Αγορά TV 50" και άνω!Help!!

left659

New member
26 August 2011
32
Καλησπέρα!Θέλω την βοήθεια σας γιατί έχω μπερδευτεί!Φτιάχνω το σπίτι μου μιας και φρεσκοπαντρεμένος και ήρθε η ώρα για την τηλεόραση!Θέλω να πω ότι δεν έχω ιδέα και ούτε στο παρελθόν είχα ασχοληθεί ποτέ αλλά τώρα σκέφτομαι να πάρω κάτι σχετικά καλό. Λοιπόν σκέφτομαι για αγορά TV 50'' και άνω. Η απόσταση είναι από το σαλόνι γύρω στα 3 μέτρα κ από την κουζίνα γύρω στα 5.5 μέτρα. Οπότε νομίζω ότι 50 και πάνω θα είμαι καλά. Τα λεφτά που δίνω είναι γύρω στα 1000 ευρώ. Και η χρήση μόνο ταινίες, αγώνες και φυσικά TV. Καταρχάς τι μου προτείνεται plasma ή led?Ειλικρινά δεν μπορώ να αποφασίσω και έχω πελαγώσει στην επιλογή. Έχω ξεχωρίσει και μερικές!όπως την
LG 60PZ250, Panasonic TX-P50G30, LG 55LE7500 LED.
Χίλια ευχαριστώ για τον χρόνο σας και sorry για το μεγάλο κείμενο.

Άμα μπορείς οικονομικά για την Panasonic G30, μην το πολυσκέφτεσαι. Είναι μια από τις καλύτερες φετινές τηλεοράσεις και για τη χρήση που τη θέλεις είναι ιδανική.

Καλώς ήρθες καταρχήν. Ήδη τη πέτυχες, Panasonic 50G30. Στα χρήματα που διαθέτεις δε νομίζω να υπάρχει καλύτερη επιλογή. Σε LCD-LED δεν υπάρχει λόγος να πας με τη χρήση που θα κάνεις. Απλά ένα στρωσιματάκι στην αρχή θέλει κάθε plasma, κυρίως να μη φαίνονται για τις πρώτες 200 ώρες τα logos των καναλιών(ένα zoom κάνεις δηλαδή στην εικόνα, δεν είναι τίποτα). Διάβασε και τα σχετικά νήματα.

Καλησπέρα και πάλι. Μάλλον έχω καταλήξει στην g30 η σκέφτομαι να δώσω κάτι παραπάνω για την gt30. Σήμερα πήγα στα public και ο υπάλληλος εκεί μου είπε να περιμένω λίγους μήνες ακόμα γιατί πριν τις γιορτές θα κάνουν πολύ καλές εκπτώσεις. Οπότε λέω να κάνω λίγο ακόμα υπομονή ακόμα. Και κάτι άλλο θέλω να σας ρωτήσω. Με δελεάζει πολύ η LG 60PZ250 λόγω των 60''. Και ότι η τιμή της είναι σχετικά χαμηλή. Αλλά λογικά θα πέσω σε ποιότητα σε σχέση με την g30??

ναι θα πέσεις και θα έχει και περισσότερες αντανακλάσεις. αλλά πολλές φορές μια μεγαλύτερη τηλεόραση σου δίνει καλύτερη αίσθηση σε αυτό που βλέπεις από μια μικρότερη και καλύτερη. εδώ μπαίνει το κλασσικό θέμα μεγαλύτερη ή καλύτερη???

Ακριβώς σε αυτό το δίλημμα είμαι και εγώ. Και αφού το αποφάσισα να ξεφύγω λίγο από τον προϋπολογισμό μου τουλάχιστον να πάρω κάτι που θα το ευχαριστηθώ περισσότερο.

Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο?Βλέπω ότι η led έχουν λιγότερα hz σε σχέση με τις plasma. γιατί συμβαίνει αυτό?έτσι είναι η τεχνολογία τους ή είναι κάτι μείον των led έναντι plasma?

Πολυ αντανακλαση ομως ρε παιδι μου στην LG 60PZ250.

Καλη τιμη και καλη αποδοση γενικα, αλλα οι αντανακλασεις που κανει ειναι αστα να πανε!

Η αντανάκλαση είναι όντως πρόβλημα μιας και τι σπίτι μου είναι αρκετά φωτεινό.

Πάντως φίλε ότι και να επιλέξεις από αυτές θα έχεις κάνει καλή αγορά.
Δεν θα σε έλεγα "άσχετο" με τις πιθανές επιλογές σου.
Ευτυχώς, γιατί έχω τρομάξει τελευταία προσπαθώντας να πείσω πόσο τεράστια ΔΕΝ είναι μια 40άρα τηλεόραση...

Από ότι καταλαβαίνω είστε υπέρ των μεγαλύτερων ιντσών και ας χάνω σε ποιότητα. Οπότε 60 lg καλύτερα από 50 panasonic? Γιατί στα ίδια λεφτά βγαίνουν σχεδόν.

Η χειροτερη 60αρα ειναι καλυτερη απο την καλυτερη 50αρα.

Εξαρτάται από τις απαιτήσεις που έχει ο καθένας...

Διαφορετικά, υπάρχουν και κάτι data-projectors, που ανοίγουν 120 φωτεινές ίντσες, με λιγότερα από 500 ευρώ... :flipout:

Και εμένα με έχουν εντυπωσιάσει οι 60'' και λόγω τιμής και λόγω της χρήσης: ταινίες και μπάλα.Οπότε νομίζω ότι κλείνω προς τα εκεί.Να περιμένω λέτε τις γιορτές??θα πετύχω καλύτερη προσφορά λογικά έτσι δεν είναι??

Η απόσταση από το σαλόνι είναι 3 - 3,5 μέτρα και από την κουζίνα γύρω στα 5. Οπότε σε αυτή την απόσταση οι 60'' δεν είναι καλή λύση?