Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

πω πω... δημοσιογράφος που τα έγραψε και σε βιβλιο. Ε ας μας το πουν πρώτα αυτό ντε.

Σιγά μην σκίσει κανένα καλσόν ο μεσιέ. Η Άμαζον 19ο αιώνα, αυτός δλδ εάν πάει στην Κίνα πχ να δουλέψει σε καμιά Foxconn, θα πρέπει κανονικά να μείνει επί τόπου.

Φαντάζομαι να γράφει το αρθράκι του σε κανένα i-book.

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Το θέμα δεν είναι ποιός γράφει τι και πού, αλλά προς τα που οδηγούμαστε. Και στην χώρα μας είμαστε "μπροστάρηδες", δυστυχώς. Αν τώρα δουλεύουν ειδικευμένοι με 20-25 χρόνια προϋπηρεσία 10-12 ώρες την ημέρα για 750 και τους χρωστάνε 3-4 μήνες, καταλαβαίνετε τι θα ακολουθήσει...

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Το θέμα είναι να ψάχνουμε και την καθαρή είδηση, ανάμεσα σε αυτά που διαβάζουμε. Πχ στο προ-προηγούμενο άρθρο, με συγγραφέα 23χρονο (δλδ γεννηθέντα το 1990) Άγγλο, εάν δεν κάνω λάθος, οι "συνθήκες 19ου αιώνα" ήταν ότι περπάτησε στις αποθήκες 18 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια της βάρδιας του. Αυτός μάλλον το έλιωσε δλδ το καλσόν του, δεν το έσκισε.

Από αυτό συμπεραίνω, πως μάλλον αδιάβαστος περί τα ιστορικά ήταν ο νεαρός. Γιατί φαίνεται να μην είναι ενημερωμένος, ούτε για τα ωράρια, ούτε για τις συνθήκες εργασίας, ούτε και για την ηλικία των παιδιών που εργάζονταν στη χώρα του πριν 100-120 χρόνια. Χώρια που είναι αστείο να διαβάζει κανείς τέτοια στομφώδη συμπεράσματα όταν στην Κίνα στήνουν δίχτυα για να μην αυτοκτονούν οι εργαζόμενοι (οι οποίοι παράγουν τα Άι-παντ από τα οποία πιθανότατα γράφει τα αρθράκια του ο νεαρός ή άλλοι νεαροί της γενιάς του).

Αλλά κι εσείς, για να περάσουμε στα δικά μας, δεν είδα να παίρνετε καμία γιαπωνέζικη ή γερμανική φωτογραφική, σε αντίδραση στα παραπάνω. Όλο κινέζικες αγοράζετε, αγαπητοί μου. Κατά τα άλλα, το θέμα μας είναι οι συνθήκες εργασίας στα κανάλια λιανικής πώλησης στον δυτικό κόσμο, των κινεζικών προϊόντων.

Last edited:

Δεν αφορά το thread αλλά μια και το πιάσαμε... Θα συμφωνήσω μαζί σου σε ότι αφορά τα κανάλια πληροφόρησης και το ποιός γράφει τι, αλλά η ουσία παραμένει: οι εργασιακές συνθήκες (και γενικότερα ο τρόπος διαβίωσης) βαίνουν προς παγκοσμιοποίηση αλλά με τον λάθος τρόπο, αντί να βελτιώνονται χειροτερεύουν. Επί πλέον όταν συζητάμε, πολλές φορές παρασυρόμαστε και επιχειρηματολογούμε με την λογική του "μη χείρον βέλτιστον". Δηλαδή αγαπητέ φίλε, εντάξει επειδή το άρθρο γράφτηκε από καλομαθημένο (ίσως) εγγλεζάκι σε συσκευή που παράγεται σε απάνθρωπες συνθήκες, πρέπει να το απαξιώσουμε τελείως? Όταν αυτό που λέμε δημοκρατική κοινωνία (η πλειοψηφία της και όχι η άρχουσα τάξη) προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής της, μήπως οι συγκρίσεις με άλλες που είναι σχεδόν απροκάλυπτα δικτατορικές, δεν οδηγούν πουθενά? Και για να το πω πιό ξεκάθαρα, ναι ως αστός (μικρός ή μεγάλος δεν έχει πολλή σημασία), μου αρέσει να "ψωνίζω" φθηνά προϊόντα. Αν η παραγωγή τους γίνεται σε χάλια συνθήκες, οφείλουμε να ψάξουμε τρόπους να τις βελτιώσουμε και όχι να καταστρέψουμε χώρες και να πάμε 50 χρόνια πίσω, ώστε να έχουν κάποιοι στην διάθεσή τους φθηνά χέρια, γη, συνειδήσεις...

