Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Καλά με εγκυκλίους μπορεί να ερμηνεύουν όπως θέλουν τον νόμο (πρόσφατα φτάνουν ακόμη και να ...νομοθετούν με μια απλή ΠΟΛ), μέχρι να φτάσει το πράγμα σε κάποιο δικαστήριο. Αλλά ποιος θα πάει για τέτοια ποσά.

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Λοιπόν, μιας και πριν λίγο ξεμπέρδεψα... να σας πω ακριβώς τη διαδικασία...

1. Γραφείο Fedex, σου δίνουν τα χαρτιά για να πας στην αποθήκη.. πληρώνεις χαράτσι 30.75 στη Fedex Αμέ!
2. Γραφείο ελεγκτή ο οποίος σε πηγαίνει στην αποθήκη και ανοίγει το δέμα σου και βλέπει τι είναι αυτό που αγόρασες με απορία...
3. Γραφείο επόπτη να δει τι έγραψε ο ελεγκτής
4. Γραφείο καταχώρησης να καταγράψουν τι έγραψε ο ελεγκτής και ο επόπτης
5. Ταμείο να πληρώσεις το φόρο που συμφώνησαν όλοι οι παραπάνω... στη δική μου περίπτωση 17,24 (η metabones έβαλε απόδειξη 100$ προφανώς γι αυτό το λόγο)
6. Γραφείο αδειών να σου βγάλουν άδεια για να πας να παραλάβεις το αντικείμενο
7. Γραφείο αποθήκης να πληρώσεις 16 εργατικά...
8. Και μετά από 3.5 ώρες ταλαιπωρία και έξοδα παραλαμβάνεις...

Συνολικό κόστος Αντάπτορα...
Metabones + Μεταφορικά = 132,68
Fedex = 30.75
Φόρος = 17,24
Εργατικά αποθήκης 16

Σύνολο 196,67... ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Για να είμαστε αντικειμενικοί, εσύ προκάλεσες την επιπλέον δαπάνη των (30,75+16=) 46,75 αφού επέλεξες την αποστολή με courier και μάλιστα με τη Fedex !!!

Το θέμα είναι makfil ότι δεν το ήξερα... δε μου είχε ξανατύχει... Δε συμφωνώ όμως μαζί σου 100% γιατί οκ ο αντάπτορας κόστιζε 139$ και αντί για του απλού ταχυδρομείου που η Metabones χρεώνει 27$ μου φάνηκε δελεαστικό το 36$.... Και πλήρωσα τα σύνολο 178$ με paypal... Που να ξέρω όμως ότι μέσω fedex θα πρέπει να πληρώσω άλλα 46,75 ... που το λέει αυτό?

Τώρα από την εμπειρία μου κι εγώ θα αποτρέψω τους επόμενους που θα προσπεράσουν το thread μη έχοντας διαβάσει τι παίζει :(

Δεν ξέρω Alex απο το metabones.com έκανα την παραγγελία

Ειναι λιγο καί θεμα τυχης.
Παπουτσι που πήρε η κορη μου απο κινέζικο με .uk καταληξη και επιλογή μου απλό ταχυδρομείο μου ηρθε fedex...
Ευτυχως χωρίς παρατράγουδα

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Το θέμα είναι makfil ότι δεν το ήξερα... δε μου είχε ξανατύχει... Δε συμφωνώ όμως μαζί σου 100% γιατί οκ ο αντάπτορας κόστιζε 139$ και αντί για του απλού ταχυδρομείου που η Metabones χρεώνει 27$ μου φάνηκε δελεαστικό το 36$.... Και πλήρωσα τα σύνολο 178$ με paypal... Που να ξέρω όμως ότι μέσω fedex θα πρέπει να πληρώσω άλλα 46,75 ... που το λέει αυτό?

Είχα μείνει με την εντύπωση ότι όσοι συμμετέχουν σ' αυτό το θέμα έχουν διαβάσει, αν όχι όλο, τουλάχιστον το κεφάλαιο 8 αυτού του οδηγού (Τελωνείο, δασμοί κλπ), που είναι και το πιο σημαντικό, και ξεκινάω την προ-προ τελευταία παράγραφο με την πρόταση "Όπως έχουμε ξαναπεί, τα δέματα που έρχονται με courier στο αεροδρόμιο περνάνε υποχρεωτικά από το τελωνείο, όταν έχουν αξία CIFπάνω από 45 "
Επίσης, στην τελευταία παράγραφο αναφέρω το link για τη διαδικασία εκτελωνισμού η οποία συνιστάται, κυρίως, για εκείνους που έχουν την ατυχία να τους ζητάει
η εταιρεία courier υπέρογκα ποσά για τον εκτελωνισμό του δέματος.

Δυστυχώς δεν το διάβασα... το craving του να έχω το φακό σπίτι χωρίς τον αντάπτορα... με έκανε να επιλέξω fedex...

Παλιά φίλοι έκαναν μια ομαδική αγορά αξίας 250 ευρώ περίπου. Ο κινέζος τους έκανε δώρο την αποστολή με Dhl χωρίς να το ξέρουν ή να το σκεφτούν. Όταν έφτασε το δέμα τους ζήτησαν αμοιβή εκτελωνιστη 109 . Από τοτε αγοράζουν 1 - 1 τα κομμάτια μόνο με ταχυδρομείο...

