέω τα έχω δει και ο ίδιος και διάφοροι φίλοι που ψάχνονται, εγώ πήρα 32'' επειδή έχω προβολέα για τις ταινίες, και τώρα σκέφτομαι μήπως την αλλάξω με 50''. Οι 40'' ξέρω ότι θα είναι μικρή στα σχεδόν 4 μέτρα που κάθομαι. Οπότε 42'' είναι το ελάχιστο.

Σημειώνω πως αυτή που θα αγόραζα εγώ αυτή τη στιγμή είναι η:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1309293
αν νομίζεις ότι θέλεις κάτι μικρότερο ή φθηνότερο, θα βρεις στο παραπάνω λίνκ πολλά μοντέλα 42'' σε πάρα πολύ καλές τιμές, έκανα μια γρήγορη επιλογή μέσα από το Skroutz.gr

Επειδή θέλω κι εγώ τον τελευταίο καιρό μια 37άρα lcd, μπορεί να υπάρξει μια ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση 'ποιο είναι το καλύτερο μοντέλο της αγοράς μέχρι 1000 ' ?

Re: η φθηνότερη λύση

Τώρα οι 9 στους 10 από τα μέλη του φόρουμ, το πρώτο πράγμα που είπανε είναι ότι θα φαίνεται ΜΙΚΡΗ η τηλεόραση 37'' (για οτιδήποτε άλλο εκτός από ειδήσεις) μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.
Κάποιο λόγο θα έχουν να το λένε...

Βεβαιως και εχουμε λογο γιατι εχω αγορασει 40" για 2.8 μετρα αποσταση και μετα απο ενα χρονο αναγκαστηκα να παρω 46" οπως την πατησαν και αλλα μελη και δεν θελουμε να πεταξουν και αλλοι τα λεφτα τους οπως καναμε εμεις επειδη ακουσαμε καποιους ασχετους πωλητες που προτεινουν 40" για 4 μετρα...

Απο εκει και περα ο καθενας ας κανει τις επιλογες του...

Επειδή θέλω κι εγώ τον τελευταίο καιρό μια 37άρα lcd, μπορεί να υπάρξει μια ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση 'ποιο είναι το καλύτερο μοντέλο της αγοράς μέχρι 1000 ' ?

Mε 1100 ευρώ πας για Sony 40w5500 ή για Samsung 40b650 μιας και οι Tv στις 40 ίντσες έχουν καλύτερα panel..

Mετά από λίγες μέρες το ανθρώπινο μάτι συνηθίζει τα πάντα.Όσο και ακραίο να ακουστεί σε μερικά νέα μέλη του forum, στα 2,8 μέτρα οι 46 ίντσες σε καμία περίπτωση δεν με καλύπτουν απόλυτα.... Μην κάνετε το λάθος και αγοράσετε < 42 ίντσες τηελοράσεις, μια φορά θα δώσετε αρκετά χρήματα, ας πιάσουν τουλάχιστον τόπο για αρκετό καιρό.

Mε 1100 ευρώ πας για Sony 40w5500 ή για Samsung 40b650 μιας και οι Tv στις 40 ίντσες έχουν καλύτερα panel..

Έλεος...
Δηλαδή από 37 στις 40 έχει διαφορά στην ποιότητα; Μεγάλη μ@λ@κ1@..

Πάντως είμαι ήδη ανάμεσα στην w5500 την b650 όπως και την 8404 της philips..
Και για LG έχω διαβάσει καλά λόγια, αλλά δεν έχω ασχοληθεί πολύ. Πολλά μοντέλα/πολύ μπέρδεμα :bigcry:

Και όμως υπάρχει διαφορά και δεν αξίζει για 100 ευρώ όταν δίνεις 1000 να πάρεις κάτι υποδεέστερο.... Η άποψή μου είναι να μείνεις μακριά από philips....

Δεν είναι ότι διαφωνώ απλά ορισμένες φορές προκειμένου να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις δεν κολλάς στις 3 ίντσες :P

Υπάρχει αιτιολόγηση για την άποψη σου όσο αφορά την philips; Δεν αμφισβητώ τίποτα, απλά ρωτάω..

Σχετικά με τις συμβουλές

Για την ερώτηση, πια είναι η "καλύτερη" τηλεόραση σε "τόσες" ίντσες ή με "τόσα" χρήματα, ήθελα να πω πως αυτή είναι μια νοοτροπία που καλλιεργούν τα περιοδικά του χώρου γιατί με αυτό τον τρόπο μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.
Υπάρχει η έννοια του value for money, εφόσον έχει καταλήξει κάποιος ότι ΑΥΤΟ είναι το εργαλείο που χρειάζεται.

