Αγοράσατε δέκτη DVB-T και χάλασαν τα αναλογικά?

εγώ πήγα πήρα ένα ταφ (το σκεφτόμουν πριν διαβάσω αυτά) και τελικά με το που μπήκε το ταφ έπεσε η ποιότητα του σήματος της digea, πιξέλιασε η εικόνα και έμεινε σταθερή ενώ περνούσε μόνο ο ήχος.

Δεν δοκίμασα κάν να δω αναλογικά τι έγινε.

Σημειωτέον ότι τα ψηφιακά της ερτ ούτε που φαίνονται πλέον.
Μόνο εντοπίζονται αποθηκεύονται και μαύρο σκότος.

Ποιο πήρες? Μεταλλικό, με πλαστικά μέρη ή με "F" connectors?
Έχεις δυνατότητα να δοκιμάσεις και κάποιο άλλο ή/και tap off, για να δούμε συμπεριφορά?

Το λαθος που κανουν οι περισσοτεροι ειναι να χρησιμοποιουν το in και το out της κεραιας του dvb-δεκτη ή να βαζουν το κεντρικο καλωδιο της κεραιας τους πρωτα στον mpeg4 δεκτη.
Η συνδεση χωρις το παραμικρο προβλημα στην εικονα των αναλογικων ειναι πολυ απλη: Δινουμε 2-3 ευρο και αγοραζουμε ενα μεταλικο splitter (το δικο μου ειναι της εταιρειας BZT 0-1000mhz). Βαζουμε το splitter ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ πανω στη τηλεοραση και το καλωδιο της κεραιας ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ πανω στο splitter και οχι πρωτα στον δεκτη! Μετα απλα απο τη μια εξοδο του splitter βαζουμε ενα καλωδιο κεραιας στον δεκτη και ΤΕΛΟΣ. (το σημα ερχεται στη τηλεοραση μας απο το hdmi ή οποια εξοδο του δεκτη χρησιμοποιει ο καθενας)

Παναγιώτη το tap off δεν επιλέχθηκε για την ισχυρή έξοδό του, που συνδέεται στο αναλογικό tuner. Η έξοδος μεγάλων απωλειών πάει στο ψηφιακό δέκτη. Η λογική είναι ότι με το ψηφιακό είτε πιάνεις στα 99, είτε στα 70% έχεις ίδια ποιότητα εικόνας, ενώ στο αναλογικό η παραμικρή απώλεια οδηγεί σε χιόνι ή απώλεια καναλιών (και δεν μιλάω για τα ισχυρά και μεγάλα κανάλια της επίγειας μπάντας). Κοινώς κλέβω σήμα από τα ψηφιακά, για να μην χαλάσω κανένα από τα περίπου 33 αναλογικά κανάλια που λαμβάνω. Δοκίμασα όλες τις λύσεις και τις μέτρησα με πεδιόμετρο και όχι με το μάτι και κατάληξα σε αυτή.

Τὰ Τὰφ τοῦ μισοῦ ἢ ἑνάμισι εὐρὼ μπορεῖ νὰ ἔχουν κακὴ προσαρμογὴ ὁπότε στὸ μὲν ψηφιακὸ πέφτει ἡ ποιότητα σήματος στὸ δὲ ἀναλογικὸ ἀρχίζει νὰ χιονίζει.

Ὑπάρχουν καὶ διακλαδωτὲς (splitter) μεγάλων ἐταιρειῶν, ἀπὸ 6 ὠς 15 εὐρώ.

εγώ πήγα πήρα ένα ταφ (το σκεφτόμουν πριν διαβάσω αυτά) και τελικά με το που μπήκε το ταφ έπεσε η ποιότητα του σήματος της digea, πιξέλιασε η εικόνα και έμεινε σταθερή ενώ περνούσε μόνο ο ήχος.

Δεν δοκίμασα κάν να δω αναλογικά τι έγινε.

Σημειωτέον ότι τα ψηφιακά της ερτ ούτε που φαίνονται πλέον.
Μόνο εντοπίζονται αποθηκεύονται και μαύρο σκότος.
Δύο εἶναι τὰ πιθανὰ αἴτια.

1. Κακὴ ποιότητα τοῦ Τάφ.
2. Χαμηλὴ στάθμη σήματος ἀπὸ τὴν κεραία.

