Αγορα TV με budget 900

gtzempe

New member
9 December 2014
78
Αθηνα
Καλησπερα παίδες! θα ηθελα την αποψη σας για αυτες τις 2 TV! εχω καταληξει σε αυτες τις ιντσες λογω αποστασης κλπ. τα εχω ψαξει!
ειμαι αναμεσα σε αυτα τα μοντελα! ποια απο τις 2 για ταινιες, gaming ps4 και γιατι!
το budget ειναι κοντα στα 900 οποιαδηποτε αλλη προταση δεκτη! Ευχαριστω!:music-smiley-005:

https://www.avforums.com/review/lg-lb730-47lb730-47lb730v-full-hd-1080p-led-lcd-tv-review.10452

https://www.avforums.com/review/samsung-h7000-ue46h7000-tv-review.10775

Ευχαριστω για την απαντηση αλλα θα ηθελα να μαθω το γιατι!!! Για ποιο λογο sony και οχι αυτες τις 2 που εχω σαν επιλογες;; Για τη sony ξερω οτι το input lag ειναι σε γενικες γραμμες χαμηλοτερο απο τις υπολοιπες... Αλλος λογος;; Σαν smart tv και λειτουργικο, καλυτερη εικονα' εξτρα καλουδια;;;

Η W805/W815 έχει VA panel, ενώ παρόμοιων ιδιοτήτων panel έχει και η H7000. Από την άλλη, η LB730 έχει IPS panel, που υπερέχει σε γωνίες θέασης, όμως υστερεί σε μαύρο και αντίθεση. Εφόσον η χρήση αφορά ταινίες, η μεγαλύτερη αντίθεση είναι προτιμότερη, εκτός αν βλέπεις υπό γωνία ή θα χρησιμοποιείται η τηλεόραση ταυτόχρονα από πολλά άτομα. Επίσης, οι περσινές Sony έχουν πολύ καλή απόδοση σε τηλεοπτικό, ενώ έχουν και χαμηλότερο lag, όπως αναφέρεις πιο πάνω.

ευχαριστω πολυ! η TV θα χρησιμοποιηθει αποκλειστικα απο εμενα οποτε να σου πω την αληθεια τηλεοραση περα απο καποιο καλο ματσακι ποδοσφαιρου δεν προκειται να παρακολουθησω.... θελω να αγορασω tv με μεγιστη αποδοση κατα πρωτον σε ταινιες και καλο 3D (εδω ας πουμε εχω τους ενδοιασμους μου αναμεσα σε active και passive...) και κατα δευτερον gaming με καλη ποιοτητα και οσο το δυνατον χαμηλο lag...ας πουμε το 35-45ms σε gaming mode με samsung και lg δεν το θεωρω τραγικο...βεβαια το 25-30 ισως και λιγοτερο της sony ειναι αξιοπροσεχτο! Μετα λοιπον απο τα κυρια 2 που με ενδιαφερουν οσα περισσοτερα μπορει να κανει δεν με χαλαει...η lg ας πουμε εχει πολυ καλο smart λειτουργικο και τρομερο smart control...η samsung εχει recording καναλιου ενω παρακολουθεις αλλο ή γραφει αυτοματα τις καλυτερες φασεις... να σου πω κ την μεγαλη μου αληθεια ολο αυτο τον καιρο που ψαχνω δεν εχω κοιταξει καθολου για sony λογω κοστους...tv αναλογων προσοντων η sony εχει +/- 200 εκτος και αν εδω ισχυει το οτι πληρωνεις περνεις....

παντως φιλε Μιχαλη εψαξα λιγο για την σειρα w της sony....σε γενικες γραμμες ειναι πολυ καλες οπως γραφουν γενικα αλλα κυριως σε site εξωτερικου...αλλα ολοι ακομα κ εδω σε εμας στο forum θεωρουν τραγικο το 3D το οποιο ειναι κατι που με ενδιαφερει...

Ναι, υστερεί στο 3D, είναι γεγονός. Πρωτίστως όμως σε μια τηλεόραση σημασία έχει το 2D...

ενταξει σιγουρα... και εγω δεν θα βλεπω ωρες 3D την ημερα αλλα οταν θελω για το χαβαλε θελω να εχει ουσια!!! Απο αυτες τις δυο που εγραψα ποια θα διαλεγες με βαση τα γενικα χαρακτηριστικα τους αλλα κ τα 2 βασικα που προανεφερα? εχεις κατι αλλο στο μυαλο σου??? sorry αν σε κουρασα αλλα και τα 900 ειναι επενδυση στις μερες μας γι αυτο θελω να μην τα κλαιω...

