Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Καλές αγορές μπορούν να γίνουν από παντού, απλά εδώ δυστυχώς είχαμε καλομάθει στο παραμύθιασμα του πελάτη και στο μεγάλο περιθώριο κέρδους. Βεβαίως έχοντας δει και από την άλλη πλευρά τα πράγματα, πρέπει να πω ότι πέραν των συνηθισμένων (και μη) δικαιολογιών, υπάρχει το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ως επιχειρηματίας δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο, αφού αυτό που αποκαλούμε κράτος αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού κάθε τρείς και λίγο. Έτσι η μεγιστοποίηση του κέρδους πέραν του προφανούς έχει και την λογική του να είσαι έτοιμος να πληρώσεις τον αυξημένο συντελεστή, την έκτακτη εισφορά, το τέλος αλληλεγγύης ή ότι άλλο ευφάνταστο τρόπο και ονομασία μπορεί να σκεφθεί το ως άνω μόρφωμα. Αυτά τα ολίγα, για να μην βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα...

:worshippy:

Ο καθένας δικαιούται να πράττει όπως νομίζει καλύτερα. Εγώ δεν αποκλείω κανένα μαγαζί (Ελληνικό ή μη) από τις αγορές μου.

Με την ίδια λογική μήπως θα έπρεπε να σταματήσουμε όλοι να αγοράζουμε Κινέζικα προϊόντα μιας και στα περισσότερα Κινέζικα εργοστάσια οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες με εξαντλητικά ωράρια ακόμα και σε παιδιά 8-10 ετών ;

Αγορές από το εξωτερικό δεν ειναι μόνο το Amazon, μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι, υπάρχουν εξαιρετικά μαγαζιά που δεν λειτουργούν με την Amazon superstore "όλα τα σφάζω" λογική.

Αν περιμενουμε λιγο, σε λιγο ολοι μας ετσι θα καταληξουμε να δουλευουμε.
Απλα, μετα δεν θα μπορουμε να πατησουμε το κουμπι <back>...

Υ.Γ.: δεν εχω ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ απο εδω μεσα προσωπικη διαφορα, και αυτες ειναι αποκλειστικα ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

να είσαι έτοιμος να πληρώσεις τον αυξημένο συντελεστή, την έκτακτη εισφορά, το τέλος αλληλεγγύης ή ότι άλλο ευφάνταστο τρόπο και ονομασία μπορεί να σκεφθεί το ως άνω μόρφωμα. .

Δηλαδή σαν να μας λες ότι δεν φτάνουν τα χαράτσια που πληρώνουμε αμέσως, πρέπει να κάτσουμε να πληρώνουμε και άλλα χαράτσια εμμέσως.

Εάν η διαφορά είναι μικρή ας πάει στα διάλα. Λέω ότι τουλάχιστον εδώ το ΦΠΑ το παίρνει το κράτος*, έχει δουλειά ένας συμπατριώτης μου κλπ. Μικρή διαφορά προσωπικώς εννοώ, προϊόν που εδώ βρίσκω 300, από έξω να μου έρχεται μέχρι 250. Είναι το προσωπικό όριο ανοχής μου. Μετά συγγνώμη, αλλά δεν κάθομαι να την φάω άλλο υπέρ πίστεως και πατρίδος.

****Τουλάχιστον από Άμαζον το ΦΠΑ πηγαίνει στο κράτος (ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ), λόγω όγκου συναλλαγών. Γι' αυτό και στο αγγλικό άμαζον πληρώνουμε τιμές ελαφρώς τσιμπημένες στην έξοδο.

Δυστυχώς έτσι είναι, εδώ η ίδια η τρόϊκα παραδέχθηκε ότι η φοροδιαφυγή είναι μοναδικός τρόπος επιβίωσης για τις περισσότερες Ελληνικές επιχειρήσεις. Και κανείς δεν είπε τίποτα, όλοι κάναν τον Κινέζο, οπότε...