Όταν ρωτάει κάποιος:
"ποια είναι η καλύτερη τηλεόραση 37'' μέχρι τόσα χρήματα για να βλέπω High Definition ταινίες στα 3 μέτρα"
σε αυτό εδώ το φόρουμ, είναι αντίστοιχο με το να ρωτήσει κάποιος σε ένα φόρουμ, ας πούμε ...σκοποβολής:
"πιο είναι το καλύτερο πιστόλι, μέχρι τόσα χρήματα, για να κάνω βολή στα 100 μέτρα ;"

Θα του απαντήσουν όσοι ασχολούνται:
"δεν γίνεται σκοποβολή με πιστόλι σε τέτοια απόσταση, χρειάζεσαι τυφέκιο για να πετύχεις το στόχο, αν αγοράσεις πιστόλι θα είναι λάθος αγορά" και αρχίζουν να του παραθέτουν υπολογισμούς βεληνεκούς, εμπειρίες από τις βολές τους κ.α.
και βρίσκεται κάποιος άλλος, έξω από το σπορ, να του πει:
"σιγά, έτσι κι αλλιώς η σφαίρα θα φτάσει μέχρι εκεί, παλιά ο παππούς μου κυνηγούσε με καριοφίλι, άσε που αν το βρεις το πιστόλι καλή τιμή, θα ζηλεύουν όλοι στη Κρήτη την οπλάρα που αγόρασες".

Όποιος απλά θέλει μια φθηνή τηλεόραση να χει στο σπίτι να βλέπει ειδήσεις & σήριαλ ή να κατεβάζει από το ίντερνετ ταινίες cam ή πρόχειρα divx, καλό είναι να κάνει μια βόλτα στα μαγαζιά, να ρίξει και μια ματιά στο ίντερνετ και να αγοράσει, απλά "μια τηλεόραση σε καλή τιμή". Θα μείνει έτσι ευχαριστημένος και θα κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο τρόπο.
Δεν έχει νόημα η αναζήτηση συμβουλής για το "καλύτερο", σύγκριση χαρακτηριστικών κ.λ.π, ειδικά γι αυτούς που δεν δέχονται τις συμβουλές και απλά τις αμφισβητούν.
Εγώ αυτό έκανα. Την θέμα Υψηλή Ανάλυση το προσεγγίζω διαφορετικά...

εμένα πάντως με πείσατε .είχα ξεκινήσει για αγορά 26 ιn (τώρα έχω μια 22 στο υπνοδωμάτιο) κ αφου διάβασε διάφορα posts είχα αποφασήσει για την αγορά μιας 32 ιn , k κατοπιν για την 37 in samsung b650, όμως διαβάζοντας προσεκτικά αυτο το thread μου φαινεται ότι η samsung 40 b 750 είναι η καταλληλότερη επιλογή ( επαναλαμάνω προκειται να την τοποθετησω στην κρεβατοκάμαρα σε αποσταση τηλεθεασης 2,8 περιπου μετρα κ διαγώνια 1,5 περιπου μ σε σχέση με το κεφάλι. τι λετε αξίζει αυτη η διαφορά των 300 περιπου σε σχέση με την 37 in k ίσως ακόμη χειρότερα την μεγάλη γκρίνια της συζυγου??????????/

ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν είναι ότι διαφωνώ απλά ορισμένες φορές προκειμένου να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις δεν κολλάς στις 3 ίντσες :P

Υπάρχει αιτιολόγηση για την άποψη σου όσο αφορά την philips; Δεν αμφισβητώ τίποτα, απλά ρωτάω..

Τις θεωρώ υπερκοστολογημένες και από επιδόσεις ως επί των πλείστον μια μέτρια κατάσταση, είναι όλο <<φρου φρου και αρώματα>>, βλέπε ambilight και από ουσία......

