Αγοράσατε δέκτη DVB-T και χάλασαν τα αναλογικά?

Έχεις συνδέσει επίγεια κεραία στον δέκτη σου και γίνεται αυτό?
Δώσε μας παραπάνω πληροφορίες.

το αστείο είναι πως ο δέκτης είναι δορυφορικός και όχι επίγειος μαζί.
Ή σύνδεση που έχω είναι 1 ταφ όπου σε αυτό έρχεται το σήμα από κεντρική εγκατάσταση (μονοκατοικία) και μοιράζεται σε 2 τηλεοράσεις.
Δεν είχα πρόβλημα με την λήψη των καναλιών, άλλαξα δορυφορικό δέκτη πρόσφατα και εμφανίστηκε αυτό
δείτε φώτο¨
πρώτη εικόνα ο δέκτης είναι stand by
δέυτερη τον έχω ανοίξει
τρίτη άλλαξα ένα κανάλι (στο δέκτη)

Attachments

• IMAG0446.jpg
    IMAG0446.jpg
    44.8 KB · Views: 12
  • IMAG0447.jpg
    IMAG0447.jpg
    58.4 KB · Views: 13
  • IMAG0448.jpg
    IMAG0448.jpg
    110.8 KB · Views: 12
Σάκη προφανώς κατεβάζει δορυφορικά και επίγεια και ξεχωρίζει το σήμα, με diplexer και όχι με splitter, αλλά επειδή είναι ταυ και αυτό πιθανώς να μπερδεύτηκε. Υπόθεση κάνω... από αυτά που διαβάζω:drummer:

Όχι όχι. θα το δείξω και με εικόνες γιατί βοηθάνε.

Το καλώδιο απο την κεραία των επίγειων αναλογικών καναλιών έρχεται σε ενισχυτή πέρνει σήμα η μία τηλεόραση,και απο τον ενισχυτή πάει σε δεύτερη.
Από την 2η με ταφ φεύγει καλώδιο και πάει σε τρίτη. (φώτο)
Η λήψη είναι πολύ καλή και στις 3 τηλεοράσεις.

ο δορυφορικός δέκτης δεν έχει να κάνει με τα αναλογικά επίγεια κανάλια,ούτε είναι terrestrial, όμως μόλης ανοίγει ξεκινάνε και οι παρεμβολές στα αναλογικά της τηλεόρασης.

Σκεύτομαι πως επειδή τα καλώδια κεραίας και ρεύματος δε πρέπει να είναι κοντά γιατί ίσως να κάνουν παρεμβολές στην αναλογική λήψη.
Ή να αλλάξω ταφ, άλλη εξήγηση δεν έχω.

Attachments

• DSC_0343.jpg
    DSC_0343.jpg
    41.9 KB · Views: 25
Βγάλε για δοκιμή όλα τα καλώδια από τις άλλες τηλεοράσεις και άσε μόνο αυτό που παίρνει η τηλεόραση που συζητάμε.
Δοκίμασε και χωρίς το ταφ, αλλά και με το ταφ.
1) Αν υπάρχει πρόβλημα με το ταφ και όχι χωρίς αυτό, φταίει το ταφ.
2) Αν τώρα, δεν παρουσιάζεται πρόβλημα και με... και χωρίς, το ταφ, σύνδεσε την 2η ή/και την 3η TV και δες τι συμβαίνει.

Last edited:
Λοιπόν άλλο καλώδιο για το δορυφορικό και άλλο για το επίγειο καθόλο το μήκος τους. Πουθενά δεν ανακατεύονται τα δύο καλώδια. Σωστά?
Αν είναι έτσι. έχεις κάπου καλώδια ρεύματος κίνησης actuator (και όχι diseqc)? είναι κοντά στο επίγειο καλώδιο?

@Sakis.kom θα το δοκιμάσω και θα δούμε.Κάποιο μπορεί να είναι η αιτία ή καλώδιο,ή το ταφ ακόμη και το πολύμπριζο που παίρνουν όλα ρεύμα.

@Αrno. Αλλο το δορυφορικό και άλλο το άλλο καλώδιο,είναι ξεχωριστά δεν έρχοντε ούτε απο τη ταράτσα μαζί, και έχω μοτέρ diseqc όχι actuator

Μήπως έχεις τον δορυφορικό δέκτη πάνω στον επίγειο?
Αν ναι σε παρακαλώ άναψε τον δορυφορικό δέκτη και πήγαινε τον επίγειο μακρυά από τις άλλες συσκευές και πες μας τι γίνεται.
Σόρυ για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά προσπαθώ... Τι μάρκα είναι ο δορυφορικός και τι ο επείγειος δέκτης?
Αν είναι στην ίδια πρίζα, δοκίμασε τον επίγειο σε άλλη πρίζα και τον δορυφορικό πάντα αναμένο
Μετά από αυτά δοκίμασε να άλλαξεις το καλώδιο Scart του επίγειου. Υποψιάζομαι πρόβλημα γείωσης
και μετά βλέπουμε...

Last edited:
Λοιπόν,βρέθηκε η λύση.

Είναι ένα καλώδιο hdmi που έχει αγοραστεί απο αγγελία εδω στο σαϊτ.

Σας το παραθέτω με φώτο όπως μπορείτε να το δείτε και παραπάνω.

Arno & Sakis.kom σας ευχαριστώ.

Attachments

• DSC_0306.jpg
    DSC_0306.jpg
    37.4 KB · Views: 22
Ναι το καλώδιο που φεύγει απο την έξοδο hdmi της τηλεόρασης και καταλήγει στην είσοδο του δέκτη.
Αγόρασα ένα των 11 Ε και σταματήσε.
Σήμερα πήρα ακόμη 1 hdmi καλώδιο (crystal audio) 14 Ε το δοκίμασα και να τες πάλι οι παρεμβολές
Η τηλεόραση έχει 2 hdmi.