Φίλε ρέθυμνο θυμάσαι ακόμη να γράφεις σωστά με ψιλή και δασεία?
:flipout:
Ξέχασες και την περισπωμένη.....
όπως και να'χει είναι πραγματικά λόγος συγχαρητηρίων μόνο και μόνο που τα θυμάτε....

@rethimno01

Εγώ πάντως βρήκα το πολυτονικό (σου) αναζωογονητικό. Να είσαι καλά.

Σίμος

Εγώ πάλι το βρίσκω το ίδιο λάθος με το ατονικό ή τα greeklish.

Έχουμε ελληνική δημοτική με μονοτονικό σύστημα, αυτό μιλάμε και γράφουμε όλοι. Και όπως ζητάμε από όλους να μη βανδαλίζουν τη γλώσσα μας με τα greeklish ή με ανορθόγραφα και ατονικά κείμενα, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για τα πολυτονικά.

Το επόμενο που μένει είναι να γράφει κανείς στο ιστορικό απολίθωμα της καθαρεύουσας ή της αρχαΐζουσας.

Απάντηση: Re: Αγοράσατε δέκτη DVB-T και χάλασαν τα αναλογικά?

Εγώ πάλι το βρίσκω το ίδιο λάθος με το ατονικό ή τα greeklish.

Έχουμε ελληνική δημοτική με μονοτονικό σύστημα, αυτό μιλάμε και γράφουμε όλοι. Και όπως ζητάμε από όλους να μη βανδαλίζουν τη γλώσσα μας με τα greeklish ή με ανορθόγραφα και ατονικά κείμενα, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για τα πολυτονικά.

Το επόμενο που μένει είναι να γράφει κανείς στο ιστορικό απολίθωμα της καθαρεύουσας ή της αρχαΐζουσας.
Τον κύριο από το αυτί και στο Λιακόπουλο...χωρίς καν δικαίωμα απολογίας!

Και για να σοβαρολογούμε...η γλώσσα μας δεν φτωχαίνει ούτε από το πολυτονικό, ούτε από την καθαρεύουσα....μην τρελαθούμε κιόλας!
ξεμορφωνώμαστε ως λαός χρόνια τώρα....πάνω κάτω από τότε που «αποσύρθηκε» το πολυτονικό, για να το τοποθετήσουμε και χρονικά...εμ, πώς να διδάξουν και να γράψουν πολυτονικά οι φωστήρες δάσκαλοι από τις παιδαγωγικές ακαδημίες της Γιουγκοσλαβίας...σόρι για το off topic, ..αλλά αυτά τα γλωσσικά "απολιθώματα" ΜΟΝΟΝ εμείς τα έχουμε απαξιώσει...για να το ψάξουμε λίγο....

Λιακόπουλο; Τον τηλε-έμπορο βιβλίων ποιότητας κάτω του μηδενός; Των Ελοχίμ και Νεφελίμ;

Η καθαρεύουσα ήταν και είναι απολίθωμα. Ποτέ δε μιλήθηκε από τον ελληνικό λαό. Νεκρή γλώσσα ήταν, νεκρή γλώσσα είναι.

Προσωπικά με ενοχλεί το πολυτονικό όσο και το ατονικό. Από τη στιγμή που έχουμε συμφωνήσει να μιλάμε στην ελληνική δημοτική σε αυτό το φόρουμ, καλό θα είναι να το τηρούμε όλοι.

Off topic mode

Παναγιώτη, αν το παρατήρησες, σε μονοτονικό γράφω. Και πίστεψέ με, ξέρω (ελπίζω δλδ οτι ακόμη τα θυμάμαι) να γράψω σε πολυτονικό. Επειδή μπαίνεις στο δικό μου γνωστικό αντικείμενο εδώ, θα πω οτι ΝΑΙ, είναι όντως ανορθογραφία το πολυτονικό σήμερα. Αλλά δεν είναι ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ανορθογραφία ίδιου μεγέθους με το ατονικό. ΤΥΠΙΚΑ (τουλάχιστο) ακόμη υφίσταται πολυτονικό (στο αρχαιοελληνικό κείμενο) συνεπώς ΤΥΠΙΚΑ η ορθογραφία του ΑΚΟΜΗ ισχύει. Αντίθετα το ατονικό δεν υφίσταται πουθενά, συνεπώς είναι ΠΑΝΤΟΤΕ ανορθογραφία.