εμένα πάντως με πείσατε .είχα ξεκινήσει για αγορά 26 ιn (τώρα έχω μια 22 στο υπνοδωμάτιο) κ αφου διάβασε διάφορα posts είχα αποφασήσει για την αγορά μιας 32 ιn , k κατοπιν για την 37 in samsung b650, όμως διαβάζοντας προσεκτικά αυτο το thread μου φαινεται ότι η samsung 40 b 750 είναι η καταλληλότερη επιλογή ( επαναλαμάνω προκειται να την τοποθετησω στην κρεβατοκάμαρα σε αποσταση τηλεθεασης 2,8 περιπου μετρα κ διαγώνια 1,5 περιπου μ σε σχέση με το κεφάλι. τι λετε αξίζει αυτη η διαφορά των 300 περιπου σε σχέση με την 37 in k ίσως ακόμη χειρότερα την μεγάλη γκρίνια της συζυγου??????????/

ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΒΑΣΙΛΗΣ

Καλά, τις 26" και τις 32" εννοείται ότι τις διαγράφεις. Τώρα η απάντηση στην ερώτησή σου για 37" ή 40" στην κρεβατοκάμαρα, εξαρτάται από την χρήση για την οποία την προορίζεις. Αν θέλεις να βλέπεις μόνο τηλεοπτικό σήμα, μπορείς να πάρεις την 37άρα. Αν σκοπεύεις να συνδέσεις και κανά blue ray player για να βλέπεις HD, τότε οπωσδήποτε την 40άρα. Αξίζουν τα 300 ευρώ παραπάνω πίστεψέ με.
-bye-

την προοριζω για τηλεοραση κ dvd προς το παρων (blu ray) σε κανα 6 μηνο

ευχαριστω για την αμεση απαντηση

Re: Σχετικά με τις συμβουλές

Για την ερώτηση, πια είναι η "καλύτερη" τηλεόραση σε "τόσες" ίντσες ή με "τόσα" χρήματα, ήθελα να πω πως αυτή είναι μια νοοτροπία που καλλιεργούν τα περιοδικά του χώρου γιατί με αυτό τον τρόπο μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.
Υπάρχει η έννοια του value for money, εφόσον έχει καταλήξει κάποιος ότι ΑΥΤΟ είναι το εργαλείο που χρειάζεται.

Όταν ρωτάει κάποιος:
"ποια είναι η καλύτερη τηλεόραση 37'' μέχρι τόσα χρήματα για να βλέπω High Definition ταινίες στα 3 μέτρα"
σε αυτό εδώ το φόρουμ, είναι αντίστοιχο με το να ρωτήσει κάποιος σε ένα φόρουμ, ας πούμε ...σκοποβολής:
"πιο είναι το καλύτερο πιστόλι, μέχρι τόσα χρήματα, για να κάνω βολή στα 100 μέτρα ;"

Θα του απαντήσουν όσοι ασχολούνται:
"δεν γίνεται σκοποβολή με πιστόλι σε τέτοια απόσταση, χρειάζεσαι τυφέκιο για να πετύχεις το στόχο, αν αγοράσεις πιστόλι θα είναι λάθος αγορά" και αρχίζουν να του παραθέτουν υπολογισμούς βεληνεκούς, εμπειρίες από τις βολές τους κ.α.
και βρίσκεται κάποιος άλλος, έξω από το σπορ, να του πει:
"σιγά, έτσι κι αλλιώς η σφαίρα θα φτάσει μέχρι εκεί, παλιά ο παππούς μου κυνηγούσε με καριοφίλι, άσε που αν το βρεις το πιστόλι καλή τιμή, θα ζηλεύουν όλοι στη Κρήτη την οπλάρα που αγόρασες".

Όποιος απλά θέλει μια φθηνή τηλεόραση να χει στο σπίτι να βλέπει ειδήσεις & σήριαλ ή να κατεβάζει από το ίντερνετ ταινίες cam ή πρόχειρα divx, καλό είναι να κάνει μια βόλτα στα μαγαζιά, να ρίξει και μια ματιά στο ίντερνετ και να αγοράσει, απλά "μια τηλεόραση σε καλή τιμή". Θα μείνει έτσι ευχαριστημένος και θα κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο τρόπο.
Δεν έχει νόημα η αναζήτηση συμβουλής για το "καλύτερο", σύγκριση χαρακτηριστικών κ.λ.π, ειδικά γι αυτούς που δεν δέχονται τις συμβουλές και απλά τις αμφισβητούν.
Εγώ αυτό έκανα. Την θέμα Υψηλή Ανάλυση το προσεγγίζω διαφορετικά...

Πολύ μεστό και καλογραμμένο κείμενο. Δεν νομίζω πως θα είχα την υπομονή να το γράψω και αιτιολογήσω με αυτόν τον τρόπο. Το πρόβλημα βέβαια ενισχύεται και από τους πωλητές που αναφέρουν αποστάσεις γηπέδου και παρολίγο να μην προβώ σε αγορά επειδή επηρέασε ο πωλητής την κοπέλα μου...