Αυτά που σου είπε ο Μιχάλης είναι απόλυτα σωστά και θα πρόσθετα πως το 3D θα πρέπει να το βάλεις σαν κριτήριο επιλογής σε 3η ή και 4η μοίρα. Όπως είπες για χαβαλέ θα σου είναι και δε πρόκειται να δεις επί της ουσίας μετά από τους 2 με 3 πρώτους μήνες, πάνω από 1 το πολύ πολύ 2 ταινίες το μήνα και αυτά πάλι πολύ είναι. Επίσης δεν είπαμε πως δε βλέπεται το 3D της σονυ , αλλά της σαμσουνγ είναι αρκετά καλύτερο λόγο της Full ανάλυσης που αν π.χ σε 50 ίντσες είσαι από τα 2,5μ και άνω μάλλον τότε δε θα καταλάβεις τη διαφορά της ανάλυσης.

Σε ευχαριστω Leonid απλα διαβαζω γενικα εδω και στο εξωτερικο οτι ειναι active με passive αναλυση γι αυτο κ το λεω τραγικο... αν και πιστευω οτι καποιος ο οποιος παρακολουθει hd ταινεις ή παιζει σε high end pc η ps4 παιχνδια (οπως κ εγω) θα καταλαβει τη διαφορα της αναλυσης. Απο την αλλη θα καθομαι το πολυ 2.5 μετρα απο την TV. Η πλακα ειναι οτι μετα απο αρκετο ψαξιμο 3μηνων ειχα καταληξει σε αυτες τις 2 που εχω αναφερει στην αρχη με βαση τα δικα μου κριτηρια αλλα με μπερδεψατε παλι. με λιγα λογια τις απορρίπτω???

για την lg ξερω οτι δεν εχει καλο μαυρο αλλα εχω 24" ips led στον υπολογιστη και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, δεν με ενοχλει δηλαδη.
για την samsung εχει φιλος την ue55h6200 (μπορει και f6200) τελοσπαντων και ειναι απλα εντυπωσιακη σε ταινεις, smart, 3D και ps4 (αν και παρατηρουμε λιγο lag ωρες ωρες οταν κινειται πολυ γρηγορα καποιο αντικειμενο...π.χ. η μπαλα στο fifa 15)

Δεν πιστευα οτι ειναι τοσο δυσκολο να επιλεξεις μια TV. ουτε σπιτι να αγοραζα...:argue:

Σε ευχαριστω Leonid απλα διαβαζω γενικα εδω και στο εξωτερικο οτι ειναι active με passive αναλυση γι αυτο κ το λεω τραγικο... αν και πιστευω οτι καποιος ο οποιος παρακολουθει hd ταινεις ή παιζει σε high end pc η ps4 παιχνδια (οπως κ εγω) θα καταλαβει τη διαφορα της αναλυσης. Απο την αλλη θα καθομαι το πολυ 2.5 μετρα απο την TV. Η πλακα ειναι οτι μετα απο αρκετο ψαξιμο 3μηνων ειχα καταληξει σε αυτες τις 2 που εχω αναφερει στην αρχη με βαση τα δικα μου κριτηρια αλλα με μπερδεψατε παλι. με λιγα λογια τις απορρίπτω???

για την lg ξερω οτι δεν εχει καλο μαυρο αλλα εχω 24" ips led στον υπολογιστη και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, δεν με ενοχλει δηλαδη.
για την samsung εχει φιλος την ue55h6200 (μπορει και f6200) τελοσπαντων και ειναι απλα εντυπωσιακη σε ταινεις, smart, 3D και ps4 (αν και παρατηρουμε λιγο lag ωρες ωρες οταν κινειται πολυ γρηγορα καποιο αντικειμενο...π.χ. η μπαλα στο fifa 15)

Δεν πιστευα οτι ειναι τοσο δυσκολο να επιλεξεις μια TV. ουτε σπιτι να αγοραζα...:argue:
Κοίτα εγώ έχω την σόνυ 55W905, που ίσως ξέρεις τι τηλεόραση είναι και στο 2D αλλά και στο 3D της και κρίνω με βάσει αυτή. Ε λοιπόν σου λέω πως ναι ισχύουν αυτά που ξέρεις για την σειρά 8... είναι ενεργητικό με ανάλυση παθητικού, αλλά δεν είναι για πέταμα, είναι καλό απλά της σάμυ είναι καλύτερο. Επίσης και στα 2μ να βλέπεις 3D από 50 ίντσες την διαφορά της ανάλυσης λίγο θα την καταλάβεις, αν όμως παίζεις παιχνίδια και κάθεσαι κάτω από τα 2μ, τότε ναι θα τη καταλάβεις καλά, αλλά και πάλι δεν είναι άσχημο. Επίσης επιμένω ότι με το 3D θα ασχοληθείς στην αρχή, μετά θα το βάλεις στην άκρη, όπως κάναμε σχεδόν όλοι και βλέπουμε σπάνια, μόνο κάτι αξιόλογο σαν υλικό από ότι τηλεόραση και αν έχει κανείς.

