Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Είδα στον paypal λογαριασμό μου να γράψει αυτό:On December 18th, 2015 PayPal Instant Top Up service in Greece will no longer be provided by TrustPay. Should you decide you do not wish to use PayPal anymore you can close your account immediately without incurring any additional charges by following these steps:
Log into your PayPal account at www.paypal.com
Click Profile near the top of the page
Select My Settings
In the “Account Type” section, click “Close account” and follow the instructions
Μπορεί κάποιος να μου το εξήγησε καλύτερα;
Υπαρχει πιθανοτητα να ειναι σπαμ γιατι το μαιλ ειναι [email protected] ενω το σωστο ειναι [email protected] και [email protected]
Οποτε καλο ειναι να μην μπειτε απο το μαιλ αυτο σε κανα παιπαλ..
Εμενα μου το πεταξε στα σπαμ παντως.

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Απο τιμες amazon βλεπω 168ε το manfrotto το αλουμινενιο, 293ε το carbon (χωρις κεφαλες και τα 2) και το sirui 170ε (με κεφαλη) περιμενοντας την προσφορα αυριο..

Εγω ελεγα να περιμενω μπας και βγει προσφορα για καποιο απο τα 2 manfrotto (περσυ ειχε βγει το αλουμινενιο 190 με κεφαλη αν θυμαμαι καλα), αλλα αν κανει την δουλεια καλα και το sirui και ειναι ευκαιρια ας πουμε, να το παρω.. Παντως επειδη η τιμη του δεν ειναι χαμηλη, να φανταστω οτι ποιοτικα ειναι στα επιπεδα του manfrotto?

ναι ειναι βαρυ, αλλα το εμπιστευεσαι
για κεφαλη προτιμω της ball head, για να εχω το αλλο χερι ελευθερο, αν θελω να κλειδωσω φωτομετριση η εστιαση

http://onthreelegs.com/my-gear/manfrotto-486rc2/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ενα βασικο υπερ τον manfrotto ειναι οτι μπορεις τον "λαιμο" να τον εχεις και καθετα

Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Και η 410 έχει σύστημα γρήγορης κίνησης, δεν πηγαίνει μόνο δόντι-δόντι, μην σου πω και καλύτερα από μπάλα, γιατί όπου το αφήνεις εκεί κάθεται. Το μειονέκτημα που της βρίσκω είναι το συγκριτικά μεγάλο βάρος. Η 486 που βάζεις μου φαίνεται πολύ μικρή για "ζόρια". Δεν υπάρχει περίπτωση να μην "κρεμάσει" με τηλεφακό. Από μπάλας έχω μια ευκολόχρηστη Gitzo 1275 (έκκεντρη) και μια heavy duty Slik SBH-550. Αλλά με τη γραναζωτή είδα μεγάλη διαφορά, αν δεν ήταν το βάρος (1,2 κιλά μόνη της) ούτε που θα το συζητούσα.

Όντως ο λαιμός το 055 είναι πολύ καλή πατέντα, τον έχω χρησιμοποιήσει έτσι μερικές φορές που ήθελα να φέρω τη μηχανή πάνω από τραπέζι. Επίσης το 055 δεν καταλαβαίνει τίποτα ακόμη και αν του σηκώσεις τον λαιμό, άρα μπορεί να καλύψει ακόμη και 2μετρους φωτογράφους χωρίς να χρειαστεί να σκύβουν :p

...αν κανει την δουλεια καλα και το sirui και ειναι ευκαιρια ας πουμε, να το παρω.. Παντως επειδη η τιμη του δεν ειναι χαμηλη, να φανταστω οτι ποιοτικα ειναι στα επιπεδα του manfrotto?

Για να είναι ευκαιρία θα πρέπει να βγει από 140 και κάτω, με τα μεταφορικά, από τη στιγμή που με 140 με μεταφορικά το παίρνεις από aliexpress.

Το αλουμινένιο Μanfrotto 055ΧPRO ούτε που να το σκέφτεσαι για τις πολύωρες εξορμήσεις σε δύσβατα εδάφη που κάνεις. Θα το αφήνεις στο σπίτι στάνταρ. Δυνατό, στιβαρό αλλά δεν κουβαλιέται. Να είχες κάνα γαϊδούρι φακό με DSLR ok, αλλά για α6000 + τον μικρούλη Samyang 12/2;!

Το Μanfrotto CXPRO4 από ανθρακόνημα είναι όλα τα λεφτά. Και ελαφρύ και πιάνεται. Δεν έχει την κρυάδα του αλουμίνιου που σου παγώνει τα χέρια. Χαίρεσαι να το στήνεις και να το κουβαλάς χωρίς να νιώθεις ότι κάνεις αγγαρεία. Και δεν στερείται στιβαρότητας έναντι του αλουμινένιου 055 σε βαθμό που να αποδεικνύεται στην πράξη στις λήψεις σε τεστ Α/Β, παρά τα 4 τμήματά του. Και προσφέρει κι εκείνο τη δυνατότητα οριζόντιας τοποθέτησης της κολώνας. Αλλά είναι 50εκ. + την κεφαλή. Χάνεται το πλεονέκτημα της φορητότητας έτσι.