offtopic και χωρίς να διαφωνώ με κάτι οι συνθήκες εργασίας στις μεγάλες ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις και σε αρκετές μικρότερες δεν είναι καλύτερες από αυτές του amazon. Σαφώς και στις περισσότερες μικρές οικογενειακές τα πράγματα είναι αλλιώς αλλα αν η συγκριση γίνει με jumbo ή ikea ή πλαίσιο ή αλλες αλυσίδες το amazon και τα όσα τραβάνε οι εκεί εργαζόμενοι θα μοιαζουν μάλλον με βόλτα στο παρκο

offtopic και χωρίς να διαφωνώ με κάτι οι συνθήκες εργασίας στις μεγάλες ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις και σε αρκετές μικρότερες δεν είναι καλύτερες από αυτές του amazon. Σαφώς και στις περισσότερες μικρές οικογενειακές τα πράγματα είναι αλλιώς αλλα αν η συγκριση γίνει με jumbo ή ikea ή πλαίσιο ή αλλες αλυσίδες το amazon και τα όσα τραβάνε οι εκεί εργαζόμενοι θα μοιαζουν μάλλον με βόλτα στο παρκο

Δεν είναι όλες οι αλυσίδες κατεργα.
Μπορώ να στο βεβαιωσω εγώ που έχω κατάστημα franchise πολυυυυυ γνωστές αλυσίδας προϊόντων τεχνολογίας.
Οι 5 υπάλληλοι μου παίρνουν πανω απο τα 2πλασια του βασικού μισθου στο χέρι κάθε μήνα, μαζί με τα bonus τους για 5ημερη εργασία 38 ωρών εβδομαδιαία.
Θα μπορούσα να μιλάω ένα ολόκληρο πρωί για το θέμα αυτό, αλλά σπανιζουν τα ευηκοα ωτα.
Άρα σταματω εδώ, για να μη χαλασουμε και τις καρδιές μας.
Καλό ξημέρωμα!

Last edited:
Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Δεν αντιλέγουμε σε όλα αυτά, απλά θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο λογικό όριο στο οποίο, για όποιον μετράει η στήριξη της τοπικής οικονομίας (γιατί για μερικούς μπορεί και να μην μετράει καθόλου, και να αναζητούν τρόπο να γλυτώσουν και το ένα ευρώ ή πάντως να σταθμίζουν τη διαφορά τιμής με άλλες παροχές πχ την υποστήριξη σε θέματα εγγύησης -ο λόγος για τον οποίο όλο και περισσότεροι στρέφονται, θεωρώ, στο εξωτερικό στα προϊόντα του αντικειμένου μας), λες άντε ας πάει και το παλιάμπελο. Υπόψιν ότι δεν μιλάμε για στήριξη ελληνικών προϊόντων, οπότε το προηγούμενο όριο θεωρώ ότι συνήθως το ανεβάζουμε κατά τι παραπάνω, αλλά για στήριξη του τριτογενούς τομέα. Ε για εκεί υπάρχει, όσο καλές προθέσεις και να έχουμε, εν τέλει κάποιο όριο που υποχωρεί ο πατριώτης μέσα μας έναντι του συνειδητοποιημένου καταναλωτή. Θέλω να μου πεις με το χέρι στην καρδιά, έστω ότι τη ΝΕΧ που πήρες την έβρισκες 300 στο εξωτερικό και την είχε διπλή τιμή εδώ, θα παρέμενε αλύγιστη και ασυγκίνητη η φιλόπατρις τσέπη σου; Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι για όλους υπάρχει αυτό το όριο, σε άλλους μπορεί να είναι το 1 ευρώ, σε άλλους πολύ μεγαλύτερο, πάντως υπάρχει. Για εμένα είπα πού βρίσκεται το όριο αυτό, διαφορές όχι μεγαλύτερες του +20-25% και σε απόλυτα νούμερα όχι μεγαλύτερες των ας πούμε 200 ευρώ για τα άνω του χιλιάρικου προϊόντα (μου αρέσει που προς στιγμήν ξέχασα πόσο πλέον σπανίζουν, μέχρις εξαφανίσεως, οι αγορές αυτές...) με συνεκτίμηση του παράγοντα της εγγύησης, της υποστήριξης κλπ.

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Δεν είναι όλες οι αλυσίδες κατεργα.
Μπορώ να στο βεβαιωσω εγώ που έχω κατάστημα franchise πολυυυυυ γνωστές αλυσίδας προϊόντων τεχνολογίας.
Οι 5 υπάλληλοι μου παίρνουν πανω απο τα 2πλασια του βασικού μισθου στο χέρι κάθε μήνα, μαζί με τα bonus τους για 5ημερη εργασία 38 ωρών εβδομαδιαία.
Θα μπορούσα να μιλάω ένα ολόκληρο πρωί για το θέμα αυτό, αλλά σπανιζουν τα ευηκοα ωτα.
Άρα σταματω εδώ, για να μη χαλασουμε και τις καρδιές μας.
Καλό ξημέρωμα!

