Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Ξαναγυρίζουμε, μάλλον, στις παλιές εποχές και το "δώρο" είναι μία από αυτές αλλά, δυστυχώς, δεν μπορεί να έχει εφαρμογή σε όλα τα είδη που αγοράζουμε.

Αυτό που έχει σημασία είναι η σωρευτικότητα των κριτηρίων που φαίνεται δύσκολο να την ξεπεράσεις.

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Μιας και το συζητάμε, το ebay άλλάζει τους όρους Χρήσης. Οι αλλαγές ειναι ασήμαντες με 1 εξαίρεση

Το χρονικό διάστημα στο οποίο δικαιούμαστε να κάνουμε dispute μειώνεται από 45 μέρες στις 30 ημέρες.

Σχετικό email έχει αποσταλεί σε όλους τους χρήστες του ebay, οπότε προσοχή..

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Εγω προσπαθησα να παρω απο Amazon.com τον sel35f18 και μου γραφει οτι δεν μπορει να σταλθει στην οδο που εχω βαλει η καπως ετσι.

Δεν εχω αγορασει ποτε απο Εξωτερικο. Απο που να τον παρω αυτον τον φακο βρε παλικαρια γιατι μεταχειρισμενος εδω Ελλαδα δεν υπαρχει ουτε σε φωτογραφια.

Απο το Amazon για καινουριο πηγα να τον παρω οχι μεταχειρισμενο.

Δες μηπως τον εχουν στο www.srsmicrosystems.co.uk.
Εχουν κατάστημα και στο ebay

Αλλιως ψάξε για μαγαζια από το idealo.de

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Το χρονικό διάστημα στο οποίο δικαιούμαστε να κάνουμε dispute μειώνεται από 45 μέρες στις 30 ημέρες.

Οπότε στις 29 ανοίγουμε case για να κερδίσουμε το περιθώριο που δίνει μέχρι την επίλυση .

Και στο PayPal άλλαξε το διάστημα για dispute?

Μιας και το συζητάμε, το ebay άλλάζει τους όρους Χρήσης. Οι αλλαγές ειναι ασήμαντες με 1 εξαίρεση

Σχετικό email έχει αποσταλεί σε όλους τους χρήστες του ebay, οπότε προσοχή..

Αν δεν κάνω λάθος αρχικά οι 45 μέρες μέρες μέτρουσαν απο τη μέρα παραγγελίας ενώ τωρα οι 30 μετράνε απο την μέρα εκτιμώμενης παράδοσης, άρα μεγαλώνει το σχετικό χρονικό διάστημα για dispute

Μια ερώτηση κι από εμένα, παρήγγειλα από Metabones.com τον αντάπτορα Contax G to Nex. Η αξία του 139$ άρα μιλάμε για 100 και κόλλησε στο τελωνείο. Τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση? Για αγορά τόσου χαμηλού κόστους είναι λογικό? Τι να περιμένω σε φόρο εκτελωνισμού?

Μια ερώτηση κι από εμένα, παρήγγειλα από Metabones.com τον αντάπτορα Contax G to Nex. Η αξία του 139$ άρα μιλάμε για 100 και κόλλησε στο τελωνείο. Τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση? Για αγορά τόσου χαμηλού κόστους είναι λογικό? Τι να περιμένω σε φόρο εκτελωνισμού?

προφανώς και δεν φταίει το ποσό, αλλά το είδος αποστολής. Υποθέτω οτι ήταν σίγουρα UPS, DHL ή κάτι τέτοιο.

Τι εννοείς κόλλησε? Η μεταφορική θα σου κάνει την εισαγωγή.
Δεν γίνεται κανονικός εκτελωνισμός για ποσά κάτω των 1000 ευρώ.
Από φόρο τον ΦΠΑ να περιμένεις.

Τι εννοείς κόλλησε? Η μεταφορική θα σου κάνει την εισαγωγή.
Δεν γίνεται κανονικός εκτελωνισμός για ποσά κάτω των 1000 ευρώ.
Από φόρο τον ΦΠΑ να περιμένεις.

νομίζεις.... εμένα για παρόμοια περίπτωση κι επειδή δεν είχε πάνω το κουτί την απόδειξη και δεν ήξεραν πόσο στοιχίζει, μου ζήτησαν και τους έδωσα τον αριθμό της συναλλαγής του paypal. Ού μπλέξεις...

Μάλλον λάθος λέξη το κόλλησε, εννοουσα ότι το μου ζητήσανε εκτελωνισμό. Ήταν με FedEX η αποστολή. Μόλις μίλησα με τελωνέιο και θα είναι μόνο το ΦΠΑ. Δεν το περίμενα να πω την αλήθεια, γιατί έχω αγοράσει πολύ μεγαλύτερης αξίας πράγματα απο έξω και ποτέ δεν συνέβη κάτι παρόμοιο.

νομίζεις.... εμένα για παρόμοια περίπτωση κι επειδή δεν είχε πάνω το κουτί την απόδειξη και δεν ήξεραν πόσο στοιχίζει, μου ζήτησαν και τους έδωσα τον αριθμό της συναλλαγής του paypal. Ού μπλέξεις...

