Αγορά TV

dioz

New member
5 October 2012
94
Καλησπέρα,

Θέλω να αγοράσω τηλεόραση (τι πρωτότυπο) και χρειάζομαι τις συμβουλές σας, καθόσον είμαι ολίγον άσχετος με το θέμα....

Ποσό = 900-1000 ευρώ (max)
Απόσταση θέασης = 2 m
Χρήση = τηλεοπτικό σήμα, ταινίες, gaming προς το παρόν όχι
Μέγεθος = 46''

Δεν θα έχω απόλυτο σκοτάδι (οπότε μάλλον απορρίπτω τις plasma ? )
Επίσης, με ενδιαφέρει η τηλεόραση να μπορεί να παίξει ταινίες (divx, mkv, etc) με ξεχωριστούς υπότιτλους.

Θα ήθελα να είναι Full HD και να μπορεί να συνδεθεί με WiFi για free browsing.
Τώρα αν είναι και 3D...έχει καλώς... :D

Έχετε κάποιες αξιόλογες προτάσεις?
Ευχαριστώ!

Re: Απάντηση: Αγορά TV

Κοίτα τις Sony HX750 και Samsung ES6100.

Η sony όπως διάβασα δεν παίζει ξεχωριστούς υπότιτλους.
Τη samsung την έχω στα υπόψη...έχετε κάποια άποψη για το συγκεκριμένο μοντέλο?

Επίσης, ποια η γνώμη σας για την Philips 46PFL5507H...?

Πολύ μέτρια σε σχέση με τις πιο πάνω η 5507. Μπορείς να πάρεις ένα εξωτερικό player με λίγότερα από 100 ευρώ, οπότε μη θέτεις ως προτεραιότητα τις δυνατότητες του ενσωματωμένου της τηλεόρασης.

Να προχωρήσω με την Samsung UE46ES6100...?

Ξέρετε αν εμφανίζει τους ελληνικούς υπότιτλους σε μέγεθος που να διαβάζονται, γιατί προς το παρόν δεν θέλω να αγοράσω extra media player.

Κάποια άλλη πρόταση σε αυτά τα χρήματα υπάρχει?

Επίσης βρήκα και την LG 47LM640s οριακά πάνω από τα 1000.....ποια η γνώμη σας?

Η καλύτερη σε εικόνα 2D είναι η Sony HX750 μετά η ES6100 και μετά η LM640.

Αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση καλύτερα να τις δεις και εσύ πριν αποφασίσεις.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας!
Θα πάω αύριο μια βόλτα να τις δω και από κοντά.....και ελπίζω να βγάλω άκρη.....

Πήγα χτες τη βόλτα μου από τα διάφορα μαγαζιά και όπως το περίμενα......μπλέξαμε τα μπούτια μας....!!!

Κι ενώ είχαμε ταβάνι τα 1000 ευρώ....ξαφνικά βρέθηκα να κοιτάω και την LG 47LM670S (1250) και την SHARP LC46LE830E(1280)

Ποια η γνώμη σας για τις παραπάνω 2 τηλεοράσεις...?

Όμως υπάρχει και ένα μεγάλο πρόβλημα....το έτερον ήμισυ ψιλογκρινιάζει στο θέμα ότι η 46αρα είναι πολύ μεγάλη για τα 2 μέτρα απόσταση θέασης που θα έχουμε.....

Πώς θα μπορέσω να λύσω το παραπάνω πρόβλημα....? ή είναι όντως πρόβλημα...? :chinscratch:

Το ότι μια τηλεόραση είναι ακριβότερη δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερη. Τις δυο που αναφέρεις δεν τις θεωρώ ισάξιες με την HX750 (η Sharp είναι και παλιότερο μοντέλο 2010 νομίζω) ενώ μπορείς να δεις και την Samsung 46ES6710.

Παρε τη Sony με κλειστα ματια.Εχω την Samsung UE 40ES6710 εδω και τρεις εβδομαδες και ειναι κατω του μετριου προς το απαραδεκτο.Sony ειναι μονοδρομος.

Η HX750 δεν αντιλέγω ότι είναι μία αξιόλογη πρόταση...αλλά
αν θυμάμαι καλά δεν έχει free internet - τώρα θα μου πεις τηλεόραση θέλεις ή υπολογιστή...?
και έχει το θέμα με τους υπότιτλους...άλλα λύνεται με ένα εξωτερικό media

Θεωρείτε ότι η 46αρα με τα 2μέτρα θέασης είναι όντως πρόβλημα....ή είναι δικό μου γούστο?
Κάποιος πωλητής μου είπε ότι αν είσαι πολύ κοντά θα έχεις πιξελιάσματα.....

Για θέαση 1080p θα μπορούσες άνετα να έχεις και 50-55" στην απόσταση αυτή. Για τηλεοπτικό σήμα εξαρτάται και από την ποιότητα του καναλιού , μάλλον 40-42" θα έλεγα σε γενικές γραμμές.

Πήγαινε σε ένα κατάστημα κάθισε στα 2 μέτρα από μια 46" και κρίνε. Να ξέρεις μόνο ότι το μάτι συνηθίζει και θέλει όλο και μεγαλύτερη εικόνα.

Επειδή δε βλέπω να γλυτώνω και τη γκρίνια για τη 46αρα...
Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε 42αρα μέχρι τα 900-1000 ευρώ?

Η διαφορά στο μέγεθος (42"-46") δεν είναι εύκολα αντιληπτή στο μάτι εξαιτίας του λεπτού πλαισίου που έχουν οι πιο πρόσφατες τηλεοράσεις. Οπότε, για μένα, μείνε σε αυτό το μέγεθος και στα μοντέλα που έχουν ήδη προταθεί.

γυναικες τη να πεις !!!!!! μην πας σε μικροτερη θα το μετανιωσεις οπως λενε και οι φι
λοι

Θα δώσω τον αγώνα μου για την 46αρα..... :fight:

Άλλα αν μπορείτε δώστε μου και μερικές εναλλακτικές σε 42αρα....από όσο έχω δει η samsung δεν βγάζει σε αυτό το μέγεθος....μόνο Panasonic & LG

Προφανώς εννοείς αυτή την Panasonic..?
http://www.skroutz.gr/s/446557/Panasonic-TX-L42ET5E.html

Θα με ενδιέφερε βέβαια να έχει και ένα αξιόλογο media player....αλλά ξέρω ότι θα μου πείτε τη λύση του εξωτερικού....

Αυτό που είπες για τις LG....με απογοήτευσε... γιατί είχα σημειώσει την LM670...

Και εκεί που είχα ψιλοαποφασίσει για την Samsung UE46ES6100....άντε πάλι πονοκέφαλος να βρώ μία εναλλακτική 42αρα.....

υ.γ. σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές-πληροφορίες που μου δίνετε!