Αγορά TV...

Αν εννοεις αν ειμαι πωλητης τηλεορασεων οχι δεν εχω ΚΑΜΙΑ ΑΠOΛΥΤΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ με τον χωρο του AV.

Aπλος χομπιστας ειμαι που παρακολουθω τα δρωμενα στις τηλεορασεις τα τελευταια 5-6 χρονια. Εχω ισχυριστει πουθενα οτι ειμαι "ειδικος"?

Οι αποψεις που εκφραζω ειναι συνδυασμος που προερχεται τοσο απο την παρακολουθηση καποιων μοντελων οσο και απο καποιες δοκιμες απο ειδικα site.

Mετα απο τα χρονια αυτα η Philips βρισκεται στον πατο της λιστας μου. Ενημερωτικα οταν ξεκινησα να ασχολουμαι (τοτε εντελως ασχετος) ηταν στην κορυφη.

Μαλιστα ημουν ετοιμος να αγορασω την 32PF9966 των 2,500 ευρω εως οτου μου ανοιξε τα ματια καποιος σε ξενο φορουμ καθως η συγκεκριμενη δεν ειχε ουτε καν panel S-IPS (ειχε το "προιστορικο" IPS) , με αποτελεσμα να υστερει σε σχεση με τηλεορασεις LCD της μισης τιμης.

Η ιστορια αυτη βεβαια με τις υπερκοστολογησεις και την κακη αναλογια εικονας-τιμης συνεχιζεται μεχρι σημερα.

Μάλιστα, δηλαδή εσύ ενημερώνεσαι από διάφορες πήγες και κυρίως από το internet και έχεις άποψη για κάθε μοντέλο το οποίο χρειάζεται βοήθεια ο κάθε υποψήφιος αγοραστής που ζητά ενημέρωση μέσο του avclub. Δεν θα ήταν πιο τίμιο αυτά τα site να μας τα παρουσιάζεις να και εμάς ώστε να μπορούμε σχηματίζουμε προσωπική άποψη? Επίσης από τα λεγόμενα σου σε διάφορα thread κατάλαβα ότι την Philips την οποία δεν την έχεις και σε πολύ υπόληψη διότι η τηλεοράσεις τις είναι η χειρότερες. Σωστά?
Αυτή η άποψη (ανακάλυψη) σχετικά με την ποιότητα της και τις υπερκοστολογησεις είναι δική σου η ενημερώθηκες από κάποιο site? Αν ναι από ποιο site?

Ρωτώ απλά γιατί προσωπικά εγώ έχω πολύ διαφορετική άποψη από την δική σου σε θέματα ποιότητας και γενικότερα vale for money.

Στα φόρουμ συνηθίζεται ο καθένας να γράφει τη γνώμη του, χωρίς να χρειάζεται να είναι επαγγελματίας του κάθε είδους. Δεν καταλαβαίνω Αντώνη προς τι η επίθεσή σου προς άλλο μέλος του φόρουμ. Στο κάτω κάτω αν δεν συμφωνείς, απλά μπορείς να αγνοήσεις τα post του.

Φιλικά
Χάρης

Που εχεις δει να το εχουν μετρησει?

Και εγω θα βγαλω δικη μου μαρκα και θα βαζω 0.000001 ms.

Eτσι και αλλιως ο καθενας οτι θελει βαζει.

Σε site δοκιμών διάβασα ότι η c650 έχει 40 ms lag και όχι 4. Συγκριτικά η c530 από το ίδιο site παρουσιαζόταν με 11ms input lag που είναι και από τα χαμηλότερα της κατηγορίας

Nαι οντως θα ηταν "τιμιο" να διαβαζει ο καθενας και να βρισκει. Γι'αυτο αλλωστε υπαρχει το αναλογο νημα απο το 2007...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=9601

Δικαιωμα σου να αγαπας τις Philips και να τις υπερασπιζεις.

Δικαιωμα μου επισης να επισημαινω οτι σε value for money ειναι στον πατο.

Και επειδη εχεις χασει παμπολα επεισοδια θα σε παραπεμψω στον συγκριτικο του AVclub για την 9705. Καποια μελη εγραψαν οτι θα ηταν καλη αγορα αν ηταν 1,000 ευρω φθηνοτερη , ενω υπηρξε και μελος που εγραψε οτι θα συμφερε ως αγορα αν ειχε 500 ευρω. Ακραιο μεν αλλα δειχνει αυτο που λεω και εγω.

Επισης θα σε παραπεμψω στην κατηγορια Βλαβες-Επισκευες που αναλογικα με τις φτωχες πωλησεις που εχει η συγκεκριμενη μαρκα τα τελευταια χρονια (απορεια και αυτη η καθηζηση του value for money που λεγαμε παραπανω) ειναι πρωτη σε αναφορες βλαβων.