Το Sirui έχει καλές κριτικές. Τα 40εκ. κλειστό μεγάλο πλεονέκτημα όμως. Μπαίνει σε τσάντα, ακόμη και σε χειραποσκευή αεροπλάνου. Η μαγκιά είναι ότι διπλώνουν τα πόδια ανάποδα κατά 180 μοίρες, περικλείοντας την κεφαλή στη μέση. Δεν αναγκάζεσαι να αφαιρείς την κεφαλή για να το χωρέσεις σε τσάντα. Και προσφέρει και δεύτερη κοντή κεντρική κολώνα για λήψεις από τα 10εκ ύψος!

Το αντίστοιχο του Sirui σε Μanfrotto είναι το BeFree. Ένα κιλάκι μόνο, πανάλαφρο και αναδιπλούμενο κι αυτό στα 40εκ. κλειστό.
Μεγάλη υπόθεση το αναδιπλούμενο και τα 40εκ. Ποιος θέλει το βάλε-βγάλε της κεφαλής για να χωρέσει το τρίποδο σε τσάντα!
Αν θέλεις Manfrotto, τότε προτείνω το Befree. Αν σε παίρνει χρηματικά, το carbon, αλλιώς το αλουμινίου στα μισά λεφτά.

Αλλά και το αλουμινένιο Sirui δεν είναι τυχαίο τρίποδο. Ελαφρύ όσο το carbon Befree, στα μισά λεφτά.

Last edited:

Γιαννη ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Και η 410 έχει σύστημα γρήγορης κίνησης, δεν πηγαίνει μόνο δόντι-δόντι, μην σου πω και καλύτερα από μπάλα, γιατί όπου το αφήνεις εκεί κάθεται. Το μειονέκτημα που της βρίσκω είναι το συγκριτικά μεγάλο βάρος. Η 486 που βάζεις μου φαίνεται πολύ μικρή για "ζόρια". Δεν υπάρχει περίπτωση να μην "κρεμάσει" με τηλεφακό.

δεν υπαρχει προβλημα ,αν η κεφαλη βιδωσει στον φακο
με τον 80-200mm και tc-20e II (1,5 κιλο) τα εχει για πλακα, οπως και με το "μακρυ" 300αρι + tc-200

edit τωρα ειδα οτι το θες για μικρουλα μηχανη... εννοειτε οτι πας για το sirui

15:30 ώρα Ελλάδος, τσάντα Lowepro SlingShot 102 AW Photo Sling Pack
http://www.amazon.de/gp/product/B003656Q7C

19:30 ώρα Ελλάδος, τρίποδο VANGUARD Alta Pro 283CT 3-Section Carbon.
http://www.amazon.de/gp/product/B004GPE9Y8

19:30 ώρα Ελλάδος, μονόποδο Sirui P-204S Aluminium
http://www.amazon.de/gp/product/B00OD712HG

19:30 ώρα Ελλάδος, Sony α5100 + 16-50mm + 55-210mm
http://www.amazon.de/gp/product/B00MTZI5VU

20:50 ώρα Ελλάδος, μπαταρίες για φλας Panasonic 2450mAh Eneloop PRO
http://www.amazon.de/gp/product/B00JWC40JY

Δεν ειναι τιποτα σημαντικό παιδια. Απλά θα σταματήσουν να προσφέρουν την υπηρεσια instant top up από πιστωτική ή χρεωστική καρτα. Κατι που ετσι και αλλιως δεν υποστηριζεται. Παραμένει ο κλασσικος τροπος top up του λογαριασμου μας στο Paypal μεσω εμβάσματος..

Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Αφού οι περισσότεροι είστε γνωστοί μεταξύ σας, έστω και μέσω του forum και της ενότητας, γιατί δεν σκέφτεστε μια "ομαδική" αγορά που αξίζει σε τέτοιες περιπτώσεις και θα κατανείμει, τουλάχιστον, το κόστος των μεταφορικών;

Οι μπαταρίες πχ ενδιαφέρουν κι εμένα.

Re: Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Mε 16 ευρώ τις βρίσκεις στο ebay.com με δωρεάν μεταφορικά.

Το πολύ ψιλολόι δεν αξίζει να το παραγγείλεις μόνο του από amazon. To συνδυάζεις με κάτι ακόμη για να συμφέρει.
Αν πάρεις π.χ. μαζί και την τσάντα, τα μεταφορικά θα σου βγουν λιγότερα απ' ότι αν έπαιρνες τις μπαταρίες μόνες τους.

Τα deals είναι περιορισμένου χρόνου. Δεν υπάρχει περιθώριο να οργανωθεί powerbuy μεταξύ γνωστών. Και δεν υπάρχει λόγος κιόλας. Εξαίρεση είναι η περίπτωσή σου με τις μπαταρίες.

επειδη εχω μεινει λιγο πισω, γινεται να κανεις εμβασμα στο paypal?
πως γινεται?

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Πρέπει να συνδέσεις τραπεζικό λογαριασμό και αυτό έχει μια διαδικασία που έχω περιγράψει σε άλλο νήμα (στο Paypal, αν θυμάμαι καλά).
Θα προσπαθήσω να το βρω και να προσθέσω link.
Το βρήκα
http://avclub.gr/forum/showthread.p...Γενικές-πληροφορίες)/page100?highlight=paypal

Σε επόμενα posts έχω δώσει αναλυτικές οδηγίες.

Last edited:

Mastercard παιρνει , οποτε και την βιζα θα παιρνει λογικα...

νομιζω ειναι διαφορετικο ενα φιλος πηγε να κανει αγορα απο ebay με visa και δεν το δεχτηκε,
κα ιεβαλε mastercard και την δεχτηκε.