Και για να το πω πιό ξεκάθαρα, ναι ως αστός (μικρός ή μεγάλος δεν έχει πολλή σημασία), μου αρέσει να "ψωνίζω" φθηνά προϊόντα. Αν η παραγωγή τους γίνεται σε χάλια συνθήκες, οφείλουμε να ψάξουμε τρόπους να τις βελτιώσουμε και όχι να καταστρέψουμε χώρες και να πάμε 50 χρόνια πίσω, ώστε να έχουν κάποιοι στην διάθεσή τους φθηνά χέρια, γη, συνειδήσεις...

Ο καθένας και πολύ λογικά θέλει να παίρνει τη μέγιστη αξία με τα χρήματά του, ωστόσο στην παγκοσμιοποιημένη, όπως σωστά επεσήμανες, αγορά, φρονώ ότι δεν έχει ιδιαίτερη αξία να κοιτάμε τι συμβαίνει εντός των "στεγανών" του δυτικού κόσμου, γιατί πολύ απλά στην παγκοσμιοποίηση δεν υπάρχουν στεγανά. Είναι, έτσι, υποκριτικό, για παράδειγμα, να είμαστε ευαίσθητοι κατά της δοκιμής καλλυντικών σε ζώα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς ταυτόχρονα να απαιτούμε την εφαρμογή αντίστοιχης απαγόρευσης σε παγκόσμιο επίπεδο, και χωρίς να μποϋκοτάρουμε -πρώτοι εμείς ως καταναλωτές- τα αντίστοιχα εκτός ΕΕ προϊόντα.

Έτσι και οι συνθήκες εργασίας στις ευρωπαϊκές αποθήκες της Άμαζον, η οποία έχει τον τελευταίο κρίκο της διαδρομής από τον κατασκευαστή μέχρι τον τελικό καταναλωτή, τον κρίκο του λιανεμπορίου -και οι οποίες συνθήκες φαντάζομαι ότι καλύπτουν εν πάση περιπτώσει τις σχετικές απαιτήσεις της εργατικής νομοθεσίας σε Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία (τα περί ωραρίου, υπερωριών, αμοιβών, ασφάλισης κλπ τα θεωρώ αυτονόητο ότι εφαρμόζονται στις χώρες αυτές, ειδικά από εταιρείες τέτοιου μεγέθους, το θέμα του νεαρού Άγγλου ήταν ότι είναι χειρότερες οι συνθήκες από άλλες εταιρείες)- είναι πραγματικά αστείο ακόμη και να γίνονται θέμα συζήτησης, δίχως ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση -έμπρακτη, όχι τσάι και συμπάθεια- για τις συνθήκες εργασίας στην παραγωγή των προϊόντων αυτών.
Και άντε σε αντίδραση στις συνθήκες στην Άμαζον να αγοράσουμε από τον εγχώριο λιανέμπορο (όχι το eshop, οι υπάλληλοί του είναι χειρότερα από τους Αμαζόνιους). Σε αντίδραση στις συνθήκες στην Κίνα τι κάνουμε; Έχει κανένας κινητό που δεν φτιάχνεται στην Κίνα; Εδώ ακόμη και στις φωτογραφικές μηχανές, προϊόν υποτίθεται υψηλότερης τεχνολογίας και απαιτήσεων αξιοπιστίας, οι περισσότεροι made in China έχετε, και δικαιολογείστε μάλιστα ότι είναι σε αλυσίδες παραγωγής που έχουν στήσει οι ίδιες οι εταιρείες και όχι κινέζικο φασόν.

Το θέμα με την γερμανική άμαζον και ο λόγος για τον οποίο απεργούν οι εργαζόμενοι είναι οτι η εταιρία εχει δηλωθεί ως logistics και τους πληρώνει με βάση αυτήν την συλλογικη σύμβαση ( tarif). Οι εργαζόμενοι απαιτούν να ενταχθούν στο καθεστώς εταιρίας άποστολής (που είναι η αμαζον στην πραγματικότητα). Αυτή η σύμβαση είναι καλύτερη μισθολογικά αλλα κ γενικά (άδειες, δώρα, υπερωρίες κλπ).

έχω αγοράσει ένα φακό απο το Γαλλικό Άμαζον. Μου έδωσαν estimated delivery στις 17 του μηνός. Δεν έχει έρθει ακόμα, μήπως να ανησυχώ (δεν έχει και tracking number)

Είναι γιορτές υπάρχουν πάντα καθυστερήσεις στείλτους μεηλ αλλά ξεκίνα να ανησυχείς μετά την πρωτοχρονιά

Εγω προσπαθησα να παρω απο Amazon.com τον sel35f18 και μου γραφει οτι δεν μπορει να σταλθει στην οδο που εχω βαλει η καπως ετσι.

Δεν εχω αγορασει ποτε απο Εξωτερικο. Απο που να τον παρω αυτον τον φακο βρε παλικαρια γιατι μεταχειρισμενος εδω Ελλαδα δεν υπαρχει ουτε σε φωτογραφια.

Απο το Amazon για καινουριο πηγα να τον παρω οχι μεταχειρισμενο.