Τελικά έχω βάλει το απλό των 11Ε στην τv-δέκτη
και μόλις βάζω το δεύτερο (crystal audio) τv-media player,παρεμβολές πάλι, ακόμη και με κλειστό το media player.

Μπορεί οι παρεμβολές να γίνοντε επειδή υπάρχουν τόσα πολλά καλώδια, δε ξέρω τι άλλο, με αυτά πολλές εκπλήξεις έχω δεί.
Πιστεύω πως ακόμη και ο συνδιασμός καλωδίων(λόγο θωράκισης)
κεραίας-hdmi να τα προκαλεί αυτά.

για μεταφορά ψηφιακού σήματος για λίγα μέτρα (τα 2 μέτρα είναι πολύ τις περισσότερες φορές ) έχει γραφτεί πολλές φορές σε πολλά φόρουμ

ΟΤΙ ποιο φθηνό υπάρχει

τα άλλα είναι τζάμπα χρήμα ,
και για να μην γίνει flame πριν γράψετε βάλτε την γυναικά,φίλο η ότι έχετε να σας κάνει το " τυφλό τεστ "

@angelheart: Σέβομαι τις απόψεις σου. Την άποψή μου για την καθαρεύουσα την έχω ξαναπεί, και τότε η κουβέντα εκτροχιάστηκε και τελικά έφαγα ban (επειδή φυσικά όταν η συζήτηση φτάνει σε προσωπικές επιθέσεις μεταξύ απλών χρηστών και διαχειριστών, τρώνε ban οι απλοί χρήστες, ανεξαρτήτως ποιος ξεκινά την επίθεση). Υπό αυτό το πρίσμα, προτιμώ να μη το συνεχίσω.

Ευχαριστούμε πολύ που δεν συνεχίζεις να γράφεις ανέκδοτα σε λάθος κατηγορία. Υπάρχει και το ''Ανέκδοτο της μέρας'' στην Εκτός...

Ευχαριστώ πολύ που για άλλη μια φορά επιβεβαιώνετε όσα έγραψα παραπάνω.

Αρκετά οι προκλήσεις και οι προσβολές προς σύσσωμη τη ΔΟ..

Εχεις αρκετό καιρό να σκεφτείς την συμπεριφορά σου...

Ευχαριστώ για το 15νθημερο ban, το χρειαζόμουν για να καταλάβω πως ακριβώς έχουν τα πράγματα.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

ΥΓ: Όπως έχω γράψει και παλαιότερα, "Το να δέχεσαι την κριτική ενώ έχεις την εξουσία να την φιμώνεις είναι αυτό που κάνει ένα moderator ικανό και αξιοσέβαστο."

ΥΓ2: Όπως απαιτείτε εσείς το σεβασμό, έτσι οφείλετε να σέβεστε τους συνομιλητές σας, ειδικά αυτούς που έχουν μια μακρόχρονη, ενεργή συμμετοχή και την αναγνώριση των άλλων μελών ως καλού συνομιλητή.

ΥΓ3: Ελπίζω η παρουσία του νέου σταθερού και μόνιμου διαχειριστή kblachos, στον οποίο εύχομαι κάθε επιτυχία, να απομακρύνει άτομα που δεν έχουν σχέση με την περιοχή και το αντικείμενό της.

Ευχαριστώ για το 15νθημερο ban, το χρειαζόμουν για να καταλάβω πως ακριβώς έχουν τα πράγματα.

ΥΓ: Όπως έχω γράψει και παλαιότερα, "Το να δέχεσαι την κριτική ενώ έχεις την εξουσία να την φιμώνεις είναι αυτό που κάνει ένα moderator ικανό και αξιοσέβαστο."

ΥΓ2: Όπως απαιτείτε εσείς το σεβασμό, έτσι οφείλετε να σέβεστε τους συνομιλητές σας, ειδικά αυτούς που έχουν μια μακρόχρονη, ενεργή συμμετοχή και την αναγνώριση των άλλων μελών ως καλού συνομιλητή.

ΥΓ3: Ελπίζω η παρουσία του νέου σταθερού και μόνιμου διαχειριστή kblachos, στον οποίο εύχομαι κάθε επιτυχία, να απομακρύνει άτομα που δεν έχουν σχέση με την περιοχή και το αντικείμενό της.

καλως τον...!!μας ελλειψαν οι γνωσεις σου....!!

Διδάγματα και οδηγίες πλεύσης, αλλού..Οποτε και όταν χρειαστεί μπορούμε
να το επαναλάβουμε..

Διδάγματα και οδηγίες πλεύσης, αλλού..Οποτε και όταν χρειαστεί μπορούμε
να το επαναλάβουμε..

Αυτό το "επαναλάβουμε" δεν το κατάλαβα, είστε πολλοί δηλαδή πίσω από ένα ban ή ένας?
Γιατί στο φόρουμ φαίνεται κάθε φορά μόνο ένας...

Arno είμαστε πολλοί, αρκετοί για να ονομαζόμαστε ομάδα :-)

Σταματηστε ρε σεις.

ΜΙα ερωτηση τωρα. Εγω που εχω αγορασει εναν digea για την crt μου (μη γελατε ρε :D) και εχω αρκετα "μπουκωμενο" σημα μιας και ειμαι κατω απο τον υμηττο να βαλω ενα Τ μεταλλικο να τελειωνω για να συνεχισω να βλεπω τα αναλογικα οταν δεν θελω να αναψω τον δεκτη ?