Αγορά TV για Gaming και Ταινίες

Για να έχετε και ένα ρεαλιστικό μέτρο σύγκρισης για το lag, έχετε υπόψη σας πως σε ένα παιχνίδι στα 60fps, 1 frame αντιστοιχεί σε 16,7msec και σε ένα παιχνίδι στα 30fps, 1 frame αντιστοιχεί σε 33,3msec...

Re: Απάντηση: Αγορά TV για Gaming και Ταινίες

αυτη τη μετρηση ειχε yperion,i know ειναι παλιομοντελο αλλα υποθετωντας οτι τα καινουρια που βγαινουνε ειναι εξελιξη αυτων που αντικαθιστουν(να και δν ισχυει παντα αυτο)φανταζομαι οτι mia 40ΕΧ710 θα ειναι ισοδυναμη αν οχι καλυτερη.Επειτα για εμενα πλεον μπαινει και ο παραγοντασ αξιοπιστια.

Στο lag παμε καθε χρονο και χειροτερα και αυτο ισχυει και για τις Sony.

Eχω την 46W4000 απο το 2008 και εχει σχεδον μηδεν. Μετα ομως οι σειρες W5500 και οι φετινες δεν τα πανε καθολου καλα.

Για την αξιοπιστια μην εισαι και τοσο σιγουρος γιατι μου εβγαλε και η δικη μου μια πρασινη γραμμη...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=67849

... και θελει αλλαγη το πανελ. Ευτυχως οταν την ειχα αγορασει εδινε η Σονυ 4 χρονια εγγυηση.

πέρασα σήμερα από το Saturn για να δω τι παίζει από κοντά

Παρατήρησα ότι οι LED είχαν εμφανώς καλύτερη ποιότητα από τις LCD.
Συγκεκριμένα δίπλα δίπλα η LE46c750 με την 46c6500 υπήρχε σημαντική διαφορά στην φωτεινότητα

δεν ξέρω αν η 750 δεν ήταν καλά ρυθμισμένη αλλά η διαφορά ήταν εμφανής.
μήπως τελικά να αγνοήσω το 3d και να κοιτάξω στα ίδια λεφτά μια LED?

είδα την 46c7000 η οποία και αυτή συγκριτικά με την 46c750 είχε καλύτερη εικόνα.

εκτός και αν όντως είχαν κάνει χάλια ρύθμιση

Last edited:
Σε συνθήκες φωτισμού του καταστήματος δεν μπορείς να καταλάβεις μιας και δεν αναπαριστώνται πραγματικές συνθήκες φωτισμού...για αυτό και τα ξεπλυμένα χρώματα στις plasma και το τέλειο μαύρο στις led lcd (λόγω διαφοράς φωτεινότητας-μαύρου σου δημιουργεί αυτή την ψευδαίσθηση).Η 750 είναι απείρως καλύτερη από την 7000 ή την 6500...

πέρασα σήμερα από το Saturn για να δω τι παίζει από κοντά

Παρατήρησα ότι οι LED είχαν εμφανώς καλύτερη ποιότητα από τις LCD.
Συγκεκριμένα δίπλα δίπλα η LE46c750 με την 46c6500 υπήρχε σημαντική διαφορά στην φωτεινότητα

δεν ξέρω αν η 750 δεν ήταν καλά ρυθμισμένη αλλά η διαφορά ήταν εμφανής.
μήπως τελικά να αγνοήσω το 3d και να κοιτάξω στα ίδια λεφτά μια LED?

είδα την 46c7000 η οποία και αυτή συγκριτικά με την 46c750 είχε καλύτερη εικόνα.

εκτός και αν όντως είχαν κάνει χάλια ρύθμιση

Αγνόησε το 3d αλλά μη κοιτάς LCD LED για να δώσεις σώνει και καλά τα ίδια λεφτά γιατί θα είναι σα να τα πετάς. Προτίμησε απλή LCD, παίξε και ο ίδιος με τις ρυθμίσεις, το δικαιούσαι, βάλε τουλάχιστον να είναι στο ίδιο picture mode για να συγκρίνεις, π.χ. cinema. Πάντως σε σχέση με κάποια LED θα προτιμούσα σίγουρα την C750.

Σε δυο μεγαλα καταστηματα της Aθηνας που πηγα παλιοτερα διπλα στην C750 ειχαν καρτελακι και ελεγε οτι ειναι "LED".

Μαλιστα ακουσα τον πωλητη να λεει σε πελατη οτι "τοσο ομορφα και ζωντανα χρωματα μονο οι LED εχουν" και του εδειχνε την 750.