Δεν στέλνει στην Ελλάδα, όχι στη συγκεκριμένη διεύθυνση.
Προσπάθησε να τον βρεις αλλού, όπως πχ ebay

Στο ebay τον εχει και δημοπρασια ενας και υπαρχει και σαν πωληση σε λογικες τιμες 300-320 ευρω αλλα επειδη δεν εχω αγορασει ποτε απο εξωτερικο φοβαμαι μην κανω κανεναν μαγκα.

Βασικά, πρέπει να σιγουρευτείς ότι ο πωλητής είναι αξιόπιστος (να έχει θετικές κριτικές σε υψηλό ποσοστό) και να πληρώσεις μέσω paypal για να έχεις την κάλυψή του. Βέβαια, πρώτη φορά και για τόσο ακριβό αντικείμενο, δεν είναι και η καλλίτερη δοκιμή.

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Εγω προσπαθησα να παρω απο Amazon.com τον sel35f18 και μου γραφει οτι δεν μπορει να σταλθει στην οδο που εχω βαλει η καπως ετσι.

Δεν εχω αγορασει ποτε απο Εξωτερικο. Απο που να τον παρω αυτον τον φακο βρε παλικαρια γιατι μεταχειρισμενος εδω Ελλαδα δεν υπαρχει ουτε σε φωτογραφια.

Απο το Amazon για καινουριο πηγα να τον παρω οχι μεταχειρισμενο.
350λιρες λέει στο amazon.co.uk αυτό σημαίνει ότι με το ΦΠΑ και τα μεταφορικά θα φτασει στα 450 ευρώ

ψάχνοντας για λαπτοπ στο βρετανικό outlet της sony, έπεσα πάνω στην rx1 στις 1800λίρες

το outlet δίνει και ένα 10%επιπλέον με κάποιο κωδικό, δεν ξέρω αν ισχύει και για τη συγκεκριμένη περίπτωση

https://outlet.sony.co.uk/shop/Digital-Cameras/RX-Series/DSCRX1DI.YG.A

φτηνοτερα θα σου κοστισει απο Ελλαδα....

Οπως σωστα εγραψε ο Γιαννης ποιο φτηνα μου ηρθε απο δω, 390 ευρω απο Photoagora απο 429 που τον ειχε. Εγω ελεγα και 400 να μου πουν καλα ειναι αλλα αυτοι απο μονοι τους οταν ζητησα καλυτερη τιμη μου ειπαν τα 390 ευρω.

Για αυτό σου έβαλα amazon που θεωρείτε αξιόπιστο. Δεν συμφέρει πάντα η αγορά απ'το εξωτερικό

Θέλω να ενημερώσω τους συμφορουμίτες ότι το πλαίσιο των κανόνων εισαγωγής από τρίτες χώρες άλλαξε και από 3/12/2013 ισχύει νέο.

Στο νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Τελωνείων (ICIS net), που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 3/12/2013 (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων), αλλά και στο Εγχειρίδιο των συνηθέστερων ερωτημάτων που υποβάλλονται από τους πολίτες και των αντίστοιχων απαντήσεων σε τελωνειακά θέματα (το link αναγράφεται ΕΔΩ), και ειδικά στην ερώτηση 198 σελίδα 109), οι απαντήσεις στην ερώτηση "Ποια είναι η δασμοφορολογική επιβάρυνση των προερχόμενων από τρίτη χώρα ειδών" είναι οι ακόλουθες:

→ Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα:
α) για είδη μέχρι 45 δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι,
β) για είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 700 , υπόκεινται σε κατ‟ αποκοπή δασμό 2,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους..
γ) για είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 700 , καταβάλλονται οι ισχύοντες δασμοί και φόροι.
→ Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις. Τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 22 απαλλάσσονται από το Φ.Π.Α. Tα είδη των οποίων η πραγματική αξία δεν υπερβαίνει τα 150 ανά αποστολή, απαλλάσσονται από το δασμό.
Σημείωση: Για την κατανόηση των παραπάνω διευκρινίζουμε ότι: ως «αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα» νοούνται τα δέματα για τα οποία συντρέχουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:
α. παρουσιάζουν ευκαιριακό χαρακτήρα,
β. προορίζονται για προσωπική ή οικογενειακή χρήση των παραληπτών και δεν μπορούν να προκαλέσουν από τη φύση ή την ποσότητά τους οποιαδήποτε αμφιβολία για το μη εμπορικό τους χαρακτήρα,
γ. αποστέλλονται χωρίς καμία πληρωμή από τους παραλήπτες.

Επίσης, στο έγγραφο της 24/10/2013, η Δ/νση 19η Τελ. Διαδικασιών διευκρινίζει θέματα σχετικά με το κόστος εκτελωνισμού των εταιρειών ταχυμεταφορών (courier), με αφορμή αναφορές/καταγγελίες παραληπτών εμπορευμάτων.