Κατ αρχήν μπράβο ΕΦΟΣΟΝ δεν τους πετσόκοψες τους μισθούς και παίρνουν ακόμη το τυπικό 1100άρι περίπου του εμπορουπάλληλου με προϋπηρεσία. Αυτό θα κάνει τους ανθρώπους να νοιάζονται την επιχείρηση και όχι απλά να παρεβρίσκονται εκεί 40 ώρες τη βδομάδα.
Όσον αφορά τις τιμές, το 50%+ που έχουν διαφορά κάποια προϊόντα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να το πληρώσουν οι αγοραστές πλέον και να θέλανε. Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι που υπάρχουν αυτες οι τιμές.

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Δεν αντιλέγουμε σε όλα αυτά, απλά θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο λογικό όριο στο οποίο, για όποιον μετράει η στήριξη της τοπικής οικονομίας (γιατί για μερικούς μπορεί και να μην μετράει καθόλου, και να αναζητούν τρόπο να γλυτώσουν και το ένα ευρώ ή πάντως να σταθμίζουν τη διαφορά τιμής με άλλες παροχές πχ την υποστήριξη σε θέματα εγγύησης -ο λόγος για τον οποίο όλο και περισσότεροι στρέφονται, θεωρώ, στο εξωτερικό στα προϊόντα του αντικειμένου μας), λες άντε ας πάει και το παλιάμπελο. Υπόψιν ότι δεν μιλάμε για στήριξη ελληνικών προϊόντων, οπότε το προηγούμενο όριο θεωρώ ότι συνήθως το ανεβάζουμε κατά τι παραπάνω, αλλά για στήριξη του τριτογενούς τομέα. Ε για εκεί υπάρχει, όσο καλές προθέσεις και να έχουμε, εν τέλει κάποιο όριο που υποχωρεί ο πατριώτης μέσα μας έναντι του συνειδητοποιημένου καταναλωτή. Θέλω να μου πεις με το χέρι στην καρδιά, έστω ότι τη ΝΕΧ που πήρες την έβρισκες 300 στο εξωτερικό και την είχε διπλή τιμή εδώ, θα παρέμενε αλύγιστη και ασυγκίνητη η φιλόπατρις τσέπη σου; Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι για όλους υπάρχει αυτό το όριο, σε άλλους μπορεί να είναι το 1 ευρώ, σε άλλους πολύ μεγαλύτερο, πάντως υπάρχει. Για εμένα είπα πού βρίσκεται το όριο αυτό, διαφορές όχι μεγαλύτερες του +20-25% και σε απόλυτα νούμερα όχι μεγαλύτερες των ας πούμε 200 ευρώ για τα άνω του χιλιάρικου προϊόντα (μου αρέσει που προς στιγμήν ξέχασα πόσο πλέον σπανίζουν, μέχρις εξαφανίσεως, οι αγορές αυτές...) με συνεκτίμηση του παράγοντα της εγγύησης, της υποστήριξης κλπ.

Παρόλο που είπα πως σταματω, θα κάνω ένα τελευταίο σχόλιο.
1) η nex που αγορασα ήταν φθηνοτερη στην Ελλάδα αποτι στο εξωτερικο, παρόλο που οι Ελληνικές επιχειρήσεις απεθυνονται σε δυνητικη αγορά 10 εκατομμυρίων καταναλωτών κι όχι δισεκατομμυρίων όπως οι ιντερνετικοι κολοσσοι που υμνουνται.
ΑΝ.είχε διπλάσια τιμή στην Ελλάδα, ΑΠΛΑ. δεν θα την αγοραζα. ΕΓΏ!
2) ΌΤΑΝ θέλουμε να παιξουμε, δοκιμασουμε, ρωτησουμε κτλ. για τη μηχανή των ονείρων μας, που πάμε; Στο Ελληνικό μαγαζί, που πληρώνει τα κέρατα του για να υπάρχει, και μετά βλέπει τον υποψηφιο καταναλωτή που εξυπηρετησε να ψωνιζει:απο εξωτερικό .
3) Καλώ οποιον θελει να δει την πραγματικότητα στην πραγματική αγορά, να έρθει να παρακολουθησει για μια εβδομάδα μόνο το πως δουλευουμε εμείς οι "αιμοσταγεις " Έλληνες έμποροι και τι κέρδη πραγματικά βγαζουμε.
Μέτα ας συγκρίνουν με τα κέρδη που εκείνοι επιθυμουν για τον εαυτό τους.
ΟΡΙΣΤΙΚΌ ΤΕΛΟΣ

Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Παρόλο που είπα πως σταματω, θα κάνω ένα τελευταίο σχόλιο.