Είμαι με 50άρα στα 2,8 μέτρα (σε μια ταινία που είδα προχτές με πλαίσιο 2,35:1 μου φάνηκε μικρή)

Re: Σχετικά με τις συμβουλές

Πολύ μεστό και καλογραμμένο κείμενο. Δεν νομίζω πως θα είχα την υπομονή να το γράψω και αιτιολογήσω με αυτόν τον τρόπο. Το πρόβλημα βέβαια ενισχύεται και από τους πωλητές που αναφέρουν αποστάσεις γηπέδου και παρολίγο να μην προβώ σε αγορά επειδή επηρέασε ο πωλητής την κοπέλα μου...

Είμαι με 50άρα στα 2,8 μέτρα (σε μια ταινία που είδα προχτές με πλαίσιο 2,35:1 μου φάνηκε μικρή)

Οταν οι πωλητές δεν ξέρουν ούτε κατ' ελάχιστο τα προϊόντα που πωλούν, αυτά είναι τα αποτελέσματα. Να μου πεις βέβαια τι να κάνουν κι αυτοί.... Οταν τους έχουν στημένους απ' το πρωϊ μέχρι το βράδυ και τους πληρώνουν 700 ευρώ το μήνα, όταν δεν τους έχουν κάνει ούτε μία ενημέρωση, δεν έχουν παρακολουθήσει ούτε ένα σεμινάριο, αυτά και χειρότερα θα λένε.....
Και δυστυχώς θα επηρεάζουν τους άμοιρους πελάτες που υποτίθεται ότι αναζητούν την συμβουλή τους για να προβούν στην καλύτερη αγορά, με εντελώς αντίθετα όμως αποτελέσματα.

Υ.Γ. Στην ίδια απόσταση και η δική μου 50άρα όταν η ταινία έχει μαύρες μπάρες πάνω-κάτω, όντως φαίνεται μικρή....

Οι πωλητές έχουν και το "βάρος", ότι δεν πρέπει να φέρουν σε δύσκολη θέση τον πελάτη. Το 90% των καταναλωτών πάει για αγορά τηλεόρασης με το σκεπτικό ότι μια 32" είναι ότι πρέπει για 3-4μ. Από το να κάθεται να διαφωνεί ο υπάλληλος με τον πελάτη, να προσπαθεί να τον πείσει ότι έχει άδικο και ουσιαστικά να του λέει ότι καλύτερα να αγοράσει κάτι ακριβότερο(μεγαλύτερες ίντσες=αυξημένη τιμή=έτσι το εκλαμβάνει ο πελάτης), προτιμά να του λέει αυτό που περιμένει να ακούσει και τελείωσε η ιστορία. Έχω δουλέψει αρκετό καιρό υπάλληλος σε παρόμοιου είδους κατάστημα και πολλές φορές μπορεί να χάσεις πελάτη απλά και μόνο επειδή προσπαθείς να του εξηγήσεις ότι αυτό που νομίζει είναι λάθος.

Όσο για τον φίλο basexar, θα πάρω το ρίσκο να του προτείνω και την 46B650, αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα βλέπει πολλά τηλεοπτικά, αλλά κυρίως HD περιεχόμενο. Άλλωστε πιστεύω πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί μου, ότι "Οnce you go HD, you never come back".

Οι πωλητές έχουν και το "βάρος", ότι δεν πρέπει να φέρουν σε δύσκολη θέση τον πελάτη. Το 90% των καταναλωτών πάει για αγορά τηλεόρασης με το σκεπτικό ότι μια 32" είναι ότι πρέπει για 3-4μ. Από το να κάθεται να διαφωνεί ο υπάλληλος με τον πελάτη, να προσπαθεί να τον πείσει ότι έχει άδικο και ουσιαστικά να του λέει ότι καλύτερα να αγοράσει κάτι ακριβότερο(μεγαλύτερες ίντσες=αυξημένη τιμή=έτσι το εκλαμβάνει ο πελάτης), προτιμά να του λέει αυτό που περιμένει να ακούσει και τελείωσε η ιστορία. Έχω δουλέψει αρκετό καιρό υπάλληλος σε παρόμοιου είδους κατάστημα και πολλές φορές μπορεί να χάσεις πελάτη απλά και μόνο επειδή προσπαθείς να του εξηγήσεις ότι αυτό που νομίζει είναι λάθος.

Exactly.
Άλλωστε ο ίδιος πωλητής που πρότεινε 32" για 3 μέτρα σε κάποιον επειδή τον είδε ψημένο, το πιο πιθανό είναι να προτείνει στον επόμενο 50" για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Κύριο μέλημα είναι να μη χαθεί η πώληση κατ' αρχήν, και μετά όλα τα άλλα.