φίλοι, επειδή θέλω να πάω ένα ταξίδι Βουδαπέστη και έχει ωραία τοπία αλλά δεν ξέρω αποστάσεις και φοβάμαι ότι με τον 18-55 δεν θα κάνω δουλειά, σκέφτομαι επειδή δεν ξέρω κάποιον για να δανειστώ τον sel 55-210 της sony να ψωνίσω έναν. οι τιμές στο ebay είναι εξευτελιστικές σε σχέση με την πραγματικότητα της Ελλάδος είτε για used είτε για καινούριο. οπότε έχω δύο απορίες:

1) παίζει οι από Κίνα να είναι μούφες?
2) απότι κατάλαβα επειδή θα πάει γύρω στο 180άρι αναγκαστικά θα πληρώσω για τελωνείο, φόρους κτλ κτλ.;

(έχει πάει κανείς Βουδαπέστη να μου πει τι φακοί τον βόλεψαν για φωτό, μήπως τελικά δεν χρειάζεται; η απορία μου γεννήθηκε στην Χαλκίδα όπου για να φωτογραφίσω από τη μια όχθη στην άλλη έπρεπε να ζουμάρω στο 45+ με τον 18-55 και με εζωσαν τα φίδια)

Εάν θέλεις να απομονώσεις λεπτομέρειες, πχ από την απέναντι όχθη, θέλεις και τηλεφακό. Πάντως οι περισσότερες που είχα βγάλει εκεί, ήταν ευρυγώνιες και στάνταρ. Το 90% των φωτογραφιών το είχα βγάλει με έναν 15-30 (σε κροπ μου έδινε 24-48mm), ακόμη και αυτό το περιορισμένο εύρος θεωρώ πως φτάνει.

Budapest by S_end, on Flickr
στα 15mm (24mm ισοδύναμα)

Budapest by S_end, on Flickr
στα 30mm (48mm ισοδύναμα)

Θα ήθελες κάτι πιο ευρύ από τον 18-55, αλλά και αυτόν να έχεις δεν πειράζει, ενώνεις δύο-τρεις σε πανόραμα.

Για να απομονώσεις πχ το Κοινοβούλιο ή λεπτομέρειές του, ήθελες σίγουρα από 70mm και πάνω (σε κροπ μιλώ), οπότε ο 18-55 δεν θα σου έφτανε. Για κάτι θόλους, κάτι καμπαναριά κλπ, είχα και έναν 200ρη, που λίγο τον δούλεψα όμως. Είχα και έναν γρήγορο 85ρη, εκείνος φάνηκε πιο χρήσιμος (και αρκετά τέλε για κροπ).

Ο Ilias που πηγαίνει συχνά θα σου πει περισσότερα μάλλον.

Last edited:

H Βουδαπέστη έχει θέματα σε όλες τις εστιακές αποστάσεις. Κυρίως ευρυγώνια πλάνα. Αν θέλεις να δουλέψεις με τηλεφακό, αυτό θα το κάνεις σε λεπτομέρειες των κτηρίων ή σε λήψεις από ψηλά από τους λόφους κάτω προς την πόλη (π.χ. από τη Σιταντέλα). Αν θέλεις πάντως να φωτογραφίσεις αυτή την εποχή και μετά το πέσιμο του ήλιου θα χρειαστείς οπωσδήποτε τριπόδι. Και η Βουδαπέστη θα είναι καλά φωτισμένη βράδυ, άρα θα έχει και καλά θέματα για φωτογραφία.

υστ 1. Είναι και η κόρη τώρα εκεί για μερικές μέρες και τα λέμε.
υστ 2. Δεν θα τσαμπουκαλευτείς για κανένα λόγο με αστυνομικό ή φύλακα ή σεκιούριτυ που θα σου κάνει παρατήρηση για φωτογράφηση. Ό,τι σου πει φίλος σου για το πόσο εύκολα και χύμα πέρασε στη Βουδαπέστη μην το ακούσεις. Πρόκειται για ιστορίες πριν το 2010. Τώρα, ας το πούμε κομψά, υπάρχει ένα σφίξιμο...
υστ 3. Φυσικά αν θέλεις να φωτογραφίσεις στη Βουδαπέστη δεν θα πας χύμα. Θα ρίξεις διάβασμα από πριν και θα έχεις πάει εκεί με σημειώσεις για το τί θα τραβήξεις και πότε.

Πιο μέσα δε γινόταν να πέσεις. από τον λόφο είναι η μεγάλη μου απορία.
6-9 Απρίλη θα πάω. εχω κανονίσει σχεδόν τα πάντα στο τι θέλω να φωτογραφίσω κτλ. εχω τσεκάρει ώρες για ανατολή και δύση, ευελπιστώ για καθαρή ατμόσφαιρα.
τσεκάρω διάφορες φωτό για να βλέπω πως έχουν τραβηχτεί κτλ. με έχει ανησυχήσει λίγο το θέμα του φακού.

send η δεύτερή σου είναι με 30άρη, θα κάνει καλή δουλειά ο sigma εκεί, χαίρομαι. αλλά από ποιο σημείο είναι τραβηγμένη; είναι αρχική ή έχει κροπαριστεί? εάν ήθελες από αυτήν την γωνία το κοινοβούλιο το είχε στα 55mm λογικά. Σωστά?

το ψάχνω γενικά αρκετά. γιατί είναι κρίμα να πάρω φακό που θα μείνει αναξιοποίητος. και πλέον δεν είμαι σίγουρος για τα χρονικά περιθώρια. Εκεί στην Ουγγαρία άραγε τι τιμές να παίζουν σε αυτά τα είδη; Εψαξα λίγο για φωτομάγαζα και στη σελίδα της Sony αλλά στο ούγγρικο δεν έχουν ενδεικτικές τιμές.

δεν θα σου πρότεινα να ψάξεις για φωτογραφικά στην Ουγγαρία. Οι Ούγγροι φτώχυναν όπως εμείς και μάλιστα λίγο πιο πριν από εμάς, άρα καταλαβαίνεις...

να θυμάσαι ότι υπάρχουν διάφορα παρατηρητήρια πάνω στη Βούδα. Από το Κάστρο μέχρι το Gellert Hill.