Αυτο το αναφερω επειδη αν καποιος εχει πειστει οτι οι LED ειναι κατι καλυτερο ειναι προκατειλημενος και πιθανο ειναι να το δει οντως.

δεν είμαι καθόλου προκατειλημμένος yperion.

η διαφορά ήταν παραπάνω από εμφανής. Σε τέτοιο σημείο που απογοητεύτηκα μιας και ακούω από εδώ μέσα τα καλύτερα για την 750 και ήμουν έτοιμος να την πάρω. Η φωτεινότητα και η ποιότητα της εικόνας ήταν καλύτερη στις LED

τώρα το ξαναγράφω επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός στο θέμα..μπορεί να μην είχαν ρυθμίσει την 750 καλά. Για το φωτισμό που αναφέρει ο Ανδρέας δεν το καταλαβαίνω.

ίσα ίσα που σε δύσκολες καταστάσεις φωτισμού διακρίνεις την διαφορά

Τόσο φως αποκλείεται να έχεις στο σπίτι.Οι led lcd,δεν έχουν απολύτως καμιά διαφορά από τις ccfl lcd εκτώς από το πάχος και την φωτεινότητα.Αλλά πίστεψε με,η φωτεινότητα των ccfl lcd είναι υπέραρκετή.

Ποση φωτεινοτητα θελεις δηλαδη?

Θελεις να βλεπεις τηλεόραση φορωντας γυαλια ηλιου?

Αν και παλι CCFL=LED στον τομεα αυτον.

Εχει δικαιο ο manuel,το εχω ξαναγραψει,η διαφορα των lcd με τισ led ειναι εμφανης,χωρις να πρεπει να ειναι γνωστης ο αλλος γινεται αμεσα αντιληπτη η υπεροχή των led στην φωτεινοτητα και στα χρωματα.Μιλαω παντα σε hd υλικο.Τωρα για οσα γραφονται οτι σε συνθικες χαμηλου φωτεισμου υπαρχει clouding...τι να πω,δεν γνωριζω.Το θεμα με την c750 ειναι οτι μεσα στην τιμη συμπεριλαμβανεται και η 3d τεχνολογια.Προκειται σαφως για εναεντυπωσιακο και εφετζιδικο χαρακτηριστικο που μεχρι στιγμης δεν εχω αντιληφθει που θα μου ειναι χρησιμο περαν του να κοκορευομαι οτι εχω3d(ατακα του στυλ εχω και cabrio, παμε μια βολτα?).Και εξηγουμαι,για να αξιοποιησω το 3d χρεαζομαι επιπλεον να δαπανησω 200+euro για 3d dvd player,επισης περιπου 180 euro για 2 ζευγαρια γυαλια...συνολο 380 τουλαχιστον.Ταινια που θα βρω?Ολα αθτα λοιπον για μια τεχνολογια που ακομη βρισκεται σε εμβρυικο σταδιο.Οχι,τελικα δεν θα παρω(ημουν πολυκοντα στην αγορα της 40"c750 αλλα τα ζυγισα),αν αγορασω λοιπον μια πολυ καλη lcd θα στραφω σε μια led.
icon12.gif

Re: Απάντηση: Αγορά TV για Gaming και Ταινίες

Εχει δικαιο ο manuel,το εχω ξαναγραψει,η διαφορα των lcd με τισ led ειναι εμφανης,χωρις να πρεπει να ειναι γνωστης ο αλλος γινεται αμεσα αντιληπτη η υπεροχή των led στην φωτεινοτητα και στα χρωματα.

post-cie.jpg

cie.jpg

Χρωματικο τριγωνο , C750 πανω και C8000 κατω , η διαφορα δεν διακρινεται ουτε απο το εμπειρο ματι.

Εκτος αν εννοεις οτι οι LED εχουν πιο "καμμενα" χρωματα στο καταστημα για λογους εντυπωσιασμου. Αυτο οντως μπορει να ισχυει.

Δεν τα καταλαβαινω τα σχεδιαγραμματα,δεν ειμαι τεχνικος,βλεπω μονο ενα τριγωνο και μια γραμμη
icon11.gif

δίπλα δίπλα ήταν η 750 με την 6500 και στο μάτι η 6500 είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

μάλλον με βλέπω και εγώ να πηγαίνω σε LED
ίσως την c7000 ή αν μπορώ να διαθέσω κάτι παραπάνω για την c8000

Τα παραπάνω τρίγωνα αναπαριστούν την χρωματική πιστότητα μιας τηλεόρασης.Το ιδανικό βάση του REC.709 είναι οι γραμμές να πατάνε πάνω σε όλες τις τελείες.Οι led lcd δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα παραπάνω από την 750 πχ...

