Αγορά UPS

Re: Απάντηση: Re: Αγορά UPS

έχουν ανεμιστήρες; δουλεύουν συνέχεια ή όταν έχει διακοπή η ΔΕΗ;

Είναι παθητικής ψύξης έτσι;

Είναι line interactive, και τα 1000αρια μου τουλάχιστον δεν έχουν ανεμιστήρες.

Δημήτρη, τι έχεις βάλει πάνω τους?
υπολογιστές ή και άλλες συσκευές? (π.χ. ρούτερ κλπ)
Τα τροφοδοτικά σου έχουν A-PFC ή P-PFC?

Απ' όλα έχουν πάνω.. Έχουν περάσει routers, switches, τροφοδοτικά με A-PFC και P-PFC, χωρίς PFC, προβολέας, τηλεόραση, Egreat, Wii, Squeezebox, ακόμα και το πανί του προβολέα έχω ρίξει πάνω.. :D

Αυτά που δεν ρίχνω πάνω του είναι τα ηχητικά μου.. AVR, τελικούς, κτλ.

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο αν έχεις δοκιμάσει, μιας και το 5110 είναι ένα από αυτά που κοιτάω...

με πολύ μικρά φορτία, πως τα πάει? Δλδ αν σε μια μακράς διαρκείας διακοπή ρεύματος, αφήσεις πάνω του φορτία π.χ. 20W (router, βάση ασύρματου, τέτοια μικροπράγματα δλδ), θα παραμείνει ανοιχτό για κανά δίωρο -λογικά- ή δεν μπορεί να τα δει - διαχειριστεί?

Σε ευχαριστώ και πάλι, και ένα τελευταίο:

Από software πως τα πάει? Μπορείς π.χ. να απενεργοποιείς τα "μπιπ", να μονιτοράρεις με ακρίβεια την κατάσταση του, πόσο του απομένει κλπ?
Νομίζω είπες ότι είχες και APC, σε σχέση με το powerchute personal πως θα το έλεγες? Για παράδειγμα το software του mustek είναι για τα πανηγύρια, ούτε πλήρως και σωστά το διαχειρίζεται, και μάλλον είναι από εποχή win3.1 ...

(αν είχες και κανά screenshot....)

Αυτά που σκέφτομαι κυρίως είναι το ΕΑΤΟΝ ellipse MAX 850VA και το δικό σου EATON 5110 1000VA.

Έχει καλό software, το LanSafe, το οποίο έχει κάποια πολύ καλά features (π.χ. ένδειξη load, network shutdown πολλών υπολογιστών συνδεδεμένων στο ίδιο UPS, καλό logging, απενεργοποίηση του "μπίπ", κτλ κτλ) αλλά του λείπει η βασική ένδειξη του εναπομείναντα χρόνου (?!). Ποτέ δεν την κατάλαβα αυτή την έλλειψη.

LS-Pulsar700-PowerScope.jpg

Το PowerChute δεν το έχω δουλέψει, καθότι το APC που είχα ήταν μικρό και είχε άλλο software.

Δημήτρη αυτό που λέει:
Battery runtime:
Amount of time the UPS can operate on battery power

καθώς και αυτό που βλέπω στην καρτέλα ControlRoom View -> Battery status panel -> runtime αφορά μόνο τον συνολικό (estimated) χρόνο αναμονής, αλλά δεν μετράει ανάστροφα όταν μπει σε μπαταρία?

Και ένα (ακόμα πιο) τελευταίο, μπορείς να το ρυθμίσεις (όταν έχει διακοπή) να κρατήσει όσο περισσότερο μπορεί, και να κλείσει όταν φτάσει π.χ. 10 λεπτά πριν τελειώσει η αυτονομία του? Η να το ρυθμίσεις να μην κλείσει καθόλου?

Re: Απάντηση: Αγορά UPS

Δημήτρη αυτό που λέει:

καθώς και αυτό που βλέπω στην καρτέλα ControlRoom View -> Battery status panel -> runtime αφορά μόνο τον συνολικό (estimated) χρόνο αναμονής, αλλά δεν μετράει ανάστροφα όταν μπει σε μπαταρία?

Αν θυμάμαι καλά, το runtime αφορά τον χρόνο που του έχεις δηλώσει εσύ, και τον μετράει αντίστροφα όταν κόβεται το ρεύμα. Δεν αποτελεί όμως estimate του εναπομείναντα χρόνου.

Και ένα (ακόμα πιο) τελευταίο, μπορείς να το ρυθμίσεις (όταν έχει διακοπή) να κρατήσει όσο περισσότερο μπορεί, και να κλείσει όταν φτάσει π.χ. 10 λεπτά πριν τελειώσει η αυτονομία του? Η να το ρυθμίσεις να μην κλείσει καθόλου?

Μπορείς να του πεις να μείνει ανοιχτό όσο αντέξει.. Αλλά δεν καταλαβαίνει πόση μπαταρία απομένει, οπότε δεν θα έχεις graceful shutdown.. Απλά θα κλείσει όταν τελειώσει η μπαταρία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά UPS

Μπορείς να του πεις να μείνει ανοιχτό όσο αντέξει.. Αλλά δεν καταλαβαίνει πόση μπαταρία απομένει, οπότε δεν θα έχεις graceful shutdown.. Απλά θα κλείσει όταν τελειώσει η μπαταρία.

Δεν νομίζω ότι θα μου κρατήσουν κακία για αυτό το VOIP ρούτερ, το VAG και η βάση του ασύρματου... :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Αγορά UPS

Καλά, αν έχεις "ανεχτικά" (:p) μηχανήματα προχώρα.. :D

Μα αν δεν είχα UPS, πάλι με τσαααααααααφ δεν θα έσβηναν αυτά σε κάθε διακοπή ρεύματος? :afro:

(μήπως είδες αν έχει βγει κανένα πιο εξελιγμένο πρόγραμμα ελέγχου για το 5110?)

Αρα πάλι δεν θα μπορείς να του σετάρεις π.χ. να κλείσει έναν υπολογιστή που προστατεύει, 10 λεπτά πριν την πλήρη εξάντληση...

Μπορεί να είμαι off topic για λίγο αλλά επείδη σκεφτόμουν να πάρω και εγώ 2 ups για να συνδέσω κάποια μηχανήματα όχι μόνο υπολογιστές και αυτό που με νοιάζει πιο πολύ είναι η προστασία από διακυμάνσεις του ρευματος τελικά τι αξίζει να πάρω (τα μηχανηματα ειναι περιπου 900w)? Με αυτό το ups είμαι εντάξει για υπερτάσεις?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701108

Επίσης οι μπρίζες που λέει backup ειναι και surge?

Mε πολύμπριζο σαν αυτό είμαι καλυμένος?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701166

Τέτοια έχω στο A/V σύστημα μου. Μήπως να τα αλλάξω με ups και αυτά (από πλευράς ασφαλείας πάντα)