Last edited:
Για Philips που πλέον είναι κινέζικη και δεν έχει καμία σχέση με τις παλιές καλές Philips και στις 42 ίντσες, η τιμή αυτή είναι ληστρική. Με τα χρήματα αυτά παίρνεις μεγαλύτερη και καλύτερη τηλεόραση. Δες κάτι σε samsung σειρά 6... σονυ σειρά 7... ή 8... και πανασονικ την 640, όλες σε 50 ίντσες. Αισθητά μεγαλύτερη οθόνη και καλύτερες τηλεοράσεις.

Μεχρι τωρα philips 32 ambilight εχω.... καλη για τα χρονια της! Απο εκει κ περα φιλε leonid θεωρεις τις sony μονοδρομο;;; Σε σχεση με τις 2 που αναφερω εχει διαφορα μεγαλη;; Η w9xx απο οσο θυμαμαι ξεπερνα πολυ το budget μου στις 50. Στελνω απο tablet κ δεν εχω ψαξει τωρα... Στειλε μου αν μπορεις 2-3 επιλογες σου σε αυτα τα χρηματα (αντε μεχρι 1000) να παρω καποια να ησυχασω. Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας!

Μεχρι τωρα philips 32 ambilight εχω.... καλη για τα χρονια της! Απο εκει κ περα φιλε leonid θεωρεις τις sony μονοδρομο;;; Σε σχεση με τις 2 που αναφερω εχει διαφορα μεγαλη;; Η w9xx απο οσο θυμαμαι ξεπερνα πολυ το budget μου στις 50. Στελνω απο tablet κ δεν εχω ψαξει τωρα... Στειλε μου αν μπορεις 2-3 επιλογες σου σε αυτα τα χρηματα (αντε μεχρι 1000) να παρω καποια να ησυχασω. Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας!
Αυτές που σου έγραψα, σόνυ σειρά 8... ή σειρά 7... στις 50 ίντσες ή ´σαμσουνγκ σειρά 6...., είναι όλες πολύ καλές με τη σονυ όπως είπες να υπερτερεί στο τηλεοπτικό που αν βλέπεις πάνω από το 50% της συνολικής σου θέασης, τότε είναι μάλλον η καλύερη επιλογή. Πιο συγκεκριμένα σόνυ 805 ή 815 στις 50 ίντσες για να είναι και 100 Hz πραγματικά από πανελ.

Μια χαρα...αφηνω λοιπον τις lg στην ακρη!!! Θα κοιταξω τις sony που μεχρι τωρα δεν τις ειχα δει καθολου γιατι ξεφευγαν τα νεα μοντελα και στις 50 πολυ στην τιμη.... Αλλιως θα παω στην samsung h7000 που διαβαζω αρκετα καλα κ απο παιδια που την εχουν... Ελπιζω να πανε ολα καλα! Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας!

Τα νέα μοντέλα της Sony δεν έχουν έρθει ακόμα. Αν αναφέρεσαι στις περσινές επιλογές στις 50" (σειρές 7 και 8) , μια χαρά τιμή έχουν τώρα, φθηνότερες είναι από την Samsung H7000 στο ίδιο μέγεθος.

Προφανως κ δεν μιλαω για τα μοντελα του 2015 που σιγουρα τα 900 δεν φτανουν... Σε γενικες γραμμες ομως δεν ξερω το γιατι αλλα δεν τις ειχα κ τοσο σε υποληψη τις sony... Δεν ξερω τωρα τι συμβαινει με τις τιμες παντως πριν 3 μηνες που ξεκινησα να ψαχνω αντιστοιχα τις sony ηταν πιο ακριβα κ με λιγοτερα καλουδια. Γνωμη μου ετσι! Μπορει να ειμαι κ λαθος... Θα τις δω τωρα πιο ζεστα! Σας εμπιστευομαι!

Είναι για περισσότερο από τρεις μήνες, που οι Sony σειράς 8 έχουν τιμή κάτω από 900 ευρώ. Ενδεχομένως, σε διάφορες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων η τιμή τους να ήταν πιο ακριβότερη, αλλά από την αρχή είχαν καλή τιμή, περίπου 1000 ευρώ ένα χρόνο πριν. Για περισσότερες πληροφορίες για κάθε μοντέλο που σε ενδιαφέρει, μπορείς να κοιτάζεις φυσικά και το αντίστοιχο thread.