προφανώς και οι διαφορές πρέπει να είναι ελάχιστες και ίσως δεν αξίζει κάποιος να δώσει παραπάνω χρήματα γι αυτές.

δεκτή άποψη αυτή...αλλά οχι και να λέμε ότι είναι καλύτερες από τις LED.
αν μπορεί κάποιος να διαθέσει λίγα παραπάνω χρήματα γιατί να μην πάει σε LED

Εγώ πραγματικά που δεν ασχολούμε με αυτά όταν τις είδα δίπλα δίπλα είδα διαφορά και ειλικρινά με ξενέρωσε κάπως.

αν και έχει υποθεί αρκετές φορές θεωρείται την 750 καλύτερη από την 7000 και ισάξια με την 8000

από την 7000 που υπερτερεί ?
και αν κάποιος μπορεί να διαθέσει κάποια χρήματα παραπάνω του συνιστάται την 8000 ?

Καλα ο καθενας δικαιωμα του ειναι να αγοραζει οτι θελει. SED , MED , LED κτλ.

Το θεμα ειναι αν καπου αποδυκνυεται με στοιχεια οτι εχει "καλυτερα" χρωματα μια τηλεοραση απο μια αλλη.

Αν ξερει καποιος κατι τετοιο και εγω δεν το ξερω δεν εχω κανενα προβλημα να παραδεχτω οτι εκανα λαθος.

Βεβαια επαναλλαμβανω οτι το "καμμενα" δεν θεωρειται και καλυτερα για εμενα.

Βεβαια σε 1-2 χρονια δεν θα κυκλοφορουν απλες LCD αλλα μονο LED (κατι το οποιο σημαινει πισωγυρισμα σε εικονα σε αρκετους τομεις και οχι αναγκαστικα προοδο οπως νομιζουν καποιοι) οποτε δεν θα εχει νοημα η συζητηση.

αν και έχει υποθεί αρκετές φορές θεωρείται την 750 καλύτερη από την 7000 και ισάξια με την 8000

και αν κάποιος μπορεί να διαθέσει κάποια χρήματα παραπάνω του συνιστάται την 8000 ?

Conclusion -The Samsung LE40C750 is the second 3D-capable LCD TV we’ve reviewed, and has its own strengths and weaknesses compared to the others we’ve tested so far. There appears to be more 3D crosstalk on this display when compared to the Samsung UE46C8000 3D LED LCD we reviewed recently, but this is really the only weakness. All other aspects of picture quality were actually better on the Samsung LE40C750, despite it being similarly-sized and around half the price. So, why the huge savings? Because the Samsung LE40C750 uses tried and tested CCFL backlighting instead of LED sidelighting. If you can simply give up the ultra-slim chassis that the C8000 and C9000 models offer, you’ll net yourself these advantages:

* better “actual” black levels
* better viewing angle
* better screen uniformity
* no annoying auto-dimming
* half the price

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le40c750-le46c750-20100709761.htm

προφανώς και οι διαφορές πρέπει να είναι ελάχιστες και ίσως δεν αξίζει κάποιος να δώσει παραπάνω χρήματα γι αυτές.

δεκτή άποψη αυτή...αλλά οχι και να λέμε ότι είναι καλύτερες από τις LED.
αν μπορεί κάποιος να διαθέσει λίγα παραπάνω χρήματα γιατί να μην πάει σε LED

Εγώ πραγματικά που δεν ασχολούμε με αυτά όταν τις είδα δίπλα δίπλα είδα διαφορά και ειλικρινά με ξενέρωσε κάπως.

Προσωπικά δε πιστέυω πως οι απλές LCD είναι καλύτερες απ'τις LED LCD. Όμως επίσης δε πιστεύω πως οι LED δικαιολογούν τη μεγάλη διαφορά στη τιμή που έχουν απ'τις απλές.

Προσωπικά δε πιστέυω πως οι απλές LCD είναι καλύτερες απ'τις LED LCD. Όμως επίσης δε πιστεύω πως οι LED δικαιολογούν τη μεγάλη διαφορά στη τιμή που έχουν απ'τις απλές.

Μπορείς να δικαιολογήσεις το παραπάνω;Οι led lcd έχουν ίδιο πάνελ με τις ccfl lcd,ο οπίσθιος φωτισμός αλλάζει.Και τι με αυτό;Να μου πείς RGB led,τότε ναι,υπάρχει διαφορά,αλλά οι edge led που έχουν να κάνουν μόνο με την ομορφιά....Ας μην λέμε ότι θέλουμε.