Κανονικά η κοινοτική οδηγία (που έχει ενσωματωθεί στη νομοθεσία) λέει ότι μέχρι 150 ευρώ πληρώνεις μόνο ΦΠΑ, όχι δασμούς.
Βέβαια εάν έρθει με κούριερ (και όχι ΕΛΤΑ) πληρώνεις αμοιβή εκτελωνιστή. Εάν είναι με ΕΛΤΑ, πληρώνεις ΦΠΑ, ένα μικρό ειδικό τέλος (+1% πρέπει να είναι), και 12 ευρώ πάγιο τέλος προς τα ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμό. Σε αγορά ενός τάμπλετ, μάλλον έψαξαν στο google να βρουν τιμή, βρήκαν μία 10$ παραπάνω από όσο πλήρωσα, έβαλαν και 20$ μεταφορικά από το κεφάλι τους (ενώ δεν είχε μεταφορικά), ώστε να τους βγει στρογγυλό το ποσό που θα πλήρωνα. Μπορείς να το αμφισβητήσεις, αλλά για τέτοια μικροποσά (6-7 ευρώ διαφορά) δεν αξίζει τον κόπο.... και ου μπλέξεις, όπως γράφεις.

Στο τρίποδο πάλι που λέγαμε εχθές, που εάν το γκουγκλάρεις βγαίνει παντού πάνω από 200$ (άσχετα πόσο το πήρα), πήρε κατευθείαν σφραγίδα "ελεύθερο".... ο κανόνας είναι πως δεν υπάρχουν κανόνες, τελικώς.

Μάλλον λάθος λέξη το κόλλησε, εννοουσα ότι το μου ζητήσανε εκτελωνισμό. Ήταν με FedEX η αποστολή. Μόλις μίλησα με τελωνέιο και θα είναι μόνο το ΦΠΑ. Δεν το περίμενα να πω την αλήθεια, γιατί έχω αγοράσει πολύ μεγαλύτερης αξίας πράγματα απο έξω και ποτέ δεν συνέβη κάτι παρόμοιο.

καλά, δεν γνωρίζεις τι εστί FeDex και τι UPS? Αυτά είναι απαγορευμένες λέξεις, πιπέρι.

Υπαρχουν περιπτωσεις ομως, που δεν μπορεις να αποφυγεις το να σου στειλουν με καποια απο τις παραπανω.

Αυτο που μπορεις να γλυτωσεις σε αυτην την περιπτωση ειναι η αμοιβη του "εκτελωνιστη". (εαν εκτελωνισεις ο ιδιος)

Έχει αλλάξει το πλαίσιο εισαγωγής από τρίτες χώρες, από 3/12/2013, και για αξία + μεταφορικά από 45 έως 700 επιβάλλεται δασμός 2,5% και ΦΠΑ. Ακόμη και τα ΕΛΤΑ άλλαξαν πρακτική και τα δέματα ελέγχονται κανονικά.

Εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι και πολλοί άλλοι αναφέρονται στο παλιό καθεστώς αλλά έχω ενημερώσει προ καιρού αυτό το νήμα για τις αλλαγές που έγιναν. Φυσικά, αν το δέμα έρχεται με courier τα πράγματα χειροτερεύουν.

Last edited:

Γνωρίζεις εάν με το νέο καθεστώς επιβάλλεται ΦΠΑ και στα μεταχειρισμένα? Γιατί όλα μεν τα πράγματα έχουν μια οικονομική αξία, ακόμη και τα δώρα, αλλά εάν δεν είναι καινούργια εμπορεύματα, δεν συνάδει η φορολόγησή τους με τη λογική του ΦΠΑ.

Πάντως να σημειώσω ότι σε 3-4 παραλαβές που είχα το τελευταίο 2μηνο (εννοώ αξίας ανώτερης των 45, αλλά και κατώτερης των 100 ευρώ) δεν συνάντησα πρόβλημα, παρά το ότι είχαν κανονικά έντυπο CN22, δεν πρέπει καν να ανοίχτηκαν. Μάλιστα η μία δεν πέρασε καν από τελωνείο για να πάρει τη γνωστή σφραγίδα "ελεύθερο". Μάλλον δεν ελέγχονται όλα σχολαστικώς.

Στο κείμενο, φυσικά, δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ νέων και μεταχειρισμένων εισαγόμενων ειδών και αυτό είναι σοβαρό θέμα γιατί πολλοί εισάγουν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτ/των από τρίτες χώρες είτε ιδιωτικά είτε επαγγελματικά. Με το νέο πλαίσιο ορίζεται, επίσης, ότι πρέπει να συντρέχουν 3 προϋποθέσεις σωρευτικά για να θεωρηθεί ένα αντικείμενο ως μη εμπορικού χαρακτήρα για να ισχύσει το πλαίσιο αλλά δεν νομίζω ότι τηρούν ευλαβικά αυτό το κομμάτι.

Για το δεύτερο θέμα που θίγεις έχω πολλές αναφορές υπόψη (σε άλλο forum) ότι τα πράγματα άλλαξαν από το Γενάρη.