Κοίτα, σχετικά με την απόσταση από σένα, αυτό είναι καθαρά δικό σου θέμα. Εγώ είμαι στα 2.8 όπως είσαι κι εσύ, με 42" και ήδη μου φαίνονται λίγες. Ειδικά για HD περιεχόμενο(ή και upscaled DVD) και για Gaming, οι 42" είναι λίγες για τέτοια απόσταση. Εννοείται αυτό το συμπεραίνεις αργότερα και όχι όταν κάνεις την αγορά σου. Στην αρχή που την είχα πάρει μου φαινόταν τεράστια και σκεφτόμουν μήπως έκανα "πατατιά". Ειδικά όταν την έβλεπαν οι φίλοι μου, μου έλεγαν "καλά μ@λ@κας είσαι; Θα στραβωθείς τόσο κοντά". Τώρα όλοι παρακαλάνε να έρθουν να δούμε καμιά ταινιούλα ή να παίξουμε FIFA κτλ
Σχετικά με το θέμα του ύψους, εγώ την έχω κρεμάσει στα 1.20μ και τα μάτια μου είναι στην ίδια ευθεία με το κάτω μέρος του πάνελ(εκεί που εμφανίζονται οι υπότιτλοι ουσιαστικά). Στην αρχή ήταν λίγο περίεργη η αίσθηση, γιατί είχα συνηθίσει τα μάτια μου να είναι στην ίδια ευθεία με το πάνω μέρος του panel, αλλά μετά από λίγο καιρό(μερικές μέρες δηλαδή

) συνήθισα. Επειδή μάλιστα ο καναπές γίνεται και κρεβάτι, όταν είμαι ξαπλωτός είναι πολύ βολικό το ύψος, αφού το κεφάλι παίρνει αυτόματα μια κλίση προς τα επάνω και βλέπω ακριβώς το κέντρο του πάνελ. Δεν γίνεται ξαπλωτός να κοιτάς ευθεία, πρέπει να έχεις κολλημένο το πηγούνι στο στήθος, κάτι το οποίο είναι εντελώς άβολο. Για αυτό σε πολλές κρεβατοκάμαρες κρεμάνε την τηλεόραση στο ταβάνι, για να μην κάνει κλίση το κεφάλι και κουράζεις τον αυχένα. Γενικά στο θέμα του ύψους βοηθάνε και πολύ οι μεγάλες ίντσες, αφού έχεις ουσιαστικά περισσότερο "χώρο" να κοιτάξεις.
Η απόφαση είναι δική σου. Εγώ στη θέση σου με την τωρινή μου εμπειρία(wow

)αν ήμουν μεταξύ 40B750 και 46B650 -που παίζουν πάνω/κάτω στα ίδια χρήματα- θα πήγαινα στην δεύτερη. Αν με ρωτούσες πριν κανα χρόνο, μπορεί να σου έλεγα ότι ακόμη και οι 32" είναι πάρα πολλές.
Φιλικά

Υπόψιν ότι η 40B650 με την