αγορα tv για 4 μετρα αποσταση.

η τηλεοραση παραγγελθηκε ,θα ειναι κοντα μου πρωτα ο θεος την τριτη,την ειδα και απο κοντα αλλα κυριως βασιστηκα στις αποψεις των παιδιων απο εδω μεσα.
ελπιζω να μην εκανα πατατια και δεν περιμενα για αγορα 4κ.

Re: Απάντηση: αγορα tv για 4 μετρα αποσταση.

η τηλεοραση παραγγελθηκε ,θα ειναι κοντα μου πρωτα ο θεος την τριτη,την ειδα και απο κοντα αλλα κυριως βασιστηκα στις αποψεις των παιδιων απο εδω μεσα.
ελπιζω να μην εκανα πατατια και δεν περιμενα για αγορα 4κ.
Με το καλό να παραλάβεις και όσο αφορά για τη 4Κ που ΔΕΝ πήρες, να είσαι σίγουρος ότι έπραξες το απολύτως σωστό. Σε κανά δυο χρονάκια από τώρα θα με θυμηθείς γιατί....... Εκτός και αν ήθελες - μπορούσες να περιμένεις κανά δυο χρονάκια, σε αυτή τη περίπτωση αλλάζει το πράγμα χα!χα!

σου φαινομαι τυπος που μπορει να περιμενει χαχαχαχα?
απο τις λιγες φορες παντως που πετυχα και πωλητη με γνωσεις,οταν του ειπα τι ζηταω με πηγε κατευθειαν εκει.

εκτος απο το calibration που προτεινει το αμερικανικο σαιτ που εβαλε παραπανω ο φιλος,εχει δει κανεις και καπου αλλου???

μια ερωτησουλα μιας και υπαρχει ακομα χρονος αλλαγης του blue ray.
εχω παρει το http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/blu-ray/blu-ray-player/BD-H5500/EN θα το συνδιασω με εναν denon ενισχυτη,που εχει 1,3 hdmi ,στις fullhd ταινιες δεν εχω προβλημα στις 3d ομως?
με βαση τις εξοδους εισοδους των 3 συσκευων (ο ενισχυτης εχει τα παντα εκτος απο 1,4 hmi),μπορειτε να μου πειτε τι συνδεσεις και τι καλωδια χρειαζονται ωστε να εχω dolby digital 5.1 ηχο και σε 3d ταινιες?
τα χαρακτηριστικα της τηλεορασεις ειναι εδω http://www.sony.gr/electronics/tileoraseis/w850b-series/specifications

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μια ερωτησουλα μιας και υπαρχει ακομα χρονος αλλαγης του blue ray.
εχω παρει το http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/blu-ray/blu-ray-player/BD-H5500/EN θα το συνδιασω με εναν denon ενισχυτη,που εχει 1,3 hdmi ,στις fullhd ταινιες δεν εχω προβλημα στις 3d ομως?
με βαση τις εξοδους εισοδους των 3 συσκευων (ο ενισχυτης εχει τα παντα εκτος απο 1,4 hmi),μπορειτε να μου πειτε τι συνδεσεις και τι καλωδια χρειαζονται ωστε να εχω dolby digital 5.1 ηχο και σε 3d ταινιες?
τα χαρακτηριστικα της τηλεορασεις ειναι εδω http://www.sony.gr/electronics/tileoraseis/w850b-series/specifications

και αυτος ειναι ο ενισχυτης μου http://www.denon-hifi.gr/gr/product...metheatre&subid=avreceivers&productid=avr1910
αν καποιος γνωριζει αν αυτες οι 3 συσκευες μπορουν συνδεθουν ωστε να εχω 5,1 ηχο και σε 3d ταινια ας μου απαντησει ,παρακαλω.

