Αγορά UPS

Eγώ έχω αυτό ,και για τα χρήματα του το θεωρώ συμφέρουσα αγορά. 1300W ,2200VA και έχω ρίξει πάνω του router ,switch ,pc ,mac ,htpc ,tv ,οθόνη ,ασύρματο τηλέφωνο ,εκτυπωτή ,fax και δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα ,και μιλάμε ότι έχω τουλάχιστον 1-2 διακοπές την μέρα απο ΔΕΗ. Επίσης έχει τεράστια αυτονομία και καθόλου θόρυβο μιας και δεν έχει ανεμιστήρες. Η τιμή του πάρα πολύ καλή και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα.
Αυτό έχω στον προβολέα (έφαγε αρκετά γρήγορα την μπαταρία του και πρόσφατα την αντικατέστησα) και αυτό στην έκδοση 1500VA για ενισχυτή ,πικάπ και τα σχετικά ,πολύ τίμια αγορά θα το χαρακτήριζα.

Μόλις παρέλαβα το Eaton 5110 (350-1500VA) UPS, κατόπιν και της δικιάς σας υπόδειξης....
Το ερώτημα που έχω αυτή τη στιγμή για εκείνους που το κατέχουν -ή ακόμα και για εκείνους που γνωρίζουν- είναι εάν μπορώ να βάλω ένα κοινό πολύπριζο -με ανάλογο βύσμα- και να το κουμπώσω πάνω στην έξοδο του UPS όπου παρέχει ΚΑΙ προστασία από αυξομειώσεις αλλά ΚΑΙ υποστήριξη παροχής ρεύματος σε περίπτωση διακοπής...
Το συγκεκριμένο UPS έχει 4 εξόδους για προστασία ΜΟΝΟ και 4 εξόδος για προστασία και υποστήριξη σε διακοπή...
Το manual, βέβαια, αναφέρει ότι δεν ενδείκνυται η τοποθέτηση πολύπριζου αλλά ούτε και η τοποθέτηση περιφερειακών στις εξόδους για υποστήριξή και διακοπής...
Τι λέτε εσείς;
Να σημειώσω ότι ένας φίλος παραπάνω αναφέρει ότι έχει συνδέσει πάνω σε ένα UPS και τα router του και τα υπόλοιπα, μάλιστα με επιτυχία κατά τις διακοπές ρεύματος χωρίς να ξεσυγχρονίζει...
Ιδού το ερώτημα, λοιπόν....

Απάντηση: Re: Αγορά UPS

Απ' όλα έχουν πάνω.. Έχουν περάσει routers, switches, τροφοδοτικά με A-PFC και P-PFC, χωρίς PFC, προβολέας, τηλεόραση, Egreat, Wii, Squeezebox, ακόμα και το πανί του προβολέα έχω ρίξει πάνω.. :D

Αυτά που δεν ρίχνω πάνω του είναι τα ηχητικά μου.. AVR, τελικούς, κτλ.

Αγαπητέ Δημήτρη να ρωτήσω πού τα κούμπωσες όλα αυτά επάνω στο UPS;
Το έκανες με πολύπριζο;

α) Το ΕΑΤΟΝ που πήρες έχει ανεμιστήρα πάνω του?
β) από που και πόσο?

Re: Απάντηση: Re: Αγορά UPS

Αγαπητέ Δημήτρη να ρωτήσω πού τα κούμπωσες όλα αυτά επάνω στο UPS;
Το έκανες με πολύπριζο;

Ναι. Παίρνεις ένα κοινό πολύπριζο, κόβεις το schuko και συνδέεις ένα αρσενικό IEC C13.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά UPS

Ναι. Παίρνεις ένα κοινό πολύπριζο, κόβεις το schuko και συνδέεις ένα αρσενικό IEC C13.

...και δεν υπάρχει πρόβλημα που όλες οι συσκευές που θα είναι πάνω στο πολύπριζο θα τροφοδοτούνται από μια και μόνο έξοδο του UPS;

Αν δε γράφει κάπου όριο σε Watt για την πρίζα, δεν έχεις πρόβλημα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά UPS

...και δεν υπάρχει πρόβλημα που όλες οι συσκευές που θα είναι πάνω στο πολύπριζο θα τροφοδοτούνται από μια και μόνο έξοδο του UPS;

Μα και οι 4 έξοδοι που δίνει, ουσιαστικά "πολύμπριζο" ενσωματωμένο στο ups είναι... ένα είναι το κύκλωμα εσωτερικά...

1500άρι χωρίς ανεμιστήρες;;;;; ομολογώ ότι δεν το περίμενα!

Μεγειές! :a0210:

Σε ευχαριστώ!
Ομολογώ ότι ζεσταίνεται το ίδιο όπως και ένα 450 AROS syncro που είχα πριν...
Και μια που είπα AROS...
Ελπίζω να ευχαριστηθώ το ίδιο ανάλογα το νέο μου UPS όπως και αυτό...
9 χρόνια φορτωμένο, 3 μπαταρίες έχω αλλάξει μέχρι τώρα και παρόλα αυτά δεν με έχει προδώσει ποτέ!
A, αξέχαστα...έδωσα τότε 149 για το εν λόγω (AROS)...

δεν ξέρω αν είναι το καταλληλότερο θέμα, αλλά αφού συζητάτε πολύ για το eaton θα αναφέρω ένα πρόβλημα που προέκυψε μετά την τελευταία κακοκαιρία που έκανε και θα ήθελα την γνώμη σας.
έχω και γω το eaton από πέρυσι, και έχω συνδέσει πάνω του τηλεόραση, δορυφορικό δέκτη και pc με κάποια περιφερειακά και μέχρι τώρα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. εκτός των παραπάνω έχω περάσει και την τηλεφωνική μου γραμμή μέσα από το ups. πρώτη φορά το κάνω αυτό αλλά πέρυσι μου κάηκε ένα router οπότε είπα να το δοκιμάσω με το καινούριο.
κάποια στιγμή που λέτε με τις βροχές, αστραπές και βροντές, σταμάτησε να λειτουργεί το τηλέφωνο και το adsl. μου φάνηκε λογικό να σας πω την αλήθεια, αλλά επειδή μέχρι το βράδυ δεν είχε έρθει τηλεφώνησα στον ΟΤΕ για βλάβη και ήρθαν την επομένη το πρωί. δεν βρήκαν βλάβη στην γραμμή και για να μην μακρηγορώ έβγαλα την γραμμή από το ups και την έβαλα στην τηλεφωνική πρίζα και όλα επανήλθαν κανονικά. αργότερα που δοκίμασα να ξαναπεράσω την γραμμή μέσα από το ups πάλι έδειχνε νεκρή.
υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγχω αν είναι βλάβη ή κάτι άλλο?
έχετε ξανασυναντήσει παρόμοιο πρόβλημα σε eaton ή άλλο ups? εννοείται ότι μηχάνημα εκτός αυτού του προβλήματος συνεχίζει να δουλεύει κανονικά.

Το πιο πιθανό είναι το Eaton να έδωσε τη ζωή του για να τη γλιτώσει το router σου..

εντάξει του έμεινε και κάτι, δεν τα έδωσε όλα:2thumb22sup:
άμεσα λοιπόν για επισκευή-αντικατάσταση για να είμαι έτοιμος για την επόμενη κακοκαιρία...