ΔΕΝ υποστηρίζω οτι δεν ξέρεις να γράψεις πολυτονικό και γιαυτό το "κατακρίνεις". Αντίθετα είναι ΣΩΣΤΟ αυτό που λες οτι είναι ανορθόγραφο να γράφεις πολυτονικά στην Ελλάδα του 2000+. Το έγραψα ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ και το ξαναλέω. Τι υποστηρίζω ;

Οτι το πολυτονικό, η καθαρεύουσα κτλ είναι μια μορφή γραφής που "κάτι περιέχει". Κάπου κάποτε και μάλιστα μέχρι σχετικά πρόσφατα, ΥΠΗΡΧΕ. Είναι δλδ μέρος της (γλωσσικής) ιστορίας μας. Το αν αυτά που "πρεσβεύει" είναι "απολιθώματα" ΣΥΓΝΩΜΗ, αλλά είναι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σου άποψη.

Κάποτε, όταν υπήρχε η τεράστια αναντιστοιχία μεταξύ της έγγραφης ελληνικής γλώσσας και της ομιλούμενης, οι "λόγιοι" της εποχής έκαναν το λάθος να απορρίπτουν την δημοτική ως "μιαρή". ΕΠΕΜΕΝΑΝ ότι η μοναδική σωστή γλώσσα είναι η καθαρεύουσα. Τώρα γίνεται το ίδιο λάθος από την ανάποδη.
Σήμερα βέβαια, ελάχιστες δεκαετίες μετά την καθιέρωση της δημοτικής, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να διαπιστώνουμε οτι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ πλειοψηφία των Ελλήνων δεν μπορεί να γράψει ορθά 10 μόλις προτάσεις. Αν αυτό το πράγμα συνεχιστεί, σε λίγο σχετικά χρόνο θα παλεύουμε να "κρατήσουμε ζωντανό" το μονοτονικό. Θα επικρατεί ο εντελώς ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΣ λόγος και τα greeklish.

Τι ΔΕΝ είπα : Οτι πρέπει να "ξαναγυρίσουμε" στην καθαρεύουσα κτλ. Είπα οτι όσο συνεχίζουμε με άνεση τις "εκπτώσεις" στην γλώσσα, τόσο θα επικρατεί η ανορθογραφία και η χυδαιοποίησή της.

Όταν λοιπόν κάποιος σήμερα μπορεί ακόμη (ή αν θέλεις τολμάει) να γράψει σε πολυτονικό, ακόμη και αν αυτό είναι ανορθόγραφο (που είναι), εγώ θα λέω οτι είναι αναζωογονητικό.

Τέλος θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι όλοι όσοι "πουλάνε" αρχαιοελληνικό πνεύμα κάνουν (τουλάχιστο) το ίδιο κακό στη γλώσσα με αυτούς που την οδήγησαν ως εδώ.

Σίμος

/Off topic mode

Τὰ Τὰφ τοῦ μισοῦ ἢ ἑνάμισι εὐρὼ μπορεῖ νὰ ἔχουν κακὴ προσαρμογὴ ὁπότε στὸ μὲν ψηφιακὸ πέφτει ἡ ποιότητα σήματος στὸ δὲ ἀναλογικὸ ἀρχίζει νὰ χιονίζει.

Ὑπάρχουν καὶ διακλαδωτὲς (splitter) μεγάλων ἐταιρειῶν, ἀπὸ 6 ὠς 15 εὐρώ.

Δύο εἶναι τὰ πιθανὰ αἴτια.

1. Κακὴ ποιότητα τοῦ Τάφ.
2. Χαμηλὴ στάθμη σήματος ἀπὸ τὴν κεραία.

δεν ήταν και του μισού ήταν των 2.
Πλαστικό χυτό, από το media markt.
Είναι γεγονός ότι στο δρόμο της κεραίας υπάρχουν αρκετές συνδέσεις με προεκτάσεις ομοαξονικών...
Τι προτείνετε?
τα splitter βλέπω θέλουν να κόψεις τους ακροδέκτες και να τους στρίψεις μέσα...

