αγορά tv 46-47"

George P.

New member
20 June 2006
74
γεια σας,

θα εκτιμούσα την βοήθεια σας για την αγορά μιας tv με τα παρακάτω δεδομένα:

budget το πολύ 900 ευρώ, αν γίνεται γύρω στα 750 ακόμα καλύτερα.
46-47 ίντσες 3D, απόσταση κάτι λιγότερο από 3 μέτρα
όχι games, ναι σε όλα τα άλλα (digea-dvd-αθλητικά-bluray-HD κατά σειρά θέασης)
κατά προτίμηση όχι active 3d, θα βλέπουν και παιδάκια
σύνδεση usb να παίζει mkv με ήχο dts, smart κλπ αν έχει καλώς αν όχι δεν πειράζει
αν ξεχνάω κάτι θα επανέλθω.

Γιώργος

ίσως αυτή που ''ζαχαρώνω'' και εγώ ...την lg 47lm 640s ή αυτή που μου πρότειναν παιδιά του forum...Panasonic TX-L47ET5...δεν ξέρω βέβαια αν παίζουν dts...αν κάποιος το γνωρίζει ας βοηθήσει....

να συμπληρώσω πως δεν έχω κόλλημα με κάποια μάρκα και ο χώρος δεν είναι τόσο φωτεινός που να αποτρέπει μια πλάσμα.

ίσως αυτή που ''ζαχαρώνω'' και εγώ ...την lg 47lm 640s ή αυτή που μου πρότειναν παιδιά του forum...Panasonic TX-L47ET5...δεν ξέρω βέβαια αν παίζουν dts...αν κάποιος το γνωρίζει ας βοηθήσει....

να σου πω για την LG, για αθλητικά και 50Hz μάλλον δεν παίζει...

Last edited by a moderator:
Για 3D στα τρία μέτρα χρειάζεσαι τουλάχιστον 55". Οπότε πάρε καλύτερα μια 50" plasma μέσα στο budget σου μαζί με ένα εξωτερικό player και καθάρισες. ;)

με μια γρήγορη ματιά βλέπω:

Samsung UE46EH6030 στα 660
LG 47LM615S στα 700
LG 47LM640S στα 830
Panasonic TXL47ET5 στα 900

παίζει κάτι άλλο?

Για 3D στα τρία μέτρα χρειάζεσαι τουλάχιστον 55". Οπότε πάρε καλύτερα μια 50" plasma μέσα στο budget σου μαζί με ένα εξωτερικό player και καθάρισες. ;)

προτάσεις?

Last edited by a moderator:
ίσως η πανασόνικ είναι η καλύτερη επιλογή......είναι και λίγο κάτω από το όριο που έθεσες.....

τώρα βλέπω ότι αφενός όλη η σειρά 6 της LG είναι στα 50Hz (οπότε δεν κάνει για ποδόσφαιρο-μπάσκετ)
και αφετέρου όλες οι Samsung έχουν active 3d. Είναι πράγματι έτσι?
Αν ναι τότε μένει η Panasonic ET5 σε Led και μετά πάω σε plasma?

Ναι, είναι η μόνη, αλλά όπως έχω γράψει και προηγουμένως για την απόσταση θεασής σου 47" και 3D δεν είναι και το καλύτερο.

Re: Απάντηση: αγορά tv 46-47"

Ναι, είναι η μόνη, αλλά όπως έχω γράψει και προηγουμένως για την απόσταση θεασής σου 47" και 3D δεν είναι και το καλύτερο.

Aν πράγματι είναι η μόνη επιλογή και ΑΝ καλύπτει όλες τις άλλες παραμέτρους θα μειώσω την απόσταση στα 2.5μ μεταφέροντας τον καναπέ μισό μέτρο.

Ακόμα και στα δυόμισι μέτρα είναι μικρή για 3D. Παρ´όλα αυτά εφόσον το θεωρείς σημαντικό προχώρα.

Ακόμα και στα δυόμισι μέτρα είναι μικρή για 3D. Παρ´όλα αυτά εφόσον το θεωρείς σημαντικό προχώρα.

Δηλαδή αν κάποιος θέλει τηλεόραση με 3D για κρεβατοκάμαρα δεν θα βλέπει σωστά ,αν υποθέσουμε πως 2 μέτρα το κρεβάτι και άλλο 1 μέτρο ως τον τοίχο μια 47'' θα θεωρείτε άχρηστη;

ίσως. αλλά αν μειώσω σε 2 μέτρα τότε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα δεν θα είναι πολύ κοντά?

Δηλαδή αν κάποιος θέλει τηλεόραση με 3D για κρεβατοκάμαρα δεν θα βλέπει σωστά ,αν υποθέσουμε πως 2 μέτρα το κρεβάτι και άλλο 1 μέτρο ως τον τοίχο μια 47'' θα θεωρείτε άχρηστη;

Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με τα μάτια σου, μια χαρά 3D θα βλέπεις κι από τα 10 μέτρα, απλά η αίσθηση είναι πιο εντυπωσιακή όταν κάθεσαι στις ενδεδειγμένες αποστάσεις.

Βέβαια, στις τηλεοράσεις με παθητικό 3D, στις ενδεδειγμένες αποστάσεις θέασης, η εικόνα έχει "κοτλέ" υφή (διατρέχεται από οριζόντιες μαύρες γραμμές).

3d4_sc.jpg

να ρωτήσω κάτι;....στις 47 ίντσες σε ποιά απόσταση δεν διακρίνουμε τις γραμμές....κατά προσέγγιση πάντα....