Νομίζω πως με Hdmi να συνδέσεις τον ενισχυτή σου και να βλέπεις μέσω αυτού 3D δε γίνεται. Δε ξέρω αν γίνεται μόνο αν κάνεις το σήμα της εικόνας pass through, και να παίρνει μόνο τον ήχο. Αν έχει αυτή τη δυνατότητα ο ενισχυτής , ίσως γίνεται, αλλά είναι κάτι που δε το έχω δοκιμάσει στον δικό μου προενισχυτή AV διότι τα bluray Player μου έχουν διπλή έξοδο Hdmi οπότε συνδέω τη μία απευθείας στη τηλεόραση για εικόνα και την άλλη για ήχο στο προενισχυτή. Ένας σίγουρος τρόπος πάντως να έχεις πολυκάναλο ήχο ( 5.1 ) και να βλέπεις 3D εικόνα, είναι να συνδέσεις την Hdmi στη τηλεόραση και την optical ή τη coaxial έξοδο του Player στον ενισχυτή. Έτσι βέβαια θα χάσεις τη δυνατότητα του HD ήχου , αλλά 5.1 dolby & Dts θα έχεις. Τώρα αν θες και εικόνα 3D και HD ήχο, που δικαιολογημένα να τα θες, μόνο αν έχεις τη δυνατότητα του pass through και αν γίνεται.
Από καλώδια Hdmi πάντως, σε κάθε περίπτωση δε χρειάζεται να είναι 1.4 για να δεις 3D, την ίδια δουλειά θα κάνεις και με τα 1.3 , αρκεί να είναι High speed , που όλα είναι σήμερα. Κατά συνέπεια το ότι και ο ενισχυτής σου έχει 1.3 εισόδους και εξόδους, δε νομίζω ότι παίζει ρόλο, αν κάνει pass through το σήμα.
Ένας άλλος τρόπος που σκέφτομαι, αν δε γίνεται με τα παραπάνω, είναι να πάρεις ένα Hdmi spliter από 1 σε 2 και να στείλεις το σήμα από το Bluray Player και στη τηλεόραση και στον ενισχυτή ταυτόχρονα ( παρόμοιο δηλαδή με το μοίρασμα της εικόνας σε δύο μόνιτορ , αλλά εδώ στη μία συσκευή θα στείλεις εικόνα και ήχο και στην άλλη θα εκμεταλλευτείς μόνο τον ήχο ). Έτσι θα έχεις σίγουρα και Hd ήχο. Τα hdmi spliter δεν είναι και ακριβά , πιστεύω με κανά 20αρικο άντε 30αρι θα βρεις κάτι αξιόλογο από media markt, plaisio κτλ.
Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

αυτο με το pass through δεν ξερω αν το κανει ο ενισχυτης μου και ουτε ξερω πως να το τσεκαρω,το hdmi spliter λες να δουλεψει?το εχει δοκιμασει καποιος σε αναλογει περιπτωση?

αυτο με το pass through δεν ξερω αν το κανει ο ενισχυτης μου και ουτε ξερω πως να το τσεκαρω,το hdmi spliter λες να δουλεψει?το εχει δοκιμασει καποιος σε αναλογει περιπτωση?
Για το pass through πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις του ενισχυτή σου και να το ψάξεις λίγο που είναι και αν το έχει.
Όσο για το hdmi spliter δε βρίσκω το λόγο γιατί να μη δουλέψει; Το θεωρώ βέβαιο ότι θα δουλέψει, εκτός και αν πέσεις σε καμιά πολύ σπάνια περίπτωση ασυμβατότητας του συγκεκριμένου που θα επιλέξεις, οπότε σε αυτή τη περίπτωση το αλλάζεις και παίρνεις άλλης μάρκας. Δε πιστεύω πάντως ότι θα έχεις θέμα.

ενας αλλο τροπος που σκεφτομαι χωρις να χρειαστουν πολλα πολλα,ειναι να εχω το bd συνδεδεμένο με τον ενισχυτη με hdmi και coaxial και μιας και θα ειναι ευκολη η προσβαση bd και tv οταν θελω να δω 3d να βγαζω το hdmi απο το bd και με ενα δευτερο να συνδεω bd με tv,οποτε εικονα θα εχω απευθειας απο το bd και ηχο dolby θα περνω με το coaxial ενισχυτη bd?
γινεται αυτο ή λεω κοτσανες?

ενας αλλο τροπος που σκεφτομαι χωρις να χρειαστουν πολλα πολλα,ειναι να εχω το bd συνδεδεμένο με τον ενισχυτη με hdmi και coaxial και μιας και θα ειναι ευκολη η προσβαση bd και tv οταν θελω να δω 3d να βγαζω το hdmi απο το bd και με ενα δευτερο να συνδεω bd με tv,οποτε εικονα θα εχω απευθειας απο το bd και ηχο dolby θα περνω με το coaxial ενισχυτη bd?
γινεται αυτο ή λεω κοτσανες?
Όχι δε λες κοτσάνες, επί της ουσίας λες αυτό που σου πρότεινα στην αρχή, αλλά το πήγες παραπέρα με το βγάλε βάλε καλώδιο. Σωστό σαν ιδέα, αλλά το να βγάζεις και να βάζεις καλώδια εκτός του ότι είναι και λίγο << κάπως >>κάθε φορά, μπορεί να σου κάνει καμιά ζημιά κυρίως στις υποδοχές των Hdmi θυρών και εκεί βράστα, ή το λιγότερο σε κάποιο καλώδιο Hdmi που εκεί εντάξει το αλλάζεις και τελείωσε, αλλά τις θύρες;
Όσο το σκέφτομαι μου φαίνεται πιο λογικό το spliter, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο.