3) Καλώ οποιον θελει να δει την πραγματικότητα στην πραγματική αγορά, να έρθει να παρακολουθησει για μια εβδομάδα μόνο το πως δουλευουμε εμείς οι "αιμοσταγεις " Έλληνες έμποροι και τι κέρδη πραγματικά βγαζουμε.
Μέτα ας συγκρίνουν με τα κέρδη που εκείνοι επιθυμουν για τον εαυτό τους.
ΟΡΙΣΤΙΚΌ ΤΕΛΟΣ

Ευχαριστώ

Φιλε μου δεν αντιλεγω, νομίζεις δεν βλέπω τα ίδια? Δεν είπα οτι φταιει ο έμπορος, και δεν μπορεί να φταιει οταν οι διαφορες ειναι τραγικες. Φταιει οτι είμαστε μικρη αγορά? Φταιει η πολιτική των αντιπροσωπων? Πάντως γεγονός ειναι οτι συχνά δελεαζομαστε, ερευνωντας την αγορά ως καταναλωτές, απο προσφορές που δεν μπορείς να προσπερασεις

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

2) ΌΤΑΝ θέλουμε να παιξουμε, δοκιμασουμε, ρωτησουμε κτλ. για τη μηχανή των ονείρων μας, που πάμε; Στο Ελληνικό μαγαζί, που πληρώνει τα κέρατα του για να υπάρχει, και μετά βλέπει τον υποψηφιο καταναλωτή που εξυπηρετησε να ψωνιζει:απο εξωτερικό .

+1

@etsap δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό και ειλικρινά μπράβο σου που αντέχεις ούτε χαρακτήρισα τους έλληνες εμπόρους αιμοσταγείς, αλλά το αν έχουν κέρδη ή ζημιές σε περιβάλλον ελεύθερης αγοράς δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει τους καταναλωτές. Αν ο τριτογενής τομέας στην Ελλάδα έχει λόγο υπάρξης στο μέγεθος που είχαμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα.

Δυστυχώς έτσι είναι, εδώ η ίδια η τρόϊκα παραδέχθηκε ότι η φοροδιαφυγή είναι μοναδικός τρόπος επιβίωσης για τις περισσότερες Ελληνικές επιχειρήσεις. Και κανείς δεν είπε τίποτα, όλοι κάναν τον Κινέζο, οπότε...

Καλά και παλαιότερα που δεν υπήρχαν τα χαράτσια οι ελεύθεροι επαγγελματιίες τα δήλωναν όλα στην εφορία έτσι ;

Φαντάζομαι οτι εμείς οι μισθωτοί είμαστε υπεύθυνοι για το όργιο φοροδιαφυγής που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα ..

+1000

Και για να μην παρεξηγούμεθα κανείς δεν είπε οτι όλοι οι Ελληνες έμποροι & επιχειρηματίες είναι έτσι.. Και στην Ελλάδα έχουμε επιχειρήσεις διαμαντάκια (ειδικά μικρομεσαίες και μικρά μαγαζιά) που τις αγαπάμε και τις τιμούμε όλοι μας, αυτό όμως αντίστοιχα δεν αποτελεί λόγο να θεωρούμε οτι δεν υπάρχουν πολλοί κακοί επιχειρηματίες..

Μια βόλτα από τα διάφορα Ελληνικά (σοβαρά) φόρουμς (π.χ το δικό μας) μπορεί να δώσει σε όλους μια καλή εικόνα τόσο για το επίπεδο τιμών όσο και για το επίπεδο "εξυπηρέτησης" μετά την πώληση το οποίο είναι (στην πλειοψηφία των Ελλ, καταστημάτων) ΑΝΎΠΑΡΚΤΟ

Last edited:

Το παιχνιδι του εμποριου, και οχι μονο, αλλαζει ραγδαια τα τελευταια χρονια. Αυτο ειναι που πρεπει να δουν οι εμποροι και να προσαρμοστουν αντιστοιχα και γιατι οχι να πρωτοπορησουν. Η αγορα σε παμπολλα προιοντα δεν εχει το μεγεθος της γειτονιας πλεον αρκει να μπορεις να το δεις και να ξερεις/μαθεις να την προσεγγισεις.

Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, στα περισσότερα προϊόντα της κατηγορίας των φωτογραφικών, οι τιμές των καταστημάτων μας είναι ανταγωνιστικές του εξωτερικού. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι τυχόν προσφορές ή ξεπουλήματα δεν φτάνουν πάντα στη χώρα μας ή φτάνουν με καθυστέρηση, αναλόγως πόσο μεγάλα είναι τα παγκόσμια αποθέματα του στοκ. Διαφορετικά, σίγουρα οι έμποροι λειτουργούν πλέον με πολύ συμπιεσμένο κόστος, κλασικό παράδειγμα η τρελή προσφορά της ΝΕΧ3 που προανέφερε ο etsap, που για κάμποσες μέρες παρέμενε ίσως η χαμηλότερη στην Ευρώπη. Αλλά το θέμα είναι γενικότερο, δεν αφορά στα φωτογραφικά.
Πχ χθες παρήγγειλα φίλτρα για κανάτα νερού brita για τον πατέρα μου. Η τιμή στα καταστήματα λιανικής είναι 24 ευρώ η 3άδα, δλδ 8 ευρώ το φίλτρο. Η φθηνότερη τιμή skroutz στα 15 ευρώ (+ μεταφορικά, ασφαλώς). Στο αγγλικό amazon τα έχει 8 λίρες, 8,20 λίρες εάν κάνουμε την προσαρμογή στον ελληνικό ΦΠΑ (τον οποίο αποδίδει η amazon στο ελληνικό κράτος). Χονδρικά 10 ευρώ. Η παραγγελία των 5 που έφυγε χθες, 50 ευρώ, για 15 φίλτρα, με τιμή λιανικής στη χώρα μας 120 ευρώ (!!) και φθηνότερη τιμή ίντερνετ 75 ευρώ. Μεταφορικά, καθώς μοιράζονται σε όλη την παραγγελία που με την ευκαιρία προσέθεσα και διάφορα άλλα πραματάκια που χρειαζόμουν, 7 λίρες. Και υπόψιν, σήμερα είχε black fridays τα 12 φίλτρα στις 24 λίρες, που δεν το ήξερα και είχα ήδη παραγγείλει, δλδ περίπου 30 ευρώ. Είναι σημαντική η διαφορά, όπως και να το κάνεις, τώρα που προσπαθούμε να κόψουμε από εδώ και από εκεί (δεν μιλάμε για αγορές για τον χαβά μας, αλλά όπως είδατε παραπάνω για αναλώσιμα). Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται για το χάσμα τιμών (-35% σε σχέση με τα εγχώρια ιντερνετ καταστήματα) πάντως ξέρω πως σίγουρα δεν θα το επωμιστώ εγώ. Και σε προϊόντα όπως το προαναφερθέν, δεν παίζουν εγγυήσεις, μαγαζί με έκθεση για δοκιμές κλπ. Μιλάμε για ξερό αναλώσιμο.

Προσωπικά μετά από τόσα χρόνια υπάρχουν συγκεκριμένα προιόντα τα οποία ψωνιζω κατα πλειοψηφία από το εξωτερικό. Οι φωτογραφικές μηχανές εφόσον μιλάμε για καινούργιες δεν είναι συνήθως από αυτά (σε μτχ η αγορά είναι εδώ μικρή). Σε είδη ας πούμε υπολογιστών ψωνίζω σχεδόν αποκλειστικά απ'έξω και ο βασικός λόγος είναι ότι εφόσον είναι πιο ακριβά εδώ και όσες φορές χαλασε κάτι (που στα συγκεκριμένα δεν είναι λίγες) ταλαιπωρήθηκα σαν καταναλωτή δεν με συμφέρει (εξαιρέσεις όπως το after sale support συγκεκριμένων εταιρειών π.χ Dell υπάρχουν και όχι απλώς τις προτιμώ αλλά τις διαφημίζω). Μιλάω πάντα σαν απλώς χρήστης γιατί σαν επαγγελματίας του χώρου οι τιμές και η εξυπηρέτηση που μπορώ να πετύχω είναι σε κάποιες περιπτώσεις πολύ διαφορετική. Αν δηλαδή για τυχαίο παράδειγμα επιστρέψω σε ένα κατάστημα πλαίσιο ένα δισκο που δεν δουλεύει θα μου πουν και πρέπει να γινει έλεγχος και περάστε σε 1 εβδομάδα και θα σας ειδοποιήσουμε και και. Αν πάρω τηλεφωνο από την δουλειά σε μισή ώρα θα έχω καινούργιο χωρίς ερωτήσεις. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα

Και για να φύγω από τα ηλεκτρονικά ας πούμε σε παπούτσια Timberland αυτό που περιγράφετε το εκάνα συνέχεια. Πήγαινα δοκιμάζα βεβαιώνομουν για το μεγεθος και το σχέδιο και παραγγέλνα απ'εξω. Τώρα πια το νούμερο μου το ξέρω και τα σχέδια που ψωνίζω είναι στανταρ δεν χρειάζομαι καν δοκιμή. Μιλάμε για εταιρεία που στο παρελθόν μου έχει δώσει προσωπικά πολύ παραπάνω από ψωμί αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει ένα παπούτσι που μου κοστίζει εξω 50-60 ευρώ να περιμένω τις εκπτώσεις ή να γυρνάω ψάχνωντας νούμερα στα outlet για να το πάρω 100. Δεν ισχυρίζομαι ότι ο έμπορος που το πουλάει 120 κανονικά και 100 στις εκπτώσεις με κλέβει ή κερδίζει υπερβολικά. Ξέρω ποσο ψωνίζει και πόσο κερδίζει αλλά ειλικρινά σαν καταναλωτή είναι το τελευταίο που με απασχολεί.

Με μικρές εξαιρέσεις, τα περισσότερα ηλεκτρονικά τα έχω πάρει σε καλές τιμές από "Ελληνικά" καταστήματα. Έχω κάνει όμως για φίλους αγορές από έξω ποδήλατα, κράνος μοτοσυκλέτας και ενισχυτή με διαφορές 300-400 ευρώ το κομμάτι!

Με μικρές εξαιρέσεις, τα περισσότερα ηλεκτρονικά τα έχω πάρει σε καλές τιμές από "Ελληνικά" καταστήματα. Έχω κάνει όμως για φίλους αγορές από έξω ποδήλατα, κράνος μοτοσυκλέτας και ενισχυτή με διαφορές 300-400 ευρώ το κομμάτι!

Για ποδήλατο που είπες, πήρα κι εγώ πέρυσι από έξω (ήθελα ένα συγκεκριμένο σπαστό με αλουμίνιο), ακριβώς με τη διαφορά που είπες (μισή τιμή από Ελλάδα!). Η αιτία είναι ότι τα μεγάλα ιντερνετικά θέλουν να διώχνουν το στοκ που τους ξεμένει, και φυσικά ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής επωφελείται. Βέβαια, δεν παραλείπω να στηρίζω και το τοπικό ποδηλατάδικο (γιατί αγόρασα από εκεί άλλα 4 ποδήλατα, εάν βάλουμε ένα που μου έκλεψαν και ένα που χάρισα), γιατί από εκεί έχω εξυπηρέτηση σε ό,τι χρειαστώ. Ο καλός επαγγελματίας αξίζει την πίστη μας και μια κάποια αυξημένη ανοχή σε ένα ποσοστό μεγαλύτερων τιμών του -όχι όμως εάν μιλάμε για τη μισή τιμή! Και φυσικά των ανθρώπων τους το είπα ειλικρινώς, ήθελα παιδιά αυτό το συγκεκριμένο και το βρήκα πάμφθηνα από έξω, τι να 'κανα. Αλλά αξεσουάρ πχ κράνη δεν θα κάτσω να ψειρίσω ότι από δίπλα θα το πάρω 50 ενώ από έξω 35-40.

To my digital είναι εγγυημένο μαγαζί?
Γιατί αργούν τόσο οι παραγγελίες αν είναι από Αγγλία ?
Είναι ευρωπαϊκά μοντέλα οι μηχανές του?
Γιατί είναι σημαντικό να έχουν πχ 25p στο βίντεο κλπ