Σε site δοκιμών διάβασα ότι η c650 έχει 40 ms lag και όχι 4.

Μην μπερδευεις το output lag (κακως αναφερεται και ως Input lag) με το response time.

To ενα αποτελει καθυστερηση στην εμφανιση της εικονας στην οθονη σε σχεση με το εισερχομενο σημα, το αλλο ειναι χαρακτιριστικο του ποσο γρηγορο ειναι το LCD panel.

Στα φόρουμ συνηθίζεται ο καθένας να γράφει τη γνώμη του, χωρίς να χρειάζεται να είναι επαγγελματίας του κάθε είδους. Δεν καταλαβαίνω Αντώνη προς τι η επίθεσή σου προς άλλο μέλος του φόρουμ. Στο κάτω κάτω αν δεν συμφωνείς, απλά μπορείς να αγνοήσεις τα post του.

Φιλικά
Χάρης

Ακριβώς όπως τα λες την γνώμη του όχι να υπερασπίζεται απόψεις και γνώμες άλλων που ποίος ξέρει τι συμφέροντα και σκοπιμότητες έχουν. Και στο κάτω κατω της γραφής ξέρω και εγώ και εσύ και ο άλλος να κάνουμε googling δεν έχω την ανάγκη να μάθω μέσο τρίτων.

Δικαιωμα σου να αγαπας τις Philips και να τις υπερασπιζεις.

Δικαιωμα μου επισης να επισημαινω οτι σε value for money ειναι στον πατο.

Δεν αγαπώ και δεν υπερασπίζομαι κανενα.

Αλλά δεν γουσταρω να ακούω ανακρίβειες από κάποιον που δεν έχει δει και δεν έχει συγκρίνει προϊόντα να έχει άποψη και να την λέει δημόσια.

Τόσο απλά..

Και επειδη εχεις χασει παμπολα επεισοδια θα σε παραπεμψω στον συγκριτικο του AVclub για την 9705. Καποια μελη εγραψαν οτι θα ηταν καλη αγορα αν ηταν 1,000 ευρω φθηνοτερη , ενω υπηρξε και μελος που εγραψε οτι θα συμφερε ως αγορα αν ειχε 500 ευρω. Ακραιο μεν αλλα δειχνει αυτο που λεω και εγω.

Δηλαδή επειδή κάποιοι στάθηκαν εκεί και αποφάσισαν μου το παρουσιάζεις αυτό σαν δεδομένο και θα πρέπει να το δεχτώ?
Όχι δεν θα το δεχτώ γιατί όπως είπε και κάποιος άλλος στο άλλο thread υπήρχαν και διαφωνίες από τους ίδιους τους κριτές.

Οι αποψεις που εκφραζω ειναι συνδυασμος που προερχεται τοσο απο την παρακολουθηση καποιων μοντελων...

Θα συνιστουσα να διαβαζεις καλυτερα αυτα που λεω.

Οταν ενα μοντελο δεν το εχω δει απο κοντα ποτε δεν το προτεινω για αγορα.

Αν διαφωνεις με αυτα που γραφω μπορεις να τα αντικρουσεις. Σιγουρα ειναι προτιμότερο απο το επιθετικο "στιλακι" που εχεις υιοθετησει απεναντι μου.

ΥΓ1. Αδιαφορουμε παντελως για το τι γουσταρεις...

ΥΓ2. Ποιος εισαι εσυ που θα απαγορευσεις σε ενα φορουμ σε καποιον να λεει την αποψη του?

Last edited:
Επισης θα σε παραπεμψω στην κατηγορια Βλαβες-Επισκευες που αναλογικα με τις φτωχες πωλησεις που εχει η συγκεκριμενη μαρκα τα τελευταια χρονια (απορεια και αυτη η καθηζηση του value for money που λεγαμε παραπανω) ειναι πρωτη σε αναφορες βλαβων.

Μπορώ και εγώ να σε παραπέμψω σε διάφορα αλλά thread άλλων κατασκευαστών σε τέτοια θέματα αλλά δεν έχω πρόθεση να θάψω κανένα αυτή είναι η ειδικότητα σου.

Ναι ειμαι εδω για να λεω την γνωμη μου οσο και αυτη μπορει να θιγει συμφεροντα και κατεστημενες αντιληψεις.

Επειδη ομως γνώμονας μου ειναι μονο το συμφερον του Α, Β ,Χ ανωνυμου μελους και οχι καποιας εταιρειας η πολυεθνικης θα συνεχισω να το κανω.