@angelheart: Σέβομαι τις απόψεις σου. Την άποψή μου για την καθαρεύουσα την έχω ξαναπεί, και τότε η κουβέντα εκτροχιάστηκε και τελικά έφαγα ban (επειδή φυσικά όταν η συζήτηση φτάνει σε προσωπικές επιθέσεις μεταξύ απλών χρηστών και διαχειριστών, τρώνε ban οι απλοί χρήστες, ανεξαρτήτως ποιος ξεκινά την επίθεση). Υπό αυτό το πρίσμα, προτιμώ να μη το συνεχίσω.

Θα πω μόνο τούτο: τα πνεύματα δεν υπήρχαν στα αρχαία ελληνικά. Είναι προσθήκες των ελληνιστικών χρόνων για να μπορούν οι βάρβαροι να κατανοήσουν ευκολότερα την προφορά. Στο πέρασμα του χρόνου χάθηκε η προφορά. Η κατάργηση των πνευμάτων ήταν απλώς μία αυτονόητη πράξη εξέλιξης. Η απλοποίηση, αν συμβαδίζει με την πραγματικότητα, δεν είναι πισογύρισμα. Είναι πρόοδος.

@angelheart: Σέβομαι τις απόψεις σου.
Θα πω μόνο τούτο: τα πνεύματα δεν υπήρχαν στα αρχαία ελληνικά. Είναι προσθήκες των ελληνιστικών χρόνων για να μπορούν οι βάρβαροι να κατανοήσουν ευκολότερα την προφορά. Στο πέρασμα του χρόνου χάθηκε η προφορά. Η κατάργηση των πνευμάτων ήταν απλώς μία αυτονόητη πράξη εξέλιξης. Η απλοποίηση, αν συμβαδίζει με την πραγματικότητα, δεν είναι πισογύρισμα. Είναι πρόοδος.
Με την παράγραφο αυτή εκτιμώ ότι δόθηκε η πλήρης απάντηση στο θέμα χρήσης τόνων και σημείων στίξεως. Αν όμως υπάρχει διάθεση περαιτέρω αντιπαράθεσης ο διαχειριστής ας ανοίξει μια νέα ενότητα.

Απάντηση: Re: Αγοράσατε δέκτη DVB-T και χάλασαν τα αναλογικά?

@angelheart: Σέβομαι τις απόψεις σου. Την άποψή μου για την καθαρεύουσα την έχω ξαναπεί, και τότε η κουβέντα εκτροχιάστηκε και τελικά έφαγα ban (επειδή φυσικά όταν η συζήτηση φτάνει σε προσωπικές επιθέσεις μεταξύ απλών χρηστών και διαχειριστών, τρώνε ban οι απλοί χρήστες, ανεξαρτήτως ποιος ξεκινά την επίθεση). Υπό αυτό το πρίσμα, προτιμώ να μη το συνεχίσω.

Ευχαριστούμε πολύ που δεν συνεχίζεις να γράφεις ανέκδοτα σε λάθος κατηγορία. Υπάρχει και το ''Ανέκδοτο της μέρας'' στην Εκτός...

Όσο για τα πολυτονικά, μονοτονικά, μονοφωνικά και στερεοφωνικά, η διαχείριση του φόρουμ αποφασίζει τι και πως βανδαλίζει τη γλώσσα. Προφανώς, οι παραπάνω τόνοι που χρησιμοποιεί ο φίλος μας δεν θεωρούνται από τη διαχείριση το υπέρτατον κακόν.

Έρρωσο.

Re: Απάντηση: Re: Αγοράσατε δέκτη DVB-T και χάλασαν τα αναλογικά?

Ευχαριστούμε πολύ που δεν συνεχίζεις να γράφεις ανέκδοτα σε λάθος κατηγορία. Υπάρχει και το ''Ανέκδοτο της μέρας'' στην Εκτός...

Ευχαριστώ πολύ που για άλλη μια φορά επιβεβαιώνετε όσα έγραψα παραπάνω.

Αρκετά οι προκλήσεις και οι προσβολές προς σύσσωμη τη ΔΟ..

Εχεις αρκετό καιρό να σκεφτείς την συμπεριφορά σου...

Λοιπόν σε μένα χαλάνε όταν ανοίγει ο δορυφορικός δέκτης(όχι επίγειος).
Με σπλίτερ διορθώνεται?