ουτε εμενα μου αρεσει το βαλε βγαλε ,αλλα αν θα δω 5 3d ταινιες ολο τον χρονο ζητημα θα ειναι χαχαχα

αν και αν δουλευει με το σπλιτερ μου αρεσει πιο πολυ σαν ιδεα αλλα θα δουλεψει ?καπου διαβασα σε ξενο φορουμ οτι δεν καναν δουλεια http://forum.blu-ray.com/showpost.php?p=7638416&postcount=8 ,με ενα γρηγορο ψαξιμο που εκανα ειδα οτι υπαρχουν παρα πολλα,εχεις κατι να προτεινεις?ή καποιο λινκ να δω πια εννοεις?

Όχι δεν έχω κάποιο να προτείνω, αλλά αν βρεις κάτι από επώνυμες αλυσίδες ηλεκτρικών νομίζω ότι σου κάνει, αν όχι το αλλάζεις και είσαι οκ. Σου λέω από αλυσίδες ηλεκτρικών γιατί και πολύ δε κοστίζει και αν δε σου κάνει το αλλάζεις αμέσως, αρκεί να έχεις κάνει μαζί τους την απαραίτητη συνεννόηση. Το έκανα εγώ για Hdmi Swither όμως ( ίδια περίπτωση, αλλά για αντίθετη χρήση ) δε χρειάστηκε καμία αλλαγή και τις δύο φορές που πήρα, δούλεψαν άψογα.
Πάντως αν μιλάμε όπως είπες για 4 με 5 ταινίες το χρόνο, τζάμπα κουβέντα χα!χα! Για τέτοια χρήση , κάνε το << βάλε - βγάλε >> για τόσο λίγο δε παθαίνει τίποτα. Αν όμως είναι 4 με 5 φορές το μήνα ή έστω και 2 με 3 φορές, τότε δες τη λύση του spliter.

sorry παιδια που σας ζαλιζω παλι,αλλα τι hdmi να επιλεξω για να συνδεσω το blue ray με τον ενισχυτη και τον ενισχυτη με την τηλεοραση?ο ενισχυτης οπως εχω πει ειναι 1.3α.
μου προτειναν 1,4 3d ,αλλα ειναι πανακριβα και δεν ξερω αν χρειαζονται να δωσω τοσα λεφτα μιας και ο ενισχυτης δεν ειναι 3d.

sorry παιδια που σας ζαλιζω παλι,αλλα τι hdmi να επιλεξω για να συνδεσω το blue ray με τον ενισχυτη και τον ενισχυτη με την τηλεοραση?ο ενισχυτης οπως εχω πει ειναι 1.3α.
μου προτειναν 1,4 3d ,αλλα ειναι πανακριβα και δεν ξερω αν χρειαζονται να δωσω τοσα λεφτα μιας και ο ενισχυτης δεν ειναι 3d.
οχι και πανακριβα...τωρα λεγονται high speed και οχι εκδοση 1.3 και 1.4 και με 10-20 ευρω παιρνεις αξιοπρεπη καλωδιο...

σε σχεση με τα 1,3 ειναι.δηλαδη μπορω να παρω και high speed ανεξαρτητα αν ο ενισχυτης μου δεν ειναι 1,4 ε?

Ναι αφού στο είπα και παραπάνω Πού σου πρώτο είπα για τους τρόπους σύνδεσης.

Τα διπλάσια σε τιμή έχουν καμια διαφορα στην εικόνα η ολα μάρκετινγκ ειναι εντέλει?

Τα διπλάσια σε τιμή έχουν καμια διαφορα στην εικόνα η ολα μάρκετινγκ ειναι εντέλει?

συνηθως τα ακριβοτερα εχουν καλυτερη ποιοτητα συναρμολογησης και κανουν πιο καλη-στενη επαφη με τις θυρες...προσφερουν καλυτερη μονωση οποτε εχεις καλυτερη θωρακιση και αποφευγεις τα τσακισματα...μην πας πολυ ακριβα μεχρι 20 ευρω εισαι οκ..ουτε πολυ φτηνα γιατι μπορει να μην σου κανει καλη επαφη η μπορει και να σου χαλασει συντομα (θεωρητικα παντα)

Έτσι όπως τα λέει ο hxostil, διαφέρουν σε ποιότητα κατασκευής μόνο. Άμα το σήμα << κλειδώσει >> και του 0,5 ευρώ να είναι το καλώδιο δεν υπάρχει διαφορά στη ποιότητα εικόνας. Το θέμα στα φθηνά είναι η αντοχή τους στο χρόνο και καμιά φορά δε << κλειδώνουν >> το σήμα αλλά αυτό είναι σπάνιο.