Ναι ειμαι εδω για να λεω την γνωμη μου οσο και αυτη μπορει να θιγει συμφεροντα και κατεστημενες αντιληψεις.

Επειδη ομως γνώμονας μου ειναι μονο το συμφερον του Α, Β ,Χ ανωνυμου μελους και οχι καποιας εταιρειας η πολυεθνικης θα συνεχισω να το κανω.

Όσο βρίσκεις πρόσφορο έδαφος να συνεχίζεις να το κανείς.

Τα συμφέροντα τους οι α.β.χ και ψ τα ξέρουν πολύ καλύτερα από εσένα και δεν έχουν ανάγκη την δική σου γνώμη.

Όσο βρίσκεις πρόσφορο έδαφος να συνεχίζεις να το κανείς.

Τα συμφέροντα τους οι α.β.χ και ψ τα ξέρουν πολύ καλύτερα από εσένα και δεν έχουν ανάγκη την δική σου γνώμη.

Νομίζω πω έχεις ξεπεράσει προ πολλού τα όρια...Ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να πει την γνώμη του ελεύθερα,εάν δεν συμφωνείς απλά δεν συμμετέχεις.Υπάρχει ολόκληρη κατηγορία για την αγορά τηλεόρασης.Με βάση ποια κριτήρια προτείνει κάποιος είναι δικό του θέμα (ο Γιάννης τα ανέφερε κιόλας).Τέλος,καταστρέψαμε και τον αρχικό σκοπό του θέματος.

Last edited:

Ωραιο αυτο!

Δηλαδη ενα μελος που μπαινει στο forum μπαινει για να ανακοινωσει τι εχει σκοπο να αγορασει?:BDGBGDB55:

Επειδη συνεχιζεις να δινεις οδηγιες-κατευθυνσεις-εντολες και να αποφασιζεις για αλλους σταματαω εδω.

Εγώ ένα κατάλαβα από τα λεγόμενα σου και αυτό προσπαθώ να επισημάνω.

Για το συμφέρον σας μην αγοράσετε Philips.

Εγώ ένα κατάλαβα από τα λεγόμενα σου και αυτό προσπαθώ να επισημάνω.

Για το συμφέρον σας μην αγοράσετε Philips.

Την ώρα που η philips κατασκευάζει τηλεοράσεις 40'' που κοστίζουν 4.000 ++ εγώ δεν θα το χαρακτήριζα value for money...Ή και η 21/9 είναι τρομερά υπερτιμημένη...δεν νομίζω να υποστηρίζει κανένας πως για την ποιότητα εικόνας της αξίζουν τα κοντά 4.000 ευρώ.

Την ώρα που η philips κατασκευάζει τηλεοράσεις 40'' που κοστίζουν 4.000 ++ εγώ δεν θα το χαρακτήριζα value for money...Ή και η 21/9 είναι τρομερά υπερτιμημένη...δεν νομίζω να υποστηρίζει κανένας πως για την ποιότητα εικόνας της αξίζουν τα κοντά 4.000 ευρώ.

Μπορεί να πουλά όσο θέλει αν θέλω και κρατώ αγοράζω.

Αν όχι υπάρχουν αν ψάξεις υπάρχουν και 42" με 600-700 evro αν νομίζω ξεφτίλα τιμή = ξεφτίλα απόδοση για τις διάστασης τις έχω και άλλες μάρκες για επιλογές.

Το ίδιο συμβαίνει με πολλά αλλά προϊόντα. Eμείς θα τις επιβάλουμε πως θα κοστολογα?

Φιλε Αντωνη να μη λεμε παραλογα πραγματα αν δεν θελεις να διαβασεις τη γνωμη καποιου απλα μη τη διαβαζεις.δεν χρειαζεται ολο αυτο με τα off topic.

Δεν σε καταλαβαίνω...πάρε ως παράδειγμα την Panasonic 42U10,κάνει 500-600 ευρώ..αλλά η εικόνα της είναι πολύ καλύτερη από της aurea των 4,500 ευρώ.Αυτό λέει και ο Γιάννης πιο πάνω,το value for moey,καθορίζεται από τις μεταβλητές απόδοση και τιμή,που κανονικά πρέπει να είναι ανάλογες.Στην Phlips δεν ισχύει αυτό.Επίσης,δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα 700 ευρώ ''ξεφτίλα'' μιας και αφενός είναι ένας μισθός,αφετέρου παίρνεις 50'' με πολύ καλή εικόνα σε αυτά τα χρήματα.

Δηλαδή την λογική ότι δεν είναι value for money στα 4000evro αλλά το άλλο μοντέλο τον 700evro είναι σαβούρα γιατί έχει ξεφτίλα τιμή δεν την κατάλαβα.